Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • DJ Madness Bedrijvenbeach - geannuleerd

  Beste bedrijven,

  Helaas kan het DJ Madness bedrijvenbeachtoernooi dit jaar nietdoorgaan. We hebben te weinig aanmeldingen om een leuk toernooi te organiseren. 

   We vinden het erg jammer, want dit is altijd een van onze leukste en gezelligste toernooien!

   Hopelijk kunnen we jullie volgend jaar weer verwelkomen!

   Met sportieve groet,

  Peter Voorburg
  Toernooi en Activiteiten Commissie WHV

 • Transfer Solutions zoekt nieuwe medewerkers via WHV!

  Je hebt kans om WHV, een sponsor van WHV en een bekende te helpen! Ken je iemand met IT kennis en zoekt diegene een nieuwe baan. Wijs hem of haar dan op de vacatures van onze trouwe heren 2 sponsor Transfer Solutions in Leerdam. Ondanks de Corona perikelen per zoeken ze direct versterking. En WHV krijgt een echt aanzienlijke vergoeding als jij hem of haar aandraagt!

  De vacatures zijn:

  - Sales medewerker (met IT affiniteit)

  - Projectleider (met IT affiniteit).

  - Cloud specialist (Oracle, AWS, Azure)

  - Ervaren software lowcode developers

   Mocht je iemand weten, laat het even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Kijk hier voor meer informatie: https://www.transfer-solutions.com/onze-vacatures/

 • WHV Beachvolleybal heeft King Rene Roth en Queen Wietske van Dortmont

  Afgelopen zaterdag speelde WHV voor de 9de keer het zogenaamde King & Queen beachvolleybaltoernooi op de beachvelden aan zwembad De Wiel in Asperen. In 2011 toen het veld aangelegd werd, startte WHV Beach direct met deze toernooivorm waar mannen en vrouwen iedere wedstrijd met een andere medespeler tegen andere tegenstanders spelen. Diegene die goed samen weet te spelen, wint. Vanwege Corona heeft de organisatie het toernooi pas medio juni gepland, maar gelukkig kon de traditie voortgezet worden. De spelers mogen vanaf 1 juli weer sporten binnen 1,5 meter. WHV volgt daarin de richtlijnen van het RIVM en de NeVoBo. Normaal bij het beachvolleybal geven de spelers een high five bij het wisselen van speelhelft, maar dit werd niet gedaan. Erg vreemd maar dat zijn nu eenmaal de richtlijnen. Ook het juichen werd ingetogen gedaan. Het publiek wat weer mag komen, verspreidde zich keurig rondom het veld op ruim 1,5 meter. De gehele dag stond in het teken van King en Queen toernooivorm. De jeugd die al 10 zaterdagen getraind heeft, kon hun ontwikkelde vaardigheden tentoonspreiden. Bij de jeugd waren de winnaars van de poules: Jonna van Arkel, Nienke Krul, Roan Uri, Niek Groenenberg, Lisa van der Kamp, Lynn Belder, Annelie van Arkel, Noor van de Water en Britt van Lier. Bij de senioren ging de finale tussen Lotte Kleijer en Wietske van Dortmont en Rene Roth en Joeri van Wijk. Wietske prolongeerde vorig jaar al voor het eerst haar Queen status en verlengde deze wederom. Rene en Wietske behouden hun titel een geheel jaar.

   

 • De volleyballers van WHV hervatten na 16 weken de zaaltrainingen

  Afgelopen week gingen de jeugdteams en de eerste heren en damesteams van volleybalvereniging de zaal weer in. Normale seizoenen lopen medio juni op het einde geeft voorzitter Olaf van Arkel aan. Dit jaar loopt anders dan anders en willen we deze twee weken in juli  benutten om de teams de gelegenheid te bieden om nog weer even het ‘zaalvolleybal-gevoel’ te hebben. We hebben met elkaar ook een hele bijzondere tijd achter de rug. Alweer 16 weken geleden, op donderdag 12 maart,  werd besloten om de volleybalcompetitie en de trainingen per onmiddellijke ingang te stoppen. De jeugd mocht, zes weken later, vanaf 30 april buitensporten en de senioren volgden op 11 mei. WHV schafte twee extra velden aan om alle leden buiten te kunnen laten trainen. Met een alternatief rooster konden alle teams eenmaal per week buiten volleyballen. De jongste jeugd mochten in mei al binnen 1,5 meter met elkaar volleyballen en de oudere jeugd ook vanaf juni. De senioren moesten wel met 1,5 meter afstand van elkaar volleyballen en konden dus niet echt wedstrijdgericht trainen omdat blokken en aanvallen niet toegestaan was. In deze 8 weken konden de volleyballers niet alleen werken aan hun conditie, maar ook aan de balvaardigheid, balbaanherkenning, reactiesnelheid etc. Zeker ook in het zand konden aanvullende technieken geoefend worden waar je juist veel aan hebt in de zaal.

