Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • Heren 1 - Winst voor WHV

  Afgelopen vrijdag waren de Asperense volleyballers te gast in Sliedrecht. De heren van WHV hadden daar 1 set nodig om op stoom te komen. Daarna gingen de sets redelijk eenvoudig naar de Asperense equipe wat tot een 1-3 overwinning leidde. Daarmee draait de ploeg mee in het bovenste deel van de ranglijst. Gezien alle onregelmatigheden in het seizoensverloop ten gevolge van Corona heeft de bond echter besloten om geen kampioen te benoemen en geen teams te laten promoveren of degraderen.

  WHV kwam wat stroef uit de startblokken. Het spel was over alle linies nog wat onzorgvuldig. Wellicht was het even wennen aan de ruimte in de grote sporthal of moest de knop nog even worden omgezet op de vrijdagavond. En misschien wel allebei. Feit was dat de ploeg pas vanaf de tweede set goed bij de les was.

  Vanaf dat moment begon de motor soepel te draaien. Zoals wel vaker lag de basis bij een goede service. Zeker op de strakke floatservice van spelverdeler Niels Reder had Sliedrecht Sport niet echt een passend antwoord. En daarnaast lag de passing vanaf dat moment goed genoeg om voldoende variatie in het aanvalsspel te brengen. Snelle middenballen werden afgewisseld met ballen op de buitenspelers, met af en toe een creatieve aanvalsvariatie tussendoor. Hierdoor had de Asperense ploeg weinig moeite om tot scoren te komen.

  Ook verdedigend stond het prima. Blokkerend wist WHV het hun tegenstander al aardig lastig te maken. Daarnaast was het achterveld alert op ballen die toch langs de blokkering heen kwamen. En zo werd met 13-25 en 16-25 de 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. En hoewel in de laatste set de voet iets van het gaspedaal ging kwamen de Asperense mannen niet meer in problemen. En dus kon de ploeg huiswaarts keren met een 1-3 overwinning in de tas.

  Voor komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Move4U op het programma. Als het goed is zal om 16.00 uur het fluitsignaal klinken in Sporthal De Wiel hoewel in huidige tijden nog altijd niets zeker is.

 • Heren 1 - WHV geeft 2-0 voorsprong weg

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag een verrassende nederlaag geleden tegen het lager geplaatste RVC Libanon uit Rotterdam. In eigen huis gaf de ploeg een 2-0 voorsprong weg na de eerste twee sets met speels gemak te hebben gewonnen. Waar uit in Rotterdam nog een 0-4 overwinning werd behaald, moest WHV nu genoegen nemen met een 2-3 nederlaag.

  De eerste twee sets had WHV geen kind aan de tegenstander. Joeri van Wijk zette direct al de toon met een lange servicereeks waar de bezoekers geen antwoord op konden vinden. Zij kregen de pass maar niet goed bij hun spelverdeler waardoor de Asperense verdediging weinig moeite had om de rally over te nemen. Ook aanvallend liep het in de eerste twee sets prima. WHV kwam gemakkelijk tot scoren op vrijwel alle posities. En zo kwam de thuisploeg met 25-9 en 25-13 op een comfortabele voorsprong.

  De overwinning leek al onder handbereik maar daarmee had WHV zichzelf te vroeg rijk gerekend. RVC richtte zich op en de Asperense volleyballers werden slordig. De servicedruk aan de zijde van WHV zakte in en de bezoekers kregen daardoor vaker de bal bij hun spelverdeler zodat WHV ook echt moest gaan verdedigen. En daarin was de ploeg slordig. De inzet was er maar de balbehandeling en de positionering waren onvoldoende. Zowel blokkerend als in het achterveld.

  Ook de passing aan de zijde van WHV werd slordiger. Slechts zelden kon spelverdeler Niels Reder al zijn aanvallers bedienen. En daardoor kon de verdediging van RVC zich gemakkelijk instellen op de Asperense aanval. Steeds vaker stuitte deze op het hoge Rotterdamse blok of werd in het achterveld opgepakt. En WHV kreeg de knop niet meer omgedraaid. Het leek of de ploeg in slaap was gesust en niet meer kon bijschakelen. In plaats van een versnelling omhoog te schakelen verkrampte het spel. Het zoeken naar oplossingen leidde veelal juist tot ballen die uit of in het net eindigden dan wel te gemakkelijk werden ingeleverd bij de bezoekers.

  Dat de sleutel lag bij de verdediging en passing bleek duidelijk uit het feit dat zodra de bal goed bij de Asperense spelverdeler aankwam, WHV ook direct gemakkelijk wist te scoren. Op het moment dat Niels Reder kon variëren en combinaties kon spelen, werd de Rotterdamse verdediging open getrokken. Die momenten kwamen echter te weinig voor in de laatste drie sets.

  En dus moest WHV een 2-3 nederlaag incasseren. Met nog altijd een achterstand in gespeelde wedstrijden op de rest bekleedt de Asperense ploeg momenteel een plek in de middenmoot. Komende zaterdag ontvangt WHV in eigen huis opnieuw een tegenstander uit het onderste deel van de ranglijst. Forza Schouwen-Duivenland/Intermezzo komt dan op bezoek.

 • Buitenvolleybal 27+ leden vanaf 16-maart

  Afgelopen maandagavond 8 maart werd bekend dat we het buitensporten in groepen van max. 4 personen van 27+ op mogen gaan pakken per 16 maart, waarbij de 1,5 meter regel in acht gehouden moet worden en het sporten op een sportaccommodatie moet plaatsvinden. Voor veel leden een welkome verruiming, waar we als bestuur en TC ook zeker achterstaan! We hebben voor jullie in de afgelopen dagen een trainingsschema op onze beachvelden opgetuigd. 

  Op deze website https://www.wijhoudenvol.nl/index.php/programma vinden jullie het trainingsschema, voor de zekerheid heb ik deze onderaan ook nog even bijgevoegd. Vrij spelen/velden reserveren voor leden boven de 27 is helaas (nog) niet toegestaan.

  De dames en heren boven de 27 die willen trainen op de zaterdag kunnen zich inschrijven via deze datumprikker links: https://datumprikker.nl/p2xk79mrvk8ywx35 (dames > 27) en https://datumprikker.nl/afspraak/inschrijven/pyxxyb98qyw7h6jp (heren > 27). Er is ruimte voor 8 personen tijdens één uur, mocht er meer animo zijn dan kunnen we op andere tijdstippen gaan uitbreiden.
  Let op: de herentrainingen <27 en >27 zijn samengevoegd wegens weinig animo. Er wordt één herentraining gegeven om 15:00 uur. 

  We kunnen dit alleen doen als we ons met elkaar aan alle regels houden te weten:

  • Kom omgekleed naar de beachvelden;
  • Kom kort voor het betreffende uur en vertrek direct na afloop;
  • Houd afstand bij het wisselen van groep, wacht buiten het hek totdat iedereen van de velden af is;
  • Tijdens de trainingen mag niet van veld gewisseld worden;
  • Desinfecteer je handen bij het betreden van het veld met de daarvoor aanwezige desinfecteermiddelen;
  • Na afloop van de training de ballen desinfecteren met desinfecteermiddel.

  Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen zijn dan horen we dat uiteraard graag. We willen jullie alvast veel buitenvolleybalplezier wensen!

  Met sportieve groet,
  Namens de TC en het bestuur,

  Martine Arp

   

 • buitensporten in teamverband onder de leeftijd van 27

  Vorige week werd bekend dat we het buitensporten in teamverband onder de leeftijd van 27 op mogen gaan pakken! Voor veel leden een welkome verruiming, waar we als bestuur en TC ook zeker achterstaan. We hebben voor jullie in de afgelopen dagen een trainingsschema op onze beachvelden opgetuigd (in overleg met jullie trainers) en ook bieden we de mogelijkheid om onder de 27 jaar het beachveld te reserveren om vrij te spelen.

  Op deze website https://www.wijhoudenvol.nl/index.php/programma vinden jullie het trainingsschema, voor de zekerheid heb ik deze onderaan ook nog even bijgevoegd. Op vrijdagavond kan jeugd onder de 18 jaar trainen op het voetbalveld (verlicht). Alle andere buitentrainingen vinden op de beachvelden plaats.

  Als je vrij wilt spelen ben je verplicht om via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te reserveren en alle deelnemers door te geven. We zullen de reservering in de agenda op de WHV Beach website verwerken, zodat iedereen kan zien als er iets gereserveerd is. Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels. Let op: spelers krijgen de sleutel voor het veld alleen mee als alle deelnemers van tevoren doorgegeven zijn.

   De dames en heren onder de 27 die willen trainen op de zaterdag kunnen zich inschrijven via deze datumprikker links: https://datumprikker.nl/pxxn3am7qsk7h6js (dames < 27) en https://datumprikker.nl/afspraak/inschrijven/pyxxyb98qyw7h6jp (heren < 27). Er is ruimte voor 12 personen tijdens één uur, mocht er genoeg animo zijn dan wordt het tweede uur opengezet.

   We kunnen dit alleen doen als we ons met elkaar aan alle regels houden te weten:

  • Kom omgekleed naar de beachvelden;
  • Kom kort voor het betreffende uur en vertrek direct na afloop;
  • Houd afstand bij het wisselen van groep, wacht buiten het hek totdat iedereen van de velden af is;
  • Desinfecteer je handen bij het betreden van het veld met de daarvoor aanwezige desinfecteermiddelen;
  • Na afloop van de training de ballen desinfecteren met desinfecteermiddel.

  Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen zijn dan horen we dat uiteraard graag. We willen jullie alvast veel buitenvolleybalplezier wensen!

  Met sportieve groet,
  Namens de TC en het bestuur,


  Martine Arp
  Secretaris volleybalvereniging WHV

   

 • Dames 1 - Revanche voor WHV

  Op zaterdag 07 maart 2020 speelden de dames van WHV hun ‘revanchewedstrijd’ tegen concurrent Minerva Ds1. Zij verloren eerder dit jaar de uitwedstrijd in Drunen met 3-1, maar wisten in hun thuisbasis de rollen om te draaien. Er werd dit keer gewonnen met 3-1.  

  Sterke start
  De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Door weinig fouten te maken en te profiteren van de fouten van Minerva, kwamen de dames van WHV op een voorsprong. De sterke service van Minerva, wat de Asperense dames vorige keer de das om deed, kregen ze goed onder controle, mede door een goede passing van libero Nathalie Smith, die tevens haar 25e verjaardag vierde. De eerste set werd gewonnen met 25-20.  

  Ook de tweede en derde set lukte het WHV om een voorsprong te creëren. Bernadet Arendsen, die een sterke wedstrijd speelde, sloeg de ballen mooi binnen of legde ze keer op keer weer slim weg. Ook Esther Hoppesteyn raakte de ballen goed op het midden. Minerva had moeite met de strakke service langs de lijn van Lotte Kleijer, waarmee WHV dan ook veel punten scoorde. Het eindigde in 25-18 en 25-16.  

  Teleurstellend einde
  De vierde set zakte WHV weer terug in oude patronen. Doordat de Asperense dames veel eigen fouten maakten in zowel service, pass als aanval, lukte het hen niet om de steeds groter wordende achterstand in te halen. Minerva’s sterke service bracht WHV, net als vorige keer, volledig van de wijs en de moed zakte bij WHV in de schoenen. De set werd verloren met 16-25.

 • Heren 1 - Volle winst WHV

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag VC Wik Groot Ammers op bezoek. Een ploeg waar WHV door de jaren heen al vele duels mee heeft uitgevochten. Dit keer ging de overwinning vrij eenvoudig met 4-0 naar Asperense equipe. Met nog vier duels te gaan staat WHV nu stevig op de vijfde plek.

