Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • WHV Familietoernooi 2022

  Op 13 maart 2020 hebben we, vlak voor de lockdown, het familietoernooi georganiseerd. Momenteel worden de maatregelen snel versoepeld en kunnen we weer met elkaar volleyballen! We gaan het familietoernooi dan ook weer organiseren en wel op vrijdag 11 maart 2022.

   klik hier voor alle informatie en het aanmeldformulier.

   Trommel je familie bij elkaar en hopelijk zien we elkaar op 11 maart!

   Met sportieve groet, namens de TAC

  Peter Voorburg

  Toernooi en Activiteiten Commissie WHV

   

 • Heren 1 - WHV wint voor eigen publiek

  De Asperense volleyballers speelden afgelopen zaterdag na lange tijd weer eens een wedstrijd in eigen huis. Dankzij het enthousiaste publiek op de tribune leek het weer op oude en vertrouwde tijden. De tegenstander was Sliedrecht Sport. Hoewel de Sliedrechtse equipe WHV hard liet werken voor de punten was het uiteindelijk toch de Asperense ploeg die met 3-1 de winst wist te pakken.

  WHV begon wel aardig maar dacht door de goede start dat ze dit klusje wel even zouden klaren. En daar wenste Sliedrecht niet aan mee te werken. De bezoekers werkten hard voor de punten en dwongen WHV tot hetzelfde. Mede dankzij het feit dat de service voor Asperense maatstaven ondermaats was, werd het uiteindelijk een gelijkopgaande set met een spannende slotfase. Gelukkig wist WHV in deze fase wel aan de goede kant van de score te blijven. Het tweede setpunt werd verzilverd door middenaanvaller Wildrik van de Plassche nadat deze knap werd aangespeeld door spelverdeler Niels Reder. Met 26-24 was de voorsprong een feit.

  Deze voorsprong bleek echter geen bevrijding te zijn voor de mannen van WHV. Het spel werd slordiger. De passing was niet altijd even zuiver en verdedigend werkte de ploeg misschien wel te hard. Spelers liepen elkaar soms in de weg in het achterveld. En daarnaast werd de bal vaak net niet zorgvuldig genoeg behandeld. Het oogde kortom allemaal wat ongelukkig in deze fase. Sliedrecht had het daarentegen beter voor elkaar. Doordat spelverdeler Niels Reder veelvuldig werd gedwongen om over de buitenkanten te spelen, konden zij zich daar prima op instellen. De setwinst ging met  20-25 dan ook terecht naar de bezoekers.

  Waar WHV in de slotfase van de tweede set al een opleving liet zien, trok de ploeg deze lijn door in de derde en vierde set. De servicedruk werd opgevoerd met onder meer enkele prima reeksen van René Roth. Maar ook de passing werd zorgvuldiger zodat de Asperense middenaanvallers meer in het spel betrokken konden worden. Deze variatie betaalde zich uit. De aanvallers van WHV kwamen steeds makkelijker tot scoren ondanks het feit dat Sliedrecht hard bleef werken in de verdediging. Zeker Stefan Arp kwam in deze fase aanvallend prima uit de verf. En zo wisten de Asperense mannen de 3-1 zege uiteindelijk toch nog relatief gemakkelijk binnen te halen.

  Met 26 punten uit 7 gespeelde wedstrijden draait de Asperense ploeg nog altijd prima mee. Komende vrijdagavond mag de ploeg naar Capelle aan de IJssel afreizen om daar de degens te kruisen met VCN. De ervaring leert dat dit altijd een taaie tegenstander is.

 • Heren 1 - WHV herstart de competitie met krappe nederlaag

  De Asperense volleyballers mochten de herstart van  de competitie direct aantreden tegen koploper Voleco. In Ouderkerk aan de IJssel werd het na een spannende wedstrijd uiteindelijk 3 – 2 voor de thuisploeg. Met slechts 6 wedstrijden op de teller heeft  WHV veruit de minste wedstrijden gespeeld in de competitie. Toch bekleedt de ploeg momenteel een prima zesde plek op de ranglijst.

  Ondanks het gebrek aan ritme en de afwezigheid trainer /coach Mirjam Steenis kwam WHV prima uit de startblokken. Het spel ging gelijk op mede dankzij de passing die goed verzorgd was en prima serveerwerk van onder meer Niels Reder en Joeri van Wijk. Eind van de set leek WHV zelfs af te stevenen op de setwinst maar helaas zorgden enkele ongelukkige momenten en persoonlijke foutjes ervoor dat de winst toch naar Voleco ging.

  De tweede set van WHV was van beduidend lager niveau. Veel fouten in de passing en de aanval van de ploeg maakten dat deze set vrij gemakkelijk door de thuisploeg werd gewonnen. De derde set leek even dezelfde kant op te gaan. De passing aan Asperense zijde was wisselvallig en als de pass wel goed lag hadden de aanvallers moeite om de blokkering van Voleco te omzeilen. Een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche leidde echter de ommekeer in. Het geloof kwam weer terug in de ploeg zodat het passend en aanvallend weer een vuist kon maken. Zeker René Roth en Stefan Arp waren nauwelijks af te stoppen voor de verdediging van Voleco. En zo wisten de Asperense mannen een 15 -5 achterstand heel knap om te buigen in een 19 – 25 setwinst.

  De vierde set ging WHV verder op dezelfde voet. Met gevarieerd spel en een gezonde werklust bouwde de ploeg een voorsprong op. Eind van de set drong Voleco nog wel aan maar de Asperense volleyballers wisten toch stand te houden. Dit mede dankzij enkele subtiele ballen van Ewout de Jong en Jonathan Heijting.

  En dus moest een vijfde set beslissing brengen. Helaas miste WHV in deze set net even de scherpte en zorgvuldigheid van de voorgaande twee sets. De ploeg miste begin van de set al een aantal kansen om tot scoren te komen en liep daardoor in het vervolg achter de feiten aan. En zo ging met 15-12 de set en de eindzege naar Voleco.

  Aanstaande zaterdag hoopt WHV weer haar eerste thuiswedstrijd te spelen als Sliedrecht Sport op bezoek komt.

 • WHV BINGO VRIJDAG 19 Februari

  Volleybalvereniging Wij Houden Vol organiseert in samenwerking metCafe-Cafetaria de Wiel weer een gezellige Bingo-avond!

  Op vrijdagavond 19 februari organiseert WHV opnieuw een Bingo maar dit keer online in plaats van in Cafetaria de Wiel.

  De Bingo is zoals inmiddels gebruikelijk verdeeld over 6 rondes, 5 reguliere rondes en 1 superronde. In alle rondes zijn 3 prijzen te verdienen. Tijdens de reguliere rondes wordt gespeeld om een totaal van € 50,- en tijdens de superronde spelen we om de hoofdprijs van € 200,-. Daarnaast zijn er nog leuke verrassingsprijzen te winnen.

  Je moet van tevoren boekjes bestellen zodat we kunnen zorgen dat je ze optijd in huis hebt voor een leuke afwisselende avond tijdens de lockdown.

  Bestellen kan met het bestelformulier op www.wijhoudenvol.nl/bingo bestellen kan tot 17 februari.

  Het inschrijfgeld is € 15,- per 6 kaarten (voor iedere ronde 1).

  Het is toegestaan om met meerdere kaarten tegelijk te deel te nemen.

  Je betaalt uiteraard voor het aantal gekochte boekjes.

 • Heren 1 - WHV komt net te kort

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel op bezoek. Een ploeg die de laatste weken een aardige opmars wist te maken en tot voor zaterdag de derde plek op de ranglijst bekleedde. De derde set bleek de cruciale set van de wedstrijd. Beide ploegen streden om de 2-1 voorsprong te pakken. Helaas voor de Asperense ploeg was het Voleco die de set uit het vuur wist te slepen. Daarna maakten de bezoekers het karwei eenvoudig met 1-3 af.