  Sinds 1 juli mogen de volleyballers weer in de zaal volleyballen en voor alle leeftijden binnen 1,5 meter van elkaar trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Tiny van Dortmont voorzitter van Sportstichting De Wiel heeft ook maatregelen getroffen om dit mogelijk te maken. Zo zijn er routes bedacht waarin de deuren als ingang of als uitgang gebruikt worden, er een maximum aantal personen in de kleedkamer en onder de douche mag. Als sportstichting hebben we de Corona-tijd benut om alle muren te schilderen, wat het verrassingseffect alleen maar groter maakte.

  Eindelijk kon er dus afgelopen woensdag weer volluit gevolleybald worden en de volleyballers deden met zeer groot enthousiasme mee. In de zaal is het spel veel sneller dan buiten en de balbehandelingen kunnen veel technischer uitgevoerd worden. De verschillen tussen het buiten en beachvolleybal met het zaalvolleybal is toch groter dan je misschien zult verwachten. De spelers kunnen zich veel sneller verplaatsen, de binnenbal geeft meer snelheid dan de beachbal, er worden minder fouten gemaakt doordat spelers sneller kunnen reageren en verplaatsen en er geen invloed van zon en wind is en ook de service kun je met meer precisie uitvoeren en het moeilijker maken voor de tegenstanders. De spelers hadden ook het gevoel veel hoger te kunnen springen dan op het gras en op het zand. Ook voor de trainers gaf het veel meer mogelijkheden. De oefeningen kunnen veel meer wedstrijdgericht opgezet worden. Zo kan er niet alleen weer geblokt worden maar ook aanvalscombinaties gespeeld worden. Juist deze snelle middenaanvallen op het midden vragen veel precisie in de pass, de set-up en de timing, snelheid, positie om deze uit te kunnen voeren. Daar gaat een volleybalhart sneller van kloppen. Trainer Ralph Sap was zeer positief over het niveau van zowel dames 1 als van de jeugd. Het buitenvolleybal heeft echt zijn vruchten afgeworpen, want het niveau was echt goed en niet te vergelijken met de trainingen na een zomerstop, waarin iedereen toch weer op gang moet komen. WHV sluit het seizoen in stijl af met het onderling afsluitend toernooi op zaterdag 18 juli waarin jong en oud met elkaar een toernooi spelen, ook oud-leden kunnen deelnemen maar moeten zich wel aanmelden conform de Corona richtlijn: www.wijhoudenvol.nl/toernooi

   

 • Sportstichting De Wiel wint DJ Madness Bedrijvenbeach bij WHV Asperen

  Afgelopen vrijdag 6 juli vond het jaarlijkse Bedrijven Beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging WHV plaats. Een toernooi waarbij WHV Asperen de komende jaren zal samenwerken met sponsor DJ Madness.

   Met 10 deelnemende teams beleefden de sporters een sportieve en gezellige avond op de WHV Beachvelden. Sportstichting De Wiel wist de finale te winnen en mocht met de wisselbeker naar huis. Nummer twee Team DJ Madness en nummer drie Volvo Financial Services werden eveneens beloond. Zij kregen, net als de winnaar een overheerlijke taart. De sportiviteitsprijs ging naar de BAM. 

  De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond en hoopt alle teams volgend jaar weer te mogen verwelkomen bij het gezelligste beachvolleybaltoernooi voor bedrijven uit de regio.

   

 • Vrijwilligers zijn cruciaal belang voor WHV!

  Volleybalvereniging is een vereniging die draait op de goodwill van vrijwilligers.

