Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • Europa Plein Actief sponsort ballen aan WHV

  Europa Plein Actief heeft volleyballen gesponsord aan de vereniging WHV.

  De jeugd- en seniorenteams kunnen hierdoor aan de slag met nieuwe ballen.

  Namens Europa Plein Actief kwam dhr. Adrie Kleppe de nieuwe volleyballen overhandigen aan de meisjes van WHV MA1 vooraf aan de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport.

 • van Ekeren shirt sponsor WHV

  Op zaterdag 18 september was voor het 4de senioren team van WHV een feestelijke dag.

  De eerste competitie wedstrijd weer sinds lange tijd en er werden nieuwe wedstrijd shirts aangeboden door Rob namens Jenno van Ekeren als shirt sponsor (Van Ekeren Verzekeringen en hypotheken).

  De uitslag van deze wedstrijd was echter niet zo feestelijk, maar het gezang van enkele nieuwe wedstrijd liederen compenseerde veel

 • Dames 1 - WHV D1 ook in de tweede wedstrijd niet overtuigend

  Op vrijdagavond 25 september stonden de dames van WHV tegenover Smash’66 D1, te Alblasserdam. De wedstrijd die om 21.30u mocht beginnen, eindigde voor WHV niet zoals gehoopt. Er werd door de Asperse dames niet enthousiast en overtuigend gespeeld, waardoor de wedstrijd met een 4-0 verlies werd afgesloten. 

  In de eerste set was goed te zien dat de tegenstanders aan elkaar gewaagd waren. Er werd door beide ploegen veel verdedigd, maar doordat WHV het in de eigen aanval niet af kon maken, gingen de punten vaak naar Smash’66. De ploeg uit Asperen probeerde aan het eind van de eerste set er nog met de winst van door te gaan, maar dit was tevergeefs: 27-25 voor Smash’66. 

  De tweede en de derde set waren eigenlijk een replica van de eerste set. WHV deed haar best om als eerste bij de 25 te komen, maar door een sterke verdediging van de tegenstander en zelf niet overtuigend genoeg te zijn in de aanval, vielen de punten vaak de verkeerde kant op. De tweede en derde set eindige daardoor in 25-20 en 25-21 

  De vierde set wilden de dames uit Asperen koste wat het kost winnend afsluiten. De set werd goed begonnen en daardoor stond WHV al snel met een kleine voorsprong te spelen. Helaas was dit niet genoeg. Door de goede service en een goed blok van de tegenstander kon WHV niet doorpakken in de 4e set en keek het aan het eind van de wedstrijd weer tegen een achterstand aan. Door een goede servicereeks van Mirjam Steenis werd er nog geprobeerd om de winst naar zich toe te trekken. Maar helaas trokken de Asperse dames weer aan het kortste eind, het werd 27-25 en daarmee 4-0 voor Smash’66 

  Komende week staat WHV D1 tegenover Vollido D1, om 14.00u in de thuisbasis “De Wiel”.

   

 • Heren 1 - WHV heren 1 start seizoen goed

  Het nieuwe volleybal seizoen voor WHV heren 1 uit Asperen is prima begonnen. In Oosterhout werd een klinkende 4-0 overwinning behaald tegen het ervaren VOKO. 

  Na het spelen van enkele oefenwedstrijden, die overigens uitstekend verliepen voor de selectie uit Asperen, ging het nieuwe volleybal seizoen afgelopen zaterdag van start. Door VOKO en de wedstrijdleiding waren duidelijke Corona maatregelen genomen; er was geen publiek aanwezig, de gebruikelijke line-up bleef achterwege. Toch waren beide teams blij dat het seizoen weer van start ging. 

  In de eerste set ging WHV direct goed van start, en wist een paar punten afstand te nemen. Helaas konden de mannen niet doordrukken, telkens wisten de mannen van VOKO met een slimme of een harde bal in de buurt te blijven. Uiteindelijk werd de set toch in het voordeel van WHV binnengehaald met 22-25. 

  In de tweede set, en door een onverwachte opstelling van coach Peer de Jong (die de trainer coach Mirjam Steenis verving, was VOKO even van slag en wist WHV weer het voortouw te nemen. Dankzij een goede servicedruk van Stefan Arp werden de nodige punten binnengehaald. Toch wist VOKO steeds weer terug te komen, waardoor het er op aankwam aan het einde van de set. De mannen van WHV schakelden een tandje bij, en wisten daardoor ook de tweede set naar zich toe te trekken (23-25) 

  De derde set liet een ander beeld zien. Steeds vaker wist WHV de wedstrijd naar zich toe te trekken. Waar bij de tegenstander enige frustratie naar boven kwam ging het bij de mannen uit Asperen steeds beter draaien. De passes van Joeri van Wijk bleven loepzuiver, waardoor spelverdeler Niels Reder de nieuwe middenman Jonathan Heijting aan kon spelen, die vervolgens ook zijn puntjes meepakte. Het plezier in het weer kunnen volleyballen na een hele lange zomerstop werd steeds zichtbaarder, en uiteindelijk werd ook de derde set winnend afgesloten met 16-25. 

  De vierde set was afgelopen seizoen regelmatig een struikelpunt. Men wist de concentratie niet vol te houden, en men liet de tegenstander weer terugkomen in de wedstrijd. Daar was deze wedstrijd geen sprake van. Joost de Jong wist een mooie servicereeks neer te zetten. En ook in de vierde set liet de nieuwe aanvoerder Rene Roth een paar prachtige aanvallen zien. De set werd gewonnen met 22-25, waardoor WHV 5 punten mee naar huis neemt. Heren 1 is de lange zomerstop goed doorgekomen, en heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen dit duidelijk laten zien.

 • Dames 1 - WHV D1 met 4-0 onderuit tegen een sterk Volley2B.

  Op zaterdag 19 september begon voor WHV D1 de start van de competitie. Vol goede moed begonnen de dames aan de wedstrijd, om 19:00 in het zonnige Bergschenhoek. Toch pakte het voor de Asperse dames niet uit zoals gehoopt: alle 5 de punten bleven bij tegenstander Volley2B. 

  Het begin van de wedstrijd werd ingeluid door een sterk Volley2B, dat elke makkelijke bal onmiddellijk afstrafte. De Asperse dames begonnen daarentegen slordig. Ze waren zichtbaar onder de indruk van de harde klappen van de tegenstanders en het duurde lang voordat WHV hun eigen spel weer onder controle kreeg. Een kleine inhaalslag aan het einde van de set mocht niet baten; de eerste set eindigde in 25-17. 