  De Asperense mannen startten de wedstrijd sterk. Niels Reder zette de toon met een uitstekende servicebeurt waardoor WHV al snel een comfortabele voorsprong wist te pakken. Pas halverwege de eerste set kreeg Voleco meer grip op de service van WHV zodat ze aanvallend meer konden uitrichten. De bezoekers slopen dichterbij maar te laat om nog aanspraak op de setwinst te maken.

  De tweede set had WHV het moeilijker. De verdediging aan de zijde van Voleco was beter ingesteld op het Asperense spel zodat de ploeg lastiger tot scoren kwam. Steeds vaker stuitte de ploeg aanvallend op de blokkering van de tegenstander of werd de bal achterin opgepakt. Daarnaast wist WHV ook serverend niet het verschil te maken. Toch bleef de ploeg hard werken en kwam het in de slotfase nog aardig terug. Desalniettemin moest WHV toestaan dat de set met 23-25 naar Voleco ging.

  De derde set werd een aardig gevecht. Een sleutelset voor de wedstrijd. WHV knokte hard. Joost de Jong en Wildrik van de Plassche wisten achterin veel van de grond te houden terwijl Stefan Arp op de midden en René Roth op de diagonaal bijna niet af te stoppen waren. Daarnaast zorgde Joeri van Wijk er passend voor dat Niels Reder de ballen op een presenteerblaadje kreeg om zo zijn  aanvallers aan het werk te zetten. En lang leek het erop dat de Asperense volleyballers de 2-1 voorsprong gingen pakken hoewel Voleco dicht in het spoor bleef. Helaas ging het in de slotfase mis. Op een 23-22 stand had de ploeg de kans om  op setpunt te komen. Het sterke blok van Voleco hing echter in de weg. Datzelfde blok hing nog een keer in de weg en samen met een foute pass was het gedaan met de set.

  In de vierde set kwam Rens de Ridder in de ploeg voor René Roth en Tobias Pesselse voor Joeri van Wijk. En hoewel beide invallers het prima deden moest WHV even wennen aan de nieuwe samenstelling. Daarnaast moest ook het verlies van de derde set nog verwerkt worden. De Asperense mannen keken dan ook al snel tegen een achterstand aan die niet meer te overbruggen viel. En daarmee was de 1-3 nederlaag een feit. Voleco klimt dankzij deze overwinning op naar de tweede plek op de ranglijst terwijl WHV nog altijd stevig op de vijfde plek staat.

  De volgende wedstrijd voor WHV is pas op 7 maart als het in eigen huis VC Wik Groot Ammers ontvangt. Een ploeg die alles uit de kast zal halen om uit de degradatiezone te geraken.

 • WHV bingo in de Wiel

  Op vrijdagavond 27 maart organiseert WHV wegens doorslaand succes voor de derde keer een Bingo. De Bingo vindt plaats in cafetaria in de Wiel in Asperen en is verdeeld over 6 rondes, 5 reguliere rondes en 1 superronde. In alle rondes zijn 3 prijzen te verdienen. Tijdens de reguliere rondes wordt gespeeld om een totaal van € 50,- en tijdens de superronde spelen we om de hoofdprijs van € 250,-. Daarnaast zijn er nog leuke verrassingsprijzen te winnen. 

  Je kan van tevoren je plekje voor de avond reserveren, want vol=vol. Reserveren kan via www.wijhoudenvol.nl/bingo of aan de bar van cafetaria De Wiel (0345 616 210). Het inschrijfgeld is € 15,- per 6 kaarten (voor iedere ronde 1)  Het is toegestaan om met meerdere kaarten tegelijk te deel te nemen. Je betaalt uiteraard voor het aantal gekochte boekjes.

 • Heren 1 - Nette uitoverwinning voor heren WHV

  De Asperense volleyballers waren afgelopen vrijdagavond te gast in Hardinxveld. Hoewel de eerste set tegen OKK’70 verloren ging, herpakte de ploeg zich goed en wist het de achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning. Dankzij deze zege verstevigt de ploeg de vijfde plek op de ranglijst.

  In de eerste set moesten de Asperense mannen even op stoom komen. Coach Mirjam Steenis had noodgedwongen wat geschoven in de opstelling. Aanvoerder Stefan Arp kampte met wat kuitproblemen en verschoof om die reden van de middenpositie naar de passer loper positie. Een plek waar je iets minder vaak hoeft te springen en de bewegingen beter kan controleren. René Roth vulde zijn plek op de middenpositie in en Joeri van Wijk verschoof van de passer loper positie naar de diagonaal.

  Deze stoelendans leidde aanvankelijk tot wat aanpassingsproblemen in de Asperense ploeg. Het was in het begin van de eerste set even zoeken naar de posities en de vaste patronen. Het spel was rommelig en ondanks het harde werken, stuitte WHV te vaak op de blokkering van de tegenstander. Langzaam maar zeker speelde de Asperense ploeg zich echter beter in de wedstrijd. Te laat voor de eerste set maar een prima opmaat voor de tweede.

  Na de verloren eerste set was WHV dan ook de bovenliggende partij. Een belangrijk element hierin was de passing die steeds zuiverder werd. Zeker Joeri van Wijk wist de ballen prima bij spelverdeler Niels Reder te brengen die daardoor meer kon variëren in zijn aanvalsspel. Met de name de snelle middencombinaties met Wildrik van de Plassche kwamen daarbij goed door. En dankzij de dreiging op de midden kwam er meer ruimte voor buitenaanvallers Joost de Jong en Stefan Arp die daar gretig gebruik van maakten. Ook de servicedruk ging onder impuls van Niels Reder omhoog. Dit in combinatie met het sterke blokkerende werk van René Roth zorgde ervoor dat de thuisploeg steeds moeilijker tot scoren kwam. En al deze ingrediënten samen brachten WHV naar een 1-2 voorsprong.

  Begin vierde set begon de machine echter af en toe weer wat te haperen. Wat fouten in de passing en de aanval hadden tot gevolg dat WHV tegen een kleine achterstand moest aankijken. Niels Reder wist het tij echter te keren door halverwege de set een prima servicereeks af te leveren. Later deed ook Joost de Jong nog een duit in het zakje. Samen met het prima aanvallende werk van Stefan Arp in deze set kon zo de 1-3 overwinning veilig worden gesteld.

  Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Voleco. Deze ploeg uit Ouderkerk aan de IJssel bekleedt de vierde plek op de ranglijst. Een mooie strijd in de subtop dus.

 • Dames 1 - WHV neemt 4 punten mee uit Aalst

  De volleybaldames uit Asperen hebben afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij een 3-1
  overwinning geboekt, dit keer tegen het eerste damesteam van Podarwic uit het Brabantse
  Aalst.

  WHV begon sterk aan de wedstrijd en wist dankzij onder andere hun sterke aanvalsspel een
  mooie voorsprong op te bouwen van 5 punten. Halverwege de set slopen er steeds meer
  foutjes in het spel van WHV, waaronder communicatiefouten in het achterveld, waarvan
  Podarwic kon profiteren. Hierdoor werd de slotfase erg spannend en moesten de dames uit
  Asperen extra aan de bak. Bij een stand van 20-20 werd jeugdspeelster Marit Herold in het
  team gebracht om Podarwic vanaf de servicelijn extra onder druk te zetten. Dit deed zij zeer
  verdienstelijk en serveerde WHV naar een comfortabele voorsprong (20-24). Ondanks deze
  voorsprong was het lastig voor WHV om de set definitief binnen te slepen. De set werd
  uiteindelijk wel gewonnen met 25-27.

  De tweede en derde set gingen iets eenvoudiger voor WHV. Er werd hard gewerkt, de
  servicepass lag steeds beter en er werden mooie series gemaakt vanaf de servicelijn door
  Lotte Kleijer en Genevieve van der Lek. Ondanks hier en daar slordig spel van WHV had
  Podarwic geen antwoord op het spel van de Asperse dames. Deze sets werden gewonnen
  met 20-25 en 21-25.

