Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • Recreantentoernooi 2014

  Beste volleyballers,

  Het recreantentoernooi komt er weer aan!

  Op vrijdag 9 mei organiseert de TAC weer het jaarlijkse recreantentoernooi. Natuurlijk nodigen we daarbij iedereen en in het bijzonder de WHV recreanten en VAT-ers uit om mee te doen met dit toernooi. Hierbij even wat praktische informatie op een rijtje:

  Wanneer: vrijdagavond 9 mei 2014
  Voor wie: recreantenteams uit de regio
  Kosten: 25 euro per team; teams die geheel uit WHV-recreanten of VAT-ers bestaan mogen gratis deelnemen aan het toernooi.
  Handig om te weten: er moet altijd minimaal 1 dame in het veld staan
  Opgeven: dat kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Deadline: opgeven kan tot en met 2 mei!

  Daarnaast hebben we ook een paar vrijwilligers nodig om wat wedstrijdjes te fluiten. Wil je deze avond meehelpen door voor scheidsrechter te spelen, mail dan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Sportieve groeten van de Toernooien- en Activiteiten Commissie

 • Werkzaamheden N848: Vuren - Leerdam

  Deze fase noemen we 1. Deze fase stond als eerste op de planning in 2021, maar is uitgesteld naar het voorjaar van 2022. In de week van maandag 25 april tot en met vrijdag 29 april 2022 is er verkeershinder door onderhoud aan duikers en kunstwerken. In het weekend van 29 april tot en met zondag 1 mei 2022 is de brug over de Linge afgesloten in verband met onderhoud aan de brug. Tot slot sealen we het asfalt van de N848 vanaf Leerdam tot het Total tankstation bij de A15.

  Fase 1A

  Tussen zondag 24 april en vrijdag 29 april 2022 is de weg open voor verkeer, maar weggebruikers ervaren wel verkeershinder op de N848 tussen industrieterrein Leuven en de brug over de Linge.

  Fase 1B

  Tussen vrijdag 6 mei (20.00 uur) en zondag 8 mei (20.00 uur) 2022 is de weg N848 tussen het tankstation op het industrieterrein Leuven en de brug over de Linge afgesloten. Het verkeer tussen Leerdam en Vuren wordt dan omgeleid via de N327, A2 en A15. Verkeer vanuit Asperen en Heukelum richting Leerdam wordt omgeleid via de Nieuwe Zuiderlingedijk en Meerdijk.

  Fase 1C

  De weg is van maandag 9 mei tot en met vrijdag 13 mei 2022 in 2 delen afgesloten tussen de brug over de Linge en het Total tankstation op industrieterrein Leuven bij de A15 . Deze afsluitingen duren naar verwachting een dag en worden ingepland op basis van de weersomstandigheden. Verkeer wordt omgeleid via de A15, A2 en de N327. Verkeer voor Heukelum en Asperen is bereikbaar via de Nieuwe Zuiderlingedijk. Een reserveweek voor uitlopende werkzaamheden is tussen maandag 16 mei en vrijdag 20 mei 2022.

  BRON: https://www.gelderland.nl/wegwerkzaamheden/n848-vuren-leerdam

   

 • Kom deze zomer beachvolleyballen bij WHV in Asperen!

  Het blijft buiten weer wat langer licht en de zon laat zich steeds meer zien. Hoog tijd dus om lekker te beachvolleyballen op de beachvolleybalvelden van WHV in Asperen! De beachvolleybalvelden zijn heel het seizoen (mei tot en met augustus) beschikbaar voor zowel volwassenen als kinderen, met en zonder ervaring. WHV organiseert toernooitjes en trainingen voor verschillende leeftijdscategorieën. Ons doel is om de komende zomer zoveel mogelijk mensen, hopelijk onder een lekker zonnetje, te laten beachvolleyballen op onze fantastische beachvolleybalvelden in Asperen bij natuurplas De Wiel.

  Voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar is worden er op de zaterdagochtend beachvolleybaltrainingen georganiseerd. Deze trainingen zijn leuk, gezellig en leerzaam voor alle kinderen die kennis willen maken met beachvolleybal en voor alle kinderen met al een beetje meer ervaring. Iedereen mag 2 keer gratis mee komen trainen. De trainingen worden vanaf 28 mei 2022 gegeven op de beachvolleybalvelden in Asperen:

  • Training voor jeugd van 6 tot en met 10 jaar: elke zaterdag van 09:00 - 10:00.
  • Training voor jeugd van 10 tot en met 14 jaar: elke zaterdag van 10:00 - 11:00.
  • Training voor jeugd van 14 tot en met 18 jaar: elke zaterdag van 11:00 - 12:00.

  Uiteraard zijn ook volwassen de komende zomer welkom op de beachvolleybalvelden. Dit jaar willen we graag een extra impuls geven aan de beach, daarom organiseren we nu ook voor het eerst seniorentrainingen op de dinsdagavond voor verschillende niveaus. Zien we jullie de komende zomer op onze prachtige beachvolleybalvelden in Asperen? Meer informatie en aanmelden kan via onze website: www.wijhoudenvol.nl/beach

 • Heren 1 - WHV verliest twee keer in vijf sets

  De Asperense volleyballers hebben de afgelopen weken tot twee maal toe een vijfsetter met verlies afgesloten. Op witte donderdag verloor WHV de uitwedstrijd tegen Erasmus Volley met 3-2 na een tumultueus begin en een dito einde. Afgelopen zaterdag waren de mannen van Move4U na vijf sets net te sterk voor de Asperense equipe.

  Hoewel de ploeg volledig in het nieuw was gestoken door sponsor Reder Project Nederland BV viel de reis naar Rotterdam niet mee. Dankzij een ongeluk stond er vanaf de Noordtunnel een flinke file. Waar een deel van het team nog net op tijd de A16 kon opdraaien lukt dit het andere deel niet. Net voor hun neus werd de A16 afgesloten met als gevolg dat er een flink stuk moest worden omgereden om over de Maas te geraken. Dankzij dit oponthoud kwam een deel van het team pas om 21.50 in de sporthal van de Erasmus universiteit aan waar de wedstrijd om 21.30 had moeten beginnen.

  Daar aangekomen, bleek de wedstrijd al te zijn begonnen. Het team van WHV werd aangevuld met enkele spelers van Erasmus Volley en op het formulier stond al een 1-0 achterstand aangetekend. De discussie over bijzondere omstandigheden, waardoor een wedstrijd later kan beginnen, was gemakshalve overgeslagen. Aangevuld met de net aangekomen spelers van WHV wed de wedstrijd vervolgens voortgezet. Hoewel een deel nauwelijks was warm gespeeld, werden de twee volgende sets vrij gemakkelijk door de Asperense mannen gewonnen. Maar vanaf set 4 begon het toch wat te haperen aan de kant van WHV. Erasmus wist de stand weer gelijk te trekken waardoor een vijfde set uitkomst moest brengen.

  En die vijfde set was spannend. Het spel en de score golfde op en neer maar het was WHV dat einde van de set steeds aan de goede kant van de score stond. Toch was het pas bij een stand van 18-19 dat de Rotterdamse studenten leken te capituleren. Ze kregen de service van WHV niet goed verwerkt en kregen de bal niet over het net. Terwijl de Asperense mannen hun feestje vierden en de Rotterdammers het veld al afliepen, bleek de scheidsrechter echter een geheel eigen zienswijze te hebben. Het punt werd aan de tegenstander gegeven en de volgende verontwaardiging werd omgezet in een tweetal rode kaarten. Gevolg een nederlaag voor WHV.

  Afgelopen zaterdag mochten de Asperense mannen naar Vlaardingen voor de wedstrijd tegen Move4U. En daar ontwikkelde zich uiteindelijk een leuke, spannende wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde. Zowel WHV als Move4U wisten bij vlagen de tegenstander onder druk te zetten met sterke service reeksen. Het leek dan ook bijna logisch dat deze wedstrijd beslist zou moeten worden via een vijfde set. En dat bleek inderdaad het geval. Helaas was WHV in de slotfase van deze vijfde set net even te slordig. Een paar kleine foutjes vormden uiteindelijk de opmaat tot de nederlaag.

  Deze week spelen de Asperense mannen opnieuw tegen Erasmus Volley als de Rotterdamse studenten op bezoek komen in Sporthal De Wiel. Een wedstrijd die zal worden gespeeld op een trainingsavond van WHV.

   

 • Recreantentoernooi 2022

  Beste recreanten,

  Op zaterdagavond 21 mei organiseert WHV het jaarlijkse recreantentoernooi. Het toernooi is om welbekende redenen in 2020 en 2021 niet doorgegaan, maar dit jaar kan het weer! 

  Het toernooi start om 19.30 uur en is om ca 22:30 uur afgelopen. Alle informatie en het aanmeldformulier vind je op onze toernooiwebsite

  We hopen jullie op 21 mei in de zaal te mogen begroeten! 

  Met sportieve groet,

  Peter Voorburg

  Toernooi en Activiteiten Commissie WHV

 • Open Poort wint het WHV basisscholen volleybaltoernooi

  Afgelopen vrijdag is bij volleybalvereniging WHV het jaarlijkse volleybaltoernooi voor basisscholen gehouden. Het toernooi kon vorig jaar helaas niet doorgaan vanwege de corona-regels. Daarom waren de kinderen extra blij dat het dit jaar wel kon worden georganiseerd.

  Het toernooi was wederom een groot succes. Aan het toernooi deden in totaal 14 teams mee, van 5 verschillende basisscholen. Dit betekent dat er die avond circa 70 kinderen uit Asperen en omgeving actief waren op het volleybalveld.

  In 2020 werd het toernooi gewonnen door CBS de Wegwijzer. Zij kwamen dit jaar helaas niet verder dan een 5de plaats. De finale werd gespeeld door 2 teams van CBS De Open Poort uit Asperen! De wisselbeker staat dit jaar dan ook bij CBS De Open Poort. 

  Na afloop van het toernooi kregen de kinderen een goodiebag mee naar huis met wat lekkers, mede mogelijk gemaakt door DOTS Conceptstore uit Gorinchem. Tijdens het toernooi werd de kinderen drinken aangeboden namens cafetaria de Wiel uit Asperen.

   

 • Heren 1 - WHV laat zich een setje afsnoepen

  Afgelopen zaterdag ontvingen de Asperense volleyballers de mannen van Move4U uit Vlaardingen in Sporthal de Wiel. WHV was de betere ploeg maar moest toch toestaan dat de tegenstander een set wist te winnen. Na de 3-1 overwinning bekleedt de ploeg nu de tweede plaats op de ranglijst. Deze ranglijst is wel anders bepaald dan normaal vanwege het feit dat er links en rechts wedstrijden uitvallen. En zonder dat er een officiële kampioen zal worden uitgeroepen.

  In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. Het spel golfde wat op en neer en van beide zijden waren er wat slordigheden in het spel. Langzaam werd de  passing aan Asperense zijde echter wat zorgvuldiger zodat het motortje begon te draaien. En vanaf dat moment kreeg WHV de overhand in het spel. Aan de zijde van Move4U was er één aanvaller die lastig te verdedigen was terwijl er bij WHV meerdere spelers aanvallend tot scoren konden komen. En zo werd met 25-21 de eerste set binnengehaald.

  De tweede set ging door op de voet waarin de eerste set was geëindigd. De Asperense ploeg was simpelweg sterker in de breedte en kwam net wat gemakkelijker aan de punten dan de tegenstander. Zowel aanvallend, blokkerend en met de service kwam WHV vaker en makkelijker tot scoren. Dit leidde tot een 25-17 setwinst en de overwinning leek binnen handbereik.