  Alle leden hebben hun steentje bij te dragen in de teamtaken, maar om alle activiteiten in de vereniging te kunnen uitvoeren, zijn vrijwilligers van cruciaal belang.

  WHV heeft de laatste jaren ook gezien er roofbouw op sommige vrijwilligers wordt gepleegd. O.a. de bouw van de nieuwe sporthal en het organiseren van de schoonmaak zijn hier voorbeelden van.

  Er is meer aandacht nodig om de taken goed te verdelen en elkaar te helpen.

  We gaan er nog meer samen de schouders onder zetten! Zonder vrijwilligers is er geen vereniging zoals WHV.

  Steeds meer sponsoren zien dat belang en daarom heeft WHV al een adviestraject doorlopen met de Rabobank en daarnaast steunen de ondernemers van het Europaplein WHV door de speciale vrijwilligersshirt en een extra presentje.

  Juist zo’n gebaar motiveert de vrijwilligers om ermee door te gaan!

 • Stefan Arp en Wendy de Bie winnen King & Queen toernooi

  Afgelopen vrijdagavond streden de WHV-ers om de felbegeerde prijs van WHV King & Queen of the beach.

  Volleybalvereniging startte met de toernooivorm 7 jaar geleden op haar beachvelden aan De Wiel in Asperen. In deze toernooivorm speelt iedere speler iedere set met een andere medespeler tegen 2 anderen spelers. Mannen en vrouwen spelen met elkaar, maar uiteindelijk wordt een man de King en een vrouw de Queen. Naast een stukje geluk met de loting, maakt het dus echt verschil hoe goed je samen kunt volleyballen met verschillende medespelers.

  Dit jaar eindigen Stefan Arp en Wendy de Bie de finale poule als beste man en vrouw. 

  Jaar

  King

  Queen

  2011

  Wim van de Boomgaard

  Jennita Bovenschen - de Graaf

  2012

  Niels Reder

  Wendy de Bie

  2014

  Virgil in den Eng

  Martine de Graaf

  2015

  Thomas Dankers

  Mirjam Steenis

  2016

  Niels Reder

  Eline Katerberg

  2017

  Stefan Arp

  Wendy de Bie

 • Jaarlijkse WHV beachtoernooi zwaar door mulle zand en warme weer

  Voor de 9de keer organiseerde volleybalvereniging WHV haar jaarlijkse beachtoernooi. De eerste 3 keren was het Leerdamse Dr. Reilinghplein het toneel, maar sinds 2011 kunnen de WHV-ers op het natuurbad De Wiel beachvolleyballen.

  De organisatie was wederom in handen van Stefan Arp. De beachvolleyballers konden in heus zomersweer hun wedstrijden afwerken. De zon was intens maar een koel briesje vanaf het water maakte het aangenaam.

  Er werd gespeeld met het best-of-three-principe waarbij een team 2 of 3 sets moet winnen voor winst van een wedstrijd. Bij beachvolleybal worden de sets tot 21 punten gespeeld in vergelijking met de 25 punten in het zaalvolleybal. Daarbij wordt ook om de 7 punten wordt van speelhelft gewisseld.

  Een groot aantal van de deelnemers had die week ervoor ook al getraind om op niveau te komen wat ook spectaculaire en voor het publiek aantrekkelijke wedstrijden.

  Gezien het warme weer en met mulle zand bleek de service een belangrijk wapen. Juist omdat het zand zo droog was, is afzetten lastig en zwaar. Ook de spronghoogte wordt enorm beperkt.

  Uiteindelijk wonnen Olaf van Arkel en Niels Reder het toernooi en werden Wim en Dagmar van de Boomgaard tweede, Stefan Arp en Rens de Ridder derde en de jonge talenten Brian van de Plassche en Tobias Pesselse vierde.

 • BBQ is generale opwarmer voor jubileumfeest 60-jarig WHV

  Volleybalclub WHV bestaat statutair gezien op 8 juli 60 jaar en de BBQ was eerder bij het 25- en 50-jarig jubileum eveneens onderdeel van de festiviteiten. Voorzitter Olaf van Arkel die de BBQ opende met wethouder Govert van Bezooijen, refereerde dat de oprichtingsvergadering 60 jaar geleden in café van Familie De Groot gehouden werd. Nu 60 jaar later vond de BBQ in café cafetaria De Wiel eveneens eigenaar van Familie De Groot maar uit Ameide.