  Helaas kon WHV het niveau uit de tweede en derde set niet vasthouden in de laatste set.
  Lotte Kleijer begon de set zeer sterk en serveerde WHV naar een 6-0 voorsprong. Ook
  Wietske van Dortmont en Esther Hoppesteyn sloegen de ballen overtuigend op de vloer aan
  de kant van Podarwic, maar helaas konden de dames uit Asperen dit niveau niet de hele set
  vasthouden. Door een sterke service van Podarwic werd WHV onder druk gezet. De dames
  uit Aalst gaven hun voorsprong van 3 punten niet meer uit handen. De laatste set werd
  verloren met 25-22.

 • Dames 1 - WHV pakt de winst ondanks domper in derde set

  Op zaterdag 1 februari 2020 speelde WHV uit Asperen tegen Phoenix Dames 1. Na twee sets zonder veel moeite binnengesleept te hebben, gaven de dames de derde set onnodig weg. De wedstrijd werd gewonnen door de Asperse dames met 3-1. 

  Gemakkelijke winst
  De dames van WHV begonnen sterk aan de wedstrijd. Door een mooie servicereeks van Wietske van Dortmont bemachtigde WHV een ruime voorsprong (8-1). WHV had weinig moeite met de aanvallen van Phoenix dames 1, en door rake klappen van Monique van Kempen behielden de dames de voorsprong zodanig, dat jeugdspelers Anouk van Dortmont en Marit Herold van WHV ook hun punten konden meepakken. Het werd 25-17. De tweede set lukte het WHV opnieuw om een grote voorsprong te creëren. Ondanks veel eigen fouten van WHV, hielden ze Phoenix moeiteloos in bedwang. Ook deze set werd zonder veel moeite gewonnen: 25-18.

  Domper voor WHV
  De derde set startte WHV niet goed. De dames begonnen niet met de basis, waardoor er wat onduidelijkheid ontstond in het veld en WHV een achterstand van 5 punten te verduren kreeg. Het lukte de dames om iets terug te komen met de vaste zes speelsters, maar coach Ralph Sap moest toch een time-out nemen op 19-22. Met een stand van 24-24 werd de slotfase erg spannend, maar leek WHV het voortouw te nemen door een slimme bal van Irene Bijl en harde klappen op de buitenkant van Wietske van Dortmont. Toch lukte het WHV door onnodige eigen fouten niet om de set binnen te slepen: 28-30.

  Opnieuw sterk
  De vierde set begon Marit Herold in de basis op de diagonaal, en serveerde WHV met haar floatservice meteen naar een voorsprong van 9-0. WHV herpakte zich, na de teleurstellende derde set, en maakte de wedstrijd zuiver af: 25-11.

 • Heren 1 - WHV ziet gat naar top 3 groeien

  Het Rotterdamse Fusion was afgelopen zaterdag een maatje te groot voor de Asperense volleyballers. Zeker in de eerste twee sets kwam WHV er nauwelijks aan te pas. Pas in de laatste twee sets lieten de Rotterdammers de teugels enigszins vieren. De derde set kwamen de Asperense volleyballers dicht bij setwinst maar uiteindelijk wisten ze alleen de vierde set uit het vuur te slepen.

  Voor WHV was deze wedstrijd de kans om weer richting top drie van de ranglijst te komen. Fusion stond als derde geklasseerd terwijl de Asperense volleyballers in de afgelopen periode waren teruggezakt naar de vijfde plek. Al snel werd echter duidelijk dat WHV te kort kwam om het de Rotterdammers moeilijk te maken.

  Fusion beschikt over een gezonde mix van ervaren spelers met divisie ervaring en jonge talenten die worden klaargestoomd voor een hogere divisie. De bezoekers kwamen dan ook velen malen makkelijker tot scoren dan WHV. De spelverdeler had zijn aanvallers voor het uitkiezen. Elk van de spelers wist langs of via de blokkering van WHV te scoren. De Asperense mannen daarentegen hadden moeite om de passing goed bij spelverdeler Niels Reder te brengen. Die was daardoor vaak aangewezen op een hoge setup aan de buitenkant. En daar was Fusion dan al op berekend zodat WHV slechts moeizaam tot scoren kwam.

  Dit spelbeeld bleef twee sets overeind. WHV kon af en toe via een goede servicereeks even wat punten scoren. Maar in geen van beide sets kwam de thuisploeg in de buurt van setwinst. Pas in de derde set begon WHV echt mee te doen. Fusion liet de teugels wat vieren en voerde wat wissels door. De Asperense mannen roken hun kans en voerden de druk op. De servicebeurten leverden meer druk op en de passing werd zorgvuldiger. Hierdoor kon Niels Reder meer variatie in het aanvalsspel leggen en middenspelers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche meer in het spel betrekken.

  Dat leverde bijna de winst in de derde set op. Helaas haperde de machine op setpunt. De 24-23 voorsprong werd weggeven door een foute service waarna de ploeg twee keer niet tot scoren kwam met hun eigen aanval. De vierde set ging beter. De hard werkende thuisploeg bouwde vanaf de start een voorsprong op die het niet meer weggaf. En zo wist de ploeg toch nog één punt aan de wedstrijd over te houden.

  Met nog 7 wedstrijden te gaan, behoudt WHV de vijfde plek. De voorsprong op de nummer zes blijft vooralsnog ruim. Wel zien de Asperense heren het gat naar de top drie positie groeien naar 4 punten. Komende vrijdag mag WHV op bezoek in Hardinxveld.

 • Heren 1 - WHV verliest van koploper

  De Asperense volleyballers waren afgelopen vrijdagavond te onzorgvuldig tegen de lijstaanvoerder OKK’70. In Hardinxveld was met name de passing aan de zijde van WHV te slordig. Hierdoor kon de ploeg aanvallend te weinig uitrichten tegen de thuisploeg. Op de 3-1 nederlaag viel dan ook weinig af te dingen. Dankzij deze nederlaag zakte WHV naar de vierde plek op de ranglijst.

  De Asperense heren hadden vanaf het eerste punt grote moeite om de service van OKK’70 goed bij spelverdeler Niels Reder te brengen. Er zat te veel twijfel tussen de oren van de Asperense volleyballers waardoor de reactie en verplaatsing richting de balbaan net te lang duurden. Het resultaat was dat er geen enkele verassing in de aanval van WHV gelegd kon worden. De verdediging van de thuisploeg kon zich hierdoor met groot gemak instellen op Asperense aanval. Hierdoor stuitte WHV te vaak op de vijandelijke blokkering of werd de bal gemakkelijk opgepakt in het achterveld van de thuisploeg. En die hadden aanzienlijk minder moeite om tot scoren te komen. Dit mede omdat WHV ook weinig energie in de verdediging legde.

  De eerste drie sets gingen op deze manier dan ook vrij kansloos verloren voor de Asperense ploeg. Pas in de loop van de derde set begon WHV iets op te krabbelen. Een tactische omzetting van gelegenheidscoach Mirjam Steenis pakte goed uit. Passer-loper Stefan Arp verschoof naar de middenpositie en Joost de Jong nam de passer-loper positie over. En beide heren vulden deze rol prima in. De derde set was niet meer te redden maar de vierde set kon hierdoor wel worden binnengesleept. Niet onbelangrijk was dat deze vierde set de passing beter werd verzorgd. Hierdoor konden de middenspelers Stefan Arp en de jarige Wildrik van de Plassche voor dreiging zorgen. En daar profiteerden de buitenaanvallers weer van. Dit gaf de ploeg daarnaast ook energie om meer ballen te verdedigen in het achterveld.