  De thuisploeg begon wat rommelig aan de wedstrijd. De eerste helft van de eerste set werd gekenmerkt door persoonlijke fouten en slordigheden aan Asperense zijde. Hierdoor kon VC Wik, dat de punten nog hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, eenvoudig bijblijven. Tegen het einde van de set wist aanvoerder Stefan Arp met een goede servicereeks echter het beslissende gaatje te slaan zodat WHV de set met 25-23 kon binnenhalen.

  Vanaf de tweede set begon de Asperense ploeg beter te draaien. De passing lag goed zodat spelverdeler Niels Reder meer en meer variatie in zijn spel kon brengen. Dankzij de continue dreiging van middenaanvallers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche had de blokkering van WIK het dan ook lastig. Aanvallend kwam WHV daardoor zowel op de midden als op de buitenkant steeds makkelijker tot scoren. De bezoekers hadden daar aanmerkelijk meer moeite mee. Deels door het feit dat de equipe uit Groot Ammers al enige tijd kampt met wat blessure gevallen. Maar deels ook door de prima servicedruk die bij tijd en wijle werd geleverd vanuit WHV door onder meer Joeri van Wijk. De tweede en derde set gingen hierdoor met 25-13 en 25-15 gemakkelijk naar Asperense zijde.

  In het begin van de vierde set liet WHV het tempo even zakken. Dit in combinatie met wat onzorgvuldigheden in de passing zorgde ervoor dat de thuisploeg even op een kleine achterstand kwam. Het coachende duo Mirjam Steenis en Peer de Jong zetten de ploeg echter direct weer op scherp zodat deze achterstand al snel weer was weggewerkt. Met Joost de Jong die steeds slim via de blokkering wist te scoren en René Roth die met zijn blokkering en aanval het verschil wist te maken, pakte WHV uiteindelijk met 25-21 de laatste set en de 4-0 overwinning.

  Komende vrijdag mag de Aspersen equipe op bezoek bij koploper Sliedrecht Sport. Thuis wist WHV te winnen van deze ploeg. De mannen van Sliedrecht zullen dus ongetwijfeld gebrand zijn op revanche.

   

 • Dames 1 - Een mooie 4-0 overwinning op HLB van Daal

  Op zaterdag 29 februari speelde WHV DS1 een lange wedstrijd tegen HLB Van Daal DS5. De wedstrijd bestond uit veel lange rally’s die vooral gewonnen werden door WHV. WHV won de wedstrijd dan ook met 4-0. 

  Sterke tegenstander
  De teams begonnen beide heel sterk aan de wedstrijd. Er werden aan beide kanten sterke aanvallen gemaakt en ook werden er veel ballen geblokkeerd. Bij een achterstand (7-10) vroeg WHV hun eerste time-out aan. Daarna scoorde WHV gelijk een punt. Door een mooie service reeks van WHV speelster Lotte Kleijer en door sterk spel aan de kant van WHV, kwamen de dames stukje voor stukje dichterbij een voorsprong. Het einde van deze set werd ontzettend spannend. De laatste time-outs werden goed gebruikt aan beide kanten. WHV won deze set met 25-22, door een hele sterke servicedruk. 

   Flinke voorsprong
  Bij set 2 en 3 bouwde WHV in het begin van de set een grote voorsprong op. De Asperse dames kregen hierdoor veel vertrouwen en scoorden makkelijker de punten. Richting het einde van beide sets liet WHV ook wat punten liggen. Dit had weinig tot geen effect op het spel, aangezien ze al een flinke voorsprong hadden die lastig in te halen was voor HLB van Daal. In deze sets werden er veel lange rally’s gespeeld, maar ook veel ballen uit geserveerd door beide teams.  Set 2 werd met 25-21 gewonnen door WHV en de derde set werd dik gewonnen door WHV met 25-15.

   Achterstanden werden goed ingehaald
  De laatste set werd opnieuw een hele spannende set. WHV bouwde gedurende de hele set een achterstand op en ze hadden moeite om HLB Van Daal bij te houden. Toch lukte het WHV de achterstand goed in te halen. WHV sleepte de laatste punten binnen, doordat HLB Van Daal wat fouten maakte en WHV sterk en overtuigend bleef in hun spel. Deze set werd weer gewonnen door WHV met 27-25. 

 • Dames 1 - WHV Dames 1 niet zonder problemen langs hekkensluiter City Bril Krimpen DS1

  Afgelopen zaterdag 23 maart mochten de dames van WHV uit Asperen aantreden tegen City Bril Krimpen DS1, de hekkensluiter van de competitie. Hoewel de dames van WHV in een goede sfeer verkeerden door de 4-0 winst van vorige week, hadden zij het moeilijk met het jonge team van Krimpen. 

  De eerste set begon WHV niet goed. Door de ontzettende hitte in de zaal waren de dames niet voldoende geconcentreerd, waardoor ze dan ook een kleine achterstand opliepen. Door een goede serviceserie van Mirjam Steenis en onnodige fouten van de tegenstander, lukte het WHV om deze achterstand recht te trekken. 

  In de tweede set kwam WHV wel op voorsprong, maar dit was niet voor lang. Veel ballen werden uitgeslagen en er werden ook onnodige fouten gemaakt door de Asperse dames. WHV had vooral moeite met de aanval op het midden van de tegenstander en de servicedruk was ver te zoeken. Toch kregen de dames het voor elkaar om de achterstand deels weg te werken, mede door goede dreiging op het midden van Esther Hoppesteyn, waardoor Wietske van Dortmont op de buitenkant vrij spel had. De set werd helaas verloren in 26-24. 

  De derde set kregen de dames van WHV een nieuwe mindset. Coach Ralph Sap spoorde ze aan om meer energie te geven en dit probeerden de dames dan ook te doen. Ze werkten harder en nu ze gewend waren aan de hitte van de zaal en lichte bal, kwam de servicepass van Natalie Smith goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis. Hoewel de tegenstander aardig bijbleef door foutjes aan de kant van WHV, drukten de Asperse dames door en wonnen de set met 19-25. 

  Ook de vierde set ging WHV in met de positieve sfeer. Het begin van de set verliep nog redelijk moeizaam, vanwege de lastige service van City Bril Krimpen. Toch wist WHV er snel vat op te krijgen en zo creëerden ze een voorsprong. Door meerdere killblocks op het midden en de buitenkanten had de tegenstander geen kans meer en dus wonnen de dames van WHV deze set met 18-25. 

  WHV DS1 is weer te zien op zaterdag 6 april in thuisbasis De Wiel tegen Next Volley Dordrecht DS 2 om 13:00.

   

   

   

   

   

 • Dames 1 - 4-0 winst voor WHV

  Op zaterdag 16 Maart 2019, speelde WHV  DS1 een thuiswedstrijd tegen Volley Zuid DS2. Het was een spannende wedstrijd, maar toch heeft WHV DS1 met 4-0 gewonnen van Volley Zuid DS2.  

  Set 1:

  Beide teams beginnen sterk aan de wedstrijd. De eerst paar punten gaan naar WHV, maar al snel pakt Volley Zuid  de punten weer terug. Door een mooie service reeks van Rianne Kroon-Kleppe komt WHV op een voorsprong. Volley Zuid blijft bij, maar WHV blijft de voorsprong behouden. Tijdens een mooie service reeks van Monique Van Kempen wordt de eerste Time-Out aangevraagd door Volley Zuid. De stand is op dit moment 13-8 voor WHV. Na de Time-out komt Volley Zuid terug. De volgende Time-out is daarom voor WHV. De tussenstand op dat moment is 15-15. Deze Time-out heeft heel goed gewerkt voor WHV. Ze scoren gelijk een punt, en daarna volgt er een mooie service reeks van Lotte Kleijer. Tijdens de service reeks wordt er weer een Time- out aangevraagd. Dit keer door Volley Zuid. De tussenstand is op dat moment 19-15 voor WHV. Na de time-out worden er mooie lange rally’s gespeeld, en van beide kanten worden er mooie punten gescoord. WHV neemt nog een laatste Time-out om Volley Zuid uit het spel te halen. De tussenstand is op dat moment 23-20 voor WHV. Na de Time-out scoort WHV direct een punt door slim spel. De set eindigt met als tussenstand 25-21 voor WHV.

  Set 2: 

  Beide teams beginnen weer sterk aan de wedstrijd. Deze keer komt Volley Zuid op een kleine voorsprong. De eerste Time-out wordt daarom al vroeg in de wedstrijd gebruikt door WHV. De stand is op dat moment 2-5 voor Volley Zuid. De Time-out heeft niet echt geholpen, en Volley Zuid krijgt een grotere voorsprong . WHV blijft ervoor gaan, en komt steeds dichterbij Volley Zuid. Door slim spel van Mirjam Steenis en een mooie service reeks van Lotte Kleijer komen de teams gelijk te staan. Volley Zuid vraagt hierdoor een Time-Out aan. De tussenstand op dat moment is 11-11. Toch blijft WHV scoren. De teams blijven dicht bij elkaar. Door een mooie service reeks van Monique Van Kempen  komt WHV toch op een kleine voorsprong. Volley Zuid vraagt daarom een Time- Out aan. Op dat moment is de tussenstand 21-18 voor WHV . WHV wint de set met een kill blok van WHV-speelster Wietske van Dortmont. De stand is 25-20 geworden, voor WHV. 

  Set 3: 

  WHV bouwt in het begin van de set gelijk een voorsprong op, door een service reeks van Lotte Kleijer. Daarom wordt al snel in de wedstrijd een Time-Out aangevraagd door Volley Zuid. De tussenstand op dat moment is 5-1. De Time-out heeft WHV niet uit hun spel gehaald, en ze blijven de punten binnenhalen. Toch blijft Volley Zuid knokken, en ze blijven dichtbij. Door steeds een goede pass van libero speelster Natalie Smith, kan WHV de punten blijven scoren. Zo krijgt WHV een hele grote voorsprong. Toch komt Volley Zuid een paar punten terug, daarom vraagt WHV een Time-Out aan. De tussenstand op dat moment is 21-15 voor WHV. De Time-Out heeft geholpen om Volley Zuid uit hun spel te halen. WHV wint de set met 25-17

  Set 4: 

  Allebei de teams beginnen heel sterk. Ze maken beide mooie punten. WHV pakt een kleine voorsprong, maar Volley Zuid blijft heel

  Dichtbij. Als Volley Zuid voorbij WHV komt, vraagt WHV een Time-Out aan. De tussenstand op dat moment is 12-13 voor Volley Zuid. WHV scoort gelijk met een mooi blok van WHV speelster Rianne Kroon-Kleppe gevolgd door een lange rally die WHV wint. WHV krijgt de voorsprong terug. Volley Zuid probeert hem terug te pakken door verschillende wissels te doen. Het lukt ze niet om WHV uit hun spel te halen. Volley Zuid vraagt daarom een Time -Out aan. De tussenstand op dat moment is 20-16 voor WHV. Dit werkt ook niet om WHV uit hun spel te halen. De ballen worden mooi opgezet door WHV speelster Mirjam Steenis, en WHV speelster Wietske van Dortmont maakt nog een paar mooie harde aanvallen. De set word afgemaakt door een hele mooi service van WHV speelster Brianna Smith. WHV wint opnieuw de set met 25-18 

 • Heren 1 - Volle winst voor WHV

  Tegen nummer 10 van de ranglijst Volley Zuid wisten de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag een 4-0 overwinning te boeken. In eigen huis maakte WHV het enkel in de eerste set nog spannend door een voorsprong weg te geven. Daarna ging het relatief gemakkelijk tegen de hard werkende Rotterdammers. Dankzij deze overwinning herovert de ploeg nu de derde plek op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt dit echter het maximaal haalbare voor de ploeg uit Asperen.