  Move4U trok echter nog één set alles uit de kast. De tegenstander legde meer druk in de service en meer energie in de verdediging en daar bleek de thuisploeg moeite mee te hebben. WHV moest toelaten dat de tegenstander via enkele servicereeksen een voorsprong konden pakken en hadden niet direct een passend antwoord. Naast fouten in de passing liet de ploeg ook aanvallend steken vallen en was het verdedigend ook niet helemaal scherp. Toch leken de Asperense mannen nog net op tijd de eindsprint in te zetten. Helaas zorgden wat slordigheden in de slotfase voor een 24-26 nederlaag in deze set.

  Move4U leek tevreden met de setwinst want in de vierde set zakte de tegenstand ver terug. De Asperense ploeg pakte al snel een voorsprong die nooit meer in gevaar kwam. Met 25-15 werd de 3-1 overwinning veilig gesteld.

  De volgende wedstrijd op het programma is de uitwedstrijd tegen de Rotterdamse studenten. Donderdagavond 14 april mogen de Asperense mannen om 21.30 aantreden tegen Erasmus Volley.

 • Nieuwe voorzitter: Erik IJdo

  Als bestuur van WHV zijn we blij om te mogen vertellen dat wij een nieuwe voorzitter hebben gevonden. Na ruim driekwart seizoen zonder voorzitter, wordt deze plek gelukkig weer opgevuld. Erik IJdo (51 jaar) zal de voorzittershamer overnemen.

  Erik zal officieel nog benoemd moeten worden tijdens de ALV, maar zal, gezien niemand anders zich gemeld heeft, per direct beginnen met zijn taak als voorzitter. Hieronder zal Erik zichzelf aan jullie voorstellen.

  Even voorstellen, Erik IJdo:

  Sinds april ben ik de nieuwe voorzitter van WHV. Nadat Olaf van Arkel zijn functie als voorzitter had neergelegd was de functie een tijdje vacant. Omdat ik na twee jaar gestopt ben met een traject om als reservist bij Defensie aan de slag te gaan kreeg ik de tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

  In mijn dagelijks werk als manager van Europese aanbestedingen bij de Politie ben ik gewend om in complexe bestuurlijke omgevingen te werken. Dit doe ik al 12 jaar met veel plezier. Sinds 1997 ben ik getrouwd met Denise en samen hebben we 2 zonen: Merijn (18) en Benjamin (16).

  Ik ben 51 jaar en opgegroeid in Leerdam. De Linge was mijn speeltuin waar ik meer dan 25 jaar heb geroeid. Als vijfjarig knulletje ging ik altijd mee met mijn ouders naar de roeivereniging en uiteindelijk ben ik zelfs wedstrijdroeier geworden. In die tijd heb ik ook in verschillende commissies gezeten. De combinatie van sportiviteit en bijdragen aan de vereniging is voor mij vanzelfsprekend.

  Wicky van Loo ken ik al meer dan 40 jaar en onze gezinnen gaan al meer dan 25 jaar met elkaar om. Al die tijd probeerde hij mij lid te maken van WHV. Uiteindelijk is hem dat gelukt. Wat mij al bij de eerste keer dat ik kwam trainen opviel is de vriendelijke en gastvrije sfeer, iets wat ik erg belangrijk vind bij een vereniging.

  Als ik met mijn maatje Dick Septer uit Meteren naar Asperen kom om te trainen hebben wij het vaak over het werk en dat we er moe van zijn. Als we terugrijden is die vermoeidheid vergeten en zitten we vol met energie. Dat is wat sporten met je doet.

  Het bestuur van WHV bestaat uit een energieke en diverse groep leden die zichzelf als doel hebben gesteld om met nieuwe energie onze vereniging op sportief- en sociaal vlak te ontplooien. Dat gaan we wat mij betreft doen met een meer zakelijke aanpak, het delegeren van verantwoordelijkheden en de betrokkenheid van elk lid.

  Bij het besturen van de vereniging horen uitgangspunten waaraan we onze acties en besluiten toetsen. De uitgangspunten die ik belangrijk vind zijn: Veilig, Sportief, Gezellig, Regionaal en Inclusief. Hieraan zal ik elk onderwerp dat op de bestuurstafel komt toetsen.

  Ik hoop dat we elkaar binnenkort in levende kunnen ontmoeten en nader kennis te maken.

  Erik IJdo

 • WHV Beach Flyer

 • Uitnodiging buitenvolleybal per maandag 26 april a.s.

  Beste WHV-leden,

  Afgelopen weken hebben we sommige van jullie al mogen zien op de beachvelden tijdens de geplande jeugdtrainingen of de 27+ trainingen. Wij vinden het fijn om jullie weer te ontmoeten en te zien volleyballen!

  Gezien het weer wat warmer wordt, het gras droger en het in de avond langer licht is willen we vanaf volgende week maandag 26 april gaan starten met een volledig buitenvolleybalrooster. We hebben voor jullie, in overleg met jullie trainers, een schema gemaakt. Zo heeft ieder team tenminste één training op de beachvelden of het gras op een doordeweekse avond. De teamtrainingen zullen worden aangeboden tot en met eind juni.

  Hieronder en bijgevoegd het schema wat we voor jullie hebben gemaakt:

   Let op: dinsdag 27 april is het koningsdag en vervallen de geplande trainingen. Als er voldoende animo is tijdens de meivakantie zullen de trainingen dan doorgaan.

   Dit alles blijft natuurlijk alleen mogelijk als we ons aan alle geldende regels houden, wetende:

  • Kom omgekleed naar de beachvelden;
  • Kom kort voor de betreffende training en vertrek direct na afloop;
  • Houd afstand bij het wisselen van groep, wacht buiten het hek totdat iedereen van de velden af is;
  • Desinfecteer je handen bij het betreden van het veld met de daarvoor aanwezige desinfecteermiddelen;
  • Na afloop van de training de ballen desinfecteren met het aanwezig desinfecteermiddel;
  • Tijdens iedere training wordt de aanwezigheid geregistreerd d.m.v. de aanwezige formulieren. De ingevulde formulieren kunnen in de map bewaard worden.

  Extra informatie voor 27+ leden
  Voor leden boven de 27 geldt max. 4 personen per veld. Tijdens de training mag er niet van veld gewisseld worden en de 1,5 meter moet gedurende de gehele training gehandhaafd blijven.

  WHV Beach
  Wil je op vrije momenten ook lekker komen beachvolleyballen? Dan kun je voor €10,- lid worden van WHV Beach (niet zaalleden betalen €25,-) door je aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de vrije momenten kun je de beachvelden reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., hierbij ben je verplicht te melden wie er allemaal aanwezig zijn.

  Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen zijn dan horen we dat uiteraard graag. We willen jullie alvast veel buitenvolleybalplezier wensen!

   

 • Volleybalvereniging WHV uit Asperen kan buitensporten met jeugd dankzij Voetbalvereniging VV Asperen

  Vanaf de eerste versoepelingen eind februari mochten we weer met onze jeugd buitensporten. Helaas was het in deze periode al snel donker buiten, waardoor wij onze jeugd alleen op zaterdag overdag een training konden aanbieden. Dankzij onze buren, Voetbalvereniging VV Asperen, konden wij ook een avondtraining aanbieden! Zij hebben aan ons de afgelopen periode een voetbalveld met verlichting beschikbaar gesteld, zodat wij onze jeugdleden een extra avondtraining konden bieden. Onze dank is zeer groot, fijn dat verenigingen, en met name in deze periode, elkaar kunnen vinden en helpen waar nodig!

  Vanaf zaterdag 1 mei zullen we het beachvolleybalseizoen openen en worden er jeugdtrainingen aangeboden voor leden en niet-leden. Wil je een keer meedoen? Voor meer informatie kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op de website van WHV: www.wijhoudenvol.nl

 • Gezocht: voorzitter! Wie neemt het stokje over?

  Afgelopen ledenvergadering in oktober is Olaf van Arkel afgetreden als voorzitter. Helaas hebben we tot op heden nog steeds geen vervanger kunnen vinden. Als bestuur hebben we allerlei stappen ondernomen en profielen gemaakt om (ere)leden, ouders van leden of oud-leden te vragen, helaas zonder enig resultaat.

  Vanaf juli zal de wet Toezicht en Bestuur Rechtspersonen in werking treden. Onderdeel van deze wet is een verplichting dat een bestuur uit minimaal 5 personen moet bestaan met aan het roer: een voorzitter. Niet alleen wettelijk een verplichting, maar daarnaast in de praktijk ook zeker een noodzaak. Zonder voorzitter/kartrekker van het (dagelijks) bestuur kunnen we niet! De vereniging, wij als bestuur, maar met name jullie als leden, hebben iemand nodig die samen met het bestuur en alle commissies en vrijwilligers de vereniging verder wil brengen! Anders is het een kwestie van tijd tot we dit allemaal merken.

  Kortom: er moet iets gebeuren! De vacature van voorzitter kun je vinden op onze website
  Wil jij jezelf als lid en ons als vereniging helpen? Of wil je meer over de functie weten? Neem dan contact op met Martine Arp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-23038655

  Namens het bestuur,
  Martine Arp, secretaris

 • ALV vindt plaats in september 2021

  Via deze weg willen we jullie informeren dat we als bestuur hebben besloten de Algemene Ledenvergadering op dinsdagavond 21 september te houden. We willen o.a. een zo helder mogelijk beeld geven in onze financiële stand van zaken en eventuele compensaties met betrekking tot de contributie. Dit is helaas niet mogelijk als we de ALV houden op het gebruikelijke moment in mei. Dat komt doordat we dan nog geen duidelijkheid hebben inzake de compensatieregelingen (helaas duurt dit door de vele aanvragen wat langer).

  Wat we wel kunnen melden is dat er momenteel positieve gesprekken plaatsvinden met de sportstichting over mogelijke tegemoetkomingen. Maar ook hier geldt dat we daarbij afhankelijk zijn van de landelijke regelingen

  Namens het bestuur,
  Martine Arp, secretaris

   

 • Hervatting jeugd trainingen vanaf 01-05-2020

  Tussen vrijdag 1 mei en dinsdag 19 mei hebben we sinds lange tijd de mogelijkheid om de jeugd weer te laten sporten. De instructies lijken op de werkwijze zoals in supermarkten. De basisregels blijven van kracht. Rondom het wisselen van groepen zijn er aanvullende regels. Trainers en ouders ontvangen daarvoor een aanvullende protocol. Zeker voor de groep van 13 tot en met 18 jaar gelden aanvullende regels. We zullen deze regels respecteren en handhaven. 

  We hebben de ambitie om voor iedereen buitentrainingen aan te bieden. Dit vraagt wel om flexibiliteit en hulp van ouders en trainers om het mogelijk te maken. 