  Meer dan de eer en een punt kon er echter niet meer worden gered door WHV. Dat was dan ook wel het minste wat de ploeg na drie matige sets was verschuldigd aan het meegereisde publiek. Zaterdag over een week kan de Asperense ploeg echter revanche nemen als OKK’70 in Asperen op bezoek komt.

 • Heren 1 - WHV kan net niet doordrukken

  Afgelopen zaterdag speelde WHV in eigen huis tegen de nummer 2 van de ranglijst City Bril Krimpen. Hoewel de ploeg in de strijd om de tweede plek op een 2-0 voorsprong kwam, verloren zij uiteindelijk toch met 2-3. De Asperense mannen konden het niveau net niet lang genoeg volhouden en moesten toestaan dat de ervaren equipe uit Krimpen aan de IJssel het tij wist te keren. Het gat naar de nummer 1 en 2 van de ranglijst bedraagt nu 6 punten met nog 6 wedstrijden te gaan.

  De Asperense ploeg kwam uitstekend uit de startblokken. Spelverdeler Niels Reder wist met een prima servicereeks WHV direct op een comfortabele voorsprong te zetten die niet meer werd weggegeven. Ook de tweede set wist WHV aardig initiatief te houden. Opnieuw waren de ingrediënten een goede servicedruk en een prima blokkering. Daarnaast had spelverdeler Niels Reder met Stefan Arp en René Roth twee aanvallers waar hij altijd op kon terugvallen.

  Maar vanaf de derde set ging het moeizamer. Hoewel de ploeg nog altijd hard werkte, kwam het steeds moeizamer tot scoren. De passing werd wat minder zorgvuldig en de tegenstander was beter ingesteld op het spel van WHV. Krimpen had via een slimme omzetting de middenposities versterkt waardoor ze naast een betere blokkering ook nog eens veel meer scorend vermogen kregen. En dat leverde WHV hoofdbrekens op waar niet echt een passend antwoord op werd gevonden. En hoewel de ploeg door hard werken en enkele aardige servicereeksen nog wel terug wist te komen in deze derde set was het niet genoeg voor de setwinst.

  De vierde set was de minste goede set van Asperense kant. De servicedruk was laag en City Bril kwam heel gemakkelijk tot scoren. De Asperense aanval daarentegen wist nauwelijks meer langs de blokkering van de tegenstander te komen. En zo wisten de bezoekers de stand uiteindelijk weer gelijk te trekken en moest een vijfde set de beslissing brengen. En hoewel WHV aanvankelijk een paar punten achter kwam, werd nog één keer alles uit de kast getrokken. Onder impuls van Stefan Arp en René Roth wist de Asperense ploeg zich terug te knokken in deze vijfde set en pakte zelfs de voorsprong. Maar waar de overwinning binnen handbereik leek te liggen, zorgden twee ongelukkige momenten ervoor dat het toch Krimpen was dat met 2-3 de overwinning wegkaapte.

  Een domper dus voor de Asperense ploeg. Tijd om lang te treuren is er echter niet want aankomende vrijdag wacht alweer de confrontatie met de nummer 1. WHV mag dan op bezoek bij OKK’70 in Hardinxveld.  

 • Dames 1 - Dames WHV dwingen winst af

  ASPEREN – Op zaterdag 16 februari streed het vrouwenteam van WHV tegen de nummer 4 van de ranglijst en haalden de dames door sterk spel en slimmigheid de punten binnen. Het werd 3-1 voor de thuisploeg. 

  Voorafgaand aan de wedstrijd laaide het vuur al bij de dames op. De punten moesten en zouden in Asperen blijven. Gebrand om te winnen gingen ze dan ook het veld op. De eerste set liep erg gelijk op. Van beide kanten werden slimme en harde ballen gespeeld en het was dan ook erg spannend. Toch lukte het WHV om de set naar zich toe te trekken, mede door slimme spelverdeling van Mirjam Steenis en geplaatste ballen door de aanvallers. Het werd 25-22. 

  De tweede set begon WHV met een goede voorsprong, door onder andere mooie aanvallen van Bernadet Arendsen. Toch behielden de dames van WHV de voorsprong niet en kwam Forza sterk terug. Na een nuttige time-out van coach Ralph Sap, lukte het de dames om de leiding te herpakken, en pakte WHV alsnog de set, met een stand van 25-19. 

  Opnieuw begon WHV de derde set sterk. Door een mooie servicebeurt van Lotte Kleijer en een sterke aanval van Wietske van Dortmont en Esther Hoppesteyn werd de tegenstander al vanaf het begin weggeblazen. Toch lukte het Forza om bij te blijven, waardoor WHV het even benauwd kreeg. Het jonge team van WHV bleef echter aan de winnende hand en sleepte opnieuw de winst binnen. De set eindigde in 25-21. 

  De vierde set was het minder feestelijk aan de kant van WHV. Er werden veel onnodige fouten gemaakt, iets wat de dames van WHV al vaker de kop heeft gekost, waardoor Forza weinig hoefde te werken om de set in de wacht te slepen. Het werd 25-16 voor de tegenstander. 

  De dames van WHV hebben de komende twee weken vrij, maar spelen op 9 maart weer bij tegen Voleco DS 2, in Ouderkerk aan den IJssel.

   

 • Heren 1 - WHV wint strijd om derde plek

  De Asperense volleyballers boekten afgelopen zaterdag een prima zege op naaste concurrent Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel. Waar WHV in eigen huis nog kansloos ten onder ging tegen deze ploeg, wisten zij nu met een 1-3 overwinning revanche te nemen. Daarmee behoudt de ploeg tegelijk de derde plek op de ranglijst.

  Vanaf het eerste punt in de wedstrijd wist WHV Voleco onder druk te zetten. Dankzij de sterke Asperense service had de thuisploeg het zwaar met het spelen van de side-out. Daarnaast was trainer / coach Hessel Reinsma zo slim geweest om de boomlange René Roth blokkerend op de sterke passer – loper van de tegenstander te zetten. En dat pakte prima uit. Deze speler was in eigen huis nog een ware plaag voor WHV maar kwam nu nauwelijks tot scoren. Verder hadden de Asperense mannen een prima ontspanning in hun spel. Plezier in combinatie met hard werken bleek een goede mix te zijn. Een mix die in deze eerste set zelfs een 13-25 overwinning opleverde.

  Ook in de tweede set had WHV de overhand. De ploeg was niet meer zo dominant als in de eerste set, maar kwam niet in problemen. De Asperense mannen stonden continu aan de goede kant van de score. En hoewel er af en toe momenten waren dat de punten even wat moeizamer tot stand kwamen, wist spelverdeler Niels Reder toch altijd weer een scorende speler te vinden.

  De derde set bleek zoals wel vaker de meest lastige. Na twee gewonnen sets zakte de concentratie weg en verloor WHV aan scherpte. De service ging vaker fout en had minder druk. En dat moet je niet doen tegen een ploeg als Voleco. Die profiteerde daar dankbaar van en begon gelijk te draaien. Daarbij hadden de Asperense mannen in deze set grote moeite om de passing goed bij spelverdeler Niels Reder te krijgen. Lichte frustratie en gemopper waren het gevolg wat meestal niet bijdraagt aan het spel. Gelukkig wist WHV tegen het einde van de set de negativiteit van zich af te zetten. De onrust en angst verdwenen uit het spel en hoewel de achterstand te groot was om in de derde set nog iets te doen, werd hier de basis gelegd voor de winst in de vierde set.

  Niels Reder startte deze vierde set gelijk met een goede servicereeks. Toch haperde halverwege de set de Asperense machine nog even. De sterk spelende aanvoerder Stefan Arp die veel tot scoren kwam deze wedstrijd, had even moeite om langs de vijandelijke blokkering te komen. Gelukkig herpakte hij zich uiteindelijk prima door de bal slim via de handen van Voleco te scoren. De thuisploeg kende in de slotfase nog een korte opleving. Voleco vocht voor zijn laatste kans en WHV zag iets van de voorsprong verdwijnen. Diagonaalspeler René Roth pakte echter zijn verantwoordelijk en wist een lastige bal te scoren en daarmee de stand op 22-24 te brengen.