  Govert van Bezooijen feliciteerde alle aanwezigen met het jubileum en benadrukte het belang van vrijwilligers die de club draaiende houden.

  Vanuit de gemeente is er veel waardering voor de rol die sportverenigingen vervullen voor de maatschappij. De betrokken- en verbondenheid bleek ook uit het grote aantal oud-leden en oud-bestuursleden dat gekomen was om de herinneringen van weleer op te halen en een kijkje te nemen in de nieuwe sporthal.

  Familie De Groot luidde met Roy Groenenberg, Anne Blom en Peter Voorburg de bel voor een rondje van de zaak.

  De complete BBQ werd wederom voortreffelijk georganiseerd door Rita Versluis met heerlijke home-made salades. 

  Op zaterdag 16 september zal WHV het jubileum vieren door die middag een WHV-museum in te richten en tussen 17:00-20:00 een reünie met broodmaaltijd voor oud-leden. WHV zal die dag oefenwedstrijden spelen en ’s avonds is er een XXL-feest in de sportkantine. WHV hoopt veel oud-leden te verwelkomen in het museum en de nieuwe sporthal te kunnen presenteren.

 • Hoera we zijn jarig!

  Onze volleybalvereniging WHV bestaat 59 jaar. Opgericht op 7 juli 1957 uit onvrede met de samenwerking binnen de toenmalige gymvereniging WHV, welke 11 jaar ouder is en net 70 jaar is geworden. We willen het 60-jarig bestaan vieren met een jubileumjaar, zoals ook 40 en 50 jaar gevierd is. We willen komend jaar extra leuke dingen met elkaar organiseren. Nu doen we dat al ieder jaar, maar toch willen we er komend jaar een bijzonder jaar van maken. Dat gaat lukken met de nieuwe sporthal, maar dus ook met deze activiteiten. Inmiddels hebben al 40 leden hun voorkeuren uitgesproken, maar we hopen om nog veel meer reacties van jong en oud, spelers, ouders en andere betrokkenen bij de club om goed te kunnen bepalen wat we het leukst vinden. Vul daarom de online enquête nog even in! 

   

 • Sportiviteit

  Sportiviteit staat bij whv in een hoog vaandel.
  Hoe zit dat bij de rest van Nederland?

  Wat vinden ouders belangrijker: dat hun kind wint of veel plezier heeft bij het sporten? Natuurlijk staat plezier voorop, maar dat wordt nog wel eens vergeten door sommige ouders.
  TV-sportplezier heeft een klein onderzoekje gedaan onder kinderen, die onder leiding van Jack van Gelder tijdens het wereldrecord beachvolleybal de velden af liepen en in gesprek gingen met kinderen en ex-topvolleyballers

 • We hadden nooit verwacht dat beachvolleybal zo populair zou worden

  Vijf jaar geleden legde volleybalvereniging Wij Houden Vol twee beachvelden aan op het zwembad De Wiel langs de Leerdamse weg in Asperen, nadat zij 2 jaren op het Reilinghplein in Leerdam een beachvolleybaltoernooi hadden georganiseerd. In de eerste jaren werden er veel clinics gegeven om meer bekendheid aan het beachvolleyballen in Asperen te geven. Nog steeds organiseert WHV Beach jaarlijks diverse clinics. Zo hebben de afgelopen jaren de basisscholen clinics gevolgd evenals de sportklassen van Heerenlanden college. Omdat alle basisscholen meedoen, hebben we jaarlijks zo’n 300 kinderen die 2 keer beachvolleyballes krijgen. Daar waar het zaalvolleybal best wat oefening vraagt, lijken de kinderen veel minder moeite te hebben met de eerste beachvolleybal-lessen. Iedereen kan eraan meedoen.

  De laatste jaren is er een professionele training voor jeugdleden, waardoor het spelniveau ook steeds hoger wordt. Zo is WHV Beach dit seizoen begonnen met trainingen en toernooien voor de kinderen van 6 tot 12 jaar. Net als in de zaal waar de kinderen op verschillende niveaus Cool Moves Volley spelen, heb je in de zaal ook de verschillende niveaus van het Kadijk Beach Spel Systeem (KBSS). Er worden steeds meer beachtoernooien in de regio georganiseerd. De komende weken gaat de jeugd toernooien spelen in Tilburg en Breda.

