Trainingsschema

Kom jij een keer met ons meetrainen? Er kan 3x gratis een proeftraining worden meegedaan.

Voor meer informatie over proeftrainen, klik hier.

 Trainings- en thuiswedstrijdschema

Let op! Leeftijden zijn ter indicatie voor nieuwe leden. Vanaf 18 jaar worden leden in seniorenteams ingedeeld. Indeling en meetrainen vindt altijd in overleg met de Technische Commissie en trainers plaats en is op basis van de procedure teamindeling.

TECK training

TECK staat voor TEchniek, Conditie & Kracht. Het is een trainingsmoment waar iedereen van elk niveau met elkaar vooral bezig is om zelf beter te worden met deze drie aspecten. Een plek waar je jezelf met plezier fysiek kan uitdagen. 


Eigen ontwikkeling centraal

Tijdens de TECK staat jouw ontwikkeling centraal en daar werk je zelf aan. Je doet wel gezamenlijke oefeningen maar jouw techniek, jouw progressie en het leren als proces centraal staat. Het tempo ligt erg hoog, maar er is juist ook tijd om langer bij zaken stil te staan. 


De TECK wordt bezocht door allerlei leden uit verschillende teams. Ook startende volleyballers doen mee aan de TECK en ervaren dat juist de focus en aandacht op persoonlijke ontwikkeling ook de ontwikkeling in de teamtraining ondersteunt. Je kunt ook kiezen voor de TECK training zonder in een team te spelen.


Individuele verbetering

Tijdens de TECK-training zal je zien dat we vooral individueel progressie proberen te maken in plaats van als team. Natuurlijk werken we met twee, of drietallen of met de volledige groep tegelijk om bepaalde oefeningen te laten draaien, maar het gaat om het individu. Jongens/meiden of heren/dames maakt niet uit. Totaal anders dan een gewone training als team waar tactiek ook heel belangrijk is en waar je als team beter wilt leren spelen. 


Hoge intensiteit en technische verbetering

Het leuke van de training is dat de deelnemers merken dat de intensiteit hoog ligt, maar dat er ook ruimte is om jezelf technisch te verbeteren. Volleybal is een explosieve sport en juist met de TECK training werken de volleyballers aan hun basisconditie die nodig is tijdens de wedstrijden. Daarnaast kunnen ze heerlijk trainen zonder zich druk te maken over teamdynamiek, teambelangen etc.