  De tweede set startten de dames van WHV beter. Er werd hard gewerkt voor de punten en door een goede serviceserie van Lotte Kleijer lukte het WHV om Volley2B bij te houden. Ook werd er aan het net meer gescoord, door onder andere een paar slimme balletjes van Irene Bijl. Echter, aan het einde van de set knalde Volley2B met hun harde aanval toch over WHV heen. Het werd 27-25. 

  Onverschillige houding

  De laatste twee sets lukte het de Asperse dames ook niet om de punten te pakken. Aan het net werd weinig gescoord, door zowel eigen fouten als een sterk blok van Volley2B, waardoor het de dames niet lukte om ritme te pakken. In de vierde set besloten de Asperse dames om nog even alles op alles te zetten om toch een paar punten te pakken, waardoor er zelfs een kleine voorsprong ontstond voor WHV. Helaas wisten de dames dit niet vast te houden en vielen ze terug in de onverschillige houding van de 1e en 3e set. Het werd 25-11 en 25-17.

 • Dames 1 - WHV Dames 1 met veel bravoure langs HLB Van Daal/DS dames 5.

  Op vrijdagavond 27 september mochten de dames uit Asperen aantreden in Den Dungen tegen HLB van Daal/DS dames 5. De dames moesten zich een aantal keer flink herpakken, maar ze wonnen met 3-1. 

  De eerste set begon al met een achterstand. De dames uit Asperen hadden merkbaar veel moeite om zich te concentreren op zo’n late vrijdagavond en HLB van Daal maakte daar dankbaar gebruik van. Door een goede servicereeks van Lotte Kleijer kwamen de dames weer op gelijke hoogte en de hele set bleef het een nek-aan-nek-race. Toen Monique van Kempen erin werd gewisseld voor haar goede service, trok WHV de set naar zich toe. Monique serveerde de set prachtig uit en WHV won met 25-17.  

  De tweede set begon WHV beter. Ze stonden nu op scherp en zaten goed in de wedstrijd. Helaas werden ze van de rit gebracht door een jonge passer-loper van de tegenstander. Met haar sterke sprongfloat serveerde zij WHV uit hun spel en de opgelopen achterstand was voor de Asperse dames niet meer in te halen, hoewel zij dit aan het einde van de set nog goed probeerden. De set werd met 25-17 verloren. 

  Na een goede peptalk van assistent-coach Joeri van Wijk begonnen de dames met veel bravoure aan de derde set. Mirjam Steenis begon aan service en serveerde de tegenstander volledig weg. Door deze prachtige serviceserie stond er nu 10-0 voor WHV op het telbord. De dames hielden deze bravoure vast, mede door sterke aanvallen van invalster Rianda Kroon-Kleppe en ze wonnen de set gemakkelijk met 25-9. 

  De laatste set startte WHV niet sterk. Ze liepen een grote achterstand op van 15-7, die niet meer te herpakken leek. De tegenstander had zichtbaar moeite met de harde sprongservice van Wietske van Dortmont, die hier dan ook veel punten mee scoorde. De coach van HLB van Daal probeerde nog om WHV uit haar spel te krijgen door een timeout van 3 seconden te nemen, maar zonder succes. Door een sterke verdediging en goede service sleepte WHV ook de laatste set binnen. Het werd 25-22. 

  De eerstvolgende wedstrijd spelen de dames op 12 oktober uit bij Atak’55.

 • Heren 1 - WHV opent seizoen met overwinning

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen geopend met een prima overwinning. In Ouderkerk aan de IJssel was Voleco de tegenstander. Een gevaarlijke, ervaren ploeg die standaard meedraait in de top van de Promotieklasse. WHV had nog weinig ritme opgedaan in de aanloop naar dit nieuwe seizoen. De eerste set was dan ook nog even zoeken naar het juiste gevoel. De laatste drie sets waren echter voor WHV dankzij een prima combinatie van ontspanning, werklust en spelplezier.

  Krappe selectie
  De uitdaging voor dit nieuwe seizoen zal voor de Asperense volleyballers de krappe selectie worden. Na het vertrek van Brian van de Plassche telt de ploeg nog slechts zes man wat natuurlijk erg kwetsbaar is. Waar mogelijk zal dit per wedstrijd worden aangevuld met de talenten van het tweede herenteam. Afgelopen zaterdag bleek dat direct al een probleem. De beoogde zevende man was geblesseerd geraakt in de wedstrijd van Heren 2 en dus moest de ploeg het met zijn zessen doen. Geen wisselmogelijkheden dus voor trainer / coach Mirjam Steenis die dit seizoen de eerste herenselectie onder haar hoede heeft samen met assistent coach Peer de Jong.

  Werklust en spelplezier de sleutel
  De opdracht was dan ook duidelijk. Hard werken met en voor elkaar en genieten van elk punt dat je weet te maken. Vanwege vakanties en wat blessuregevallen was er nog geen gelegenheid geweest voor een oefenwedstrijd. Hierdoor was het de eerste set even zoeken naar ritme en kwam WHV maar zeer moeizaam tot scoren. Omdat de ontspanning echter aanwezig bleef raakte de ploeg niet gefrustreerd en ging het langzaam maar zeker steeds beter. Halverwege de eerste set haakte de ploeg aan. Het verlies in de eerste was niet meer te voorkomen maar de toon voor de rest van de wedstrijd was gezet.

  Servicedruk en aanvalsvariatie
  Vanaf de tweede set was WHV de bovenliggende partij. Door een prima servicedruk van onder meer Niels Reder en Joeri van Wijk haalde de Asperense ploeg de angel uit het spel van Voleco. Hierdoor werd het lastiger voor de thuisploeg om hun sterke middenspelers te lanceren en kreeg de Asperense blokkering en verdediging meer greep op het aanvalsspel van de thuisploeg. Daarnaast wist WHV steeds gemakkelijker te scoren door veel te variëren in de aanvalsslag. De tactisch geslagen ballen van René Roth en Joost de Jong pakten steeds goed uit evenals de afwisseling in de middenballen van Stefan Arp.

  In de vierde set leek het nog even mis te gaan. Een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche en enkele prima blokkeringen van onder meer Stefan Arp brachten de ploeg echter bijtijds terug op koers. Een mooie 1-3 verwinning was daarmee de beloning voor het vertoonde spel. De volgende wedstrijd voor WHV is aanstaande donderdag als de ploeg op bezoek mag komen in Rotterdam waar tegenstander Volley Zuid wacht.

 • Dames 1 - Dames WHV openen het seizoen met overtuigende overwinning

  ASPEREN - Het volleybalseizoen is afgelopen weekend weer van start gegaan en deze is zeer goed begonnen voor WHV dames 1. De allereerste wedstrijd van het seizoen werd door de dames overtuigend gewonnen (4-0) van VC WIK dames 3 uit Groot-Ammers. 