  Een van de signalen dat WHV Beach aan de weg timmert is de deelname van Dwight en Wayne Hol die komend weekend deelnemen aan het NK beachvolleybal. Zij trainen ook in Dordrecht en zijn bijna dagelijks met beachvolleybal bezig. Beachtrainer en oprichter Stefan Arp heeft zich ten doel gesteld het niveau van de jeugd verder te verhogen. Naast professionele beachvolleybaltrainingen organiseerde hij dit seizoen ook een aantal professionele toernooien, waardoor de WHV beachvolleyballers ook tegen sterke tegenstanders konden spelen. Om diezelfde reden om kwaliteit te verhogen, heeft WHV Beach 3 jaar geleden een wedstrijdteam opgericht dat uitkomt in een beachvolleybalcompetitie waarin het speelt tegen teams uit Amsterdam, Katwijk en Aalsmeer. Dit wedstrijdteam werd vorig seizoen in haar tweede seizoen kampioen. Het wedstrijdteam bestaat uit heren en dames die in wisselende samenstellingen heren, dames of mixwedstrijden spelen.

  In de aanloop van de start van de competitie organiseerde Joost Kramer op 11 juni een speciale beachclinic waar WK-beachvolleyballers Sven Vismans en Wessel Keemink de training verzorgden. Afgezien dat het heel erg leuk is, wordt hier ook heel veel van geleerd. Helaas bracht dit op woensdag 17 juni geen antwoord op het sterke BeeVeeStrand die op bezoek kwamen in Asperen. Helaas ging de eerste thuiswedstrijd verloren. Het belooft dus heel spannend te worden of dit geëvenaard kan worden.

  De clinic was belangrijk om te doen, want de beachtechnieken ontwikkelen zich namelijk razend snel. De sport staat niet stil. Het is een van de meest populaire en snelst groeiende sporten. Je ziet ook dat de echte toppers die nu in Nederland het WK beachvolleybal spelen niet meer in de zaal en op het beachveld kunnen uitkomen. Richard Schuil en Reinder Nummerdor, internationals van weleer, waren de eersten die de overstap naar het beachvolleybal maakten en zich daar ook volledig op richten. De toppers van nu hebben al op jongere jaren voor beachvolleybal gekozen en spelen ook het gehele jaar door beachvolleybal.

  WHV Beach is onderdeel van de zaalvolleybalvereniging Wij Houden Vol. We zien het eigenlijk als een commissie, zegt voorzitter Olaf van Arkel die zelf ook al jaren beachvolleybalt. Gezien de groei van de afgelopen jaren is het zeker een uitdaging om de organisatie van beachvolleybal al op te starten tijdens de afronding van het zaalseizoen. Gelukkig hebben we een groot ledenaantal en willen heel veel mensen steeds weer helpen om ook op het beachveld activiteiten te organiseren. Onze ambitie is om niet alleen zaalvolleyballers beachvolleybal aan te bieden, maar juist ook andere sporters die toch in de zomer actief willen blijven. Beachvolleybal is lekker buiten en je hoeft er geen investering voor te doen om te kunnen starten.

  Het leuke van beachvolleybal is dat het door jong en oud gedaan kan worden en op alle niveaus. Het leuke van beachvolleybal is dat het heel sportief is en dat er steeds gewisseld kan worden van maatje. Op mooie zomeravonden kijken we gewoon wie er komen en delen we de teams in. Mocht je ook mee willen doen, kijk dan op de whv website www.whvbeach.nl of mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Beach - WHV Familiedag 2014

 • Beach - WHV-jeugd in de ban van beachvolleybal

  Volleybalvereniging Wij Houden Vol (WHV) heeft dit seizoen weer beachvolleybal training gegeven aan jeugdleden tussen de 10 en 16 jaar. Beachvolleybal is een erg leuke sport welke steeds populairder wordt in Nederland. In 2011 is WHV begonnen met beachvolleyballen op de beachvelden bij "De Wiel" in Asperen. Zowel de jeugdige spelers als volwassen spelers zijn vanaf april tot september aan het beachvolleyballen in Asperen.