  Corona-begeleiders

  Om de trainingen mogelijk te maken zoeken nog Corona-begeleiders die toezien op een effectieve werking van de instructies. We zoeken 1-2 Corona-begeleiders per trainingsgroep. In totaliteit hebben dan dus een groep van circa 10-12 mensen nodig, zodat het kan rouleren en afgewisseld kan worden. Wat zijn de taken:

  • Toezicht houden op naleving van de algemene regels
  • Aanwezigheidslijsten per training incl. check op ziekte verschijnselen
  • Een observatie en waarschuwingslijst invullen per training
  • Bij het wisselen de procedure voorbereiden en dusdanig uit laten voeren dat dit aan de richtlijnen voldoet
  • Handenwassen en/of ontsmetten na iedere training
  • Reinigen van de ballen na gebruik

   

  Corona-coordinator

  We zoeken ook een Corona coördinator met de volgende taak:

  • Monitoren van de uitgangspunten in dit plan
  • Actief opvolgen van de actiepunten en hulp bieden daar waar nodig
  • Contact met de buurtsportcoach / gemeente
  • Ervoor zorgen dat de accommodatie voldoet aan eisen

   

  Trainers en begeleiders beachvolleybal tijdens de gymles voor basisscholen

  Al eerder organiseerde WHV beachvolleybal lessen voor basisscholen op de beachvelden. Komende dagen vindt er overleg plaats met de buurtsportcoaches wat de wensen van de scholen is. Als WHV kunnen we helpen om de gymlessen mogelijk te maken. Dit vraagt wel extra inzet om voor trainers, maar ook begeleiders om alles gestructureerd te laten verlopen en ook de regels van hygiëne te respecteren. 

  Hulp ouders in vitale beroepen (misschien toch beter via de apps)

  Wellicht zijn er ouders bij WHV die nu in deze tijd hulp kunnen gebruiken om de kinderen te kunnen laten volleyballen. Mocht er hulp nodig zijn, wie zou bijv. kinderen willen halen en brengen?

   

 • COVID-19

  Vanwege COVID-19 is de competitie helaas abrupt tot een einde gekomen. Ook zijn diverse toernooien en evenementen afgelast. Vanaf 1 mei worden buitenactiviteiten onder voorbehoud van de richtlijnen van NOC*NSF en de NeVoBo gestart. 

  We danken alle leden, sponsors, adverteerders voor het begrip en steun in deze bijzondere tijd. 

  Bestuur van WHV

 • Recreanten volleybaltoernooi bij WHV

  Op vrijdag 17 mei 2019 a.s. organiseert volleybalvereniging WHV uit Asperen weer het jaarlijkse volleybaltoernooi voor recreantenteams.

  Alle teams uit de regio, die op een recreatieve manier met volleybal bezig zijn, worden uitgenodigd om mee te doen met dit toernooi. 

  Het toernooi vindt plaats in Sportaccommodatie de Wiel aan de Leerdamseweg 39 in Asperen.

  Tijdens het toernooi wordt er gemengd gespeeld, waarbij in ieder team tenminste één dame in het veld moet staan.

  Het recreantentoernooi begint om 19:30 uur en eindigt rond 22:30 uur.

  De kosten voor deelname bedragen € 30,- per team.

  Wil je je aanmelden? Dit kan t/m 10 mei per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Tot dan!

 • Heren 1 - WHV eindigt seizoen als vierde

  De Asperense volleyballers hebben het seizoen winnend afgesloten. Tegen VC WIK uit Groot-Ammers werd het na een spannende wedstrijd uiteindelijk 3-2 voor WHV. Aardig detail was dat bij de tegenstander afscheid werd genomen van Bernard de Graaf. Bernard begon zijn carrière ooit bij WHV en zet nu een punt achter zijn volleybal loopbaan vanwege aanhoudende knieproblemen. Na zijn publiekswissel in de vijfde set kreeg hij dan ook direct een shirt van WHV aangereikt om daar de laatste punten van de wedstrijd mee te spelen.

  Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, waren zeker de eerste drie sets erg spannend. Het spel en de kansen golfden op en neer. Bij WIK konden ze altijd terugvallen op Bernard de Graaff die nog altijd makkelijk tot scoren kwam. WHV zette daar de variatie tegenover. Spelverdeler Niels Reder verraste zo nu en dan met snelle middenballen en vlotte combinaties en maakte het de verdediging van WIK daarmee lastig.

  In de eerste set trok WHV nog aan het langste eind en haalde de set met 25-23 binnen. De tweede en derde gingen echter naar WIK met twee keer 24-26. De tegenstander was net wat scherper en resoluter in het benutten van de kansen die ze kregen. Vanaf de vierde set kantelde het beeld echter. WHV begon meer ballen te verdedigen en bij WIK leek daardoor het energiepeil te dalen. Langzaam slopen er ook meer fouten in het spel van WIK waardoor de Asperense volleyballers steeds makkelijker aan hun punten kwamen. Met 25-15 werd de stand gelijk getrokken en moest een vijfde set de beslissing brengen.

  Ook in de vijfde set kwam WHV al snel op een voorsprong door een paar goede servicereeksen. Toen de Asperense volleyballers de 10 punten hadden bereikt, was het echter tijd voor het afscheid van Bernard. Aanvallend pakte hij voor WHV nog een puntje mee en zo ging de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 naar de Asperense volleyballers. Daarmee sluit de ploeg het seizoen af als vierde wat gezien de smalle selectie een prima prestatie is.

 • Heren 1 - WHV verliest voorlaatste wedstrijd

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Rotterdam bij RVC Libanon. Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel dan de eer. WHV stond vierde op de ranglijst en RVC vijfde zonder zicht op promotie of risico op degradatie. De thuisploeg was echter beter in zijn element afgelopen zaterdag. RVC Libanon wist met veel servicedruk en een goede verdediging het spel van WHV te ontregelen. De Asperense volleyballers kwamen daardoor over het algemeen slechts moeizaam tot scoren. Op de 3-1 nederlaag viel dan ook weinig af te dingen.

  Al vanaf de start van de wedstrijd had WHV moeite om de passing goed bij spelverdeler Niels Reder te krijgen. Hierdoor was het lastig om aanvallend een vuist te maken en de hard werkende verdediging van RVC te omzeilen. Daarbij stond WHV zelf matig te verdedigen in het eerste deel van de wedstrijd. De eerste twee sets gingen dan ook naar de thuisploeg.

  Pas in de derde set leek WHV de schroom wat van zich af te gooien en meer energie in de wedstrijd te leggen. Er werd harder gewerkt in de verdediging en de passing kwam beter aan. Hierdoor kon er meer worden gevarieerd in de aanval zodat de aanvallers meer ruimte kregen om te scoren. Daarnaast waren er ook enkele goede servicereeksen van onder meer Joeri van Wijk en Niels Reder. In een spannende slotfase wist WHV de set binnen te halen en leek de ploeg weer even te geloven dat winst nog mogelijk was.

  In het begin van de vierde set ging het spel aanvankelijk nog gelijk op. Halverwege de set zakte het spelniveau echter weer terug naar het niveau van het eerste deel van de wedstrijd. Aanvallend kwam de ploeg nauwelijks meer tot scoren en zo moest WHV dan ook toestaan dat RVC Libanon de wedstrijd met 3-1 naar zich toetrok.

  Ondanks deze nederlaag staan de Asperense volleyballers nog altijd vierde op de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg de laatste wedstrijd van dit seizoen. Oude bekende VC WIK uit Groot Ammers komt dan op bezoek in de Asperense sporthal.

 • Heren 1 - WHV schiet te kort in PD-wedstrijden

  De Asperense volleyballers hebben de kans om te promoveren niet kunnen verzilveren. In een driestrijd met twee andere teams werd twee keer verloren. WHV haalde geen moment het niveau waarop het kan spelen. Daarnaast zag de ploeg ook nog eens routinier Wildrik van de Plassche uitvallen met een enkelblessure. Al in het begin van de tweede set was het einde wedstrijd voor de middenaanvaller.

  De eerste wedstrijd was tegen oude bekende Jola Olympus uit Made. Tegen de nummer tien uit de Derde Divisie startte WHV voortvarend. De tegenstander werd onder druk gezet door een goede service en kwam daardoor aanvallend lastig tot scoren. Daarnaast was WHV verdedigend alert en hield veel ballen van de grond. Jola kwam echter al snel beter in de wedstrijd en wist het tij te keren. Verdedigend pakten ze steeds meer waardoor de druk op de aanval van WHV toenam. Dit werd daarna nog eens versterkt doordat de zuiverheid in het Asperense spel terugliep. Hierdoor werd het voor spelverdeler Wayne Hol steeds lastiger om zijn aanvallers in scoringspositie te krijgen. Het vertrouwen bij Jola nam dan ook snel toe waardoor de ploeg ook aanvallend steeds beter begon te spelen. De eerste set werd dan ook een prooi voor de ploeg uit Made.

  Nadat in de tweede set middenspeler Wildrik van de Plassche was uitgevallen moest WHV gaan improviseren. En dat tegen de ervaren equipe van Jola. En hoewel de ploeg hard werkte, kon het niet echt een passend antwoord vinden op het spel van de tegenstander. Ook de tweede set ging daarom verloren voor WHV.

  Na deze eerste nederlaag moest de Asperense ploeg direct door. René Roth, die als één van de weinigen wel zijn vertrouwde niveau haalde, verhuisde van positie en vulde de middenpositie in. Josias Dankers en later Niels Reder vulden de passer-loper positie in. Tegen de goed op elkaar ingespeelde equipe van ATAK’55 uit Waspik was WHV echter niet opgewassen. De latere winnaar van de driekamp kwam aanvallend veel gemakkelijker tot scoren en was regelmatig succesvol met hun blokkering. Daarnaast beschikte ATAK’55 over een libero die passend en verdedigend veel rust in de ploeg bracht.

  Toch kan de ploeg van scheidend coach John Kemp trots zijn dat ze dit hebben gehaald. De sterk verjongde ploeg heeft zich dit seizoen bewezen met een prima tweede plek in de Promotieklasse en moet simpelweg nog even verder groeien, willen ze terugkeren in de Derde Divisie. Helaas zal dat volgend seizoen zonder libero Joost de Jong en passer-loper Joeri van Wijk moeten. Beide spelers gaan komend seizoen studeren en om die reden op kamers. Ook komend seizoen zal WHV dus weer enkele nieuwe spelers moeten inpassen.

 • WHV volleybal Meiden B1 en B2 kampioen

  Meiden B1:

  Met 41 punten uit 10 wedstrijden wisten de meiden B1 van volleybalvereniging WHV kampioen te worden van de tweede helft in de Hoofdklasse B van regio Zuid.

  Onder begeleiding van trainer/coach Wicky van der Loo wisten ook de meiden B1 de laatste wedstrijd te winnen.

  Van LV naar RV: Thirza van Luttikhuizen, Anouk van Dortmont, Brianna Smith
  Van LB naar RB: 2e trainer Stefan Arp, Annefleur Vermeulen, Adriënne Verweij, Lotte van Luttikhuizen, Genevieve van der Lek, Lot van Duffelen, trainer/coach Wicky van der Loo

   

  Meiden B2:

  Ook de meiden B2 van volleybalvereniging WHV zijn met 41 punten uit 10 wedstrijden kampioen geworden. Meiden B2 zijn kampioen van de tweede helft in de 1e klasse C van regio Zuid.

  Onder begeleiding van trainer Roy Groenenberg waren de meiden B2 al voor de laatste wedstrijd kampioen.

  Van LV naar RV: Hadassa Bakker, Britt van Lier, Esther Hoppesteyn, Frederique Voet
  Van LB naar RB: Trainer Roy Groenenberg, Femke de Bruin, Annemarie Donselaar, Hélène Bloem, Tess Zijderveld

 • Dames 1 - WHV Dames 1 sluiten seizoen af met 1-3 verlies

  Afgelopen vrijdagavond speelde het eerste damesteam van volleybalvereniging WHV de laatste wedstrijd van het seizoen en verloor deze met 1-3. Tegenstander was VCN uit Capelle a/d IJssel. Er stond voor beide ploegen weinig meer op het spel: WHV stond veilig en handhaaft de plek in de promotieklasse en VCN zou alleen met een klein wonder nog kans maken op Promotie Degradatiewedstrijden. 