  Komende zaterdag staat er opnieuw een interessante ontmoeting op de kalender. WHV ontvangt dan de nummer twee van de ranglijst City Bril Krimpen in eigen huis.

 • Dames 1 - Geweldige 4-0 winst naar dames 1 WHV

  Afgelopen zaterdag, 2 februari, mochten vele toeschouwers getuige zijn van een glansrijke overwinning voor de dames 1 van WHV. Het Asperse team speelde een thuiswedstrijd tegen de dames 1 van Move4U uit Vlaardingen.

  Een aantal mooie acties van de dames van WHV maakten dat zij al snel een flinke voorsprong kregen op de tegenstander. Zo vormden Esther Hoppesteyn en Lotte Kleijer een sterk blok en wist Mirjam Steenis een bal erg taktisch in het veld van de Vlaardingers te prikken. De eerste time-out werd al vrij snel aangevraagd, bij een stand van 6-1 voor het Asperse team. Na de time-out volgde een mooie aanval van Lotte Kleijer en een slimme prikbal van Irene Bijl. Toch wisten de dames van Move4U behoorlijk terug te komen, waardoor coach en trainer van dames 1 WHV, Ralph Sap, een time-out aanvroeg. De set bleef tot het einde toe spannend, maar het lukte de Aspenaren uiteindelijk toch om de set in de wacht te slepen.

  De tweede set was een echte nek-aan-nekrace. Beide teams deden erg hun best om de punten binnen te slepen. Irene Bijl maakte door middel van een omloop een mooie aanval en ook Esther Hoppesteyn en Wietske van Dortmont wisten aardig wat indruk te maken door met flinke klappen de bal in het veld van de tegenstander te meppen. Het is opvallend hoe vaak de beide teams deze set gelijk stonden. Het scoreboard gaf deze set standen als 9-9, 17-17, en 21-21 aan. Wendy de Bie, een ervaren WHV-speelster die het Asperse team deze zaterdag kwam versterken, zette met haar servicereeks de tegenstander flink onder druk. Ralph Sap wilde Hadassa Bakker aan het einde van de set de kans geven de set af te maken, welke ze met beide handen aannam. WHV won de set met 27-25.

  Waar de uitslagen van de eerste sets nog erg dicht bij elkaar lagen, wisten de Asperse dames in de laatse sets de voorsprong een stuk groter te houden.
  Aan het begin van de derde set legde Wietske van Dortmont al snel een mooie prikbal in het veld van Move4U en maakte Hadassa Bakker een krachtige aanval. Ook op de servicedruk was bij het Asperse team weinig aan te merken. Terwijl Lotte Kleijer en Wendy de Bie prachtige ballen over het net bleven serveren, leek bij de tegenstander de moed echt in de schoenen te zakken. De coach uit Vlaardingen vroeg een time-out aan bij een stand van 13-2 voor WHV. Een korte toespraak van de coach leek voor de Vlaardingers echter niet te werken, want de Aspenaren behielden een fikse voorsprong. Na nog een time-out aan te hebben gevraagd wist Move4U alleen wel een tikkeltje terug te komen. Door slimme ballen van onder andere Hadassa Bakker, Wendy de Bie en Wietske van Dortmont wist WHV de tegenstander echter op veilige afstand te houden. Asperen won de derde set met 25-13.

  De winnaar van de wedstrijd was al bekend, maar het team uit Vlaardingen bleef toch dapper vechten. Beide teams liepen aan het begin dan ook aardig gelijk op. Zowel WHV als Move4U wisten goede acties neer te zetten. Aan de Asperse zijde legde Mirjam Steenis opnieuw een slimme prikbal weg en zette Gènevieve van der Lek een mooi blok neer. Op deze manier wist het Asperse team uiteindelijk weer een voorsprong te maken. De coach van de tegenpartij deed nog een poging het beste uit zijn team te halen, door een time-out aan te vragen bij een stand van 8-16, maar dit deed, gelukkig voor WHV, het tij niet keren. Hadassa Bakker bleef brutaal harde ballen slaan, waardoor de Vlaardingen geen kans meer leken te maken deze laatste set in de macht te slepen. De dames van WHV wonnen ook deze laatste set, waarbij het scoreboard een stand van 25-13 liet zien.

 • Heren 1 - 4-0 overwinning heren WHV

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag SNA uit Bleskensgraaf te gast. Waar WHV uit tegen dit team nog een 1-2 voorsprong weg gaf, was de ploeg nu vier sets heer en meester. Zeker op de momenten dat spelverdeler Niels Reder de bal zuiver toegespeeld kreeg, wist hij de verdediging van SNA helemaal uit elkaar te spelen. Dankzij deze overwinning herovert de ploeg de derde plek op de ranglijst.

  Vanaf het eerste punt werkten de mannen van WHV hard voor de punten. En hoewel het spel zeker nog niet feilloos was, viel er geen bal onnodig op de grond. Daarnaast pakte de strategie van trainer / coach Hessel Reinsma goed uit. Door continu de spelbepalende passer – loper van SNA te bestoken met de service kwam hij onder druk te staan. Hierdoor kwam hij minder tot scoren dan gebruikelijk. En daarmee werd er een belangrijke angel uit het spel van SNA gehaald.

  Nadat de eerste set met 25 -15 door WHV werd binnengehaald, startte spelverdeler Niels Reder de tweede set direct met een prima servicereeks. Op zijn service kwam de ploeg gelijk op een voorsprong van 7-0 die niet meer uit handen werd gegeven. Dit ondanks het feit dat SNA knokte voor elk punt. Maar uiteindelijk was het aanvalsgeweld van onder meer Stefan Arp en René Roth de bezoekers toch te veel. En zo kwam WHV via 25-19 op een 2-0 voorsprong.

  De derde set was misschien wel de lastigste. De bezoekers vochten voor hun laatste kans en bij WHV zakte de concentratie iets weg. Met name de service werd minder zorgvuldig en ging wat vaker fout. SNA bleef dan ook lang langszij en liet geen bal zomaar vallen. Virgil in den Eng wist echter met een prima invalbeurt WHV weer even de goede kant op te wijzen. Met een sterke servicereeks wist hij enkele punten op rij te maken en het verzet van SNA te breken. Daarnaast werd er in het laatste deel van de derde set slim aangevallen. Ook als de passing even niet optimaal was werd een steeds een oplossing gevonden om tot scoren te komen.

  De vierde set was een formaliteit. Middenspeler Wildrik van de Plassche die al enige tijd worstelt met knieproblemen kreeg rust en zag zijn vervanger Virgil in den Eng prima werk afleveren. Joeri van Wijk zorgde verder passend en verdedigend voor veel rust achterin. En aan dat laatste ontbrak het SNA in de laatste set. Met 25- 13 wist WHV dan ook de 4-0 en daarmee de volle winst veilig te stellen. Het laatste punt voor de wedstrijd was voor middenman Brian van de Plassche die steeds beter zijn draai begint te vinden in het eerste herenteam.

  Aanstaande zaterdag wacht WHV de lastige uitwedstijd tegen nummer vier van de ranglijst Voleco. In Ouderkerk aan de IJssel kan de Asperense ploeg dan ook een aanval verwachten op de derde plek.

 • Dames 1 - WHV pakt punt ondanks matig spel

  Het eerste damesteam van WHV wist afgelopen zaterdag en punt mee te nemen uit Ouderkerk aan de IJssel door een set te pakken van Voleco. Met 3-1 verloor WHV van deze titelkandidaat en keerde, ondanks het matige spel, niet ontevreden huiswaarts. 