  Het WHV beach jeugdtoernooi 2014 was dit jaar op twee dinsdagavonden. Het toernooi werd gespeeld met een poule van jongens en een poule van meiden. Er waren 5 jongens teams en ook 5 meiden teams.

  Jongens
  Bij de jongens waren mooie wedstrijden te zien en werden ook spannende rally's gespeeld. Het toernooi was bij de jongens verdeeld in 2 poulefases op de twee dinsdagavonden. Op de eerste dag wisten Wayne Hol en Bram Donga de meeste wedstrijden bij de jongens te winnen en op de tweede dag wisten Niels Bel en Brian van der Plassche het toernooi te winnen.

  Meiden
  Bij de meiden was het erg spannend en was er duidelijk te zien dat ze de beachvolleybaltechnieken beheersten. Het toernooi bij de meiden bestond uit een poulefase en uit kruisfinales. Bij de meiden wisten Celine Bloem en Cindy van Lith het jeugdtoernooi te winnen ten koste van Irma van Dijk en Judith van der Plassche.

  Het was erg leuk om al deze jeugdige spelers enthousiast en gemotiveerd te zien spelen. Op 30 augustus 2014 staat de WHV familiedag op de planning, waar elk WHV beach-lid weer in actie mag komen. Deze leuke beachvolleybal dag is niet alleen voor elk WHV-lid, maar ook voor zijn/haar vrienden en familie. Deze leuke dag wordt afgesloten met een barbecue en een gezellige feestavond.

 • Beach - WHV Beachteam aan de leiding

  De beachvolleyballers van volleybalvereniging Wij Houden Vol (WHV) uit Asperen doen dit jaar ook weer mee aan de BVL-west (Beachvolleybal Verenigingen League-West). De BVL-west bestaat uit 2 poules van 4 teams en per onderlinge ontmoeting worden er 2 herenwedstrijden, 2 dameswedstrijden en 2 mix wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijden werden gespeeld tegen BeeVeestrand uit Amsterdam en WHV wist deze tegenstander, onder leiding van de ervaren Joost Kramer, te verslaan met 4-2. Het waren soms spannende wedstrijden, waarbij René Hol en Marjet Rutten de laatste mix wedstrijd wisten te winnen met 2-1.

  Donderdag 3 juli speelden het WHV Beachteam in Asperen tegen BC Katwijk. De wedstrijden tegen BC Katwijk waren van een erg hoog niveau. Niels Reder en Martine de Graaf moesten geweldige strijd leveren om hun onderlinge wedstrijd te winnen met 2-1. Mirjam Steenis en Ewout de Jong wisten door tactisch te spelen, ook hun wedstrijd te winnen. De laatste wedstrijd van deze ontmoeting werd gewonnen door Sander Arp en Jennita Bovenschen met 2-0. Het WHV beachteam wist dus de thuiswedstrijden op hun eigen beachvelden in "De Wiel" met 5-1 te winnen.

  Het WHV beachteam heeft op maandag 7 juli de laatste poulewedstrijden gespeeld tegen Armixtos uit Amsterdam. Dit was op het Sportpark De Eendracht in Amsterdam, waar vele beachvolleyballiefhebbers aanwezig waren. De licht gehavende Bernadet Arendsen was fit genoeg om mee te doen en wist allebei haar wedstrijden te winnen. De laatste wedstrijd werd relatief eenvoudig gewonnen door Stefan Arp en Niels Reder. Het WHV beachteam wist deze laatste onderlinge ontmoeting te winnen met maar liefst 6-0. Het WHV beachteam staat nu bovenaan in de poule en zal in augustus kruisfinales gaan spelen tegen de beachvolleybalteams uit de andere poule. In de deze poule staat het eerste team van BeeVeestrand bovenaan. WHV kan dan haar BVL-west titel prolongeren.