  WHV begon de wedstrijd in sporthal de Wiel te Asperen ontspannen en gefocust. Dit resulteerde al snel in een aanzienlijke voorsprong. De servicedruk van WHV zorgde ervoor dat VCN moeite had met het opbouwen van hun aanval. WHV werd dus aanvankelijk niet onder druk gezet en kon daarentegen zelf wel de aanval goed opbouwen. Winst voor WHV in deze set is geen enkel moment in gevaar gekomen, maar er was aan het einde wel een duidelijke kentering zichtbaar. Het spel begon te draaien bij VCN en hoewel WHV de eerste set met 25-19 naar zich toe trok, had de ploeg uit Asperen het in de tweede set een stuk moeilijker. De rollen leken omgekeerd, want de verdediging van WHV had moeite met de toegenomen servicedruk van VCN en dit keer waren het de aanvallers van WHV die onvoldoende druk in het spel legden. Tevens stuitten de aanvallers tegen de goede blokkering van VCN, wat na enkele keren ook mentaal z’n weerslag krijgt. Langzaamaan nam het gretige spel van WHV af, nam de twijfel toe en slopen er slordigheidjes in het spel. De tweede en derde set gingen overtuigend naar VCN.

  De vierde en laatste set leek ook zoals de tweede en derde te verlopen, maar halverwege kreeg WHV nog een opleving. Bij een achterstand van 17-22, kwamen de Asperense dames tot schrik van VCN ineens terug tot 22-22. Het publiek ging massaal achter hen staan en liet luid van zich horen. Helaas mocht dit niet baten en scoorde VCN drie punten op rij. De ploeg uit Capelle besloot daarmee de wedstrijd met 1-3 in hun voordeel. WHV is achtste geëindigd en zal hierdoor ook komend seizoen uitkomen in de promotieklasse.

  Voor vier dames van WHV was het vandaag hun laatste wedstrijd bij Dames 1: Bernadet Arendsen, Jennita Bovenschen, Eline Katerberg en Wendy de Bie. Zij zullen komend seizoen waarschijnlijk starten met een team in de mastercompetitie.

   

   

 • Heren 1 - WHV wint laatste competitiewedstrijd

  De Asperense volleyballers boekten afgelopen zaterdag een makkelijke zege op Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht. Er stond niets meer op het spel voor beide ploegen. WHV had de tweede plek al veilig gesteld en Vollido was al veilig. Voor de Asperense mannen een prima wedstrijd om toe te leven naar de Promotie Degradatie wedstrijden voor aankomende zaterdag.

  Het programma voor aanstaande zaterdag is inmiddels bekend. Om 14.30 treed WHV in Dordrecht aan tegen Jola Olympus uit Made. En om 15.45 volgt de confrontatie met ATAK’55 uit Waspik. Beide ploegen zijn oude bekenden voor de Asperense equipe. Feitelijk allemaal ploegen die inhangen tussen de Promotieklasse en Derde Divisie. Samen mogen zij nu strijden voor één ticket in de Derde Divisie.

  Afgelopen zaterdag was een kwestie van ritme houden en vertrouwen kweken voor de PD-wedstrijden. En dat lukte aardig. Met 4-0 pakte WHV de volle winst tegen de ploeg waar uit nog met 4-0 van werd verloren. Dit keer had WHV weinig te duchten van Vollido. De bezoekers konden aanvallend niet echt een vuist maken en WHV had de wedstrijd verdedigend prima onder controle. Het enige waar de Asperense ploeg af en toe moeite mee had was het omzeilen van de vijandelijke blokkering. Maar dat was een prima test voor aankomende zaterdag als de ploeg een wat betere blokkering tegen zal krijgen dan wat ze gewend waren afgelopen seizoen.

  WHV werd dan ook gedwongen om te variëren en snel te spelen. Zodra de dreiging op het midden aanwezig was, kwam de ploeg gemakkelijk tot scoren. Werd de passing wat minder dan werd het lastiger voor de Asperense volleyballers. Maar Vollido was afgelopen zaterdag niet bij machte om WHV echt onder druk te zetten. De Asperense mannen moeten voor aanstaande zaterdag in ieder geval voorbereid zijn op meer weerstand.

  In de laatste set werd alvast afscheid genomen voor het thuispubliek van passer-loper Joeri van Wijk en libero Joost de Jong. Beide spelers gaan volgend jaar studeren waardoor WHV ze helaas zal moeten missen. Aankomende zaterdag zijn ze er natuurlijk nog bij als de Asperense ploeg zal proberen terug te keren naar de Derde Divisie.

 • Heren 1 - WHV wint van kampioen en stelt tweede plek veilig

  De Asperense volleyballers hebben in de voorlaatste wedstrijd de tweede plek veilig gesteld. Een knappe 1-3 uitzege op kampioensteam Hou Stand was ruim voldoende om de afstand op Sliedrecht onoverbrugbaar te maken. Dat betekent dat WHV op zaterdag 28 april mag deelnemen aan de promotie degradatiewedstrijden te Dordrecht. Daar zal de Asperense ploeg dan de strijd aangaan met twee andere teams voor een ticket naar de Derde Divisie. Een hele, mooie prestatie voor de ploeg die dit seizoen op een aantal plaatsen flink verjongde.

  WHV moest in de laatste twee wedstrijden nog één set winnen om te zorgen dat ze niet meer achterhaald konden worden door Sliedrecht Sport. Dat leek een eenvoudige opgave maar dat moest toevallig wel gebeuren tegen de enige tegenstanders waar WHV met 0-4 van had verloren dit seizoen. De eerste kans was in Rotterdam tegen Hou Stand. Het team dat de week ervoor kampioen was geworden. In eigen huis had WHV weinig in te brengen tegen het aanvalsgeweld van dit atletische team. Binnen deze ploeg spelen enkele Eredivisie spelers een overbruggingsjaar vanwege het wegvallen van een sponsor.  

  Gelukkig voor de Asperense ploeg was het kampioenschap al veilig. De concentratie bij Hou Stand was dan ook niet altijd optimaal. En hoewel ze bij vlagen even lieten zien waartoe ze in staat waren, was WHV duidelijk beter gefocust. Met een goede servicedruk en een prima verdediging wisten de Asperense volleyballers het spel van de tegenstander te ontregelen. Het was in het begin alleen even wennen aan een andere opstelling. Vanwege het ontbreken van diagonaalspeler René Roth speelde Niels Reder op zijn plek. WHV maakte daarbij slim gebruik van het feit dat er nu, met Niels Reder en Wayne Hol, twee spelverdelers binnen de lijnen liepen. De spelverdeler aan het net draaide mee in de aanval en degenen die achterin stond verzorgde de spelverdeling. Hierdoor kon WHV altijd beschikken over drie aanvallers.

  En in de loop van de eerste begon dat aardig te draaien. De middenspelers Wildrik van de Plassche en Stefan Arp pakten hun punten mee op de midden en passer-loper Dwight Hol kwam regelmatig prima door op de buiten. Echter ook beide spelverdelers pikten aanvallend hun puntjes mee. Daarnaast had libero Joost de Jong de verdediging prima op de rit terwijl ook de blokkering bij tijd en wijlen prima stond. En daarmee wist WHV de eerste twee sets met 17-25 en 13-25 binnen te halen.

  De derde set verliep wat stroever. De druk van Asperense zijde zakte wat weg en Hou Stand gaf even gas. De ballen werden bij tijd en wijlen weer hard langs en soms over de Asperense blokkering geslagen. Daarnaast stuitte de aanval van WHV wat vaker op de hoge blokkering van Hou Stand. Met 25-17 verkleinde de thuisploeg de achterstand en even was het de vraag of ze wilden doorstomen. In de vierde set wist WHV de servicedruk echter weer wat op te voeren. Met onder meer prima services van Joeri van Wijk en Stefan Arp werd het de aanval van de thuisploeg weer wat moeilijker gemaakt. En blokkerend wist zelfs de niet al te lange Niels Reder zijn punten mee te pakken. En zo werd de wedstrijd in een ontspannen sfeer met 1-3 winnend afgesloten door WHV.

  Een mooie opsteker voor de naderende promotie degradatie wedstrijden. Komende zaterdag speelt WHV haar laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Vollido. En dat is een prima testcase voor de Asperense volleyballers ter voorbereiding op slotstuk van dit seizoen.

 • Heren 1 - WHV stap dichter bij promotiewedstrijden

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen weekend naaste concurrent Next Volley Dordrecht op bezoek. WHV had vooraf aan de wedstrijd een voorsprong van 9 punten op de bezoekers die op de derde plek van de ranglijst stonden. Op papier een kraker dus. De Asperense ploeg kwam echter vrij gemakkelijk op een 2-0 voorsprong en leek op weg naar een eenvoudige zege. Next Volley gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich terug naar een 2-2 stand. Gelukkig herpakte WHV zich in de vijfde en beslissende set zodat de overwinning toch naar de thuisploeg ging.

  Dankzij deze overwinning bedraagt de voorsprong op Next Volley nu 10 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan kan de ploeg uit Dordrecht alleen nog op gelijke hoogte komen met de Asperense equipe. Sliedrecht Sport liep afgelopen weekend echter een puntje in op WHV en staat nu op 9 punten achterstand. De Asperense mannen zullen dus in de komende twee wedstrijden nog een paar punten moeten pakken om op 28 april met zekerheid te kunnen deelnemen aan de Promotie-Degradatie wedstrijden. Via deze wedstrijden kan dan worden gestreden om een terugkeer naar de Derde Divisie.

  De wedstrijd van zaterdag kende duidelijk twee gezichten. In de eerste twee sets was WHV heer en meester. Speler – coach Niels Reder keerde bij afwezigheid van Wayne Hol terug op zijn oude plek als spelverdeler. En hij liet zien dat hij het nog niet verleerd was. Er zat veel variatie in het aanvalsspel zodat Next Volley geen grip kreeg op de aanvallers van WHV. Dit in combinatie met veel servicedruk zorgde ervoor dat de Asperense mannen gemakkelijk op een 2-0 voorsprong kwamen.

  De derde set ging echter al wat moeizamer. De bezoekers pakten direct al een kleine voorsprong en WHV moest alle zeilen bijzetten om aan te haken. De passing aan de zijde van Dordrecht werd beter zodat de thuisploeg harder moest werken voor de punten. Daarnaast werd de passing minder zorgvuldig zodat de aanval van WHV vaker strandde op de blokkering van Next Volley. In de spannende slotfase lukte het net niet aan Asperense zijde en zo werd het 2-1.

  De vierde set was het spel van WHV nerveus. De spanning leek toe te nemen en de souplesse verdween. Daarnaast had de Asperense ploeg in deze set geen enkele grip op de ervaren passer – loper van Next Volley. De set ging dan ook kansloos verloren zodat er een vijfde set nodig was om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig herpakte WHV zich prima. Direct vanaf het begin leek de ploeg weer bij de les en kwam er weer lijn in het spel. En hoewel Next Volley nog iets dichterbij kwam in de slotfase kwam de overwinning niet meer in gevaar.

  Volgende week mag WHV op bezoek bij Hou Stand dat dit weekend kampioen werd. Aan de Asperense ploeg de taak om daar in ieder geval een setje mee te pakken om zo de tweede plek veilig te stellen.