  Nadat WHV vorige week met een gehavende equipe nog redelijk kansloos onderuit ging tegen koploper OKK uit Hardinxveld, was de ploeg nu weer compleet. Zowel routinier Wildrik van de Plassche als de kersverse vader Stefan Arp waren beide weer van de partij zodat trainer / coach Hessel Reinsma weer kon beschikken over zijn volledige selectie. Na wat kleine opstartproblemen qua passing en aanval herpakte de ploeg zich prima. Onder impuls van de prima spelende Niels Reder en René Roth pakte WHV het initiatief en leek op weg naar de 1-0. Echter op 24-20 stagneerde de productie opeens en maakte de ploeg het onnodig spannend. Na enkele missers in de aanval en de passing oogde het spel opeens nerveus. Gelukkig wist de ploeg op de juiste momenten het hoofd koel te houden. Met een snelle middencombinatie tussen de oudgedienden Niels Reder en Wildrik van de Plassche werd de set uiteindelijk met 29-27 in Asperens voordeel beslist.

  Vanaf dat moment verliep de wedstrijd steeds gemakkelijker voor de Asperense ploeg. De Rotterdammers die de punten nog hard nodig hebben om uit de gevarenzone te ontsnappen, werkten hard maar hadden te weinig scorende spelers in de ploeg. WHV kon er aan de hand van een goede servicedruk voor zorgen dat de middenaanvallers van Volley Zuid niet altijd konden worden aangespeeld. Hierdoor kon de Asperense verdediging zich prima instellen op het Rotterdamse aanvalsspel. En hoewel er met name in de tweede set nog af en toe wat slordigheden in het spel van WHV zaten werd er als team hard gewerkt.

  Waar Volley Zuid in de tweede set met 25-22 nog redelijk in de buurt was gebleven, was het verzet van de bezoeker in de laatste twee sets gebroken. Joeri van Wijk en Joost de Jong verzorgden de passing steeds beter waardoor het aanvallend steeds gemakkelijker ging aan Asperense zijde. Daarnaast wist WHV via enkele prima servicereeksen van onder meer Stefan Arp steeds makkelijk weg te lopen. Het belangrijkste was echter dat er met ontspanning en plezier hard werd gewerkt voor en met elkaar. Al met al een prima overwinning voor de Asperense ploeg.

  Komende vrijdag mag WHV op bezoek bij Vollido in Hendrik-Ido Ambacht. Ook deze ploeg heeft de punten nog hard nodig op promotie degradatie wedstrijden te ontlopen.

 • WHV vernieuwt opleiding voor scheidsrechters

  De manier waarop we leren en verbeteren verandert snel. De Nederlandse volleybalbond gaat met de tijd mee en heeft een nieuwe vorm ontwikkelt en WHV heeft als vooruitstrevende club initiatief genomen om als 1 van de eerste verenigingen in Nederland om het te organiseren. De club is zelf verantwoordelijk om scheidsrechters op te leiden en de laatste tien jaar werden dertig scheidsrechters opgeleid en beoordeeld door Olaf van Arkel om tot 1ste klasse te mogen fluiten. Vanaf promotieklasse wordt begeleid door externe beoordelaars. Tijden veranderen want in de periode voor 2008 werden alle scheidsrechters door de Nederlandse volleybalbond opgeleid en reisden de volleyballers naar Rotterdam om opgeleid te worden. 

  Zaterdag werden acht verenigingsexperts uit de regio opgeleid door de ervaren scheidsrechtersbegeleider en – trainer Dave Koppelaar. Dit team kreeg de opdracht om de dertien bestaande WHV-scheidsrechters verder op te leiden aan de hand van praktische opdrachten in de zaal. De aanpak is erop gericht om direct te leren door te doen en alle scheidsrechters ervaren direct het effect van hun handelen. Naast diverse opdrachten gingen de scheidsrechters ook rally’s fluiten en tevens ervaren hoe de scheidsrechters het deden. Door de opzet ontvingen de scheidsrechts direct veel feedback op hun handelen. Na deze ochtend zijn de scheidsrechters er natuurlijk nog niet, omdat er geoefend zal moeten worden tijdens wedstrijden. De basis is in ieder geval gelegd en ook op een uniforme manier. 

  Diezelfde ontwikkeling stimuleert de technische commissie van WHV ook. De trainers bieden de trainingen zo aan zodat de spelers elkaar ook feedback geven om zo heel veel meer leermomenten in korte tijd aan te bieden. Op deze manier blijft het veel dynamischer en is de leercurve veel steiler. 

  WHV had dit seizoen al acht scheidsrechters opgeleid, maar op deze ochtend kwamen daar dus dertien WHV scheidsrechters bij die tot eerste klasse mogen fluiten en vijf verenigingsexperts die de komende jaren de scheidsrechters mogen opleiden zowel voor WHV als voor andere verenigingen die hier interesse toe hebben. Scheidsrechterscoördinator van WHV Merlijn van Wijk kijkt terug op een geslaagd experiment wat zeker voor herhaling vatbaar is. De visie van WHV is om de jeugdleden direct ook scheidsrechtersvaardigheden aan te bieden, zodat zij zich hierin eerder ontwikkelen.

 • WHV Bingo op 29 maart 2019

  Op 29 maart organiseert WHV voor het eerst in haar geschiedenis een BINGO. De BINGO vindt plaats in cafetaria in de Wiel en is verdeeld over 6 rondes, 5 reguliere rondes en 1 superronde. In alle rondes zijn 3 prijzen te verdienen. Tijdens de reguliere rondes wordt gespeeld om een totaal van € 50,- en tijdens de superronde spelen we om de hoofdprijs van € 250,-. Daarnaast zijn er nog leuke verrassingsprijzen te winnen. Tijdens de pauzes verzorgt cafetaria de Wiel lekkere luxe hapjes.  

  Als je verzekerd wil zijn van een plaatsje kun je je van te voren aanmelden. Dit kan met het aanmeldformulier op www.wijhoudenvol.nl/bingo of door in te schrijven aan de bar van cafetaria De Wiel. Het inschrijfgeld is € 15,- per 6 kaarten(voor iedere ronde 1)  Het is toegestaan om met meerdere kaarten tegelijk te deel te nemen, uiteraard tegen betaling.

   

 • Dames 1 - 3-1 winst tegen Next Volley Dordrecht

  Afgelopen zaterdag mocht WHV Dames 1 in De Dijk in Dordrecht aantreden tegen Next Volley Dordrecht. Het zou een spannende wedstrijd worden, want de twee teams staan allebei in de middenmoot van de standlijst. Beide teams speelden al voor behoudt in de promotieklasse. De hele wedstrijd was de goede service van WHV een doorslaggevende factor voor winst, wat resulteerde in 1-3 voor WHV.  

  Vanaf de eerste set was de taak van Coach Niels Reder duidelijk; WHV moest ervoor zorgen dat de dames van Dordrecht geen ritme mochten pakken om in hun spel te komen. Door goede aanvallers aan hun zijde zouden zij dan gevaarlijk kunnen worden. Dit werd goed opgepakt door de dames van WHV. Er werd gespeeld met vertrouwen en lef en het ritme werd door hen zelf bepaald. De set werd dan ook redelijk makkelijk gewonnen met 11-25.  

  De tweede set moest WHV weer opnieuw met lef beginnen, want we wisten dat Dordrecht nog terug zou willen komen in de wedstrijd. Goede aanvallen door hun middenaanvalster en aanvallen vanuit buiten zorgden ervoor dat de verdediging van WHV moest corrigeren met het blok en de verdediging. Dit lukte goed waardoor WHV de leiding weer pakte in de set; 21-25.  

  In de derde set was het voor de dames uit Asperen weer starten met hun mindset op 0-0 en moesten zij ervoor zorgen dat de energie en het ritme aan de kant van WHV bleef. De goede servicebeurten waren bepalend. Ook via de buitenpositie van WHV werd goed gescoord door Bernadet Arendsen en Georgette Kwakkel. Door goede keuzes in het verdelen van de aanvallen door Mirjam Steenis was WHV op de buitenpositie het blok vaak voor en kon er goed worden gescoord. Dit resulteerde wederom in een stand van 21-25. 

  De laatste set was een uitdaging, het werd WHV soms moeilijk gemaakt door Dordrecht omdat zij toch echt een punt wilden om zich veilig te stellen in de promotieklasse. Dit lukte hen aardig door rustig hun eigen spel te blijven spelen en de dames van WHV werkten minder hard dan in de vorige sets. Dordrecht kwam op een voorsprong, met een kleine inhaalslag aan het einde van de set probeerde WHV de set toch naar zich toe te trekken. Dit lukte hen niet, waardoor de uitslag 3-1 werd. 

  Door het paasweekend aankomend weekend speelt WHV dames 1 niet. Vrijdag 6 april, 20:00 uur spelen de dames weer thuis tegen Voleco, die goede kans maken op het kampioenschap

 • Heren 1 - WHV laat set liggen

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Bergschenhoek. Tegen het reeds gedegradeerde Volley2B werd een 1-3 overwinning geboekt. Daarmee blijft de ploeg prima op koers om dit seizoen als nummer twee af te sluiten. Een plek die recht geeft op promotie degradatie wedstrijden eind van het seizoen. Toch oogde het spel van WHV wat slordig en ongeïnspireerd. Hierdoor verloor de Asperense ploeg de eerste set. Gelukkig stelde WHV daarna orde op zaken.

  De eerste set werd gekenmerkt door veel pass fouten en een weinig alerte verdediging. De Asperense heren hadden gerekend op een gemakkelijke middag maar werden geconfronteerd met een tegenstander die er wel zin in had. Met enkele mutaties in de ploeg stond het vizier van Volley2B al gericht op volgend seizoen. En dankzij een aardige servicedruk en enkele aanvallers die gemakkelijk wisten te scoren, maakten ze het WHV onverwacht moeilijk. Spelverdeler Wayne Hol moest veel meters maken vanwege een onzuivere passing en het achterveld was continu een stap te laat. Al snel keken de Asperense mannen dan ook tegen een achterstand aan en moest de ploeg proberen om in de juiste focus te komen. En hoewel WHV halverwege de set langzaam wat beter begon te spelen, lieten ze in de slotfase de set toch nog met 27-25 glippen.

  In de tweede set veerde WHV op. De servicedruk werd opgevoerd waarbij met name Joeri van Wijk en René Roth enkele prima series wisten neer te zetten. Daarnaast werd de passing iets zuiverder zodat de middenspelers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche wat vaker in stelling gebracht konden worden. Hierdoor kwam er direct ook meer ruimte voor de buitenaanvallers. Met 12-25 maakte WHV dan ook duidelijk dat de eerste set een vergissing was.

  Ook in de derde en vierde set kwam de Asperense ploeg niet meer in gevaar. Toch bleef het spel bij tijd en wijlen wat rommelig. Gelukkig kon WHV elke set weer vertrouwen op enkele goede servicereeksen. Daarnaast kon spelverdeler Wayne Hol de lastige ballen altijd kwijt bij diagonaalspeler René Roth. En zodra de passing goed lag had Volley2B moeite om de combinaties van WHV te volgen.

  Met een 1-3 overwinning konden de Asperense volleyballers weer vier punten bijschrijven waardoor het gat naar de nummer drie nu zes punten bedraagt. En dat met de wetenschap dat WHV nog één wedstrijd minder heeft gespeeld. Komende zaterdag kan de ploeg de voorsprong dus uitbouwen als Hajraa uit Eindhoven op bezoek komt.

 • Dames 1 - WHV dames pakken vier punten in Sliedrecht

  Waar twee weken geleden nog thuis tegen Sliedrecht gespeeld werd, stond afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen deze ploeg op het programma. In de nieuwe sporthal De Basis in Sliedrecht werd het 1-3 voor WHV. De Asperense ploeg had vooraf op een 0-4 overwinning gehoopt, aangezien Sliedrecht dit seizoen slechts acht sets gewonnen heeft en daarmee op de laatste plaats in de competitie staat. 

