Heren 1 - WHV kan karwei net niet afmaken

De Asperse volleyballers speelden afgelopen vrijdag een aantrekkelijke wedstrijd tegen koploper Flits. WHV dat naast René Roth ook Ewout de Jong moest missen, kwam knap op een 2-0 voorsprong. Helaas kon de ploeg het karwei net niet afmaken en moest alsnog met 2-3 de overwinning aan de bezoekers laten. Met de beperkte bezetting van de Asperense ploeg was dit uiteindelijk toch een prima prestatie.

WHV begon opnieuw prima aan de wedstrijd. Wederom werd de basis gelegd aan de hand van een goede service waardoor Flits weinig via de middenaanvallers kon laten lopen. En juist daar ligt de kracht van deze ploeg. De Asperense mannen wisten dat in de eerste twee sets echter aardig te omzeilen. Hierdoor kon WHV verdedigend veel ballen oppakken en zo steeds de rally counteren. Daarbij had de ploeg met Stefan Arp en Rick de Groot twee spelers die aanvallend makkelijk tot scoren wisten te komen.

In de derde set wist Flits echter op te krabbelen en kreeg het meer grip op het Asperense spel. De mannen uit Barendrecht wisten vaker hun middenspelers in stelling te brengen en kwamen zo makkelijker tot scoren. WHV daarentegen kreeg langzaam wat meer moeite om de passing goed bij de prima spelende spelverdeler Niels Reder te brengen die daardoor meer moeite kreeg om zijn aanvallers vrij te spelen. De derde set ging verloren waarna een bijzonder spannende vierde set volgde.

In deze vierde set had WHV zeker nog zicht op de setwinst en daarmee de overwinning. De ploeg werkte hard en vocht voor elk punt maar het ging niet meer zo soepel als in de eerste twee sets. Het ging dan ook gelijk op in deze vierde set. In de enerverende slotfase kon het kwartje lange tijd twee kanten op vallen. Uiteindelijk was het echter Flits dat aan het langste eind trok en met 24-26 de stand gelijk wist te trekken. In de vijfde set was de tank leeg aan Asperense zijde. De smalle selectie was moegestreden terwijl Flits een ruime bank ter beschikking had om de lijn door te trekken. En zo verloor WHV uiteindelijk met 2-3 van de aanstaand kampioen.

Met nog één wedstrijd op het programma staat WHV nu op een vijfde plek. Deze laatste wedstrijd staat gepland voor komende zaterdag als Next Volley Dordrecht in Asperen op bezoek komt.