  De wedstrijd begon aan beide kanten nog wat onwennig, maar beide teams waren er duidelijk op gebrand om een goede eerste indruk achter te laten. De teams waren in het begin van de eerste set vrij gelijkwaardig aan elkaar. WIK scoorde een paar puntjes, daarna kwam WHV weer steeds dichterbij, maar WIK bleef hun kleine voorsprong behouden. De eerste time-out werd aangevraagd door WHV, dat op dat moment 6-9 achter stond. Na een fanatieke peptalk van WHV coach Ralph Sap kwam WHV weer terug in de wedstrijd en pakte zelfs een voorsprong. Bij de tussenstand van 15-12 in het voordeel van WHV, vroeg WIK een time-out aan. WHV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Mede dankzij knallende sprongservices van Wietske van Dortmont en slimme spelverdeling van Mirjam Steenis won WHV deze set toch overtuigend met 25-18. 

  In set 2 ging het ook lang gelijk op maar wist WIK toch een kleine voorsprong op te bouwen. Bij de tussenstand van 16-19 in het voordeel van WIK nam WHV hun eerste time-out in deze set. Toch wist WIK hun voorsprong hierna goed vast te houden. WHV bleef tegen een achterstand aankijken (18-21) en nam nog een time-out om wat tips en tactieken door te spreken om zo de set toch nog binnen te slepen. Dit had wel veel effect en WHV scoorde een aantal slimme punten op rij. Toen WHV te dichtbij kwam, nam WIK een time-out in de hoop het tij nog te kunnen keren. De tussenstand op dit moment was 23-22 in het voordeel van WHV. Het einde van de set werd nog erg spannend, maar toch wist WHV er net met de winst vandoor te gaan. De stand is 26-24 geworden. 

  WHV bleef in een goede flow en wist direct een voorsprong (11-6) op te bouwen in set 3 door een mooie service reeks van Mirjam Steenis. Dit zorgde al vroeg voor een time-out van WIK in deze set. Toch bleef de comfortabele voorsprong voor WHV. Aan het einde van de set vond een dubbele wissel plaats en kwam Britt van Lier samen met debuterende spelverdeelster Debora van Zandwijk uit Dames 2 het veld in. Mede dankzij hun inzet, won WHV de derde set met 25-13. 

  WHV wist dit sterke spel vast te houden, waardoor WIK niet meer terug kon komen in de wedstrijd. Ook in set 4 was er ruimte voor een debuut, dit keer was het de beurt aan de 12-jarige libero Annelie van Arkel. WHV won deze set uiteindelijk zeer overtuigend met 25-10, waardoor zij hun plaats bovenaan de ranglijst innamen. 

  WHV bedankt “Tweewielercentrum den Breejen” nogmaals voor het sponsoren van de wedstrijdbal en Mini van de Week; Noor van de Water. 

   

   

 • Heren 1 - 4 – 0 thuiszege voor WHV

  Afgelopen zaterdag speelden de Asperense volleyballers hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegen VCN uit Capelle aan den IJssel werd een vrij eenvoudige 4-0 overwinning behaald. Dankzij deze zege klimt WHV weer wat omhoog na de nederlaag van vorige week tegen VC WIK.

  Trainer / coach Hessel Reinsma zag zijn ploeg afgelopen zaterdag matig starten. De ploeg leek niet bij de les en was overal een stap te laat bij. Er werd veel te weinig energie in het spel gelegd waardoor WHV al snel tegen een achterstand aankeek. Zowel vanaf de kant als door de ervaren spelers in het veld werd het vuurtje echter langzaam opgestookt. De onzekerheid verdween en de Asperense equipe nam stap voor stap de regie over.

  Qua passing begon het plaatje steeds beter te kloppen waardoor spelverdeler Niels Reder steeds meer keuzes kreeg qua spelverdeling. Goed om te zien was dat de snelle combinaties met de ervaren middenspeler Wildrik van de Plassche weer steeds vaker succesvol waren. Na de enkelblessure die hij opliep tijdens de PD-wedstrijden eind vorig seizoen wordt hij per week weer fitter. Afgelopen zaterdag had VCN in ieder geval weinig grip op de snelle middenballen.

  Daarnaast speelde passer – loper Joost de Jong een prima wedstrijd. Zowel qua passing, aanval als service haalde hij een prima niveau. En dat terwijl hij vorig seizoen nog de libero positie invulde.  Dit alles gecombineerd met het harde werken van de gehele ploeg leidde tot een overwicht voor WHV. En dat overwicht bleef overeind tot het einde van de wedstrijd. En als er af en toe moeilijke momenten waren dan kon spelverdeler Niels Reder de bal altijd kwijt bij diagonaalspeler René Roth of wist hij toch nog middenspeler Wildrik van de Plassche te bereiken.

  In de derde set walste WHV zelfs met 25 – 12 over VCN heen dat in die fase wel heen weinig tegenstand bood en nauwelijks meer tot scoren kwam. Al met al een prima overwinning dus voor de Asperense equipe die daarmee vijf punten kan bijschrijven. De eerlijkheid gebied te zeggen dat tegen dergelijke tegenstanders WHV de volle buit ook hoort binnen te halen. Maar het moet nog altijd wel gebeuren. En vier sets lang de concentratie vast houden is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet omdat het team nog in opbouw is en trainer / coach Hessel Reinsma langzaam zijn stempel op het spel aan het drukken is. En aanpassingen in speelwijze kosten soms tijd.

  Volgende week wacht WHV waarschijnlijk een zwaardere pot. De ploeg mag dan op bezoek bij Move4U in Vlaardingen. Een vrij onbekende tegenstander voor de Asperense ploeg. Het enige wat WHV weet is dat deze ploeg de eerste wedstrijd met 4-0 heeft gewonnen.

 • Heren 1 - Heren WHV starten met nederlaag

  Afgelopen donderdagavond zijn de Asperense volleyballers het nieuwe seizoen gestart met een 3-1 nederlaag tegen VC Wik. WHV speelde niet stabiel genoeg om de ervaren ploeg uit Groot-Ammers in problemen te kunnen brengen. Toch zag de nieuw gestarte trainer / coach Hessel Reinsma voldoende lichtpuntjes om de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet te treden.