  De eerste set begon WHV zwak. Het ontbrak het team aan agressiviteit en het spel was mat. Ballen werden eenvoudig over het net gespeeld, waardoor Sliedrecht veel gelegenheid kreeg een goede aanval op te bouwen. Ook in de verdediging en de pass liet WHV het liggen. Sliedrecht staat echter niet voor niets onderaan en maakte geregeld fouten, waardoor deze ploeg geen grote voorsprong opbouwde. Desalniettemin ging de set met 25-22 naar Sliedrecht.

  In de tweede set hield WHV-coach Niels Reder zijn team een spiegel voor en gaf het dringende advies om alle twijfel weg te nemen en vol overtuiging te gaan spelen. Dit resulteerde in een WHV dat de leiding nam en veel druk op Sliedrecht wist te zetten. Zowel in de service als in de aanval was een groot verschil te zien ten opzichte van de eerste set. Met een lange serviceserie van Georgette Kwakkel aan het einde, ging de set met 11-25 naar WHV.

  In de derde set zette WHV dit goede spel aanvankelijk prima door. Maar toch sloeg halverwege de twijfel toe en werden er in de passing onnodige fouten gemaakt. Hierdoor kwam de Asperense ploeg onvoldoende tot aanvallen en kroop Sliedrecht dichterbij. Met de hakken over de sloot haalde WHV de set binnen: 28-30.

  Het verliezen van de derde set was voor Sliedrecht een mentale klap. Zonder echt in de problemen te komen, speelde WHV zich door de vierde set. Met een killblock van middenspeelster Irene Bijl aan het einde ging ook de laatste set van de wedstrijd naar WHV.

  WHV haalde door deze 1-3 overwinning vier punten binnen en blijft hiermee op de achtste plaats. Met nog drie wedstrijden voor de boeg tot het einde van de competitie, is WHV nog niet zeker van handhaving in de promotieklasse. Het is belangrijk dat het team de komende weken niet afzakt naar de tiende plaats.

  Volgende week zaterdag speelt WHV om 17:15 uur in Dordrecht tegen Next Volley Dordrecht.

 • Dames 1 - Dames WHV laten overwinning ontglippen

  De dames van WHV speelden afgelopen zaterdag thuis tegen Forza Schouwen Duivenland (Bruinisse) en verloren van hun directe concurrent met 2-3. En dat terwijl de thuisploeg in de derde set twee punten verwijderd was van een 3-1 overwinning. 

  De uitwedstrijd tegen dit team stond bij WHV nog vers in het geheugen gegrift, want deze wedstrijd werd eind januari nog gespeeld en werd gekenmerkt door het matige spel van WHV. In de eerste set werd snel duidelijk dat er lering was getrokken uit de vorige wedstrijd. WHV hield de druk op Forza hoog en wist de gaten in de verdediging goed te vinden. Lotte Kleijer zette het team door een prachtige serviceserie op een aanzienlijke voorsprong. Hoewel Forza aan het einde van de set nog een paar belangrijke punten scoorde, won WHV de eerste set met 25-20.

  Ook al verloor Forza de set, die reeks van punten aan het einde ervan had het team uit Bruinisse een boost gegeven. Dit werd voortgezet in de tweede set en al snel keek WHV tegen een achterstand aan. Daarnaast wist WHV de snelheid van het spel in de eerste set niet voort te zetten in de tweede set. Met 17-25 was de tweede set voor Forza.

  De derde set nam WHV weer het voortouw en met de inmiddels bekende servicedruk wist het team de hele set een aanzienlijke voorsprong te behouden. WHV’s passer/loper Bernadet Arendsen, die zo’n drie maanden was uitgeschakeld vanwege een blessure, maakte haar rentree en wist een aantal mooie punten te scoren. Toch gebeurde deze set wat er de eerste set ook gebeurde: Forza maakte aan het einde van de set een reeks punten en ook al won WHV de derde set met 25-19, Forza was hierdoor weer terug op niveau.

  De vierde set werd gekenmerkt door een aaneenschakeling van fouten aan de kant van WHV. En doordat Forza ook slordig spel vertoonde, kon de ploeg uit Bruinisse geen grote voorsprong nemen. Bij WHV maakte jeugdspeelster Brianna Smith haar debuut als spelverdeelster en draaide een aantal punten goed mee. Met een voorsprong van 17-20 leek de vierde set naar Forza te gaan, maar een serviceserie van Jennita Bovenschen bracht de Asperense ploeg terug op voorsprong: 23-20. Daarmee was WHV twee punten verwijderd van de wedstrijdoverwinning. Toch konden de dames het niet afmaken. Forza scoorde vijf punten op rij en won de set.

  Bij een 2-2 stand in sets, wordt er een bepalende vijfde set gespeeld. Bij verlies van de vierde set is het mentaal gezien lastig om je op te laden voor de laatste, omdat het gevoel van teleurstelling sterk aanwezig is. Zo ook bij WHV. Het niveau van de eerste en derde set werd niet behaald en Forza ging er met de vijfde en bepalende set vandoor.

  Dit verlies heeft geen directe gevolgen voor de stand. WHV staat nog op de achtste plek en speelt aanstaande vrijdag om 19:15 in Sliedrecht tegen hekkensluiter Sliedrecht Sport.

 • Heren 1 - Moeizame overwinning volleyballers WHV

  Afgelopen vrijdagavond waren de Asperense volleyballers te gast bij Volley Zuid in Rotterdam. Tegen deze middenmoter moest WHV alle zeilen bijzetten om met de winst naar huis te gaan. Zonder passer-loper Dwight Hol en met de niet 100% fitte middenspeler Wildrik van de Plassche moest de ploeg hard werken voor de punten. Gelukkig vulde speler-coach Niels Reder de voor hem ongebruikelijke rol van passer-loper prima in. Mede daardoor wist WHV de wedstrijd met 1-3 in hun voordeel te beslissen. En daarmee versterkte de ploeg van John Kemp hun tweede plek op de ranglijst.

  De start van WHV afgelopen vrijdagavond was dramatisch. Pas om 21.30 klonk het eerste fluitsignaal en de Asperense heren moesten duidelijk nog in de juiste focus komen. Fout werd op fout gestapeld en Volley Zuid bouwde met groot gemak een ruime voorsprong op. Pas bij een 9-1 achterstand begon WHV te volleyballen. En hoewel de ploeg nog wel een klein deel van de achterstand wist weg te poetsen was dit te laat voor de eerste set. Daarmee was wel het fundament voor de tweede set gelegd.

  In de tweede set was het WHV dat vanaf het begin de voorsprong pakte. De servicedruk was voldoende en met middenman Stefan Arp en diagonaalspeler René Roth had de ploeg twee aanvallers die regelmatig tot scoren kwamen. Daarnaast had libero Joost de Jong de passing en de verdediging in het achterveld veel beter op de rit dan in de eerste set. En hoewel Volley Zuid in de slotfase nog dichterbij wist te komen, maakte WHV het karwei met 23-25 op tijd af.

  De eerste helft van de derde set was rommelig. Het spel golfde alle kanten op en de echte grip op het spel ontbrak. Dit totdat er halverwege de set even wat tumult ontstond. Er werden wat onvriendelijkheden over een weer uitgewisseld en dat bleek de  Asperense ploeg wat extra energie te geven. Zeker voor middenaanvaller Wildrik van de Plassche was dit net even de adrenalinestoot die nodig was om beter in zijn spel te komen. En zo was de tweede helft van deze derde set voor WHV. Met 20-25 kwam de ploeg op een 1-2 voorsprong en lagen er nog altijd vier punten voor het grijpen.

  De vierde set werd echter erg spannend gemaakt door de Asperense heren. Goede momenten werden afgewisseld met minder goede en pas richting einde van de set wist WHV het aantal fouten terug te dringen. De kleine achterstand werd overbrugd zodat beide ploegen  schouder aan schouder richting de 25 punten gingen. Aan beide kanten werd er hard gewerkt voor de punten. Het was echter WHV dat het hoofd het meest koel wist te houden. De passing vanuit het achterveld van Niels Reder en Joeri van Wijk lag op de beslissende momenten goed zodat WHV steeds de side-out wist te spelen en de druk op Volley Zuid gelegd kon worden. Die wisten nog enkele matchpunten weg te werken maar hadden geen antwoord op de service van matchwinner Wayne Hol. Een korte service die met hulp van de netband vrijwel dood neerviel was te veel van het goede voor de tegenstander. En zo pakte WHV met 28-30 de vierde set en de overwinning.

  De Asperense volleyballers hebben nu opnieuw een weekend vrij. Daarna begint de ploeg aan de slotfase van de competitie. Volley2B is de eerste van een reeks van de resterende vijf wedstrijden waarbij het venijn bij de laatste drie zal liggen. Dan ontmoet de ploeg de volledige top vier als tegenstander.

 • Dames 1 - Winst en verlies in één week voor dames WHV

  Afgelopen week speelde het eerste damesteam van WHV twee wedstrijden: donderdag werd er in Rotterdam gespeeld tegen directe concurrent Erasmus Volley, waar na een kleine twee uur spelen 3-2 voor Rotterdam op het telbord stond. Afgelopen zaterdag deden de Asperense dames goede zaken tegen Sliedrecht Sport, die in Sporthal de Wiel met 4-0 verslagen werden. Dit leverde een stijging op de ranglijst op: WHV staat nu op de achtste plek. 

  Donderdagavond om 21:30 uur begon de wedstrijd tegen Erasmus Volley – het eerste team van de Erasmus Universiteit. Vanwege de klassering in de ranglijst (Erasmus elfde, WHV toen nog negende) was WHV het aan haar stand verplicht om met de winst naar huis te gaan. De ploeg uit Asperen was echter niet compleet en moest wellicht vanwege het late tijdstip even op gang komen. De eerste twee sets wist WHV beiden met een inhaalrace naar zich toe te trekken. O.a. een goede serviceserie van Wendy de Bie bracht het team terug op voorsprong. In de derde set werd gespeeld alsof het gestelde doel bereikt was en werd er meer defensief en afwachtend gespeeld, iets wat WHV zich doorgaans niet goed kan veroorloven. De aanval was deze sets niet sterk genoeg en daar maakte Erasmus slim gebruik van. De derde en vierde set ging naar het Rotterdamse team en daardoor moest een vijfde set de beslissing gaan brengen. WHV zat echter in een negatieve flow en kon het tij in deze set niet meer keren. 3-2 voor Erasmus Volley. 

  WHV had daarna twee dagen om lichamelijk en vooral mentaal te herstellen en zich te richten op de belangrijkste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Met slechts zes gewonnen sets in dit seizoen zijn zij de hekkensluiter van de competitie en was het aan WHV de taak om alle punten in huis te houden.

  De eerste en tweede set startte WHV opnieuw te afwachtend en werd er, ondanks een prima passing vanuit het achterveld, te weinig gescoord door de aanvallers aan het net. Daarnaast speelde Sliedrecht vaak rommelige ballen over het net, waar de blokkering van WHV geen grip op kreeg. Pas halverwege deze sets wist WHV uit te lopen, mede door een goede serviceserie van Lotte Kleijer. Daarna begon het aanvallend ook beter te lopen en wisten passer-lopers Jennita Bovenschen en Georgette Kwakkel veelvuldig te scoren.

  Het is opmerkelijk dat in de eerste drie sets WHV pas halverwege de set echt op gang komt. Pas dan worden er reeksen gemaakt waarbij de service een belangrijke rol speelt. Het is alsof iedere set opnieuw WHV de overtuiging en wilskracht aanvankelijk mist, deze dan halverwege terugvindt en als een sneltreinvaart doordendert naar het einde van de set. De vierde set is een uitzondering, daarbij pakt WHV van begin af aan de leiding en werd er gewonnen met maar liefst 25-9. 

  Aanstaande zaterdag speelt WHV opnieuw thuis om 17:00 uur. Forza Schouwen-Duivenland is dan te gast, zij staan zevende op de ranglijst.

 • Dames 1 - WHV wint met 4-0!

  De dames van WHV kregen afgelopen vrijdag het tweede damesteam van het Rotterdamse RVC Libanon op bezoek. Het was een leuke wedstrijd dat spannend eindigde, WHV heeft gewonnen met 4-0.