 • Dames 1 - Dames WHV verliezen van koploper

  Het Asperense damesteam van volleybalvereniging WHV speelde vrijdagavond thuis tegen koploper Voleco uit Ouderkerk a/d IJssel. Daar moest WHV haar meerdere erkennen in deze potentiële kampioenskandidaat. WHV won geen enkele set: het werd 0-4. 

  Hoewel er voor WHV geen druk op deze wedstrijd stond, leek men dit toch wel zo te ervaren. Er werd wat afwachtend en ingehouden gespeeld, iets wat de Asperense ploeg zich doorgaans niet kan veroorloven. En deze wedstrijd al helemaal niet, want iedere bal die zonder druk over het net gespeeld werd, werd door Voleco genadeloos afgestraft. Want aan aanvalskracht ontbrak het vandaag niet bij Voleco. Binnen 20 minuten was de eerste set voorbij en stond er 12-25 op het telbord.

  In de tweede set pepte coach Niels Reder zijn team weer op en gaf aan dat er zonder twijfel gespeeld moest worden. Er viel vandaag immers niets te verliezen. Het lukte WHV de knop om te zetten en zich meer te concentreren op een goede opbouw van het eigen spel. Brutaal nam WHV de leiding, wat de jonge meiden van Voleco van hun stuk bracht. Dit duurde tot vlak voor het einde van de set en toen gaf Voleco eens goed gas en trok de set naar zich toe: 22-25.

  De derde en vierde set had WHV – net als in de eerste set – niet veel in te brengen. WHV had een beduidend mindere dag vandaag en miste aan alle kanten de overtuiging. De setstanden van 15-25 en 14-25 spreken voor zich.

  Op vrijdagavond 20 april a.s. speelt WHV de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen VCN. VCN staat momenteel vierde in de ranglijst.

 • Trots op shirtsponsor Van der Neut

  Heren 3 van volleybalvereniging WHV heeft afgelopen jaar een minder succesvol seizoen achter de rug en zullen volgend jaar terugkeren in de 3e klasse.

  Gelukkig blijft de shirtsponsor Van der Neut Grond-, Weg & Waterbouw uit Leerdam het team en de volleybalvereniging Wij Houden Vol al 6 jaar steunen!

  Komende zaterdag zal het team de laatste competitiewedstrijd om 14:45 uur spelen in sporthal De Drie Maenen te Ouderkerk aan de IJssel tegen Voleco.

  Heren 3 traint iedere woensdag om 21:00 uur in Sporthal De Wiel in Asperen.

  www.vanderneutgww.nl

 • Heren 1 - Winst WHV na 1-2 achterstand

  De Asperense volleyballers hadden het afgelopen zaterdag in eigen huis zwaar tegen de Eindhovense studenten. Hajraa dat beschikt over veel spelers die op hetzelfde niveau uitkomen kan nog wel eens creatief schuiven in hun opstelling. Zo ook afgelopen wedstrijd. WHV zag een team tegenover zich dat op veel plaatsen afweek van de heenwedstrijd. Daarbij had de Asperense equipe met name moeite om de boomlange passer-loper onder controle te krijgen. Het werd dan ook een spannende wedstrijd die WHV met veel moeite wist om te zetten in winst na eerst op 1-2 achterstand te zijn gekomen.

  Al direct vanaf de eerste set werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Geen van beide teams kon echt afstand nemen. Zowel WHV als Hajraa hadden steeds kleine servicereeksen zonder echt te kunnen doordrukken. In de spannende slotfase trokken de Asperense mannen uiteindelijk aan het kortste einde zodat de set met 25-27 naar de bezoekers ging.

  De tweede set verliep wat vlotter. De passing lag beter dan in de eerste set zodat Wayne meer gebruik kon maken van zijn middenaanvallers. Zowel Stefan Arp als Wildrik van de Plassche kwamen regelmatig prima door op de midden. Hierdoor werd ook de druk op de buitenaanvallers minder die bij een mindere pass vaak een torenhoog blok tegenover zich zagen opdoemen. Met 25-20 trok WHV de stand weer gelijk en hoopte deze lijn te kunnen doortrekken.

  Hajraa wenste echter niet mee te werken aan dit scenario. Dankzij hun selectie van 12 man konden zij gemakkelijk schuiven en daar maakten ze dan ook creatief gebruik van. Door deze wissels stonden zij altijd met drie aanvallers waardoor het de verdediging van WHV wat moeilijk werd gemaakt. En hoewel er hard werd gewerkt in het achterveld stond de verdediging aardig onder de druk. Mede ook omdat er te weinig werd geblokkeerd aan Asperense zijde. En zo kwam WHV na de derde set met 23-25 te hebben verloren op een 1-2 achterstand.

  De vierde set was erg spannend. WHV knokte hard en gelegenheidslibero Niels Reder kreeg steeds meer controle op de service van de tegenstander. Ook de linies in het achterveld stonden steeds beter. Middenaanvaller Wildrik van de Plassche wist de blokkering van Hajraa aardig bezig te houden en kon daardoor ruimte voor de buitenaanvallers creëren. Daarnaast hadden de bezoekers moeite met de harde klappen van diagonaalspeler René Roth. De Eindhovense volleyballers reageerden hierop door met hun service Niels Reder te ontwijken en voerden daarmee de druk weer op. Mede dankzij enkele prima services van Joeri van Wijk wist WHV de set met 26-24 toch binnen te halen.

  En dus kwam er een vijfde en beslissende set. En daarin kwam WHV niet meer in problemen. Met enkele goede services van Wayne Hol en een paar prima blokkeringen van Dwight Hol pakte de Asperense ploeg direct de voorsprong die niet meer werd weggegeven.

  Dankzij deze overwinning staat WHV nu 9 punten voor op de nummer drie van de ranglijst Next Volley Dordrecht die aankomende zaterdag op bezoek komt. Een spannende middag dus voor de Asperense heren.

 • Heren 1 - Degradatie ondanks winst voor WHV

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van dit seizoen met 2-3 gewonnen. In Oosterhout was WHV na een spannende vijfsetter de bovenliggende partij. Helaas was het niet genoeg om in de Derde Divisie te blijven. De Asperense heren zijn slachtoffer van de reorganisatie in de Eredivisie. Door het inkrimpen van de hoogste klasse is er een aangescherpte degradatieregeling waardoor WHV weer terugkomt in de Promotieklasse. Natuurlijk is het jammer dat de ploeg na enkele jaren Derde Divisie te hebben mogen spelen, weer een klasse terugzakt. Toch is het ook een mooi moment om wat nadrukkelijker de jeugd te gaan inpassen.

  Vooraf was al duidelijk dat er geen kansen meer waren voor WHV om degradatie te ontlopen. Naaste concurrent Jola Olympus had, voorafgaand aan de wedstrijd van de Asperense heren, hun wedstrijd met 4-0 gewonnen. WHV kon dus enkel nog gelijk komen met tegenstander VOKO door met 0-4 te winnen. Dan nog zou de Asperense ploeg echter het onderspit delven door een slechter puntensaldo. Het enige doel was dan ook om het seizoen winnend af te sluiten en daarmee Ewout de Jong een mooi afscheid te gunnen. De passer-loper van WHV zet voorlopig helaas even een punt achter zijn actieve carrière.

  Het werd een spannende wedstrijd. VOKO moest met 3-1 winnen om gelijk te komen met Jola Olympus om PD-wedstrijden te voorkomen en voelde dus de druk. De Asperense heren konden echter vrijuit spelen. Met gevarieerd spel, bij vlagen aardig wat servicedruk en een gezonde werklust was het WHV dat op een 0-2 voorsprong kwam. Met name René Roth speelde een uitstekende partij en was aanvallend nauwelijks af te stoppen.

  In de derde set zakte het niveau bij de Asperense ploeg even iets terug en was de druk bij VOKO verdwenen. De thuisploeg wist de achterstand te verkleinen tot 1-2 waarna er een spannende vierde set volgde. Het spel golfde op en neer en het publiek in de sporthal in Oosterhout werd steeds luidruchtiger. Hoewel WHV aan het langste eind leek te trekken, was het toch VOKO dat er een eindsprint uitperste en met 28-26 een vijfsetter wist af te dwingen.

  In deze laatste set pakte de Asperene ploeg echter nadrukkelijk het initiatief. De rug werd gerecht want er moest en zou gewonnen worden in deze laatste wedstrijd van het seizoen. Ondanks een ruime voorsprong werd het eind van de set toch nog even spannend. VOKO kwam namelijk nog erg dichtbij. Wie anders dan René Roth wist echter op 15-16 het beslissende punt binnen te slaan en daarmee de eindzege veilig te stellen.

 • Eerste plek voor WHV CMV6

  De meiden van CMV6 wonnen afgelopen zaterdag in een spannende wedstrijd met 0-4 gewonnen van directe concurrent Vridos in Giessenburg.

  Omdat een van de meiden 3 maanden te oud is, zijn ze geen officieel kampioen.

  De meiden werden terug in Asperen warm onthaalt door sponsor cafetaria De Wiel die de meiden op een lekker frietje trakteerden.

  De dames zijn enorm gegroeid tijdens dit seizoen. Er worden weinig persoonlijke fouten gemaakt, er wordt goed bewogen en er wordt steeds meer aangevallen. De meiden zijn er ook klaar voor om volgend seizoen door te gaan naar de C-jeugd competitie.

  Op de foto Dagmar van Arkel, Jolie Fortuin, Luka Ploeg en Guinevere van der Lek.

 • Heren 1 - Problemen voor WHV groeien

  Na de 3-2 nederlaag in Made van vorige week werd afgelopen zaterdag in eigen huis van ROWI verloren. Met een 1-3 einduitslag wist WHV slechts één punt mee te sprokkelen. En dat zou zomaar eens te weinig kunnen zijn om het dreigende degradatiespook af te wentelen. Dankzij de aangescherpte promotie degradatieregeling staat de Asperense volleybalploeg met nog één wedstrijd te gaan op een tiende plek. Een plek die rechtstreekse degradatie zou betekenen.

  De eerste drie sets afgelopen zaterdag gingen gelijk op. Beide ploegen stonden enigszins gehavend aan de start waardoor de wedstrijd een enigszins rommelige start kende. WHV toonde echter veel vechtlust en was daardoor in de eerste helft de bovenliggende partij. De nummer drie van de ranglijst ROWI wist echter langzaam meer structuur in hun spel te krijgen en kreeg meer vat op de Asperense ploeg. En zo zag WHV in de loop van de eerste set de voorsprong langzaam verdwijnen. Na enkele slordigheden in de slotfase moest de ploeg de set aan de bezoekers laten en keek daarmee tegen een 0-1 achterstand aan.

  De tweede set golfde het spel op en neer. Zodra ROWI de kans kreeg om hun sterkste aanvallers aan te spelen was WHV kansloos. De kunst was dan ook om druk te zetten en het spel van de tegenstander te ontregelen. Bij vlagen lukte dat aardig maar het was lastig om dat een hele set vast te houden. Eind tweede set leek het er even op dat ROWI er met de buit vandoor zou gaan echter WHV knokte zich terug. Onder aanvoering van de ervaren spelverdeler Niels Reder die al zijn vechtlust in de strijd gooide, perste de ploeg er een eindsprint uit. Met resultaat want uiteindelijk wist de thuisploeg de stand op 1-1 te brengen.

  De derde set was wederom bijzonder spannend. WHV knokte voor wat het waard was opnieuw aangejaagd door Niels Reder die werkelijk voor elke bal ging. In de slotfase leken de Asperense volleyballers zelfs de zege te gaan grijpen maar dat liet ROWI toch niet gebeuren. De lengte en de aanvalskracht van de tegenstander gaven uiteindelijk net de doorslag waardoor WHV toch op een 1-2 achterstand kwam.