  De heren van WHV kenden overigens een prima start van de wedstrijd. Spelverdeler Niels Reder begon met een goede servicereeks en legde daarmee de basis voor een kleine voorsprong. Wik was in deze beginfase ook nog niet helemaal bij de les en speelde nog wat slordig. Helaas voor de Asperense mannen duurde dat niet lang. Halverwege de eerste set waren de rollen omgekeerd en was de thuisploeg de bovenliggende partij. Wik stelde zich verdedigend prima in op het spel van WHV waardoor de ploeg lastig tot scoren kwam. Regelmatig eindige de Asperense aanvalsaspiratie in het sterke blok van Wik of werd deze opgepakt door de positioneel goed georganiseerde verdediging. En het ontbrak WHV aan een passend antwoord. Pas in de slotfase kwam de ploeg wat terug maar te laat om nog aanspraak te maken op de overwinning.

  Ook in de tweede set dicteerde Wik het spel. Opnieuw stond de ploeg verdedigend goed. Daarnaast kwam Wik zelf relatief gemakkelijk tot scoren. Enerzijds dankzij het prima spel van hun diagonaal speler die van elke positie tot scoren kwam. Anderzijds doordat WHV verdedigend nog zoekende was. Te vaak stonden de spelers niet op tijd op de juiste plek en was er te weinig rust in de balbehandeling. Iets waar overigens hard aan wordt gewerkt op de trainingen momenteel. De 2-0 achterstand was dan ook onvermijdelijk.

  In de derde set gooide WHV de schroom van zich af. Waar de ploeg in de eerste twee sets te veel servicefouten maakte, werd er nu druk gezet met de service waardoor de side-out van Wik steeds moeizamer werd. Verder kwam de servicepassing beter aan bij spelverdeler Niels Reder die daardoor meer kon variëren. Wik had dan ook meer moeite om te voorspellen waar de ballen heengingen en de verdediging op de juiste plek te zetten. Zowel voor de midden- als de buitenaanvallers ontstond hierdoor meer ruimte om tot scoren te komen. En zo wist WHV uiteindelijk de derde set binnen te slepen.

  Heel even had WHV de hoop om na de 2-1 de wedstrijd te kantelen. Daar wilde Wik echter niets van weten. De ploeg schakelde een tandje bij en gooide de servicedruk weer omhoog. De Asperense mannen leken moegestreden en konden geen vuist meer maken. De 3-1 einduitslag was dan ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze wedstrijd.

  Ondertussen bouwt trainer / coach Hessel Reinsma geduldig verder aan het team. Het fijn slijpen van bepaalde aspecten van het volleybalspel kost even tijd maar zal uiteindelijk zeker zijn vruchten gaan afwerken. Komende zaterdag speelt WHV om 15.00 zijn eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is VCN uit Capelle aan den IJssel. 

 • Ralph Sap wil potentieel WHV-dames benutten

  De dames van WHV speelde zaterdag hun eerste oefenwedstrijd onder leiding van hun nieuwe trainer Ralph Sap. De afgelopen jaren werd deze positie door Niels Reder ingevuld en hij bracht veel jonge meiden in. Ralph gaat deze lijn doorzetten en wil de potentie benutten. 

  De dames hebben een aantal jaren regio divisie gespeeld, maar spelen nu weer in de hoogste klasse van de regio, de promotieklasse. Ralph is naar WHV gekomen, omdat hij veel mogelijkheden en kansen ziet voor het team in de komende jaren en is erg positief over de inzet van de dames: ‘Het team kan ontzettend veel groeien op zowel technisch en tactisch vlak, als ook mentaal. Wat me opvalt is dat ondanks de nieuwe jonge speelsters er in korte tijd al een hecht team ontstaan is. Ze willen voor elkaar werken, hebben de wil om beter te worden en steken er alle energie in.’ 

  Gezien het afscheid van diverse dames uit het voormalige dames 1, staat Ralph voor een uitdaging. Niels Reder heeft afgelopen seizoen weliswaar diverse spelers ingebracht, maar het team staat voor een grote uitdaging gezien het aantal nieuwe spelers. Ralph geeft aan:
  ‘Het eerste doel is handhaven in deze klasse, maar daarna doorgroeien. De eerste wedstrijden zullen zeker uitdagend zijn om te winnen en het team zal in het seizoen moeten groeien.’

  Voorzitter Olaf van Arkel is blij met de komst van Ralph, omdat Ralph de afgelopen jaren op hoog niveau getraind en gecoacht heeft. ‘WHV wil ook graag weer terug naar de regiodivisie.
  Daar hebben we naast talent, ook de accommodatie en clubstructuur voor.’, aldus Olaf van Arkel. Ralph heeft ook de visie, die nodig is om de WHV-dames duurzaam op divisieniveau te laten presteren, en die extra prikkel brengt ons weer verder. Ralph licht toe: ‘De focus van WHV zou moeten liggen op het stimuleren van veel kinderen om te komen volleyballen en vervolgens deze kinderen met goede trainers progressie te laten maken. De structuur van WHV en de focus en drive om de jeugd te verbeteren is zeker aanwezig. De vereniging moet gezelliger en aantrekkelijker zijn dan sociale media en online games, zodat vrienden en vriendinnen uitgenodigd worden.’ Ralph vindt dat WHV voldoende moet blijven investeren in scholen en dat er meer getraind moet worden. Het ontwikkelen van techniek kost veel tijd en er is ook regelmatig tactische training nodig. Een training van 2 uur zou welkom zijn.

  Ralph roept het publiek op om te komen kijken bij de wedstrijden. Het is een leuk en jong team, die met veel enthousiasme veel werklust laten zien. De wedstrijden beloven dan ook erg leuk te worden.  

   

 • Dames 1 - WHV komt te kort in eerste competitiewedstrijd

  Het seizoen 2017-2018 is voor het eerste damesteam van WHV niet goed begonnen. In Capelle aan den IJssel werd met 4-0 verloren van VCN. 

  WHV kampt ook dit seizoen met een krappe selectie door vertrek en zwangerschap van enkele speelsters. Met zes vaste speelsters (inclusief libero) is het damesteam genoodzaakt structureel gebruik te maken van jeugdspeelsters uit de A. Sinds eind vorig seizoen trainen beide teams samen onder leiding van trainer/coach Niels Reder, wat zeer bevorderlijk is voor de integratie van de jeugdspelers.

  Reder zette zijn team voorafgaand aan de wedstrijd op scherp door hen een duidelijk taak mee te geven: zorg dat we harder werken dan VCN. Zijn visie dat hard weken loont, werd duidelijk zichtbaar in de eerste set. Na enkele punten kwam WHV in het ritme en werd er een dynamische verdediging neergezet waardoor VCN moeilijk tot scoren kwam. Het antwoord van VCN kwam in de service: de servicedruk werd opgevoerd en dat bracht WHV in moeilijkheden. Teveel punten gingen op die manier verloren en maakte dat VCN er met de winst vandoor ging.

