Nieuws

Dames 1 naar derde divisie

Zaterdag 13 april 2024 was een belangrijke dag voor WHV Dames 1. Na een goed seizoen te hebben gespeeld, kwam het aan op de laatste wedstrijd. Nadat de voorlaatste wedstrijd was gespeeld, stonden de Asperse dames  op de derde plek, met één punt voorsprong op de nummer vier. 4-0 winst in de laatste wedstrijd zou directe promotie betekenen.


Om 12.00u klonk het eerste fluitsignaal in sporthal de Reiger in Groot-Ammers. De dames van WHV hadden een duidelijke boodschap meegekregen van coach Niels Reder; “We moeten niks, we mogen. Ga vooral plezier maken, de rest komt vanzelf“. Met daarnaast nog de nodige tactische tips, gingen de dames vliegend van start: een 7-0 voorsprong. WHV bleef de focus houden, ondanks dat de tegenstander ook punten scoorde. Dat resulteerde in setwinst van 16-25 en dus een tussenstand van 1-0.


De tweede set was duidelijk anders. De tegenstander had een aantal wissels doorgevoerd waar de Asperse dames in het begin geen antwoord op hadden. Ondanks dat bleven de dames hard vechten voor de punten. Het mocht niet baten; 27-25 verlies voor Asperen en dus 1-1.


De derde set kwam WHV weer fris het veld in. Door verschillende goede service reeksen, kwam tegenstander WIK niet aan aanvallen toe. De set werd met gemak gewonnen door WHV; 8-25 en dus 1-2 voor Asperen.


Maar de strijd was nog niet gestreden; een vierde set ging van start. met een tussenstand van 6-6 leek het even gelijk op te gaan. Maar de dames van WHV gaven nog één keer gas: de set werd gewonnen met 15-25 en dus 3-1 winst.

 

En toen was het afwachten wat de directe tegenstander zou doen. Na gespannen afwachten kwam de uitslag: de directe tegenstander had punten laten liggen en dus kon het feest bij WHV dames 1 beginnen, want de promotie naar de derde divisie is een feit.


Het volleybal seizoen zit er op, maar de dames van WHV gaan de komende tijd hard trainen ter voorbereiding van volgend seizoen. Eind september zal weer de eerste wedstrijd zijn van de Asperse dames, nu in de derde divisie.

Basisscholentoernooi 26 januari 2024

Het was weer een bruisende avond vol actie en sportiviteit bij het basisscholentoernooi georganiseerd door WHV! Ondanks een wat moeizame start, waarbij de microfoon het even liet afweten, hebben maar liefst 17 teams zich vol overgave ingezet en een geslaagd toernooi neergezet. De kampioen van de avond was het team van @cbswegwijzerheukelum, met als waardige tegenstander de Open Poort op de tweede plaats van de avond. Een speciale vermelding voor het team van CBS Juliana, die de titel van meest sportieve school van de avond verdiende. Hun vriendelijke blikken en enthousiasme waren bewonderenswaardig. We kijken nu al uit naar volgend jaar om dit fantastische evenement opnieuw te beleven!

Een woord van dank is ook op zijn plaats voor de vrijwilligers van het Rode Kruis, die paraat stonden met hun EHBO-team om te zorgen voor de veiligheid van alle deelnemers. Daarnaast dank voor Cafetaria De Wiel voor hun gulle sponsoring van de limonade, waardoor alle deelnemers tussen de wedstrijden door konden genieten van een verfrissend drankje. Hun steun heeft dit evenement nog specialer gemaakt en we zijn hen daar zeer dankbaar voor!

Voorlopige teamindeling 2023-2024

Tijdens de ALV van dinsdag 23 mei is de voorlopige teamindeling en zaalindeling voor het seizoen 2023-2024 gepresenteerd.


Klik Hier voor de indeling


Bij vragen of onduidelijkheden kunnen jullie altijd terecht bij de TC (tc@wijhoudenvol.nl, of vraag het aan Niels, Mirjam of Jolijn)!

WHV recreantentoernooi 2023

Het WHV-recreantentoernooi 2023 werd na twee jaar afwezigheid opnieuw georganiseerd en trok veel belangstelling. Het toernooi kende 9 deelnemende teams, waaronder een team van de eigen club WHV. Er was veel interesse van buitenaf en er waren meerdere internationale deelnemers in de teams.


Het toernooi werd sportief gespeeld en de teams ontliepen elkaar niet veel que niveau. Alle teams hebben een keer tegen elkaar gespeeld en het was een spannende strijd!