  Na deze mentale tik was de ploeg gebroken. In de vierde set stroomde het geloof en de energie weg uit de Asperense equipe. De grip op het spel van de bezoekers was volledig verdwenen en WHV kwam nauwelijks meer tot scoren. De 1-3 nederlaag was daarmee dan ook onafwendbaar.

  Nu alleen de wedstrijd tegen nummer 8 van de ranglijst VOKO nog op het programma staat, lijken de kansen om degradatie af te wenden uiterst klein geworden. Enkel een 0-4 zege in de slotwedstrijd van 22 april biedt wellicht nog een kleine kans.

 • Dames 1 - Dames WHV sluiten competitie af met klein lichtpuntje

  De dames van WHV hebben de competitie van 2015-2016 in de Schildkamp afgesloten met een verlies van Next Volley Dordrecht, maar wonnen de laatste set: 1-3.

  Voor beide teams stond er in de laatste competitieronde niets meer op het spel. Next Volley is in de middenmoot geëindigd en maakten geen kans meer op promotie, terwijl WHV twee ronden geleden al zeker was van degradatie. Met oog op volgend seizoen stelde coach Niels Reder Natalie Smith op als Libero. Smith, die al het hele seizoen meetraint bij de dames, speelde de eerste twee sets zeer verdienstelijk en toonde zich van grote waarde in de verdediging van WHV. Mede door de goede passing aan de kant van WHV gingen beide teams in de eerste set gelijk op. Bij een voorsprong van 21-19 voor de Asperense dames sloeg de spanning echter toe en slopen de foutjes in het spel. Next Volley maakte daar dankbaar gebruik van en trok de set met 23-25 naar zich toe.

  In de tweede set had WHV moeite om de teleurstelling van de eerste set van zich af te zetten. Al snel keken de dames tegen een ruime achterstand aan. De blokkering aan Asperense kant kreeg geen grip op de aanval van Dordrecht. Met 18-25 ging ook de tweede set naar Dordrecht.

  Ook in de derde set kwam WHV onvoldoende aan spelen toe om veel invloed te hebben op de stand. Er werd afwachtend gespeeld en gereageerd op het spel van Dordrecht, in plaats van dat WHV zelf het initiatief nam. Hierdoor werd het uiteindelijk 14-25 voor Dordrecht.

  Coach Reder pepte zijn team op om de laatste set op eigen bodem te houden. Vol goede moed ging het team terug het veld in, vastberaden om de laatste wedstrijd in de Schildkamp (volgend jaar nieuwe sporthal) positief af te sluiten. En zo geschiedde. Na enkele goede passes met daaropvolgend scorende aanvallen, was het vertrouwen bij WHV terug. Rianda Kroon-Kleppe wisselde geslagen ballen af met tactisch geplaatste ballen, waar de verdediging van Next Volley geen grip op kreeg. Daarop volgde de hard geslagen ballen van Stefanie van Vliet, die keer op keer de blokkering van Dordrecht wist te omzeilen. Bij 24-18, in het voordeel van WHV, kreeg Van Vliet een publiekswissel, omdat zij na dit seizoen bij WHV vertrekt. Daarna rondde WHV de set goed af, het werd 25-18.

 • Heren 1 - WHV handhaaft zich in Derde Divisie

  De Asperense volleyballers hebben zich in hun laatste wedstrijd van het seizoen in veiligheid gespeeld. Op deze laatste speeldag konden er nog vier ploegen op de tiende plek eindigen die nacompetitie tot gevolg heeft. Met een 3-1 zege op angstgegner Udenhout klom WHV echter uiteindelijk nog op naar de achtste plek op de ranglijst. Een mooi afscheid van sporthal De Schildkamp waar de ploeg mooie successen heeft beleefd. In deze hal is de herenploeg immers van de 1e klasse via de Promotieklasse opgeklommen naar de Derde Divisie.

  Hoewel het belang van de wedstrijd groot was, leefde de ploeg uiteindelijk voldoende ontspannen naar de wedstrijd toe. De tegenstander Udenhout was een oude bekende van WHV waar al menig spannen duel mee is uitgevochten. Enkele jaren geleden streed WHV nog met Udenhout voor de tweede plek in de Promotieklasse en dus voor een ticket voor de nacompetitie. De Asperense ploeg wist toen ternauwernood de ene set te winnen die het nog nodig had en speelde zich vervolgens naar de Derde Divisie.

  Nu was de setting anders. WHV had een overwinning nodig om zich veilig te spelen en Udenhout speelde enkel voor de eer. De ploeg was namelijk al gedegradeerd. WHV startte de wedstrijd prima met een goede servicedruk en veel variatie in de aanval. Langzaam maar gestaag bouwde de ploeg een voorsprong op en hoewel de machine richting eind van de set wel wat minder soepel draaide, wist WHV op een 1-0 voorsprong te komen.

  De tweede set leek de Asperense ploeg echter de weg even kwijt te zijn. Het spel haperde en Udenhout werd opeens de bovenliggende partij. De servicedruk aan de kant van de tegenstander ging omhoog waardoor de side-out bij WHV moeizamer verliep. Daarnaast legde Udenhout meer power in hun aanval. En zo werd de stand weer gelijk getrokken en moest WHV alles uit de kast gaan trekken. Gelukkig rechtte de ploeg zijn rug en pakte de draad weer goed op. Libero Sander Arp herpakte zich uitstekend en voerde de regie in het achterveld waardoor spelverdeler Niels Reder zijn aanvallers goed in stelling kon brengen. Daarnaast zorgde onder meer Ewout de Jong voor een prima servicedruk. En zo walste de ploeg uiteindelijk met 25-12 over Udenhout heen.

  Ook in de vierde set denderde de machine door. Aanvoerder Stefan Arp continueerde zijn sterke spel en Vincent de Bie en Wildrik van de Plassche zorgden voor variatie met hun snelle middenballen. In combinatie met enkele mooie blokkeringen van René Roth was dit uiteindelijk het recept voor de overwinning. Op punt 24 kreeg Vincent de Bie zijn publiekswissel. Hij speelde voorlopig zijn laatste wedstrijd voor WHV. Wegens een verhuizing zal de ploeg hem moeten gaan missen.

  Na de winst moest de equipe van trainer/coach John Kemp wachten op de uitslagen van de concurrentie. Pas later op de avond kwamen de verlossende berichten dat de overwinning voldoende was geweest. En zo speelt WHV ook volgende jaar in de schitterende, nieuwe sportaccommodatie De Wiel in de Derde Divisie.

 • Recreanten volleybaltoernooi bij WHV

  Op vrijdag 20 mei a.s. organiseert volleybalvereniging WHV uit Asperen weer het jaarlijkse volleybaltoernooi voor recreantenteams. Alle teams uit de regio, die op een recreatieve manier met volleybal bezig zijn, worden uitgenodigd om mee te doen met dit toernooi.

  Het toernooi vindt plaats in de Schildkamp aan de Leerdamseweg 44 in Asperen.

  Tijdens het toernooi wordt er gemengd gespeeld, waarbij in ieder team tenminste één dame in het veld moet staan.

  Het recreantentoernooi begint om 20:00 u en eindigt rond 22:30 u.

  De kosten voor deelname bedragen € 25,- per team.

  Teams kunnen zich tot 13 mei a.s. aanmelden per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Dames 1 - WHV met 4-0 verlies naar huis

  De dames van WHV mochten afgelopen zaterdag aantreden in Capelle a/d IJssel, waar een gretig team stond te wachten van VCN. WHV was niet compleet, maar niet met minder gretigheid er naartoe gegaan. De eerste set stond WHV direct op achterstand, waardoor er voor coach Niels Reder niets anders te doen stond dan zijn dames bij hem te vragen en hen een peptalk te geven. Ze hadden immers niks te verliezen, datgene wat niet te zien was in het spel. VCN speelde goed doordat zij sterk aanvielen, waardoor WHV de ballen niet goed kon passen en ook bij het net werden de taken niet goed uitgevoerd. De set ging naar VCN met 25-12.

  In de tweede set was WHV nog niet gefocust en lag het initiatief nog steeds bij VCN. Romy van Wijk kwam erin om te versterken, maar de setstand was toen als zo (22-9) dat de set al was vergeven aan VCN.

  De derde set begon WHV als in de eerste twee sets, maar toch kwam WHV beter in het spel. Rianda Kroon maakte veel punten over het midden door slimme ballen en dit gaf vertrouwen. Ook door de buitenpositie werden meer punten gemaakt. Het lukte niet om een voorsprong te pakken, de set ging naar VCN met 25-18.

  Plezier maken was het doel voor de vierde set en dat werd gedaan. Het blok van VCN en de goed geplaatste aanvallen waren toch te sterk, waardoor WHV verloor met 25-14.

  As vrijdagavond om 21:15 uur speelt Dames 1 hun laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Volley Zuid.

 • Heren 1 - WHV verzuimt zichzelf veilig te spelen

  De Asperense volleyballers hebben zichzelf afgelopen week in een lastige positie gemanoeuvreerd. Door slechts 1 punt te pakken in twee wedstrijden staat de ploeg nog altijd in de gevarenzone. Donderdag werd eerst met 3-1 verloren van Erasmus Volley. Een nederlaag die op zich was ingecalculeerd gezien het feit dat deze ploeg strijdt voor een tweede plek op de ranglijst. Niet ingecalculeerd was de redelijk kansloze 4-0 nederlaag die WHV leed tegen directe concurrent Spivo.

  De Asperense ploeg verdedigde afgelopen zaterdag een voorsprong van vijf punten op Spivo. WHV had minimaal een 2-3 overwinning nodig om zich definitief veilig te spelen. Dat leek haalbaar zeker nadat deze ploeg enkele weken terug nog met 3-1 werd verslagen. Er ontvouwde zich echter een compleet ander scenario. De Asperenaren werd vanaf het eerste fluitsignaal overrompeld door de daadkracht van Spivo dat met ziel en zaligheid vocht voor hun laatste kans.

  De ploeg uit Spijkenisse verdedigde sterk, gooide aanvallend de remmen los en maakte maar weinig fouten. Dat leek WHV te verrassen dat daar maar weinig tegenover wist te zetten. De ploeg oogde onzeker en leek wanhopig te zoeken naar antwoorden die het maar niet kon vinden. Waar bij Spivo alle ballen goed vielen, lukte het bij WHV allemaal net niet. Zelfs de factor geluk leek volledig op de hand van de ploeg uit Spijkenisse te zijn.

  Enkel in de vierde set leek het redelijk gelijk op te gaan maar op 23-23 stagneerde de productie van WHV dat simpelweg te weinig vertrouwen had. En zo moest de ploeg lijdzaam toestaan dat Spivo de volledige vijf punten binnenhaalde. En daarmee staan beide ploegen nu gelijk op de ranglijst met nog slechts één wedstrijd te gaan. Dat betekent dat de strijd om het ontlopen van de promotie – degradatiewedstrijden nu weer helemaal open ligt. Enkel een 4-0 zege in de aanstaande thuiswedstrijd tegen Udenhout biedt WHV volledige zekerheid. De Asperense volleyballers zullen komende zaterdag dus alles moeten geven wat ze in huis hebben in hun allerlaatste wedstrijd in sporthal De Schildkamp.