  De eerste set begon WHV scherp en hadden ze een voorsprong gemaakt op de Rotterdammers. RVC Libanon kwam later in deze set wel meer in hun eigen spel maar het mocht voor hun niet baten. WHV heeft deze set afgemaakt door een goed aanvallend ritme te laten zien waar de tegenstanders geen antwoord op hadden. Het werd 25-21 voor WHV.

  De dames van WHV begonnen de tweede set echter niet zo scherp als de eerste. Op het tel bord stond het 0-6 voor RVC Libanon. Zij serveerden op tactische plekken en maakte het WHV daardoor lastig. Gelukkig hervonden de Asperense dames hun eigen focus terug en hebben zij zich beetje bij beetje weer terug naar een gelijke stand gewerkt. De focus bleef er verder de gehele set in. Mirjam bediende haar aanvalsters uitstekend zodat ze vaak en verschillende mogelijkheden hadden om te scoren. Het ging na de achterstand gelijk op maar op het laatst trok WHV aan het langste eind en won deze set ook weer met 25-21.

  De derde set begon in de puntentelling gelijkwaardig. Hoe verder de set vorderde hoe meer voorsprong de WHV’ers kregen. Jeugdspeelster Lotte kleijer kwam er op 20-17 erin en moest gelijk serveren. RVC Libanon gad moeite met deze service en raakte daardoor aanvallend niet in hun spel. Ook deze set won WHV met 25-21.

  Toen begon de laatste set. Deze was zeer spannend, tot het einde toe. Beide teams gingen gelijk op. De Apserens dams hebben deze set echte vechtlust laten zien. De verdediging zat overal goed bij. En aanvallend was WHV creatiever dan RVC Libanon. Ondanks dat de Rotterdammers nu ook tactisch serveerden waren zij niet in machte om het aanvallend af te maken. Lange rally’s werden door WHV afgemaakt. De set eindigde met 28-26 voor WHV. Deze punten kunnen de dames goed gebruiken. En staan nu op de 6e plek van de ranglijst.

  Aanstaande vrijdag 24 maart speelt WHV om 20:00 tegen Voleco dames 1 die momenteel 9e staan.

 • Heren 1 - WHV knokt zich naar 3-2 overwinning

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag City Bril Krimpen te gast. WHV trad met een gehavende selectie aan tegen de nummer drie van de ranglijst. Zowel middenspeler Wildrik van de Plassche als libero Sander Arp konden niet meespelen door blessures. En omdat de generatie jonge talenten op wintersport was, beschikte trainer / coach John Kemp over slechts zes veldspelers en libero Joost de Jong. Deze groep toonde echter karakter door een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

  WHV startte enigszins weifelend. René Roth verhuisde van de diagonaal naar de middenpositie terwijl Joerie van Wijk diagonaalpositie invulde. En daardoor was het even zoeken naar de posities en het juiste samenspel. Met name aanvallend had WHV moeite om de Krimpense verdediging te doorbreken. Als de Asperense ploeg voorbij de blokkering kwam, stond daar vaak nog een verdediger op de juiste plek. De aanvalsballen misten dan de echte kracht om tot scoren te komen. Ook op de midden was er nog te weinig dreiging om het de blokkering van Krimpen moeilijk te maken. Daarnaast liet de verdediging van WHV zich te vaak verrassen door de geplaatste ballen van City Bril. De ploeg reageerde niet attent genoeg op deze aanvalstactiek en stond dan vaak aan de grond genageld.

  Vanaf de derde set begon het spelbeeld echter te kantelen. Na enkele mooie aanvalsballen op de middenpositie van René Roth en Virgil in den Eng kregen ook de buitenspelers meer ruimte om tot scoren te komen. Met name aanvoerder Stefan Arp wist hiervan te profiteren en kwam steeds beter in zijn spel. Ook verdedigend begon het plaatje steeds beter te kloppen. De blokkering werd aangepast aan de favoriete slag van de aanvallers van Krimpen en de achterste linie hield steeds meer ballen van de grond. En zo wist de Asperense ploeg door veel inzet de stand op 2 – 2 te brengen.

  En dus moest een vijfde set de beslissing brengen. En dat werd een spannende set. Aanvankelijk trok WHV de lijn van het spel door. Met enkele goede services zette het Krimpen onder druk en liep zo uit naar een 8-4 voorsprong. De bezoekers gaven zich echter nog niet gewonnen en persten er een laatste offensief uit. En dankzij enkele goede servicereeksen zag WHV de voorsprong opeens veranderen in een 10-13 achterstand. De thuisploeg rechtte echter de rug. Stefan Arp pakte de side-out met een verwoestende smash waarna Niels Reder met enkele goede services de stand weer in het voordeel van WHV wist te brengen. En hoewel Krimpen nog enkele matchpoints wist te overleven was het toch uiteindelijk de Asperense ploeg die de overwinning wist te pakken. Een mooie overwinning en daarmee drie waardevolle punten.

  WHV heeft nu twee weken vrij en daarna krijgt de ploeg huidige nummer 9 van de ranglijst Voleco op bezoek. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het ontlopen van promotie degradatie wedstrijden

 • Heren 1 - WHV wint van directe concurrent

  WHV wint van directe concurrent
  De Asperense volleyballers ontvingen afgelopen zaterdag hun directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Spivo uit Spijkenisse stond tot afgelopen zaterdag 1 plek onder WHV op de tiende plaats van de ranglijst. Een plek die nacompetitie tot gevolg heeft in de vorm van Promotie Degradatie wedstrijden. WHV verdedigde een voorsprong van vier punten op deze ploeg. Een belangrijke pot dus voor de Asperenaren.

  WHV startte de wedstrijd prima. Met gevarieerd aanvalsspel werd de verdediging van Spivo ontregeld. Daarnaast stond de verdediging bij WHV prima op de rit. Zo liep de ploeg langzaam weg van Spivo en werd er uiteindelijk met 25-18 een gemakkelijke zege geboekt.

  Deze veelbelovende start werd in het begin van de tweede set doorgetrokken en opnieuw bouwde WHV een voorsprong op. De service was niet altijd briljant maar er zat bij tijd en wijle voldoende druk op om het de tegenstander lastig te maken. Richting eind van de set werd het spel echter langzaam wat onzorgvuldiger. De passing kwam niet meer zo zuiver bij spelverdeler Niels Reder als in het begin van de wedstrijd waardoor de dreiging op de midden minder werd. Daarnaast liet de ploeg verdedigend wat meer steekjes vallen. Toch was het nog wel WHV die de set binnensleepte en een 2-0 voorsprong wist te pakken.

  Helaas werd de dalende tendens die in de tweede set was ingezet, doorgetrokken in de derde set. Passend en verdedigend speelde WHV niet op het gewenste niveau en dat bracht de ploeg in problemen. Te meer omdat de ploeg het aanvallend ook niet opgelost kreeg. Er werd te veel geforceerd waardoor er fouten werden gemaakt. Ook de korte prikballen misten effect omdat de tegenstander zich hierop had ingesteld. Aan het eind van de set werd wel langzaam de eerste tekenen van herstel zichtbaar mede door wat omzettingen van coach John Kemp. Hoewel de derde set hierdoor niet werd gered, legde WHV wel de basis voor de vierde set.

  De vierde set was inderdaad weer voor WHV. Hoewel het spel nog niet altijd briljant was, speelde de ploeg goed genoeg om Spivo onder druk te houden. Via onder meer enkele prima blokkeringen van Rene Roth werd een kleine voorsprong opgebouwd die niet echt meer in gevaar kwam. Dankzij deze 3-1 zege wist WHV de voorsprong op de ranglijst uit te bouwen tot 7 punten met nog vier wedstrijden op het programma. Wel moet WHV nu achtereenvolgens op bezoek bij de nummer twee en drie van de ranglijst. Komende zaterdag is Volley Tilburg de eerste tegenstander.

 • WHV CMV5 winnen met 25-0

  Voor deze kinderen ging een droom die iedere volleyballer koestert in vervulling.

  Zaterdagmorgen won dit mix-team van Wij Houden Vol (WHV) uit Asperen de laatste set met maar liefst 25-0. Extra moeilijk voor CMV niveau 5, omdat de tegenstander ook een punt kan halen als er in 3-en wordt teruggespeeld. Dit is een bijzondere regel op CMV niveau 5.

  De tegenstanders speelden wel een aantal keren de bal terug alleen niet in 3-en en wisten bovendien niet tot scoren te komen. Omdat na 3 servicebeurten doorgedraaid moet worden, kwamen alle 4 de spelers 2 keer aan de beurt en hebben alle spelers 2 maal 3 keer achter elkaar goed geserveerd. Dat is al een resultaat op zichzelf. Deze set was echt heel bijzonder en kwam als een verrassing. Vooral omdat de andere sets best spannend waren. De winnaars stonden in de tweede set achter met 0-9 en de derde set werd nipt gewonnen met 25-23 na een achterstand van 21-23.

 • Glucosamine.com wint Bedrijventoernooi WHV

  Afgelopen vrijdag 11 maart vond het jaarlijkse Bedrijventoernooi van volleybalvereniging WHV plaats. Met 15 deelnemende teams van 13 bedrijven beleefden de sporters een sportieve en gezellige avond in de sporthal van de Schildkamp.

  Na de poulefase ging de finale tussen de bedrijven Glucosamine.com en Aannemersbedrijf Ruud & Ben. Glucosamine.com wist de spannende finale te winnen en mocht met de wisselbeker naar huis. Nummer twee Aannemersbedrijf Ruud & Ben en nummer drie SVZ werden eveneens beloond. Zij kregen, net als de winnaar een overheerlijke taart.

  De sportiviteitsprijs ging naar de KPN Oldies.

  De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond en hoopt alle teams volgend jaar weer te mogen verwelkomen bij het toernooi. 

  Klik hier voor de foto's

 • Dames 1 - Volley Tilburg D3

  Zaterdag  5 maart reisden de dames uit asperen af naar tilburg om in het topsportcentrum  tegen de nummer 3 van Volley Tilburg uit te komen. Volley Tilburg dames 3 is nog in de race om de tweede plek en daarmee ook kansmakend op promotie naar de tweede divisie,  waar whv dames 1 niets meer te verliezen heeft, lekker willen volleyballen en zoveel mogelijk punten proberen te behalen. 

  De wedstrijd begon erg moeizaam. De asperse dames kwamen niet snel uit de startblokken. Door een goede service aan de kant van de tilburgse dames ontstond er direct een achterstand. Naarmate de set vorderde kwamen de asperse dames op gang en konden iets inlopen. Helaas was de achterstand zo groot dat de eerste set werd verloren, maar de mood zat er wel in.

  De tweede set pakten de asperse dames direct een aantal punten door goede serviceseries van Eline Katerberg en Mirjam Steenis. De Tilburgse dames leken wat verrast te zijn door het goede spel aan de asperse kant. De asperse dames hadden er zin in en ging vol zelfvertrouwen verder de set in. De eerste time out was dan ook aan de tilburgse kant die inmiddels tegen een achterstand aankeken van 3-10. Nu was het zaak dat de asperse dames dit vol konden houden. Er werd besloten niet in de houden en er vol voor te gaan. WHV nam het risico en dat pakte goed uit. Zoals buiten de lijnen werd gezegd: geluk dwing je af. Dat deden de asperse dames dan ook. De achterstand werd wel wat ingelopen maar verder dan 5 punten afstand kwamen de tilburgse dames niet. De set werd gewonnen.

  De derde en vierde set verliepen wat minder goed voor WHV. De winning mood zat er nog steeds in de bij de asperse dames maar door hoge servicedruk ontstond direct een achterstand. Wanneer de pass wel onder controle was werd er aan het net niet direct gescoord en konden de tilburgse dames zover uitlopen dat het voor WHV niet meer in te halen was. WHV heeft diverse malen nog wat mooie serviceseries gemaakt maar ook die konden helaas niets veranderen aan de opgelopen achterstand.