Na een intensieve avond volleybal eindigde team Europol uit de randstad op de eerste plaats. Team Smash uit Hei en Boeicop eindigde op de tweede plaats en team VV Neder Betuwe uit Kesteren eindigde op de derde plaats. Het toernooi werd door de deelnemers als geslaagd ervaren. Na afloop konden de teams elkaar nog ontmoeten in de cafetaria. Het was een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te genieten van een drankje en een hapje. Het succes van dit jaar belooft veel voor de toekomst en er wordt al uitgekeken naar het volgende volleybaltoernooi van Wij Houden Vol. 


Heren 1 - WHV kan karwei net niet afmaken

De Asperse volleyballers speelden afgelopen vrijdag een aantrekkelijke wedstrijd tegen koploper Flits. WHV dat naast René Roth ook Ewout de Jong moest missen, kwam knap op een 2-0 voorsprong. Helaas kon de ploeg het karwei net niet afmaken en moest alsnog met 2-3 de overwinning aan de bezoekers laten. Met de beperkte bezetting van de Asperense ploeg was dit uiteindelijk toch een prima prestatie.

WHV begon opnieuw prima aan de wedstrijd. Wederom werd de basis gelegd aan de hand van een goede service waardoor Flits weinig via de middenaanvallers kon laten lopen. En juist daar ligt de kracht van deze ploeg. De Asperense mannen wisten dat in de eerste twee sets echter aardig te omzeilen. Hierdoor kon WHV verdedigend veel ballen oppakken en zo steeds de rally counteren. Daarbij had de ploeg met Stefan Arp en Rick de Groot twee spelers die aanvallend makkelijk tot scoren wisten te komen.

In de derde set wist Flits echter op te krabbelen en kreeg het meer grip op het Asperense spel. De mannen uit Barendrecht wisten vaker hun middenspelers in stelling te brengen en kwamen zo makkelijker tot scoren. WHV daarentegen kreeg langzaam wat meer moeite om de passing goed bij de prima spelende spelverdeler Niels Reder te brengen die daardoor meer moeite kreeg om zijn aanvallers vrij te spelen. De derde set ging verloren waarna een bijzonder spannende vierde set volgde.

In deze vierde set had WHV zeker nog zicht op de setwinst en daarmee de overwinning. De ploeg werkte hard en vocht voor elk punt maar het ging niet meer zo soepel als in de eerste twee sets. Het ging dan ook gelijk op in deze vierde set. In de enerverende slotfase kon het kwartje lange tijd twee kanten op vallen. Uiteindelijk was het echter Flits dat aan het langste eind trok en met 24-26 de stand gelijk wist te trekken. In de vijfde set was de tank leeg aan Asperense zijde. De smalle selectie was moegestreden terwijl Flits een ruime bank ter beschikking had om de lijn door te trekken. En zo verloor WHV uiteindelijk met 2-3 van de aanstaand kampioen.

Met nog één wedstrijd op het programma staat WHV nu op een vijfde plek. Deze laatste wedstrijd staat gepland voor komende zaterdag als Next Volley Dordrecht in Asperen op bezoek komt.


Winnaar WHV Familietoernooi 2023

Het WHV Familietoernooi is een jaarlijks terugkerend toernooi dat door volleybalvereniging WHV uit Asperen wordt georganiseerd. Het toernooi is bedoeld voor familieleden van de leden van de vereniging en heeft als doel om het familiegevoel binnen de club te versterken. Dit jaar waren er 9 families die deelnamen aan het toernooi, een mooi aantal voor dit gezellige evenement.

De wedstrijden verliepen sportief en er hing een goede sfeer onder de deelnemers en het aanwezige publiek. Het Familietoernooi is dan ook niet alleen bedoeld voor fanatieke volleybalspelers, maar vooral ook voor gezelligheid en samenzijn. Tijdens de wedstrijden werden de teams fanatiek aangemoedigd door het publiek en waren er leuke en spannende wedstrijden te zien.

Familie de Graaf was dit jaar de grote winnaar van het toernooi. Zij wisten alle wedstrijden te winnen en mochten daardoor de felbegeerde wisselbeker mee naar huis nemen. De andere families lieten zich echter niet uit het veld slaan en hebben genoten van een leuke en sportieve avond.

Het toernooi eindigde met een gezellig samenzijn in cafetaria de Wiel in Asperen. Hier konden de deelnemers en het publiek nog even napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een geslaagde avond waarbij het familiegevoel binnen de vereniging weer flink werd versterkt. Het WHV Familietoernooi is een mooie traditie binnen volleybalvereniging WHV en zal ongetwijfeld ook volgend jaar weer plaatsvinden.