  In de tweede en derde set hebben de dames weinig laten zien van het goede spel uit de eerste set. De servicedruk vanuit VCN bleef erg hoog en hoewel WHV’s libero Natalie Smith verwoede pogingen deed hierop te anticiperen, lukte het WHV niet om grip op de wedstrijd te krijgen. De vierde en laatste set wist WHV VCN nog enige tijd onder druk te zetten door veel moeilijk geplaatste ballen te spelen, maar dit was niet voldoende voor de winst. VCN won met 4-0.

  A-speelsters Lotte Kleijer en Irene Bijl speelden beiden verdienstelijk mee, maar al met al speelde WHV vandaag te onzeker. Niels Reder: “We twijfelen teveel en juist dan worden er fouten gemaakt. De dames van VCN zijn goede volleyballers, maar we hadden vandaag meer van onszelf moeten laten zien.”

  Vrijdag 29 september a.s. speelt WHV om 20:00 uur thuis tegen DVO.

 • Heren 1 - WHV sluit succesvolle oefencampagne af

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag hun laatste oefenduel gespeeld. Aankomende zaterdag start de competitie hoewel de eerste wedstrijd voor WHV pas op zaterdag 7 oktober zal zijn. Dit vanwege het feit dat aanvoerder Stefan Arp op huwelijksreis is.

  In eigen huis kruiste de Asperense mannen afgelopen zaterdag de degens met VC WIK uit Groot-Ammers. Een bekende tegenstander voor WHV met een flinke dosis ervaring. Een team ook dat de Asperense heren in de competitie hebben zitten. Een mooie graadmeter dus. De mannen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van op de dag dat WHV zijn 60-jarige jubileum mocht vieren.

  De selectie is ten opzichte van vorig seizoen flink verjongd. Zo heeft Niels Reder die jarenlang de spelverdeler positie heeft ingevuld voor het eerste herenteam een stapje terug gedaan om plaats te maken voor de jeugd. Een plek die nu wordt ingevuld door de jonge Wayne Hol die samen met zijn jongere broer Dwight is overgekomen naar Heren 1. Daarnaast zijn er nog twee jonge talenten overgekomen te weten middenspeler Brian van de Plassche en libero Joost de Jong. Vertrokken zijn Ewout de Jong, Virgil in den Eng en Sander Arp. Niels Reder blijft gelukkig nog wel nauw betrokken bij Heren 1. Als assistent trainer / coach zal hij zijn ervaring gaan overbrengen op de jonge generatie en in noodgevallen kan hij als speler invallen.

  Dit bleek zaterdag al direct nodig. Stefan Arp ontbrak vanwege eerder genoemde reden en Joeri van Wijk ging in de eerste set al door zijn enkel zodat Niels op de passer loper positie kon gaan spelen. En dat ging hem prima af. De ploeg speelde overigens in totaliteit niet onverdienstelijk. Er zat een goede dynamiek in het spel en spelverdeler Wayne Hol begint langzaam in zijn rol te groeien. Het samenspel met de ervaren middenspeler Wildrik van de Plassche begint steeds beter te lopen. Daarnaast komt er steeds meer variatie in zijn spel waardoor hij regelmatig de blokkering weet te verrassen. Daardoor kwamen ook diagonaalspeler René Roth en passer loper Dwight Hol regelmatig tot scoren.

  De eerste twee sets werden een prooi voor WHV waarna er wat werd geschoven in de opstelling. Coach John Kemp wilde even de flexibiliteit testen en zag dat zijn team even moest omschakelen. Het spel werd iets rommeliger en de kansen die er zeker waren, werden niet altijd meer benut. De derde set ging dan ook naar WIK, waarna er een spannende vierde set volgde. WHV stond weer in de vertrouwde opstelling maar wist in de slotfase net niet door te drukken. Met 26-28 ging de set verloren maar de stijgende lijn werd doorgetrokken zodat WHV de vijfde set wel wist te winnen.

  Hoewel WIK nog niet in absolute topvorm verkeerde een mooie opsteker voor WHV. Zeker met in het achterhoofd dat WHV ook niet compleet was. Zaterdag 7 oktober starten de Asperense heren de competitie tegen SNA in Bleskensgraaf.

 • Prima competitiestart heren 1 WHV

  De Asperense volleyballers zijn het seizoen goed begonnen. Tegenstander VOKO uit Oosterhout werd met 3-1 verslagen. In het schitterende, nieuwe sportcomplex De Wiel startte WHV nog wat onwennig. Eind van de eerste set kwam de ploeg echter langzaam in het juiste ritme. Net te laat om de zege te pakken maar het was een prima opmaat voor de rest van de wedstrijd.

  Hoewel de Asperense heren een flink aantal oefenwedstrijden achter de rug hadden, wist de ploeg nog niet helemaal waar het stond. De ploeg van trainer / coach John Kemp was namelijk nog maar weinig compleet geweest tijdens de oefencampagne. De resultaten waren dan ook wisselvallig. Het team dat grotendeels gelijk is gebleven aan vorig seizoen heeft het vertrek van middenspeler Vincent de Bie opgevangen door meer gebruik te maken van de jonge generatie. De talenten uit Heren 2 zoals Joost de Jong, Rens de Ridder en de broers Wayne en Dwight Hol moeten zoveel mogelijke dubbele diensten draaien om Heren 1 te ondersteunen.

  Wellicht verklaarde deze voorbereiding dan ook de onzeker start van de wedstrijd. De passing startte wat rommelig waardoor de ploeg aanvallend geen vuist kon maken. Maar ook verdedigend werden de taken niet volgens afspraak uitgevoerd. De blokkering was rommelig en ook in het achterveld werden de posities nog niet goed ingevuld. Langzaam maar zeker begonnen de puzzelstukjes echter beter op zijn plek te vallen. Va een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche kwam de ploeg nog dichtbij bij maar het was net te laat voor de setwinst.

  Daarna was de ban echter gebroken. Libero Sander Arp bracht steeds meer rust in zijn spel waardoor de aanvoer naar spelverdeler Niels Reder beter werd. Hierdoor nam de dreiging van de middenspelers Virgil in den Eng en Wildrik van de Plassche toe en kwam er meer ruimte voor de buitenaanvallers om te scoren. Met name René Roth en Stefan Arp wisten hier prima van te profiteren. Omdat ook de servicedruk van WHV toenam werd het voor VOKO steeds lastiger om de Asperense verdediging te verschalken.