  Ondanks het verlies zijn de asperse dames met 1 punt en opgeheven hoofd weer terug gereisd naar asperen. 

  De volgende wedstrijd staat gepland op vrijdag 18 maart tegen de koplopen Voltena D1.

 • Heren 1 - Zeer welkome zege WHV

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag ATAK’55 uit Waspik op bezoek. Tegen de nummer drie van de ranglijst werd een bijzonder nuttige 3-1 overwinning geboekt. Daarmee pakte de ploeg vier zeer welkome punt in de strijd om lijfsbehoud. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat de ploeg nog altijd op plek negen op de ranglijst. Een plaats die veiligheid garandeert maar die de ploeg wel tot het einde van het seizoen moet zien vast te houden.

  Tegen ATAk’55 zette WHV in ieder geval een nuttige stap in de goede richting. Er werd hard gewerkt en bij vlagen zeker ook zeer behoorlijk spel afgeleverd. Dat leverde een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen steeds dicht bij elkaar in de buurt bleven. Steeds als WHV afstand leek te nemen kwam er weer een fase bij de Asperense ploeg dat het even niet lukte. Toch knokte de ploeg zich daar steeds weer uit door positief te blijven naar elkaar en te blijven geloven in de overwinning.

  Alleen in de derde set lukte dit even niet. Daar liet de ploeg aan het eind van de set een voorsprong glippen door een opeenvolging van persoonlijke fouten. Maar WHV herstelde zich mentaal prima in de vierde set. De teleurstelling werd afgeworpen en het vizier werd vooruit gezet. En hoewel de Asperense volleyballers continu de hete adem van ATAK’55 bleven voelen, knokten ze zich met steun van hun thuispubliek via een spannende slotfase naar de 3-1 overwinning toe. 

  WHV heeft nu twee vrije zaterdagen waarna op 26 maart in Asperen de confrontatie wacht met directe concurrent Spivo uit Spijkenisse. Deze ploeg bekleedt de gewraakte tiende plek op de ranglijst die leidt tot het spelen van nacompetitie. Voor beide ploegen zijn de belangen dus groot waardoor dit ongetwijfeld een beladen wedstrijd zal opleveren. 

 • WHV Asperen wil goede voorbeeld geven

  Er zijn zoveel goede initiatieven van volleybalclubs in ons land. Initiatieven waar ook andere verenigingen hun voordeel mee kunnen doen. Ter inspiratie voor alle clubs in Nederland lichten wij er in deze rubriek 'Club van de Maand' maandelijks één uit. Deze maand: Wij Houden Vol (WHV) uit Asperen dat graag het goede voorbeeld geeft als het gaat om een veilig sportklimaat.

  NOC*NSF zet veel in om positiviteit, respect en een prettige sfeer terug te brengen op alle sportvelden in ons land. Volleybal is van oudsher een schoolsport die die waarden hoog in het vaandel heeft staan. Mede daarom realiseert WHV uit Asperen zich dat de volleybalsport een belangrijke positieve bijdrage kan leveren aan het sportklimaat in Nederland. “Wij hebben als club gelukkig geen enkele direct aanleiding om met de campagne ‘samen naar een veiliger sportklimaat’ aan de slag te gaan. Het is echt dat wij een voorbeeldrol willen oppakken, omdat we als sport onderscheidend willen zijn”. licht voorzitter Olaf van Arkel zijn clubbeleid toe.

  WHV naar een veiliger sportklimaat
  In 2012 startte de vereniging uit het Zuiden des lands met een vertrouwenscontactpersoon en maakte een risico-inventarisatie over minder veiliger situaties. Van Arkel: “Die eerste stap maakte ons er bewust van dat we eigenlijk weinig beeld hadden op wat er goed en minder goed gaat en waar we risico’s liepen. Vanaf dat moment zijn we scherper gaan letten op wat er speelt binnen onze club.”

  In 2013 bezocht een aantal WHV-trainers en -bestuursleden de theatervoorstelling ‘Wel winnen hè’. “Dat was een inspiratiebron om aan de slag te gaan om een veilig sportklimaat te stimuleren. Tijdens de voorstelling werd ongewenst gedrag uitvergroot, maar toch herkende de WHV-delegatie zaken waarin zij verbetering kon realiseren. “Aan de heftige woorden richting scheidsrechters bijvoorbeeld”, zegt Van Arkel. “Met de technische commissie en bijna alle bestuursleden hebben we daarom de training Sportief coachen gevolgd, beleid opgesteld en zijn we gestart met drie sportiviteitcoaches die feedback aan onze trainers en coaches geven.”

  Tijdens een van de trainingsdagen bedacht de club dat die line-up ook op lagere niveaus een verrijking zou zijn en pakte dat direct aan. “Toevallig konden we het direct inbrengen bij de protocolwijzigingen en nu is het al bijna niet meer weg te denken.” Ook werd extra energie gestoken in het begeleiden van startende scheidsrechters. “De workshop weerbaarheid was daarin een mooie start”, aldus de voorzitter.

  Als WHV nu elementen van onsportiviteit signaleert, maakt het deze veel sneller bespreekbaar. “Ook wij lopen regelmatig tegen zaken aan waar we minder gelukkig mee zijn. Maar we zijn bereid er energie in te stoppen en om er, met elkaar, van te leren. De club bracht, om de dialoog te zoeken, ook een aantal casussen in bij de Nevobo. “Met onze oplossingen kunnen anderen weer hun voordeel doen”, zegt Van Arkel.

  Mag er nu helemaal niks meer?
  Omdat WHV ook deelnam aan de centrale metingen, VSK bij de Algemene Ledenvergadering op de agenda stond en er in de praktijk veel aandacht was voor het onderwerp, vroegen leden zich af of er nog wel wat kritisch gezegd mocht worden.

  “Dat is juist het kernpunt. We moeten de emotie die bij sport hoort juist kunnen uiten, maar deze wel in goede banen leiden. Door een passend klimaat en structuur neer te zetten, kunnen scheidsrechter, coach en spelers juist beter omgaan met die emoties. We doen het goed als we juist deze grenzen iedere keer weer opzoeken en maximale sportintensiteit kunnen bereiken.” Van Arkel benadrukt dat het wel belangrijk is om altijd positief met elkaar te eindigen en uit elkaar te gaan, ongeacht wat er voorgevallen is. “Daar kun je met elkaar echt heel veel aan doen!”

   

 • WHV Dames 2 naar de 1e klasse!

  Na de 3-1 overwinning van Dames 2 op 21 maart tegen Wik Univé is het team officieel niet meer in te halen door de andere teams. Dit betekent dat 3 wedstrijden voor het eind van het seizoen het team al kampioen is in de 2e klasse en volgend jaar als team mag spelen in de 1e klasse. Dit is een prima prestatie voor Dames 2 dat al jaren, in wisselende samenstelling, meedraait in de tweede klasse, maar het betekent ook dat het team aansluiting vind bij Dames 1. Het gat in niveau met Dames 1 is al een tijd groot geweest. Al enkele jaren werd geprobeerd het gat in niveau te dichten door te promoveren met Dames 2, maar de afgelopen twee jaar greep Dames 2 steeds net naast promotie.

  Dames 2 draaide dit seizoen erg goed met wat nieuwe spelers en mij als nieuwe trainer/coach. Na een solide eerste helft van het seizoen ging Dames 2 als tweede het kerstreces is. Van de acht wedstrijden die er gespeeld werden voor de kerstvakantie ging er niet één verloren en haalde Dames 2 36 van de 40 mogelijke punten. Na de kerstvakantie startte Dames 2slecht door te verliezen van de Spirit, de nummer drie, maar een daarop volgende reeks van aantal 4-0 overwinningen bezorgde Dames 2 de koppositie. Ook tegen directe concurrent Vollido werd in februari al met 4-0 gewonnen in een spannende thuiswedstrijd die een fantastische ambiance kende dankzij het aanwezige publiek.

  Als trotse trainer/coach wil ik de 7 basisspelers Bernadet, Evelyn, Diana, Natalie, Lineke, Rianne en Debora bedanken en feliciteren met dit prachtige seizoen. Ook de vaste invalsters Celine, Monique en Romy bedankt voor jullie bijdrage aan het behalen van deze prestatie. Linda van Eck en Thomas de Haar zou ik graag bedanken voor hun bijdrage bij het coachen van de dames.

  Ook moet hoofdtrainer John van Kemp bedankt worden voor het opleiden van mij als trainer en coach. In korte tijd heeft hij veel kennis overgedragen en halverwege het seizoen is het team volledig aan mij overgedragen. Toch is zijn betrokkenheid hiermee niet weggevallen en eens in de zoveel tijd komt hij kijken hoe de zaken ervoor staan bij de training/wedstrijden van Dames 2. Verder wil ik andere nog niet genoemde invallers, invalcoaches en publiek nog bedanken voor jullie hulp en steun.

  Ik hoop dat we volgend jaar op jullie steun kunnen rekenen bij de wedstrijden in de 1e klasse!

  Groetjes,

  Vincent de Bie


  van links naar rechts en van boven naar onder: Monique van Kempen, Bernadet Arendsen, Lineke Verhoef, Diana den Otter, Natalie Smith, Debora van Zandwijk, Evelyn Moret en Rianne Warsen.
  Trainer Vincent de Bie en coach Linda van Eck.

 • Dames 1 - WHV dames 1 morst een puntje tegen Forza Schouwen Duiveland D1

  Op 21 maart 2015 speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging WHV haar competitiewedstrijd tegen Forza Schouwen Duiveland D1 uit Zeeland in de promotieklasse.

  Passer loper Jennita Bovenschen kon helaas niet van de partij zijn. Er moest gestart worden met 7 veldspeelsters en een libero.

  Het fluitsignaal klonk om 17.00 uur nadat eerst de dames 2 van WHV haar kampioenschap had gevierd. De eerste set verliep probleemloos voor WHV, ook al kwamen de Zeeuwsen op het einde nog mooi terug: 25-18. De tweede set kende een zelfde verloop. Twee time-outs van Forza-zijde mochten niet meer baten: 25-18. De derde set begon erg moeizaam voor WHV. De pass lag niet zuiver en er werden veel persoonlijke foutjes gemaakt. De Asperse dames liepen in het eerste gedeelte van de set terecht tegen een achterstand aan, maar maakte dat met vechtlust in het tweede deel van de set weer goed: 25-21.

  De vierde set, het beroemde bonuspunt, moest en zou ook worden binnengehaald om de achtersatnd op de koploper zo klein mogelijk te houden. Coach John Kemp wees de dames op de noodzaak van meer variatie in het spel, maar de dames bleken niet bij machte iets te doen me tdeze aanwijzing.  Daarbij werd deze set werd gekenmerkt door veel servicefouten aan Asperse zijde, waardoor deze set terecht naar Forza ging: 21-25. WHV mag vier punten bijtellen.

  WHV wint de wedstrijd met 3-1 en verstevigt daarmee haar tweede plek op de ranglijst.

  Agendatip: WHV D1 zal (na volle winst in de uitwedstrijd tegen VCN op 11 april) waarschijnlijk op 18 april om 17.00 uur in de Schildkamp tegen de nummer één van de ranglijst (Spirit) er alles aan doen om het kampioenschap alsnog binnen te slepen. Deze wedstrijd zal dan met 4-0 gewonnen moeten worden. Kom ons steunen, we kunnen uw aanmoedigingen goed gebruiken! 

