Dames 1 naar derde divisie

Zaterdag 13 april 2024 was een belangrijke dag voor WHV Dames 1. Na een goed seizoen te hebben gespeeld, kwam het aan op de laatste wedstrijd. Nadat de voorlaatste wedstrijd was gespeeld, stonden de Asperse dames  op de derde plek, met één punt voorsprong op de nummer vier. 4-0 winst in de laatste wedstrijd zou directe promotie betekenen.

Om 12.00u klonk het eerste fluitsignaal in sporthal de Reiger in Groot-Ammers. De dames van WHV hadden een duidelijke boodschap meegekregen van coach Niels Reder; “We moeten niks, we mogen. Ga vooral plezier maken, de rest komt vanzelf“. Met daarnaast nog de nodige tactische tips, gingen de dames vliegend van start: een 7-0 voorsprong. WHV bleef de focus houden, ondanks dat de tegenstander ook punten scoorde. Dat resulteerde in setwinst van 16-25 en dus een tussenstand van 1-0.


De tweede set was duidelijk anders. De tegenstander had een aantal wissels doorgevoerd waar de Asperse dames in het begin geen antwoord op hadden. Ondanks dat bleven de dames hard vechten voor de punten. Het mocht niet baten; 27-25 verlies voor Asperen en dus 1-1.


De derde set kwam WHV weer fris het veld in. Door verschillende goede service reeksen, kwam tegenstander WIK niet aan aanvallen toe. De set werd met gemak gewonnen door WHV; 8-25 en dus 1-2 voor Asperen.


Maar de strijd was nog niet gestreden; een vierde set ging van start. met een tussenstand van 6-6 leek het even gelijk op te gaan. Maar de dames van WHV gaven nog één keer gas: de set werd gewonnen met 15-25 en dus 3-1 winst.

 

En toen was het afwachten wat de directe tegenstander zou doen. Na gespannen afwachten kwam de uitslag: de directe tegenstander had punten laten liggen en dus kon het feest bij WHV dames 1 beginnen, want de promotie naar de derde divisie is een feit.


Het volleybal seizoen zit er op, maar de dames van WHV gaan de komende tijd hard trainen ter voorbereiding van volgend seizoen. Eind september zal weer de eerste wedstrijd zijn van de Asperse dames, nu in de derde divisie.