 • Arpies winnen Familietoernooi

  Op vrijdagavond 8 april vond het jaarlijkse familietoernooi plaats. Maar liefst 10 families gingen de strijd met elkaar om de wisselbeker en natuurlijk voor de taart! Na de poulefase werden de finalerondes gespeeld. De volledige uitslag is als volgt:

  1. Arpies
  2. Familie Temminck
  3. Familie Cluistra
  4. Familie Dhondt
  5. Team Beert
  6. VerLierBie
  7. Wijkeloosjes
  8. Familie Steijsiger
  9. De Lutjes
  10. Germknödels

  Klik hier voor de foto's

 • Dames 1 - WHV dames pakken een puntje

  Afgelopen zaterdag reisden de volleybaldames van WHV uit Asperen af naar Zuiddorpe voor een wedstrijd tegen het eerste damesteam van Sterre-Voorwaarts. Na drie verloren sets wisten de dames van WHV het laatste puntje nog binnen te slepen.

  De ploeg uit Asperen moest voor deze wedstrijd afreizen naar het Zeelandse Zuiddorpe, vlakbij de Belgische grens. Het team was flink gehavend: twee dames ontbraken en drie dames waren ziek geweest en daardoor niet topfit. Gelukkig ging Natalie Smith mee om het team van WHV te versterken, zodat coach Wim van den Boomgaard toch nog een wisselmogelijkheid had.

  De eerste set verliep voorspoedig. Er werd aan beide kanten van het net hard gewerkt en de teams deden weinig voor elkaar onder. De dames uit Asperen stonden zelfs op set point, maar vervolgens vielen een aantal ballen net verkeerd, waardoor de set met 26-24 nipt verloren ging.

  Deze tegenslag kwam het team in de tweede en derde set feitelijk niet meer te boven. Aan het begin van deze sets ging het nog gelijk op, maar in beide sets was het spel van WHV niet stabiel en goed genoeg om echt punten te scoren. De aanvallers hadden wat moeite met het blok aan de zijde van Zuiddorpe, en in de aanvalsverdediging was WHV niet scherp genoeg om de korte prikballen eruit te lopen. De sets gingen verloren met 25-14 en 25-16.

  De laatste set verliep totaal anders. Sterre-Voorwaarts pakte al gauw een voorsprong en kon uitlopen tot 9-4. Daarna kwam WHV op de service van Rianda Kroon-Kleppe echter langszij. De pass aan Asperense zijde kwam goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis, en de aanvalsters wisten met harde aanvallen en slimme prikballen de gaten in de verdediging van de ploeg uit Zuiddorpe prima te vinden. Met een lange servicereeks van Wendy de Bie, waarbij de coach van de tegenpartij zelfs twee time-outs nam, kwam WHV op een voorsprong van 13-19. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, en WHV won de laatste set overtuigend met 25-17.

  Op zaterdag 16 april speelt het team van WHV haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Capelle aan den Ijssel tegen het vierde damesteam van VCN. Een week later staat de laatste thuiswedstrijd op het programma.

 • Heren 1 - WHV klimt naar achtste plek

  De Asperense volleybalheren waren afgelopen zaterdag te gast bij nummer twee van de ranglijst Volley Tilburg. Deze ploeg moest met 4-0 winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Vandaar ook de aanwezigheid van kampioenskandidaat ZUVO die het wedstrijdverloop met spanning volgde. Voor WHV betekende elke setwinst simpelweg een punt dichter bij lijfsbehoud.

  De eerste set kende WHV een wat matige start. De ploeg moest wennen aan de immens grote zaal en was zoekende. Halverwege de eerste set kwamen de Asperense volleyballers echter langzaam wat beter in hun spel. Net te laat om de eerste set te winnen maar hoopgevend voor de tweede set.

  Helaas trok de ploeg deze tendens niet door. Het spel zakte weer wat terug waarbij de verdediging te weinig overtuiging toonde en de aanvallers bang leken om fouten te maken. Met enkele servicereeksen liep Volley Tilburg weg van WHV en pakte zo een 2-0 voorsprong.

  De derde set klopte het spel van WHV wel. De passing lag goed verzorgd waardoor spelverdeler Niels Reder zijn vertrouwde, scorende combinaties kon spelen met middenspeler Wildrik van de Plassche. Door deze dreiging op de midden kon aanvoerder Stefan Arp ook enkele malen genadeloos hard uithalen op de buitenkant. Daarnaast hadden Virgil in den Eng en Vincent de Bie lekker veel servicedruk en pakte Joeri van Wijk enkele mooie blokpunten mee. Hiermee wist WHV de derde set te pakken wat het kampioensfeest inleidde op de tribune bij de spelers van ZUVO.

  Of WHV nu was afgeleid door het tumult op de tribune is niet duidelijk. Maar waar het in de verwachting lag dat de ploeg nu zou doordrukken en op jacht ging naar een vijfde set was dit in het spel niet terug te zien. De vierde set was rommelig en startte eigenlijk al dramatisch door na een tweetal servicebeurten van Volley Tilburg met 8-1 achter te staan. De concentratie leek weg waardoor de ploeg steeds een stap te laat bij de bal was. Daarbij was het voetenwerk onder de maat zodat de controle ontbrak.

  Met 3-1 pakte WHV echter wel een nuttig punt mee en klom daarmee naar de achtste plek op de ranglijst. Doordat directe concurrent Spivo ook nog eens met 4-0 verloor was het uiteindelijk een nuttig weekeinde voor WHV. Donderdag 14 april staat de uitwedstrijd met Erasmus Volley op het programma. Een ploeg die met Volley Tilburg strijd voor de tweede plek.

 • Dames 1 - WHV Dames 1 na zinderende wedstrijd kampioen!

  Op de laatste wedstrijdzaterdag van het seizoen stond voor dames 1 een spannende strijd om het kampioenschap op het programma. Als nummer 2 op de ranglijst met één punt achterstand op de nummer 1 Spirit moesten we met 4-0 of 3-1 winnen van Spirit om kampioen te worden. Als dit niet zou lukken, zou Spirit kampioen zijn. Een lastige opgave dus, maar niks is onmogelijk. Per slot van rekening hadden we een paar maanden geleden niet echt meer verwacht dat we kampioen konden worden.

  Gelukkig hadden we zowel de afgelopen weken als ook op de dag zelf al veel goede voorbeelden gekregen, met onder andere het kampioenschap van Dames 2, de heren recreanten en meisjes C en handhaving in de derde divisie voor Heren 1. We zouden er dan ook alles aan gaan doen om deze goede lijn door te trekken.

  De zaalwacht had een heus centre court opgebouwd en dankzij Roy was DJ Madness aanwezig om voor muziek te zorgen. De boodschap van coaches John en Niels was duidelijk: wij hadden niks te verliezen, terwijl Spirit juist alleen maar kon verliezen. Nog voordat de wedstrijd begonnen was, zaten de tribunes rondom het veld al helemaal vol. Een uitgebreid wedstrijdverslag is dan ook niet nodig, aangezien vrijwel de hele vereniging de wedstrijd met eigen ogen heeft gezien. Mocht u het gemist hebben, dan verschijnt er als het goed is een wedstrijdverslag in het Kontakt.

  We waren al de hele dag zenuwachtig en konden niet wachten totdat we eindelijk mochten spelen. Eenmaal in het veld hadden we onze zenuwen gelukkig goed onder controle en dankzij koelbloedig, fanatiek en gedreven spel met veel beleving wisten we de wedstrijd met 3-1 te winnen! De pass kwam erg goed aan, waardoor er veel gevarieerd kon worden met de aanval. Er zaten lange rally’s tussen, maar uiteindelijk werden de gaten in de verdediging van Spirit vaak gevonden en werd er zowel met harde aanvallen als met slimme balletjes veel gescoord.

  De taart en het bier dat we voor Spirit hadden gekocht voor als zij zouden winnen kon dus in eigen huis blijven en de dames van Spirit waren zo sportief om ons een fles champagne te geven. Een prachtige afsluiting van een geweldig seizoen, en dit hebben we daarna natuurlijk gevierd tijdens het WHV feest. Helaas waren er wel wat hindernissen dit jaar. Zo hadden we verwacht dat ook Jadi deel uit zou maken van ons team, maar vanwege een blessure was dit helaas niet mogelijk. Ook Rianda en Petra hebben we een tijdje moeten missen vanwege blessures en verder was Wendy een deel van het seizoen afwezig vanwege zwangerschap. Ondanks alles zijn we, mede door de geweldige hulp van onze invallers, dus toch kampioen geworden!

  Tevens was dit helaas onze laatste wedstrijd in de huidige teamsamenstelling, aangezien Pia, Astrid en Petra volgend seizoen niet meer voor WHV uit zullen komen. We zullen jullie missen!

  Bij deze willen we graag al het publiek bedanken dat ons het hele seizoen, en vooral ook deze laatste wedstrijd, onwijs goed heeft gesteund. Volgend seizoen zullen we uitkomen in de derde divisie en we hopen dat jullie ons dan weer zo fanatiek komen aanmoedigen.

 • Heren 1 - WHV handhaaft zich in Derde Divisie

  Dankzij een klinkende 4 – 0 overwinning op Vollido hebben de Asperense volleyballers zich in veilige haven weten te loodsen. Met minimaal een achtste maar misschien nog wel een zevende plek op de ranglijst heeft de ploeg van trainer/coach Max Smidt een keurige prestatie weten neer te zetten. En dat in hun eerste seizoen ooit in de Derde Divisie.

  De missie vooraf was duidelijk. WHV moest met 4-0 zien te winnen om niet te hoeven kijken naar de uitslagen van hun concurrenten. De opponent was het reeds gedegradeerde Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht. Op papier een niet onmogelijke opgave echter onder druk vier sets op rij winnen is makkelijker gezegd dan gedaan. De Asperense mannen wisten echter een prima teamprestatie op de mat te leggen. Er werd hard gewerkt en dankzij veel servicedruk van onder andere Vincent de Bie had Vollido moeite om de side-out te spelen. WHV had daarmee minder moeite mede dankzij het goede passende werk van de als libero spelende Virgil in den Eng. Volgende jaar mag de Asperense equipe dus opnieuw uitkomen in de Derde Divisie.

 • De Wijkeloosjes winnen het familietoernooi 2015!

  Afgelopen vrijdag 10 april deden elf teams mee aan het WHV Familietoernooi! Zonder de aanwezigheid van de winnaar van vorig jaar, de familie Dankers, was het de grote vraag welk team er dit jaar met de beker vandoor zou gaan. Na de poulerondes bleek dat de familie Temminck tegen de Wijkeloosjes in de finale mocht spelen, terwijl de families de Bie en de Graaf streden om de derde plek.

  In de troostfinale won familie de Graaf met 19-12 van familie de Bie. Daarmee eisten ze de derde plek, en een slagroomtaart, voor zich op. De finale was erg spannend, maar werd met 16-14 nipt gewonnen door de Wijkeloosjes. Zij namen de wisselbeker mee naar huis. Gefeliciteerd! Uiteraard kregen beide finalisten ook een lekkere slagroomtaart! 

  Op de avond zelf zijn er uiteraard diverse foto’s gemaakt. Klik hier voor de foto's

 • Heren 1 - WHV pakt één set in Breda

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag tegen nummer drie van de ranglijst Zuvo / De Burgst één set weten te pakken. Met nog slechts één wedstrijd te gaan, behoudt WHV daarmee de negende plek. De ploeg ziet echter naaste concurrent Triade uit Tilburg wel heel dichtbij komen nu er nog maar één punt van hun voorsprong overblijft. De laatste wedstrijd gaat dus bepalen of de herenselectie van WHV de nacompetitie kan ontlopen. Als de Asperense equipe zijn voorsprong weet te behouden, mag de ploeg volgend seizoen opnieuw uitkomen in de derde divisie.