  De eerste set werd al snel duidelijk dat er diverse talentvolle speelsters aan de kant van Voleco speelden. Met name de linkshandige diagonaal (14 jaar) sloeg de ballen met gemak langs of over de blokkering van WHV en scoorde daarmee veel punten. WHV speelde vooral reactief en kon hierdoor niet zelf het spel maken. Met veel gemak won Voleco de eerste set met 25-14.

  De tweede set besloot WHV het heft in eigen handen te nemen en werd er meer druk in de service gelegd. De passers van Voleco hadden zichtbaar meer moeite om de bal bij de spelverdeler te brengen en zodoende kwamen de aanvallers er minder aan te pas. Hierop begon WHV met veel bravoure te spelen en dat bracht het jonge team van Voleco van haar stuk. Er slopen opvallend veel fouten in het spel van de ploeg uit Ouderkerk aan de IJssel en daar maakte WHV direct gebruik van. Tot ontsteltenis van Voleco, ging de tweede set met 20-25 naar WHV.

  In de derde en vierde set wist Voleco zich prima te herpakken. De spelverdeelster zocht haar beste aanvalster continu op en daar had de ploeg uit Asperen onvoldoende antwoord op. Met veel moeite wist WHV de punten boven de tien te brengen en van het opportunistische spel van de tweede set was niets meer overgebleven. De cijfers liegen er niet om: Voleco won de derde en vierde set met 25-10 en 25-13.

  Donderdag 1 maart a.s. speelt WHV in Rotterdam tegen Erasmus Volley en zaterdag 3 maart a.s. speelt WHV thuis tegen Sliedrecht Sport. Beide teams zijn directe concurrenten in de ranglijst.

 • Heren 1 - WHV blijft op koers

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Spijkenisse. Van de nummer laatst van de ranglijst werd uiteindelijk met 1-3 gewonnen. Ondanks het feit dat de eerste twee sets met zeer ruime cijfers werden gewonnen, bleek zoals vaker de derde set een struikelblok. Gelukkig stelde de ploeg in de vierde set orde op zaken. Dankzij deze zege behoudt WHV de tweede plek op de ranglijst en houdt dus zicht op promotie-degradatie wedstrijden.

  WHV kwam flitsend uit de startblokken afgelopen zaterdag. Spivo werd direct onder druk gezet met een prima service en daarnaast stond de Asperense ploeg verdedigend prima opgesteld. Zowel blokkerend als in het achterveld speelde WHV uitstekend. Joost de Jong had enkele prima reddingen in het achterveld en zowel Stefan Arp als René Roth wisten met regelmaat de vijandelijke aanval prima af te blokken. Ook Joeri van Wijk speelde weer een prima partij. En zo werden de eerste twee sets met 10 – 25 en  11 – 25 binnengehaald.

  Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Asperense volleyballers. Toch verliep de derde set volledig anders. Het ervaren Spivo schakelde een tandje bij en had inmiddels door hoe WHV speelde. De servicedruk ging omhoog zodat de Asperense ploeg minder kon variëren en opeens leek Spivo continu op de juiste plek te zitten qua blokkering en verdediging. WHV leek verrast door deze ontwikkeling en kon pas laat in de set een passend antwoord vinden. Te laat om set verlies te voorkomen maar bijtijds om de vierde set een ander verloop te geven.

  De vierde set ging aanvankelijk gelijk op. WHV had niet meer de overmacht uit de eerste twee sets maar had wel weer meer controle. Tegen het einde van de set ging het tempo en de energie omhoog en nam de Asperense ploeg afstand. Mede dankzij enkele prima services van Wayne Hol liep de ploeg in de slotfase weg van Spivo en stelde de eindzege met 20 – 25 veilig.

  Met nog zes wedstrijden te gaan staat WHV momenteel dus op een keurige tweede plek. Het venijn  zit dit seizoen echter in de staart voor de Asperense volleyballers. In de laatste drie wedstrijden treft de ploeg de nummer 1, 3 en 4 van de ranglijst. Maar de eerstvolgende wedstrijd is tegen Volley Zuid waar WHV vrijdag 9 maart op bezoek mag.

 • Open Poort wint het WHV basisscholen volleybaltoernooi

  Afgelopen vrijdag is bij volleybalvereniging WHV het jaarlijkse volleybaltoernooi voor basisscholen gehouden. Het toernooi was dit jaar wederom een groot succes. Aan het toernooi namen 9 scholen met in totaal 19 teams deel. Dit betekent dat er die avond circa 120 kinderen uit de gemeente Lingewaal en omgeving actief waren op het volleybalveld. 

  Vorig jaar had de Noachschool de beker in de wacht weten te slepen. De finale ging dit jaar echter tussen de Open Poort uit Asperen en de Bloeiende Betuwe uit Rhenoy. In de spannende finale was de Open Poort sterker, waardoor zij zich de winnaar mochten noemen van het toernooi en daarmee de wisselbeker mee naar huis mochten nemen.

 • Heren 1 - 3-1 thuiszege voor WHV

  Afgelopen zaterdag hadden de Asperense volleyballers oude bekende VC WIK Groot-Ammers op bezoek. Een tegenstander waar WHV al menig spannend duel heeft uitgevochten. Voor de tweede keer dit seizoen werd de strijd met 3 – 1 beslist in het voordeel van de Asperense ploeg. Door deze overwinning behoudt WHV de tweede plek met één punt voorsprong op Next Volley Dordrecht.

  De eerste set werd soepel gewonnen door de Asperense equipe. Met een prima service van onder meer Wayne Hol en Stefan Arp werd de side-out van WIK onder druk gezet. En verdedigend was WHV goed bij de les. Daarnaast hadden de bezoekers weinig grip op de snelle middenballen van Wildrik van de Plassche die regelmatig prima in stelling werd gebracht door spelverdeler Wayne Hol. Met 25-17 kwam WHV zo op een 1-0 voorsprong. 

  De tweede set liet echter een ander beeld zien. De ervaren ploeg van WIK rechtte de rug en begon direct met een prima servicereeks. En zo kwam WHV al snel op een achterstand van een paar punten die niet meer werd ingelopen. De bezoekers hielden WHV met hun service bij tijd en wijlen prima onder druk. Daardoor kon er minder over de midden worden gespeeld en kwam de druk te veel op de buitenkant te liggen. Daarnaast draaide de diagonaalspeler van WIK op volle toeren. En daar had de Asperense verdediging even geen passend antwoord op. En zo werd de stand weer gelijk getrokken.

  Waar WHV eind van de tweede set al een licht herstel liet zien, trok de ploeg dit in de derde set prima door. De ploeg van John Kemp en Niels Reder was weer op scherp gezet en de zuiverheid kwam terug in het spel. Hierdoor nam de dreiging van de middenaanvallers weer toe. Maar ook Joeri van Wijk en René Roth kwamen steeds beter in de wedstrijd te zitten. Door goed te variëren wist spelverdeler Wayne Hol regelmatig de blokkering van WIK uit elkaar te spelen. Met 25-19 pakte WHV de derde set en daarmee de 2-1 voorsprong.

  De vierde set moest door WHV gewonnen worden om te voorkomen dat het op een vijfde set aankwam. Na een weifelende start waren het toch de Asperense mannen die de bovenliggende partij waren. Maar het lukte niet om echt afstand te nemen van WIK. Goede momenten werden afgewisseld met mindere en af en toe sloop er wat onrust in de ploeg. Toch was het WHV dat als eerste op de 24 kwam en enkele matchpoints kreeg. Na er twee te hebben verspeeld was het dan toch eindelijk raak. Libero Joost de Jong wist de lastige service onder controle te houden zodat aanvoerder Stefan Arp op de midden kon worden aangespeeld en via de blokkering het verlossende punt kon maken. Zo pakte WHV met 25-23 uiteindelijk de overwinning.

  De volgende wedstrijd van WHV is op zaterdag 17 februari. WHV gaat dan op bezoek bij Spivo in Spijkenisse. Een ploeg die momenteel onderaan de ranglijst staat.