 • Beach - Zonnige WHV-Beach 2013

  (UPDATE: de foto's staan inmiddels op de fotopagina!)
  WHV startte in 2009 met het eerste WHV Beachtoernooi op het Dr. Reilinghplein te Leerdam tijdens de vrijmarkt. Ook in 2010 en 2011 werd er tijdens de jaarmarkt het toernooi gespeeld, en nu dus alweer voor de tweede keer op het eigen beachveld aan zwembad De Wiel. Er werd weer 3 tegen 3 gespeeld. Het weer was juiste weer om te beachvolleyballen. De winnaars van de dag werden Wim van den Boomgaard, Wim de Jong en Ewout de Jong die speelde onder de teamnaam Jonge Boompjes. De kampioenen van de middagpoule wonnen een bitterbalgarnituur bij Cafetaria De Wiel die ook de gehele dag hun cafetaria openen voor de sporters! De winnaars van het juniorentoernooi Wayne Hol en Bram Donga speelden met Marc van Erp met de teamnaam Dela. Zij speelden met een wildcard en eindigden op een zeer verdienstelijke vijfde plaats.
  Hieronder de einduitslag na een ochtend en een middagpoule gespeeld te hebben:
  1. Jonge Boompjes
  2. De Heertjes
  3. Virgil & Co
  4. Wemissentimvannoord.nl
  5. Dela
  6. Veld 3
  7. De Zandhappers
  8. Grijzenhout & Co
  9. De Vikings
  10. De Zandvlooien
 • Beach - 2 juli: 1e wedstrijd beachteam

  (UPDATE: De volledige uitslag (6-1 voor WHV!) staat inmiddels onderaan dit artikel)

  Dinsdagavond 2 juli speelt het Beachteam WHV haar eerste wedstrijd tegen Armixtos uit Amsterdam. Inspelen vanaf 19:00 en wedstrijden starten om 19:30 (beachveld Asperen).

  Het beachteam is de volgende stap in het verder ontwikkelen van de lokale beachvolleybalsport. Het beachteam is een team dat het tegen andere beachverenigingen kan opnemen. In Nederland zijn er veel meer beachverenigingen, maar die spelen vooralsnog alleen vriendschappelijke wedstrijden. De vorm is dat er mannen en vrouwen tegen elkaar en ook in mix-vorm tegen elkaar spelen. De vereniging die op die dag de meeste sets wint, wint het mini-toernooi. Het concept lijkt op die van het Davescup bij tennis, waar ook in verschillende samenstellingen gespeeld wordt en het eindresultaat van alle losse wedstrijden telt. Gezelligheid staat voorop zoals bij beachvolleybal altijd zo is. Deze teams spelen echter wel op hoog niveau, dus het beloven mooie wedstrijden te worden om naar te kijken! Wie komt er kijken en het team aanmoedigen?

 • Beach - Verslag jeugdtoernooi 29 juni

  (UPDATE: De foto's staan inmiddels op de fotopagina!)

  Zaterdag 29 juni was het WHV Beachtoernooi voor jeugd tussen 10 en 16 jaar. Het werd een sportief en gezellig toernooi met veel publiek van ouders en grootouders op het zwembad De Wiel in Asperen. Er werd gebeachvolleyd met de officiele beachvolleybalregels, waarbij onder andere alleen 'hard' contact is toegestaan voor de bal die het net over komt en gaat. In de ochtend werden er poulewedstrijden gespeeld en 's middags de finale en verliezersronde, waaruit de volgende einduitslag kwam:
  1. Bram Donga, Tobias Pesselse en Wayne Hol
  2. Roshelle Bronk, Laura van Zanten en Annelies van der Spek
  3. Celine Bloem, Cindy van Lith en Romy van Wijk
  4. Ruben Verseveld, Jeremy Blom en Sekou Salou
  5. Genevieve van der Lek, Lot van Duffelen en Anouk van Dortmondt
  6. Sydney Wouters, Jesse van Schaik en Linda Al Mosawi
  7. Loes de Groot, Pip Bär, Zita Bennis en Luka Kanneworff

  De winnaars wonnen een wildcard voor het seniorentoernooi van 6 juli. Na afloop werden nog 3 poules gespeeld met het concept 'King & Queen of the beach'. Daarin speelt iedereen steeds met een andere speler. Wie dan het meeste punten weet te verzamelen wint de poule. Hieronder de poule-uitslagen:
  Poule 1: 1. Wayne Hol 2. Cindy van Lith 3. Bram Donga 4. Celine Bloem
  Poule 2: 1. Sydney Wouters 2. Jeremy Blom 3. Roshelle Bronk 4 Tobias Pesselse
  Poule 3: 1. Jesse van Schaik 2. Linda Al Mosawi 3. Zita Bennis 4. Pip Bär