  WHV treft komende zaterdag in eigen huis om 15.00 uur het reeds gedegradeerde Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht. Op papier een tegenstander waartegen een overwinning mogelijk moet zijn. Voor Vollido staat er echter niets meer op het spel en voor WHV alles. De Asperense ploeg moet dus nog één keer alles geven om zichzelf definitief veilig te spelen. Hopelijk kunnen de heren leunen op de support van het thuispubliek. De Asperense equipe wil volgende jaar namelijk maar wat graag opnieuw uitkomen in de derde divisie.

 • Dames 1 - WHV dames 1 naar promotieklasse

  Zaterdag 12 april streed dames 1 van WHV om de tiende plaats tegen Meerkerk 2. De tiende plaats geeft promotie-degradatie wedstrijden, waardoor het team zich kan handhaven in de derde divisie. Plaats 11 of lager geeft directe degradatie naar de promotieklasse. Bij 1-3 winst zou WHV tiende eindigen en Meerkerk elfde. Het werd dus een gevecht tegen degradatie.

  Veel WHV-supporters waren afgereisd naar Meerkerk om de meiden aan te moedigen. Helaas verloren de WHV-dames de wedstrijd met 3-2 (25-21, 25-17, 22-25, 13-25,20-18). Hierdoor eindigt WHV op de elfde plaats in de competitie en spelen zij volgend jaar in de promotieklasse. Meerkerk 2 eindigt tiende en kan zich handhaven in de derde divisie, door goed te presteren tijdens de promotie-degradatie wedstrijden.

  WHV begon te gespannen aan de wedstrijd. Al snel keken de dames aan tegen een achterstand van 7-2. Na een goede servicereeks van Mirjam Steenis kwam WHV terug in de wedstrijd en tot aan de 20 ging het gelijk op. Meerkerk pakte de set uiteindelijk met 25-21.
  De tweede set moest gewonnen worden. De druk werd dus niet minder, maar WHV was vast besloten om er vol voor te gaan. WHV begon sterk en had een kleine voorsprong. Toen kwam Meerkerk terug in de wedstrijd door een sterke middenaanval en servicedruk. WHV maakte onnodige fouten, kwam weinig tot aanvallen en gaf te weinig servicedruk. De set ging verloren met 25-17. Een grote teleurstelling, want de tiende plaats was nu buiten bereik.

  Er leek nu wat spanning van de wedstrijd af te zijn, en de honger naar winst was nog steeds aanwezig. Dat was te zien in het spel: met meer lef en bravoure. Riande Kroon scoorde zowel blokkerend als aanvallend veel punten. Aanvoerdster Astrid Dhondt serveerde de wedstrijd uit: 22-25.
  Het goede spel van WHV zette zicht voort in de vierde set. De snelle aanvallen tussen de zusjes Dhondt liepen weer en Meerkerk had geen antwoord op de moeilijke service van Wendy de Bie. De vierde set was met 25-13 voor WHV.
  De laatste set gingen de teams gelijk op. Zowel Meerkerk als WHV wilden graag met de eer naar huis. Meerkerk trok aan het langste eind en won de set met 20-18.

 • Heren 1 - WHV grijpt ticket voor nacompetitie

  De Asperense volleyballers moesten afgelopen zaterdag één set van directe concurrent Udenhout pakken om de tweede plek in de Promotieklasse veilig te stellen. Bij 4-0 winst zou deze plek echter naar Udenhout gaan. WHV wist echter dat Udenhout in eigen huis een bijzonder lastige tegenstander is. En het werd dan ook een zenuwslopend wedstrijd. Luidkeels ondersteund door het in grote getalen meegereisde thuispubliek wisten de ploeg van trainer/coach Max Smidt in de derde set eindelijk het verlossende punt te pakken. En daarmee was het ticket voor de promotie / degradatiewedstrijden van 3 mei aanstaande veilig gesteld.

  De Asperense volleyballers zetten daarmee een historische prestatie neer. Voor het eerst in de historie van WHV mogen de heren strijden voor een plaats in de Regiodivisie. Maar het ging zeker niet gemakkelijk in Udenhout. De ervaren gastheren waren tot de tanden toe gewapend en vast van plan om WHV met 4-0 naar huis te sturen.

  Udenhout kwam dan ook zeer sterk uit de startblokken. Geholpen door een lastige service en het sterke blok van de boomlange middenspelers overklaste Udenhout in de eerste fase van de wedstrijd WHV volledig. Overdonderd door het geweld van Udenhout kwam de Asperense volleyballers in de beginfase maar niet tot scoren. Pas bij een 13-0 achterstand zorgde een servicefout voor het eerste punt van WHV. Langzaam maar zeker gooide WHV echter de schroom van zich af.

  De tweede set ging al een stuk gelijker op. Hoewel WHV aanvankelijk een kleine achterstand opliep, wist de ploeg langszij te komen door goede servicereeksen van Ewout de Jong en routinier Wildrik van de Plassche. Als Udenhout namelijk in staat was om de middenmannen aan te spelen was er meestal geen houden aan. Helaas wist de ploeg aan het einde net niet door te drukken en dus ging de set alsnog met 26-24 naar de gastheren. Toch groeide het vertrouwen dat het mogelijk was.

  En de derde set bracht gelukkig de verlossing voor WHV. De ploeg pakte direct een voorsprong en beet zich toen als een terriër vast in de set. Rene Roth en Stefan Arp stonden als vanouds de ballen langs het blok te timmeren en dankzij goed serveerwerk van onder andere Niels Reder kwamen de middenspelers van Udenhout minder in het spel voor. En hoewel de gastheren tegen het einde van de set nog wat punten terug kwamen, was het uiteindelijk Vincent de Bie die het beslissende punt overtuigend langs het enorme middenblok van Udenhout sloeg. De ontlading bij zowel spelers als publiek was groot en alles wat daarna gebeurde was eigenlijk niet meer belangrijk.

  De ploeg kan zich nu gaan voorbereiden op 3 mei. Tijdens deze promotie / degradatiewedstrijden zal WHV de degens moeten gaan kruisen met de nummer twee uit een andere Promotieklasse en een team uit de Regiodivisie. Onderling moeten zij dan uitmaken wie er volgend seizoen Regiodivisie mag gaan spelen.

 • WHV CMV niveau 6.1 WEER kampioen!

  In de eerste helft van de competitie mochten de meiden van 6.1 al feestvieren vanwege hun kampioenschap. In de tweede competitiehelft hebben zij de stap genomen van de lage naar de hoge klasse en mogen we hen weer als kampioen mogen verwelkomen! Adriënne Verweij, Roshelle Bronk, Laura van Zanten, Anouk van Dortmont, Brianna Smith en Hadassa Bakker hebben een prachtige prestatie neergezet in hun poule!

  Met kop en schouders staken zij boven de rest van de teams uit. Nog niet eens aan het eind van competitie zijn de dames al kampioen geworden. Op moment van schrijven hebben ze nog een wedstrijd voor de boeg, maar hebben inmiddels al 36 punten uit 9 wedstrijden. Hierdoor kan de nummer 2 hen niet meer inhalen en hebben zij in de laatste wedstrijd nog de kans om verder uit te lopen. Met tot nu toe maar 8 punten tegen een terechte winnaar van de poule.

  Gefeliciteerd met deze prestatie meiden! En voor volgend jaar gaan we hard op zoek naar nog meer uitdaging voor jullie ;-)

 • Dames 1 - WHV snoept punt af van kampioenskandidaat VCN King Software

  De Capelse volleybalsters waren afgelopen zaterdag te gast in Asperen. Een spannende wedstrijd voor beide teams. De dames van WHV strijden tegen mogelijke degradatie en de dames van Capelle voor een mogelijk kampioenschap. Beide teams waren dan ook van plan er volledig voor te gaan. Dit gecombineerd met de temperatuur in de sporthal beloofde een verhitte wedstrijd op te leveren.

  De dames van WHV werden door trainer John Kemp met 2 opdrachten het veld ingestuurd: servicedruk en lef tonen. Maar service druk brengt ook risico met zich mee. WHV kon de eerste set goed bijblijven, maar trok toch aan het kortste eind. Met 25-19 werd de set afgesloten.

  WHV was warm gedraaid voor de tweede set en startte voortvarend door gevarieerd en met lef te spelen. De stand liep gelijk op, tot een service beurt van een van de routiniers van Capelle. Hier had WHV helaas geen antwoord op en verloor de set met 25-17.

  De derde set verloor WHV met 25-15. Zo’n setstand impliceert dat WHV werd overklast maar niets is minder waar. De rally’s waren lang, service druk was hoog. Alle time-outs en wissels werden benut. VCN kreeg het niet cadeau.

  En met die instelling gingen de dames van WHV de vierde set in. Er moest een punt behaald worden. Maar ook de dames uit Capelle wilden dit punt, want ten eerste hadden ze dit punt hard nodig voor het ,eventuele, kampioenschap en ten tweede ; 4-0 winst hadden zij nog niet eerder behaald en dat lukte ook deze keer niet! Gesteund door het meer dan enthousiaste publiek won WHV puur op instelling en doorzettingsvermogen de laatste set met 26-28. Een zenuwslopende eindstand.

  En zenuwslopend blijft het nog even. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Meerkerk. Net als WHV een kandidaat voor degradatie. Alleen winst met 4-0 of 3-1 bezorgt WVH een plek voor het Promotie/Degradatie toernooi. De competitie blijft dus spannend tot het eind!

 • Heren 1 - WHV nog één setwinst verwijderd van nacompetitie

  Een gretig WHV denderde afgelopen zaterdag over het Eindhovense studententeam heen. Hajraa werd met 4-0 overklast en daarmee toonden de Asperense volleyballers hun ambitie voor de tweede plek op de ranglijst. Dankzij de 2-3 nederlaag van Udenhout bedraagt de voorsprong van WHV nu vijf punten. En daardoor heeft de ploeg komende zaterdag in het onderlinge duel met de Udenhouters slechts één set nodig om promotie/degradatie wedstrijden te mogen spelen voor een plek in de Regiodivisie.

  Hajraa dat nog vecht om degradatie te voorkomen kwam met een selectie van maarliefst 14 man richting Asperen. Met een combinatieploeg van de twee teams die Hajraa in de Promotieklasse heeft spelen, probeerden ze punten weg te halen uit Asperen. WHV liet echter direct vanaf het begin al zien dat er voor Hajraa niets te halen viel in Asperen. De Asperense heren waren scherp en gefocust en lieten niets aan het toeval over.

  Met veel servicedruk werd de aanval van de Eindhovense studenten onder druk gezet. En als Hajraa de blokkering van WHV wist te omzeilen, werd er ook in het achterveld veel verdedigd. Dit terwijl de bezoekers geen enkel antwoord hadden op de harde klappen van onder meer Stefan Arp en Rene Roth. Maar spelverdeler Niels Reder had ruime keuze afgelopen zaterdag. Dankzij de solide passing van Ewout de Jong kon hij regelmatig het blok van Hajraa het bos in sturen.

  En zo is WHV nu erg dicht bij plaats twee op de ranglijst en de bijbehorende ticket voor de promotie/degradatiewedstrijden. Maar daarvoor moet WHV nog wel één set zien te winnen komende zaterdag. En daarvoor moeten de Asperense heren naar het hol van de leeuw toe. Dit wetende dat Udenhout er alles aan zal doen om WHV met 4-0 naar huis te sturen.