 • Heren 1 - Knappe zege heren WHV

  De Asperense volleybalheren hebben afgelopen weekeinde goede zaken gedaan door in Etten-Leur met 0-4 te winnen van Rowi. Daarmee pakte de ploeg vijf belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft het echter ongemeen spannend. De strijd om de nummer 1 positie en de laatste plek op de ranglijst lijken inmiddels te zijn beslist. De strijd om de nummer tien positie loopt echter nog in volle hevigheid. De teams vanaf de nummer vier positie tot en met de huidige nummer tien strijden nog om van deze plek weg te blijven. Geen van de ploegen wil immers worden gedwongen tot het spelen van promotie-degradatie wedstrijden om in de Derde Divisie te blijven.

  De wil om te winnen was daarom groot bij WHV afgelopen zaterdag. De kunst is om dan niet te verkrampen maar om vrijuit te vechten voor alle punten. En dat deed de ploeg afgelopen zaterdag. WHV bracht voldoende servicedruk om Rowi onder druk te zetten en wist zelf met gevarieerd aanvalsspel tot scoren te komen. Dankzij de goede passing was er steeds veel dreiging op de midden waardoor de buitenaanvallers ruimte kregen om te scoren. En daarmee wist de ploeg de volledige winst binnen te halen. De ontlading die volgde op deze prima team prestatie was mooi om te zien.

  De volgende wedstrijd is op dinsdag 24 maart als WHV op bezoek moet in Made waar Jola Olympus wacht. Een lastige ploeg waarbij het de inzet zal zijn om toch enkele punten mee naar asperen te nemen.

 • Q-Process wint Bedrijventoernooi WHV

  Afgelopen vrijdag 13 maart vond het jaarlijkse Bedrijventoernooi van volleybalvereniging WHV plaats. Met 14 deelnemende teams van 13 bedrijven beleefden de sporters een sportieve en gezellige avond in de sporthal van de Schildkamp. Na de poulefase ging de finale tussen de bedrijven Q-Process en Herculan. Q-Process wist de finale overtuigend te winnen en mocht met de wisselbeker naar huis. Nummer twee Herculan en nummer drie De Merwestrekers werden eveneens beloond. Zij kregen, net als de winnaar een overheerlijke taart. De sportiviteitsprijs ging naar de Avelingen Groep. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond en hoopt alle teams volgend jaar weer te mogen verwelkomen bij het toernooi.

 • WHV Dames 2 speelt om het kampioenschap

  Het tweede damesteam van volleybalvereniging WHV krijgt aankomende zaterdag 21 maart de mogelijkheid om kampioen te worden in de 2e klasse poule C. Hoewel het seizoen pas eind april eindigt, zijn de dames uit Asperen met een 1-3 verlies aankomende zaterdag niet meer in te halen door andere teams. Dit beslissende punt kan tijdens deze thuiswedstrijd tegen middenmoter Wik Univé uit Groot-Ammers behaald worden.

  Met het kampioenschap zal het damesteam promoveren naar de eerste klasse waar zij na de zomer in uit zullen komen. Dit is een prima prestatie voor het tweede team dat al jaren, in wisselende samenstelling, meedraait in de tweede klasse. Dit betekent ook dat het team aansluiting vind bij de vrouwenhoofdmacht van WHV. Het gat in niveau met het eerste damesteam van WHV is al een tijd groot geweest. Al enkele jaren werd geprobeerd het gat in niveau te dichten door te promoveren met dames 2, maar de afgelopen twee jaar greep het team steeds net naast promotie. 

  Komende zaterdag kan het tweede team dus eindelijk het felbegeerde kampioenschap binnenhalen en daarmee promotie naar de eerste klasse afdwingen. WHV Dames 2 zal zaterdag echter hard moeten werken voor het laatste benodigde punt en hoopt op veel steun van het aanwezige publiek.

 • Dames 1 - WHV pakt voor 4e keer op rij 5 punten

  Afgelopen zaterdag heeft WHV de wedstrijd tegen Erasmus Volley ingehaald en heeft de delegatie 5 punten gepakt. De wedstrijd begon goed. Door een zeer moeilijke service van Astrid Dhondt stonden de dames van WHV gelijk met 11-0 voor. De WHV dames waren niet onder de indruk van de 2 time-outs van de tegenstander en zo won WHV deze set met 25-8.

  De 2e set zette WHV de druk op service en aanval voort. Ook in de verdediging liep het goed waardoor ook deze set werd gewonnen met 25-11.

  De 3e set is de beruchte set voor de WHV dames. De focus is vaak weg en ze laten de tegenstander makkelijk terug komen. Dit gebeurde ook deze keer weer, maar WHV bleef de gehele set met 5 punten voor staan. Dit bood de dames van Erasmus perspectief en hoorde je ze roepen, ‘dames het zijn nog maar 5 punten we zijn zo weer bij’. WHV liet zich ook nu niet intimideren en won de set met 25-20.

  De laatste set was niet anders als de rest van de wedstrijd. De pass kwam aan en werd door alle aanvallers hard afgemaakt. Ook de blokkering hing goed, waardoor er veel killing blok ballen waren. Deze set werd gewonnen met 25-16.

 • Heren 1 - WHV pakt punt bij koploper

  De Asperense volleybalheren waren afgelopen zaterdag te gast bij koploper Redkey te Goirle. Waar in eigen huis nog kansloos werd verloren met 0-4 bood WHV nu wat meer tegengas. Waar dat in de eerste drie sets nog niet het gewenste resultaat opleverde, kreeg de ploeg in de vierde set toch nog loon voor het harde werken. Bij de tegenstander slopen langzaam de foutjes in hun spel terwijl de Asperense ploeg doorknokte. De laatste set werd daarmee een prooi voor WHV zodat er toch nog een punt mee naar huis kon. Een punt dat hard nodig is om promotie/degradatie wedstrijden te voorkomen. Zeker nu de onderste ploegen hun selectie versterken om uit de gevarenzone te komen.

  Met nog vier wedstrijden te gaan staat WHV nu nog negende. Het gat naar de nummer tien is echter geslonken tot slechts vijf punten nu deze ploeg twee keer op rij een 4-0 overwinning heeft behaald. Met nog vier wedstrijden te gaan, breekt er daarmee een ongetwijfeld spannende slotfase aan. En WHV heeft daarbij niet het meest gemakkelijke programma.

  Volgende week heeft de ploeg geen wedstrijd en daarna mag de ploeg op bezoek bij nummer vier van de competitie Rowi in Etten-Leur. Hopelijk kan de ploeg daar ook weer wat punten meepakken.

 • Dames 1 - Volle winst voor WHV Dames 1

  Afgelopen zaterdag speelde WHV een thuiswedstrijd tegen Wik-Unive uit Groot-Ammers. Nummer 10 op de ranglijst, waardoor WHV dacht de wedstrijd wel even te winnen. Met een constante achterstand van 3 punten moest er hard gewerkt worden aan de kant van WHV. Door 3 mooie killing-blok ballen van Rianda Kroon was WHV terug en won deze set met 25-17.

  Ook de 2e set had WHV het moeilijk. De aanval werd niet hard afgemaakt en er was weinig tot geen variatie. Met een time out van coach John Kemp bij een achterstand van 18-19 werd het tij gekeerd en won WHV deze set nipt met 25-23.

  De 3e set liep soepeler dan de vorige sets. Met een constante voorsprong kwam jeugdspeler Celine Bloem als middenspeler in het veld. Deze set werd gewonnen met 25-18.
  De laatste set is een belangrijke set voor een bonuspunt. WHV begon weer met een achterstand van 9-12. Met 2 goede service beurten en met meerdere aces maakte Mirjam Steenis en Wendy de Bie de set af met 25-13.

  Vrijdagavond 6 maart speelt WHV uit tegen Volley Zuid, nummer 6 op de ranglijst.

 • Heren 1 - WHV ziet Udenhout punt dichterbij komen

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Vlijmen. Tegen het als tiende geklasseerde Minerva werd het uiteindelijk 1 – 3. Een overwinning dus voor de heren van WHV maar wel met één verloren set. En omdat directe concurrent Udenhout wel met 4 – 0 wist te winnen, is de voorsprong van de Asperense ploeg nu nog maar twee punten.

  WHV had het niet gemakkelijk in Vlijmen afgelopen zaterdag. In de rumoerige hal werkte de ploeg van Minerva hard voor de punten. Vooral verdedigend pakte Minerva veel en daarnaast serveerde de ploeg met veel druk. Hierdoor kostte het de Asperenaren af en toe moeite om tot scoren te komen. Zeker omdat de ploeg ook niet helemaal lekker in de wedstrijd zat. Er werd hard gewerkt door de Asperense heren maar de afwerking aan het net was niet altijd even succesvol.

  De eerste set kwam WHV al snel op achterstand maar gelukkig wisten de heren dit gedurende de set langzaam om te buigen. Met name Ewout de Jong wist in deze fase enkele lastige ballen te scoren en zo werd uiteindelijk met 23-25 de eerste set binnen gehaald. En waar WHV had gehoopt dat het daarna gemakkelijker zou worden, was dit zeker niet het geval. Ook in de tweede set bleef Minerva hard knokken voor de punten, luid aangemoedigd door het thuispubliek. De Asperense volleyballers hadden daarbij de pech dat routinier Wildrik van de Plassche uitviel na een ongelukkige botsing met een teamgenoot. En hoewel zijn rol prima werd overgenomen door Virgil in den Eng ging de tweede set uiteindelijk toch naar de thuisploeg.

  In de derde en vierde set zakte het verzet van Minerva langzaam weg. Hoewel de ploeg bij vlagen nog goed meedeed kreeg WHV steeds meer grip op het spel. Met name aanvoerder Stefan Arp speelde sterk in deze fase zowel op verdedigend als aanvallend vlak. En zo wist WHV vier punten binnen te halen.

  Aankomende zaterdag ontvangt de Asperene ploeg Hajraa uit Eindhoven waar onlangs nog met 0-4 van werd gewonnen. En dat moet WHV in eigen huis eigenlijk herhalen om daarna met minimaal twee punten voorsprong de allesbeslissende confrontatie met Udenhout aan te kunnen gaan.

 • Algemeen - Volleyladder 2014

  Op vrijdagavond 4 april organiseert de TAC van WHV weer de Volleyladder. Tijdens deze avond zijn er allemaal spelletjes te doen die met volleybal te maken hebben. De avond begint om 18:15 en het zal rond 20:30 afgelopen zijn. Er wordt gezorgd voor wat te drinken en lekkers tijdens de spelletjes.

  Lijkt het jouw leuk om mee te doen? Geef je dan even op door je voor- en achternaam en je CMV niveau te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer je 6 jaar of jonger bent zouden wij het fijn vinden dat je een mama/papa/zus/oma of iemand anders meeneemt die jou begeleidt tijdens de spelletjes. De kleuters zijn ook van harte welkom, al is het voor hen helaas niet mogelijk om alle spelletjes te doen.

  Alles nog even op een rijtje:
  Wat: Volleyladder
  Waar: De Schildkamp te Asperen
  Wanneer: vrijdag 4 april
  Hoe laat: we starten om 18:15 en sluiten rond 20:30 af
  Opgeven: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Kosten: geen

  Om deze avond een succes te maken, zoeken we een heleboel vrijwilligers die bij de spelletjes willen staan. Voor middelbare scholieren is het ook mogelijk om uren te krijgen voor het helpen bij het toernooi in het kader van een maatschappelijke stage. De avond duurt van 18.00 tot 20.30 uur. Dus wil je helpen? Geef je dan alsjeblieft op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door één van ons aan te spreken in de sporthal.  

  Hopelijk tot 4 april!

  Groetjes,

  TAC
  Michel de Bie, Daniël van der Neut, Nadina Roth, Peter Voorburg en Rianne Warsen

 • CMV toernooi bij WHV

  Op zaterdag 22 maart vond het tweede CMV toernooi plaats dat WHV dit seizoen voor de CMV organiseert. Weer ontzettend veel teams hadden zich aangemeld: 8 teams voor CMV niveau 2, 14 teams voor CMV niveau 3 en 20 teams voor CMV niveau 4. Super dat we iedere keer weer zoveel enthousiaste kinderen mogen ontvangen in de Schildkamp. 