 • Dames 1 - WHV laat winst liggen tegen directe concurrent

  Afgelopen zaterdag heeft het eerste damesteam van WHV kostbare punten laten liggen tegen directe concurrent RVC/Libanon uit Rotterdam. Na een wedstrijd van bijna twee uur in Sporthal De Wiel in Asperen eindigde de strijd in een 2-3 verlies voor WHV en ging RVC er met de meeste punten vandoor. 

  RVC/Libanon stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 8e positie in de ranglijst en WHV bekleedde de 9e plek. Er zijn bij een volleybalwedstrijd vijf punten te verdelen en het verschil tussen beide teams was slechts drie punten, dus het belang van deze wedstrijd was groot. RVC/Libanon is een ploeg met ervaring, de meeste speelsters zijn op leeftijd en laten zich niet snel van de wijs brengen. Daarentegen is het geen snelle ploeg qua verdediging en ontbreekt het hen ook aan aanvalskracht. WHV kreeg van coach Niels Reder de taak hun eigen spel te spelen en niet mee te doen aan het rommelige spel van de tegenstander. De eerste set lukte dit redelijk. Met verrassend geplaatste ballen wist RVC het de Asperense dames nog knap lastig te maken, maar WHV had het verdedigend en aanvallend beter voor elkaar en won de set met 25-20.

  De tweede set kreeg WHV veel moeite met de service van RVC. Qua stand ging het gelijk op, maar aanvallend kon WHV onvoldoende brengen om zichzelf op voorsprong te zetten. Aan het einde van de set had WHV uiteindelijk meerdere kansen om de set uit te maken, maar verzuimde dit te doen. Door een scheidsrechterlijke dwaling sloeg de frustratie bij WHV toe, ten koste van het eigen spel en met een stand van maar liefst 27-29 ging de set naar RVC.

  Bewonderingswaardig is de manier waarop de Asperense dames zich in de derde set herpakten. Er werd opportunistisch gespeeld, iets wat we vorige week ook zagen in de wedstrijd tegen de koploper. De setstand spreekt voor zich, want met 25-17 werd de derde set overtuigend gewonnen. WHV miste vandaag het vermogen om dit spel langer dan een set vast te houden, want in de vierde set leek het kaarsje opgebrand. Fout na fout werd gemaakt, zowel in de passing als in de aanval. De ontgoocheling was van de gezichten af te lezen en RVC maakte hier effectief gebruik van. Met 13-25 won RVC de vierde set, een duidelijk dieptepunt voor de Asperense dames.

  Vanwege de 2-2 stand in sets werd er een beslissende vijfde set gespeeld. WHV kreeg het vlammetje echter niet meer aangewakkerd en wist het niveau van de derde set bij lange na niet meer te halen. Met 9-15 was de vijfde set en dus de winst voor RVC/Libanon. Drie punten voor de Rotterdamse ploeg en twee voor WHV, waardoor de stand voor deze twee teams ongewijzigd blijft.

  Volgende week speelt WHV niet. Zaterdag 17 februari a.s. speelt het team om 17:00 uur in Ouderkerk aan den IJssel.

 • WHV bedrijventoernooi

  Vrijdagavond 10 maart 2017 is het weer zover. Volleybalvereniging W.H.V. uit Asperen organiseert dan weer het jaarlijkse bedrijventoernooi!
  Hierbij nodigen we jou uit om met je collega’s een poging te wagen om de wisselbeker in de wacht te slepen. Dus spoor je collega’s aan om een gezellige avond met elkaar te volleyballen!

  Vergeet niet: Meedoen is belangrijker dan en net zo leuk als winnen!

  • Het inschrijfgeld bedraagt € 60,-. Dit bedrag kan voor aanvang van het toernooi contant worden betaald of vooraf worden overgemaakt op giro NL 92 INGB 0002 4650 74 t.n.v de Penningmeester van WHV.
  • Er kunnen maximaal 18 teams deelnemen, waarbij de volgorde van inschrijving bepalend zal zijn.
  • Het toernooi zal rond 19:30 uur beginnen.
  • Het toernooi wordt gehouden in:
   Sporthal “De Wiel”
   Leerdamseweg 39
   4147 BL ASPEREN
   Tel: 0345 616210

  Bent jij enthousiast geworden? Meldt je zich dan snel aan door het online aanmeldingsformulier voor maandag 27 februari as. in te vullen.


  Belangrijk:
  Er worden nog sponsors gezocht voor het bedrijventoernooi. Vind jij het leuk om dit toernooi te sponsoren, laat ons dit dan weten! Zo kunnen we de vereniging levend houden en volleybal aanbieden voor onze leden en niet-leden!

  Wij hopen jouw bedrijf op vrijdag 10 maart in “De Wiel” te mogen verwelkomen.

  Met vriendelijke groet,
  Toernooi en Activiteitencommissie van WHV

 • WHV Dames 1 – Fusion Dames 1

  Vrijdagavond 24 februari speelden de dames van WHV thuis tegen de jonge meiden van Fusion Dames 1 uit Rotterdam. De vorige wedstrijd werd gewonnen met 3-2. De dames van WHV kunnen de punten om aan te sluiten bij de middenmoot goed gebruiken. In de laatste wedstrijden worden veel sets nipt verloren, waardoor WHV wat achter is gebleven met het verzamelen van punten. Momenteel staan de dames van WHV op de 8e plek. Fusion Dames 1 is hekkensluiter dit seizoen. Er is voor WHV een grote kans om tegen Fusion Dames 1 een aantal punten binnen te halen. Na een kort peppraatje van coach Niels Reder waren de dames van WHV gebrand om de punten binnen te slepen. De vorige wedstrijd hadden de dames van Fusion veel moeite met de service. Er werd afgesproken deze wedstrijd vooral veel servicedruk te leveren.

  Vanwege ziekte werd er een en ander geschoven. De wedstrijd begon met jeugdspeelster Wietske van Dortmont op de diagonaal en Celine Bloem speelde op de middenpositie. De eerste set verliep goed voor beide teams. Er werd lekker gevolleybald en het spel ging gelijk op. In alle vorige wedstrijden liet WHV de punten vooral liggen in het laatste deel van de set. Deze laatste punten moest WHV een tandje bijzetten. De servicedruk hielp hierbij. Fusion kreeg moeite met de pass brengen waardoor WHV zelf de kans had het spel af te maken. De eerste set werd gewonnen met 25-22.

  De tweede set moesten de dames van WHV dit spelletje volhouden. De tweede set begon goed. Alle dames hadden een goede service en maakten ook zelf de aanval goed af. De voorsprong liep al snel op. WHV speelde een eigen spel en de set werd snel beslist. In het einde van de set mochten jeugdspeelsters Tessa Cluistra en Lotte Kleijer nog een aantal punten op de buitenaanval meedraaien. Lotte Kleijer mocht haar eerste bal beginnen met een service, die direct scoorde. De tweede set was voor WHV met een eindstand van 25-17. De derde set moest dit spel volgehouden worden werd afgesproken. De set begon goed. De voorsprong liep op naar 13-9 voor de dames van WHV. Toch komt dan het mentale gedeelte van het volleyballen naar voren. De service van Fusion had WHV in de derde set niet helemaal onder controle waardoor aanvallen en scoren lastig was.Fusion benutte deze kans goed. Zij maakten het spelletje nu af. Al snel had Fusion een enorme voorsprong genomen. Jennita Bovenschen die na 1,5 jaar na blessure en zwangerschap weer bij het team aansloot werd ingewisseld om te helpen in de pass. Jennita bracht met haar ervaring direct rust en een goede pass. Helaas was het niet genoeg om de wedstrijd weer naar de kant van WHV te trekken. De derde set ging naar de dames van Fusion met een eindstand van 16-25.