  Hoewel er af en toe nog een kleine hapering in het spel zat, kwam WHV de laatste drie sets niet echt meer in problemen. Waar ook Joeri van Wijk en Ewout de Jong elkaar op de passer loper positie prima afwisselden, leek het plaatje nu aardig te kloppen. Niels Reder bekroonde uiteindelijk een goede wedstrijd door het winnende punt te maken met een mooi gecamoufleerde tactische bal. Waar de verdediging van VOKO rekende op een set-up plaatste hij de bal kort achter het net achter de blokkering. En daarmee zijn de vier eerste punten binnen.

  Aankomende zaterdag speelt WHV om 15.00 uur opnieuw in eigen huis en dan komt VCN uit Capelle / Nieuwerkerk op bezoek.

 • Dames 1 WHV van start met winst

  WHV Dames 1 heeft vrijdag haar eerste competitiewedstrijd gespeeld tegen Forza Schouwen-Duiveland. De thuisclub uit Asperen trok met 3-1 de winst naar zich toe.

  WHV was niet compleet, maar de dames toonden een prima instelling.

  WHV kreeg in de eerste set een flinke voorsprong. Forza kwam terug en haalde WHV bijna in. WHV won uiteindelijk de set met 26-24.

  In de tweede set draaide het bij WHV minder. WHV liep tegen een achterstand op, maar de dames knokten zich terug en wonnen uiteindelijk deze set met 28-26.

  Ook in de derde set ging WHV vol voor de setwinst. Maar ook Forza wilde graag een setje 'pakken'. Ondanks de aanmoedigingen van het publiek, slaagde WHV er niet in om de set te winnen. De thuisclub trok met 16-25 aan het kortste eind.

  In de vierde set kreeg WHV weer meer power. Door goede set-ups van Mirjam Steenis liet de thuisclub fraaie aanvallen zien, wat zorgde voor de 25-21 overwinning.

   

 • WHV op de SamenDoen dag

  Woensdagmiddag 7 september werd door Stichting SamenDoen een middag georganiseerd waar jong en oud kennis kon maken met allerlei verschillende sporten. Volleybalvereniging WHV uit Asperen was er ook bij! Op het Dr. Reilinghplein in Leerdam was het groot feest. Door middel van verschillende opblaasbare toestellen konden kinderen ervaren wat onze volleyballers op de Olympische Spelen hebben gepresteerd. Zo kon je je smashsnelheid meten, duiken naar een bal of springen in een gigantisch volleybalstadion

  Mocht je deze te gekke middag hebben gemist, of nog meer willen weten over volleybal ben je van harte welkom in onze nieuwe sportaccommodatie aan de Leerdamseweg in Asperen! We trainen op maandag van 18:00 uur tot 19:30 uur (leeftijd 10 - 12) en op woensdag van 17:00 uur tot 18:00 uur (leeftijd 3 - 10).

 • Heren 1 - WHV te laat op stoom

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd verloren. Tegen oude bekende Udenhout ging de winst met 3-1 naar de thuisspelende ploeg. De ploeg die dit seizoen onder leiding staat van trainer/coach John Kemp moest dus genoegen nemen met slechts 1 punt.

  WHV had net te lang nodig om goed in de wedstrijd te komen. De ploeg startte te voorzichtig en te afwachtend. Udenhout kwam gemakkelijk tot scoren via hun lange middenspeler en harde buitenaanvallen afgewisseld met tactisch geplaatste ballen. WHV speelde daarentegen nog met de rem erop. Er werd te voorzichtig aangevallen en er was nog te veel twijfel in de verdediging. Vanaf de derde set begon het echter beter te draaien. De als libero debuterende Sander Arp kwam steeds beter in zijn spel en aanvallend kwam er wat meer vuur.

  Hoewel WHV in de derde set kansen had om de set te pakken, had de ploeg net pech op de beslissende momenten. De vierde set werd echter wel een prooi voor de Asperense ploeg zodat er toch met een positief gevoel werd afgesloten. Helaas heeft de ploeg nu weer twee vrije zaterdagen en kan er nog niet gewerkt worden aan een goed wedstrijdritme.

 • Dames 1 - WHV Dames 1 direct naar de top in de promotieklasse

  Afgelopen zaterdag heeft Dames 1 van volleybalvereniging WHV zich in de eerste wedstrijd direct naar de top geknokt. Met een 4-0 overwinning tegen Spirit D1 uit Barendrecht zijn zij verzekerd van 5 punten waarmee zij het seizoen goed beginnen.

  De reeds gedegradeerde teams uit de derde divisie begonnen strijdlustig aan de eerste set in de promotieklasse. WHV, onder leiding van John Kemp, begon sterk door snelle, gevarieerde aanvallen verzorgd door spelverdeelster Astrid Phondt. Het goede verdedigende achterveld van Spirit maakte het echter moeilijk om te scoren en het puntenaantal ging gelijk op. Pas aan het einde van de eerste set kwam WHV op een kleine voorsprong die zij netjes afmaakten met een overwinning van 20-25.

  De barendrechters, die hun spel veranderden met nieuwe tactieken bleven in de tweede set sterk verdedigen, maar op een aantal goede omloopballen van Rianda Kroon-Klepper hadden zij toch geen antwoord en kwamen de WHV'ers ook deze set op een voorsprong en wonnen de set met 21-25.

  De derde set begon WHV moeizaam, waardoor Spirit op een voorsprong kwam van vijf punten. Het publiek uit Barendrecht kreeg hoop en probeerde WHV te imponeren. Dit lukte even, maar uiteindelijk wist WHV de uitslag te keren wat resulteerde in een mooi einde van 22-25. 

  De vierde set waren de WHV'ers vastbesloten de 5 punten binnen te halen. Beide partijen begonnen weer sterk aan de set maar door goed verdedigend spel onder leiding van de libero Jolijn Onvlee en mooi geplaatste aanvallende ballen door Mirjam Steenis won WHV ruim met 16-25.

  Met een overwinning in de zak kijkt WHV dames 1 uit naar de volgende wedstrijd die 4 oktober wordt gespeeld tegen Spivo in Spijkenisse.

 • WHV Heren worden Nationaal Kampioen

  Afgelopen zaterdag speelden de heren recreanten van WHV in Utrecht voor het eerst mee aan het Nationaal kampioenschap voor recreanten.

  Het team bestaande uit routiniers met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar had vooraf geen enkele illusie dat dit kampioenschap behaald zou kunnen worden. WHV werd weliswaar kampioen van de regio Zuid-West in de hoogste klasse voor recreanten, maar werd in de voorronden derde. Die derde plaats werd als een zeer knappe prestatie ervaren gezien het niveau van deze andere winnaars.