WHV Basisscholentoernooi 2023

Volleybalvereniging WHV organiseerde afgelopen vrijdagavond 27 januari het jaarlijkse Basisscholentoernooi. Het toernooi trok dit jaar 18 teams van 6 verschillende scholen. Na een spannende strijd wist de Wegwijzer uit Heukelum de eindzege te behalen.


Afgelopen vrijdagavond was het weer raak voor jonge volleybalfans in de regio, want dan vond het jaarlijkse Basisscholentoernooi van volleybalvereniging WHV plaats. Dit toernooi, dat speciaal is bedoeld voor basisscholen, trok dit jaar 18 teams van 6 verschillende scholen. Het werd een spannende strijd tussen deze teams, die uiteindelijk werd gewonnen door de Wegwijzer uit Heukelum.


Het team van de Wegwijzer kwam als winnaar uit de bus, na een spannende finalepoule met de Noachschool uit Schoonrewoerd. CBS de Open Poort uit Asperen, die vorig jaar nog de volledige top 3 bezette, kwam dit jaar niet verder dan een vijfde plaats.


Volleybalvereniging WHV is zeer tevreden over deze editie van het Basisscholentoernooi. “Het was geweldig om te zien hoe enthousiast deze jonge spelers waren. Het niveau was hoog en het was een hele strijd om de eindzege. We hopen dat we hiermee meer kinderen kunnen enthousiasmeren voor deze prachtige sport”, aldus volleybalvereniging WHV.


Het Basisscholentoernooi van volleybalvereniging WHV is al jaren een begrip in de regio en blijft elk jaar weer een groot succes. Volgend jaar zal de vereniging weer vol enthousiasme aan de slag gaan om een nieuwe editie van dit toernooi te organiseren.

Volleybalverengingen Meerkerk, Vianen en Asperen gaansamenwerking aan met Superclub Volley Vijfheerenlanden

Volleybalverenigingen Volley Meerkerk, Servia (Vianen) en WHV (Asperen), de Nevobo en de gemeente Vijfheerenlanden gaan samenwerken om de volleybalsport extra aandacht te geven. De clubs gaan hier een professional (een betaalde kracht) voor aanstellen, die vrijwillige (jeugd)trainers gaat begeleiden, volleyballessen op basisscholen gaat geven en beachvolleybalactiviteiten gaat organiseren.


Hiermee willen de vijf partijen de volgende doelstellingen bereiken: het werven en behouden van jeugdleden, het versterken van het sporttechnische kader van de verenigingen en het ontwikkelen van het beachvolleybal aanbod.


Om dit te bereiken hebben de clubs de handen ineen geslagen met de Nevobo en de gemeente Vijfheerenlanden. De volleybalbond is sinds enkele jaren bezig om bij volleybalverenigingen professionals aan te stellen. Deze clubs worden ‘Superclubs’ genoemd, hierbij worden taken uitgevoerd door een betaalde kracht, ofwel een professional. Dit kunnen taken zijn waar vrijwilligers binnen een vereniging zelf niet aan toe komen door gebrek aan tijd, kennis en/of ervaring.


Volley Meerkerk, Servia en WHV hebben de afgelopen tijd samen met de Nevobo en de gemeente Vijfheerenlanden gewerkt aan een plan om ook een Superclub te worden. Voor de gemeente Vijfheerenlanden past dit goed in het onlangs gepresenteerde sportbeleid.


Hiermee kan er voor ca. 24 uur per week een professional bij de clubs Volley Meerkerk, Servia en WHV ingezet worden. De financiering hiervan vindt plaats vanuit de Nevobo, gemeente en de verenigingen.


Maandag 6 februari hebben de vijf partijen hun samenwerking bekrachtigd door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking gaat in eerste instantie voor twee jaar lopen. De intentie is om deze na twee jaar voort te zetten als blijkt dat deze succesvol is. De samenwerking krijgt de naam “Superclub Volley Vijfheerenlanden”.

WHV 65 jaar

In het jaar 2022 bestaat WHV 65 jaar. Tijd dus voor een feestje! 


Op vrijdag 30 december 2022 organiseerden we een jubileum-dag met 3 varianten blacklight toernooi. 


Elk jaar organiseren we ook een loterij, de trekking vond plaats op 30 december tussen 19:15 en 19:30, vooraf aan het Oliebollentoernooi!


Klik voor de foto's van jouw toernooi op https://sites.google.com/view/whv65jaar/ 


Op zaterdag 22 april 2023 plannen we een jubileumfeest, we zien jullie dan graag nog een keer!