  Dit toernooi was er ook nog een onderscheid tussen een hoge en een lage poule binnen niveau 4.
  Het toernooi was weer in twee rondes verdeeld. De eerste ronde speelde niveau 2 , 3 en 4 hoog wedstrijdjes en in de tweede ronde was niveau 4 laag aan de beurt. De uitslagen per poule zijn hieronder te zien.

  Bij deze wil ik alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Top dat er altijd mensen zijn die willen helpen! Het was weer een gezellig en sportief toernooi!

 • Dames 1 - WHV dames 1 pakt slechts één punt

  Op 22 maart 2014 speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging WHV haar uitwedstrijd tegen Volley2B in Bergschenhoek. Waar de dames van Volley2B in eerste instantie een mede degradatiekandidaat leek te zijn, hebben zij zich toch naar een middenpositie weten te vechten.

  WHV kreeg van trainer John Kemp de opdracht mee om gevarieerd aan te vallen met lef en overtuiging. Daarnaast dienden de dames diep op positie 5 (rechts achterin) te serveren.

  WHV kon de eerste set goed bijblijven, maar kwam niet op voorsprong. De servicepass werd niet goed bij de spelverdeelster gebracht, waardoor zij niet gevarieerd kon spelen. Met 25-22 werd de set afgesloten. Dat bood echter wel perspectief voor het vervolg van de wedstrijd.

  In de tweede set was het WHV die de leiding nam. Bij 11-17 benutte Volley2B haar tweede time out. Daarna werd de opgebouwde voorsprong uit handen gegeven door servicefouten en ingehouden spel. 25-23, en 2-0 voor Volley2B.

  In de volgende set was WHV vastbesloten om de derde set mee te nemen naar Asperen. Voortvarend gingen de dames van start en gingen gedurende de hele set aan de leiding tot ze boven de 20 punten grens (17-21 voorsprong!) aankwamen. Daar ging het wederom, met behulp van het publiek van Volley2B, weer mis, 26-24 voor Volley2B.

  In de vierde set wilde WHV nog wel laten zien wat het waard was. De time-out van Volley2B op 13-18 mocht niet meer baten. Overtuigend pakte WHV de setwinst met 17-25 en mocht weer een puntje bijschrijven in de ranglijst.

  WHV verloor de wedstrijd met 1-3 en zal in het vervolg van de competitite nog hele goede zaken moeten doen om degradatie te ontlopen.

 • Heren 1 - WHV weer stap dichterbij

  De Asperense volleybalheren zijn weer een stap dichterbij Promotie-Degradatie wedstrijden. Dankzij een 0 – 4 overwinning op de Eindhovense studenten staat WHV nu drie punten voor op Udenhout. De ploeg is daarmee nog drie wedstrijden verwijderd van een kans om in de regiodivisie te geraken. En dat zou voor het eerst zijn in de historie van WHV. De laatste wedstrijd van dit seizoen moet de ploeg echter op bezoek bij Udenhout. Hopelijk kan WHV in de komende twee wedstrijden de voorsprong nog met één of twee punten uitbouwen.

  De Asperense volleyballers startten wat onwennig tegen het studententeam van Hajraa. WHV had in de rumoerige zaal moeite met het licht en de ruimte en moest duidelijk acclimatiseren. Daarbij serveerde Hajraa met veel druk waardoor de ploeg moeite had om de passing bij spelverdeler Niels Reder te krijgen. Langzaam kwamen de Asperenaren echter beter in hun spel en wisten het tij te keren. Mede door een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche kwam WHV weer terug in de eerste set. In de slotfase van de set haperde het spel van Hajraa en haalde WHV de set binnen met 22-25.

  Daarna was de ban gebroken en de overige drie sets kwam WHV niet meer in problemen. Met veel servicedruk van onder meer Niels Reder werd het spel van Hajraa ontregeld. Vincent de Bie pakte daarbij aan het net zijn blokpunten mee en Rene Roth was opnieuw een plaag voor de vijandelijke verdediging. En zo wist WHV vijf belangrijke punten te pakken.

  Komende zaterdag moet WHV op bezoek in Vlijmen waar tegenstander Minerva wacht. Een lastig team dat in degradatie gevaar verkeert en dus zal knokken voor elk punt.

   

 • WHV start met ‘line up’ ter bevordering van een sportief sportklimaat

  Afgelopen zaterdag 15 maart 2014 heeft Dames 1 van WHV de zogenaamde ‘line up’ geïntroduceerd. In bijna alle teamsporten op hoog niveau is het normaal om alle spelers van het team waartegen je speelt een goede wedstrijd toe te wensen. Dit past ook in de ‘fair play’-gedachte. Het idee ontstond tijdens de training coach-de-coach waar de club intensief aan meedoet. Joyce van Santen, de trainer van het coach-de-coach programma vertelde dat de line up ook in andere teamsporten geïntroduceerd wordt. Het doel is om voor spelers en publiek te benadrukken dat het spelplezier en sportiviteit voorop staat.

  Ook bij het volleybal is het gebruikelijk om na de wedstrijd alle spelers te bedanken, maar waarom zou je elkaar dan vooraf de wedstrijd elkaar ook geen positief en leuke wedstrijd toe wensen. WHV heeft direct de daad bij het woord gevoegd en dit vandaag bij de derde divisiewedstrijd van WHV Dames 1 tegen Sliedrecht Sport 3 opgepakt. Ook Sliedrecht Sport vond het een goed idee. Het was ook voor dit team voor het eerst, maar wel een bekend fenomeen omdat het wel in eerste team van Sliedrecht Sport gebeurd. Het moment wanneer het dan moest gaan gebeuren, was nog wel even zoeken. Je kunt het voorafgaand aan het inspelen doen, of erna. Nu werd het bij aanvang van de wedstrijd gedaan. Gezien de positieve reacties, lijkt het goed dat bij de volgende wedstrijden alle teams dit gaan doen binnen de gehele WHV-vereniging. Hiermee willen we een impuls geven binnen de regio aan een sportief sportklimaat.

 • Heren 1 - WHV morst een setje

  De Asperense volleybalheren wonnen afgelopen zaterdag in eigen huis gemakkelijk van middenmoter Flamingo’s 56. Zowel de eerste twee sets als de laatste werden met grote overmacht gewonnen. Helaas haperde de motor van WHV even in de derde set waardoor deze onverwacht naar de tegenstander ging. Een prima overwinning op een ploeg waar de Asperenaren uit nog van hadden verloren. Achteraf alleen jammer van de verloren set. Zeker omdat WHV anders een punt had kunnen uitlopen op directe concurrent Udenhout. Hierdoor lijkt het er steeds meer op dat de strijd om de tweede plek zal worden uitgevochten in de onderlinge confrontatie in de laatste wedstrijd van dit seizoen.

  WHV had deze keer weinig te duchten van Flamingo’s. Waar vooraf nog enkele keren werd teruggedacht aan de verloren wedstrijd in Gennep was hiervan niets terug te zien tijdens de wedstrijd. De Asperense heren wisten de tegenstander onder druk te zetten met een goede service waardoor Flamingo’s maar moeizaam tot scoren kwam. Regelmatig wist de verdediging van WHV de aanval te pareren om vervolgens de bal richting de sterk acterende aanvallers Stefan Arp en Rene Roth te spelen. En dat leidde veelal tot een score voor de thuisploeg.

  Alleen de derde set liet een ander spelbeeld zien. De servicedruk van de tegenstander ging omhoog waardoor de passing aan de zijde van WHV minder goed aankwam bij spelverdeler Niels Reder. En daarbij wisten de buitenaanvallers van Flamingo’s opeens wel tot scoren te komen. Gelukkig wist WHV dit in de vierde set direct weer recht te zetten.

  De komende drie weken speelt WHV tegen laag geklasseerde teams. Dat behoort driemaal een overwinning te worden. Deze teams zullen echter alles uit de kast halen om degradatie te voorkomen.

 • Heren 1 - WHV kan geen potten breken

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag weinig in te brengen tegen koploper Were-Di. Waar WHV de ploeg in eigen huis nog hun eerste seizoensnederlaag wist toe te brengen, was de gehavende selectie in Gemert kansloos. Zonder de geschorste Stefan Arp en met een niet fitte Wildrik van de Plassche in de gelederen wist de ploeg zelfs geen set te winnen. En zo kon de thuisploeg opnieuw een 4-0 zege noteren voor eigen publiek. Hoewel de nederlaag was ingecalculeerd, was het toch jammer dat WHV geen set kon afsnoepen van de toekomstig kampioen.

  De Asperense volleybalheren zakken door deze nederlaag naar plaats vier op de ranglijst. De ploeg heeft echter nog altijd een wedstrijd in te halen. Met twee punten achterstand op de huidige nummer twee heeft WHV dus nog altijd een prima uitzicht op de tweede plek en daarmee op promotie-degradatie wedstrijden.

  Komende zaterdag wacht WHV een belangrijke wedstrijd. De ploeg ontvangt dan in eigen huis Flamingo’s uit Gennep. Een lastige tegenstander waar de Asperense equipe in Gennep onverwacht van verloor. Zaterdag moet er echter gewoon worden gewonnen.

 • Algemeen - Belangrijke week nieuwe sporthal

  Beste WHV’ers,

  Zoals inmiddels bekend heeft de gemeenteraad van Lingewaal in de raadvergadering van 30 januari jl. opdracht gegeven aan het college van B&W om samen met de werkgroep voor de sporthal een aantal zaken nader te onderzoeken om enerzijds de businesscase sluitend te krijgen en anderzijds nog wat onduidelijkheden weg te nemen.

  De afgelopen 5 weken is er keihard gewerkt om op alle vragen en wensen van de gemeenteraad antwoord te geven, er is o.a.:

  • Onderzoek verricht naar subsidiemogelijkheden; 
  • Beter inzicht verkregen in de bouwkosten door het houden van een marktconsultatie; 
  • Door een accountancykantoor is onderzocht of de rol die de gemeente speelt in dit project niet in strijd is met de regels voor staatssteun;
  • Duidelijk in kaart gebracht wat de omvang is van de gemeentelijke garantstelling;
  • Gezocht naar extra mogelijkheden om de hal te verhuren;

  Voor alle vragen is nu aanvullende informatie gegeven. Na deze aanvullende onderzoeken blijkt het helaas nog steeds niet mogelijk een nieuwe accommodatie te realiseren zonder extra financiële steun van de gemeente Lingewaal. Tijdens de raadsvergadering aanstaande donderdag 6 maart, zal de gemeente voor het eerst direct worden gevraagd hier extra geld voor beschikbaar te stellen. Hiermee worden niet alleen in totaal 600 sporters in alle leeftijden geholpen, maar ook voor de basisscholen blijft een locatie voor de gymlessen behouden, behoud ook de buitenschoolse opvang SKCN haar ruimte en blijft de horeca rondom zwembad “De Wiel” aanwezig.

  Aanstaande donderdag zullen alle politieke partijen aan moeten geven of zij hierin mee willen gaan. Dit wordt voor hen geen gemakkelijk besluit aangezien er meer welzijnsprojecten in Lingewaal een financiële bijdrage van de gemeente nodig hebben terwijl men ook een bezuinigingopdracht heeft. De vergadering begint donderdag om 20:00 op het gemeentehuis. Na de vaste agendapunten is de sporthal als eerste aan de beurt. De vergadering is openbaar dus iedereen kan komen. De afgelopen vergadering zat de zaal al best vol met mensen die betrokken/geïnteresseerd waren in dit project. Ook dit keer willen we met zoveel mogelijk WHV’ers op de tribune zitten om te laten zien dat een nieuwe hal voor ons van groot belang is.

  De stukken voor de raadsvergadering zijn te vinden via: http://www.lingewaal.nl/internet/bri-agenda_3149/item/vergadering-gemeenteraad_859.html. Als jullie nog vragen hebben mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur en kernteam van WHV