  Afgelopen zaterdag deden 10 teams mee met het Nationaal Kampioenschap en moest WHV 3 poulewedstrijden van 2x 12 minuten spelen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen NVC uit Nieuwegein. In de eerste set speelde WHV erg gedisciplineerd en maakte het heel weinig fouten. Daarentegen was het spel in de tweede set te slap en deze set ging verloren, waardoor het 1-1 werd.

  De tweede wedstrijd ging helaas verloren tegen HUF uit Berlicum. Helemaal geen schande, want HUF had de afgelopen nationaal kampioenschappen gewonnen en was regerend nationaal kampioen. WHV had ook in de voorronden van HUF die diverse oud divisiespelers in haar team heeft, verloren. Ook nu bleek HUF weer een maatje te groot. Ondanks het goede spel van WHV, kwam het eigenlijk op alle elementen net tekort. HUF had een hogere servicedruk en veel meer aanvalskracht. Toch waren de WHV-ers niet ontevreden over het spel, want zij hadden goed weerstand geboden. Ook het verschil was niet meer dan 5-6 punten, en dat konden weinig ploegen de afgelopen jaren zeggen. In de tweede set had WHV met 9-13 achter en nog 2 minuten te spelen zelfs nog enige aansluiting. Het meegereisde publiek uit Asperen had genoten van een formidabele wedstrijd.

  WHV speelde de laatste wedstrijd tegen Volley2B uit Lansingerland. De WHV-ers moesten winnen om niet onderin de poule te eindigen, en met winst waren er nog kansen op de tweede plaats. Ook deze wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd, maar WHV won beide sets nipt. Omdat HUF ook haar laatste wedstrijd won, werd WHV tweede en plaatste het zich ternauwernood voor de halve finale.

  In de halve finale moest WHV het opnemen tegen de poulewinnaar van de andere poule VC Fortutas uit Ospel. WHV leek wel een thuiswedstrijd te spelen, want het meegereisde publiek maakte er een groot feest van. De lange mannen van Fortutas leken daar niet van onder de indruk. De scheidsrechters daarentegen wel, want die zat een aantal keren goed mis. De WHV-ers hadden voor deze halve finale nog een goede warming-up gedaan, wat in de eerste set een kleine voorsprong opleverde. Beide teams deden niet voor elkaar onder, en het werd een bloedstollende strijd. WHV trok echter aan het langste einde door goede servicedruk. In de tweede set begon WHV met passfouten en weinig concentratie. Misschien speelde de veldwissel ook mee, maar de achterstand van vier punten was een feit. Omdat WHV de eerste set met 5 punten verschil had gewonnen, was de uitdaging om weer gelijk te komen. Gezien de temperatuur in de hal en het hoge spelniveau bleek de tweede set een slijtageslag te worden. Alle spelers hadden al 6 sets in de benen en de bal werd steeds natter gezien alle transpiratie. WHV wist met een enorme wilskracht en karakter langzij te komen. Het team bereikte als collectief een enorm hoog niveau. Er werden enorm lange rally’s gespeeld. Door het enorme verdedigingswerk van WHV sloeg de frustratie en machtigloosheid aan de zijde van Fortutas toe. WHV wist met 1 punt te winnen. De WHV-ers konden zich dus opmaken voor de finale.

  Daar waar de WHV-ers nog moesten bijkomen van de enorme krachtinspanning, bleek HUF vrij eenvoudig hun halve finale gewonnen te hebben. Het bereiken van de finale was al een prestatie van formaat. Vooraf was daar geen rekening mee gehouden dat dit überhaupt haalbaar zou kunnen zijn. De WHV-ers begonnen sterk aan de wedstrijd tegen HUF. HUF stelde hun sterkste team op en speelde met een libero. Het ging tot 9-9 gelijk op, en beide teams leken aan elkaar gewaagd. HUF nam toch weer voorsprong van enkele punten, maar in de laatste minuten klopte ineens alles bij WHV. Goede servicedruk en een ongekende veldverdediging hielden de ploeg op de been. In de laatste seconden eindigde de set in 17-17: ongelofelijk maar waar. WHV vierde al een feest, want dit was jarenlang geen enkel team gelukt. Gelijk gespeeld tegen HUF. Het meegereisde publiek ging uit hun dak. In de tweede set kreeg HUF nog meer problemen met de servicedruk van WHV. WHV liep uit naar 12-16 met nog 120 minuten op het scorebord. Het lukte WHV niet om de service weer terug te pakken. Het werd 15-16 met nog 10 seconden te spelen. Tijdens deze rally ging de gong, en was het ongelofelijke gebeurd: WHV Nationaal Kampioen 2014. Vooraf werd dit onmogelijk geacht, maar het collectief bracht dit resultaat. WHV ontving uit handen van bestuurslid van de Nederlandse Volleybalbond Jan Kroon de trofee en mag zich een jaar lang Nederlands kampioen recreanten zijn.


  Van links naar rechts, en boven naar beneden: Gijs de Man, Anton den Hertog, John Kemp, Kees van Wijngaarden, Olaf van Arkel, Rene Hol, Leo Dankers, Wim van den Boomgaard, Wim de Jong en Rianne Warsen

 • Het nieuw volleybal seizoen is begonnen

  We zijn weer begonnen.

  Als je ook wilt volleyballen, meld je dan nu online bij WHV aan!

  Klik hier om je nu online aan te melden.

 • Algemeen - Week van de scheidsrechter

  Van 5 tot en met 13 oktober is het weer de nationale week van de Scheidsrechter. Hoewel niet iedereen het altijd even leuk vindt om te fluiten, zijn scheidsrechters ontzettend belangrijk in het volleybal. Zonder scheidsrechters, geen wedstrijden. Bij externe scheidsrechters staat WHV bekend als een prettige vereniging om te fluiten. Daar zijn we trots op en dat willen we behouden. Maar ook de WHV'ers die de thuiswedstrijden van andere WHV- teams moeten fluiten, horen in een goede en sportieve sfeer hun wedstrijden te kunnen fluiten.

  Tijdens de week van de scheidsrechters is het tijd om alle scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Misschien is het een leuk idee om de scheidsrechters in deze periode een klein presentje te geven, omdat ze jullie wedstrijd fluiten? Denk deze week eens samen met je team na over hoe jij tussen 5 en 13 oktober laat weten dat je het waardeert dat er elke week iemand vrijwillig de bok op klimt om ervoor te zorgen dat jij lekker je wedstrijd kunt spelen!

 • Heren 1 - Starten met 2 keer winst

  De Asperense volleyballers zijn het seizoen goed uit de startblokken gekomen. Na twee keer 3-1 winst deelt WHV de koppositie met nog drie andere ploegen. Te vroeg om iets te roepen over de kansen dit seizoen maar in ieder geval een lekkere start. Zowel tegen Udenhout als tegen tegen Shock '82 uit Cuijk verloor WHV de eerste set om vervolgens de laatste drie te winnen. Aan scherpte in de beginfase van de wedstrijd moet nog worden gewerkt dus.

  WHV – Udenhout (3-1): 1e set verloren

  Shock '82 – WHV (1-3): 25-17, 13-25, 20-25, 15-25

  Beide tegenstanders van WHV kwamen over uit de 1e klasse en zijn afgelopen jaar dus gepromoveerd. Over het algemeen draaien dergelijke ploegen relatief gemakkelijk mee in de Promotieklasse. De Asperense volleyballers startten in beide wedstrijden best aardig om het vervolgens volledig te laten lopen. Tegen Udenhout werd het verval ingeleid door een reeks foute services achter elkaar waarna er op één servicebeurt van de tegenstander maar liefst zes punten werden weggegeven. Tegen de ploeg uit Cuijk liet WHV het voornamelijk verdedigend liggen.

  Positief is dat de Asperense ploeg zich in beide gevallen goed wist te herstellen. Het is de kunst om een dergelijk verlies niet mee te nemen naar een volgende set, maar om juist te zorgen dat het energieniveau hoger komt te liggen. En dat lukte in alletwee de wedstrijden. Beide keren werd het harde werken van WHV beloond. Een teken dat de teamdynamiek en sfeer momenteel in ieder geval in orde is bij de Asperense mannen.

  Volgende week krijgt WHV ODI uit Oost-West en Middelbeers op bezoek. Opnieuw een volledig onbekende tegenstander voor de ploeg van trainer/coach Max Smidt.

 • Oud gedienden - Volleybalschoenen weer uit de kast

  Afgelopen vrijdag speelden een aantal oud gedienden hun eerste competitiewedstrijd. Er werd gewonnen van Spivo uit Spijkenisse met 4-0. Voor de zomer lanceerde Wim de Jong het idee om een team te formeren van oud-volleyballers met veel volleybalervaring. Diverse heren hebben bij WHV hoog gespeeld, en hebben ook altijd ruimte gegeven aan de jeugd. Eigenlijk was er geen goede oplossing om toch op een leuk niveau te blijven spelen, maar wel een stapje terug te doen. Ook spelen op alle zaterdagen is voor sommigen een te zware tijdsbesteding. Daarom werd gezocht naar een andere invulling. En de recreantencompetitie werd gevonden als optie naast de wedstrijdcompetitie die de Nederlandse volleybalbond organiseerd. Hier speelt al enkele jaren ook een WHV-herenteam en een WHV mix-team. In deze recreantencompetitie mag je inschrijven op het niveau dat je zelf denkt aan te kunnen. De heren speelden in juni een oefenwedstrijd tegen De Meteoor die in poule B uitkomt, en er werd gekozen de uitdaging aan te gaan om in poule A van de Randstad competitie in te schrijven. Poule A is de hoogste poule waar je kunt inschrijven. Het niveau is vergelijkbaar met de tweede en eerste klasse in de competitie. Het team bestaat uit Wim de Jong, Wim van den Boomgaard, Joop van Aalst en Leo Dankers, daarnaast ook ere-leden Gijs de Man en Anton den Hertog, en trainers John Kemp en Kees van Wijngaarden, en jonkies Rene Hol, Olaf van Arkel en Gerrit Kreukniet. Er wordt niet gezamenlijk getraind, maar is bedoeld om leuke wedstrijden met elkaar te spelen.

  En de eerste wedstrijd slaagde dit doel, want het werd een leuke wedstrijd. Scheidsrechter Peer de Jong maakte zijn debuut op dit niveau en floot een prima wedstrijd. Beide teams speelden sportief. Spivo maakte enorme indruk met hun lengte en dat benutte ze ook met een sterke middenaanval. Het team van WHV moest dus het beste geven wat ze hadden. Het team van WHV leek nauwelijks opstart problemen te ervaren, want wist elkaar feilloos te vinden. Spelverdelers Wim van den Boomgaard en Anton den Hertog gaven de ballen uitermate nauwkeurig, maar waren ook de binding in het team. Iedereen stond op de juiste plaats en er werden heel weinig fouten gemaakt. WHV wist met name door voldoende servicedruk steeds afstand van Spivo te nemen, en won de eerste wedstrijd met 4-0. De volgende wedstrijd is wederom thuis tegen Flits op 18 oktober.

 • Belangrijk - Voortbestaan van zaalsport in Asperen

  UPDATE: De gemeenteraad van Lingewaal heeft unaniem besloten voor het onderzoek naar de oprichting van een nieuwe sporthal!

  Op 12 september vindt er belangrijke besluitvorming plaats over het voortbestaan van de zaalsport in Asperen. WHV heeft namens de gezamenlijke zaalsporten en de voetbalvereniging onze ideeen en argumenten kenbaar gemaakt in een extra brief. Begin juli hebben we al ingesproken in de raadsvergadering, maar deze extra brief lijkt ons verstandig, omdat 12 september de toekomst van de zaalsport bepaald wordt. Alle leden hebben hierover nadere informatie gekregen.

  De stukken voor de raadvergadering over dit onderwerp zijn te downloaden op de website van de gemeente Lingewaal:

  http://www.lingewaal.nl/internet/bri-agenda_3149/item/vergadering-gemeenteraad_849.html

 • CMV - Ouder-informatieavond 6 september

  Vrijdag 6 september hopen we u (ouders van CMV-kinderen) tijdens deze avond alle informatie te kunnen geven die jullie nodig hebben om je/jullie kind(eren) een leuk volleybalseizoen te geven bij WHV. Een informatieve en leerzame avond dus die voor iedere ouder/verzorger nuttig is! De invulling van de avond zal er als volgt uit zien:
   
  Zaal 'de Serre' in De Schildkamp te Asperen
  - Ouders van CMV-kinderen t/m niveau 4 = 19:00 uur
  - Ouders van CMV-kinderen van niveau 5 & 6 = 19:45 uur
   
  Programma met onder andere:
  Welkom --> Wat is CMV? --> Hoe werkt volleybal (puntentelling, opstelling etc.) --> De spelregels per CMV niveau --> Hoe verloopt een toernooi (CMV 1 t/m 4) of een wedstrijd (CMV 5 en 6) --> Taakverdeling binnen CMV bij WHV --> Contactgegevens bij vragen & De mogelijkheid tot persoonlijk vragen stellen!
   
  Opgeven voor deze avond kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.