  Het zou toch niet gebeuren dat wij hier de punten laten liggen? Nee, dit mocht niet gebeuren. De vierde set moest WHV een tandje bijzetten en dit volhouden. Zo groot mogelijke voorsprong maken. Dit gebeurde ook. WHV liep snel uit. Aan het einde van de set kregen de dames van Fusion weer wat grip op de wedstrijd, maar dit mocht niet meer baten. De set ging naar WHV met een stand van 25-19. Hiermee is de wedstijd gewonnen door WHV met 3-1 en 4 punten in the pocket voor de race om aan te sluiten bij de middenmoot.

  Vrijdag 3 maart speelt WHV weer een thuiswedstijd in “De Wiel” in Asperen. Dit keer tegen Volley2B die momenteel als derde staan geplaatst. Het belooft een mooie wedstrijd vol strijd te worden.

 • Dames 1 - 3-1 winst voor WHV DS1

  Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van WHV tegen het tweede damesteam van DVO uit Oud-Beijerland, met 3-1 winst voor de asperse dames als resultaat.

  Met de beslissende servicereeks van Romy van Wijk in de wedstrijd tegen DVO DS2 in de eerste seizoenshelft, begon WHV ditmaal met weer zo'n knallende servicereeks van Romy. WHV begon de eerste set dus met een aardige voorsprong. Helaas begon DVO harder te werken en haalde ze gelijke stand. DVO had de smaak te pakken en won de eerste set (22-25).

  In de daarop volgende sets waren de rollen omgedraaid. Door onder andere mooie aanvallen van Bernadet Arendsen en goeie passes van Natalie Smith ging WHV er met de wedstrijd van door (25-19) (25-17) (25-12).

  De 4 punten waren hard nodig, want dames 1 is nu gestegen naar de 8e plaats.

  Vrijdag 24-02, speelt WHV DS1 thuis om 20.00 uur tegen Fusion, die op de laatste plek staan. Kom vooral kijken!

 • Heren 1 - WHV komt er niet aan te pas tegen koploper

  Na de overwinning tegen Volley Tilburg 3 van vorige week zaterdag was Volley Tilburg 2 duidelijk een maatje te groot voor de Asperense volleyballers. Alleen in de eerste set kon WHV nog enigszins in de buurt blijven van de nummer 1 van de ranglijst. Daarna was het gedaan met de Asperense daadkracht. Geen enkel moment maakte de ploeg aanspraak op zelfs maar een setwinst. En zo moest de equipe van trainer / coach John Kemp zonder punten huiswaarts.

  WHV wist van te voren dat het lastig zou worden om te winnen. De Tilburgse ploeg staat ruim aan kop met pas 1 verloren wedstrijd dit seizoen. En dat was dan nog na een spannende vijfsetter. Het doel was dan ook gezet op het winnen van 1 of 2 sets. En de start van WHV was niet eens onaardig. De ploeg bleef redelijk in het spoor zonder overigens dichtbij setwinst te komen. Uiteindelijk ging de eerste set met 25-21 naar Tilburg maar de hoop op setwinst bleef aanwezig.

  De tweede set werd WHV echter met 25-10 onder de voet gelopen. Volley Tilburg schakelde een tandje hoger waardoor de Asperense ploeg de grip op hun spel volledig verloor. Slechts met grote moeite wist WHV nog tot scoren te komen maar meestal stuitte de ploeg op de Tilburgse defensie. De thuisploeg had daarentegen geen enkele moeite om tot scoren te komen. Dankzij de solide passing had de Tilburgse spelverdeler alle vrijheid om zijn aanvallers te bedienen. En zowel op de buiten, de midden als de diagonaal werd de ballen langs de Asperense blokkering geslagen. Ook de verdedigers in het achterveld hadden daar geen passend antwoord op.

  En hoewel de laatste twee sets beter verliepen dan de tweede was het krachtverschil te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Verder dan af en toe een spannende rally kwam de aangeslagen Asperense ploeg niet. En dus nemen de zorgen voor WHV toe. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de ploeg nog altijd op een tiende plek en moet er rekening worden gehouden met het spelen van promotie – degradatie wedstrijden. Zaterdag 4 maart is de volgende wedstrijd als WHV de nummer 2 van de ranglijst City Bril Krimpen op bezoek krijgt.

 • Dames 1 - WHV verliest van HLB van Daal

  De Dames van WHV vertrokken afgelopen zaterdag naar het Brabantse Den Dungen, om daar van de nummer 4 van de ranglijst punten af te nemen. Deze punten zijn nodig om te handhaven in de Promotieklasse en WHV ging met goede moed de wedstrijd in.

  WHV begon de eerste set niet erg scherp, er werd wat afgetast en er werden wat persoonlijke foutjes gemaakt. Gelukkig kwam hier na een 4-0 achterstand verandering in. De focus was daar en de pass onder leiding van Natalie Smith was constant. Een harde servicereeks van Romy van Wijk zorgde ervoor dat we op een voorsprong kwamen en de ballen daarna werden afgemaakt door de rest. Met een uiteindelijk score van 21-25 zat de Asperense sfeer er goed in.

  De tweede set begonnen we zoals we geëindigd zijn. Maar de ballen die HLB van Daal voorheen niet goed raakten, waren in deze set een stuk beter. Het tempo werd ontzettend opgeschroefd en hun tactiek bleek: zo hard mogelijk binnen de lijnen slaan. Het blok was door de snelheid in het spel vaker te laat waardoor de verdediging voor een moeilijke uitdaging stond. De set ging naar HLB van Daal met 25-16.

  De derde set was eigenlijk gelijk aan de tweede set. Maar de positiviteit van het Asperense team was gelukkig niet verdwenen, er werd aan de kant veel aangemoedigd. De set was echter voor HLB van Daal; 25-15.

  WHV voelde dat er nog een punt of 2 te halen viel. In de laatste set moest dat gebeuren. Met Celine Bloem op de middenpositie en Wietske van Dortmont die voor ons inviel op de buitenpositie gingen we deze strijd aan. De passes waren weer constant en we speelden ons eigen spel met ons eigen tempo. Prikballen en een paar mooie services van Bernadet Arendsen zorgden ervoor dat we een voorsprong pakten. De laatste punten werden spannend, HLB van Daal kwam terug en wij maakten iets meer foutjes. HLB van Daal won nipt met 25-23.

  Aanstaande vrijdag speelt WHV thuis tegen DVO 2, een directe concurrent in de ranglijst. De kansen zijn er, maar dan moeten de dames vol aan de bak.

   

 • Heren 1 - WHV wint van hekkensluiter

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen weekend gedaan wat ze moesten doen. Winnen van de nummer laatst van de ranglijst. Met 1-3 nam WHV vier kostbare punten mee terug uit Tilburg. Punten die hard nodig zijn in de race om nacompetitie te ontlopen.

  Toch moest de Asperense equipe er nog hard voor werken. Alleen de eerste set verliep vrij soepel voor WHV. Volley Tilburg 3 maakte redelijk wat fouten waardoor de Asperense ploeg vrij gemakkelijk aan hun punten kwam. WHV pakte een comfortabele voorsprong en gaf die niet meer uit handen. 

  De tweede set vertoonde een compleet ander spelbeeld. Volley Tilburg speelt met twee teams in de Derde Divisie en kan daardoor putten uit een breed arsenaal aan spelers. Volley Tilburg 2 dat momenteel de ranglijst aanvoert, speelde voorafgaand aan de wedstrijd van WHV. Twee spelers van deze selectie kwamen vervolgens het derde herenteam versterken. WHV leek hierdoor wat van zijn stuk gebracht want met rommelig spel werd de tweede set aan Tilburg gelaten.

  Gelukkig pakte de ploeg de draad in de derde set weer op. Er kwam weer meer lijn in het spel en WHV pakte al snel een kleine voorsprong. Tegen het einde van de set begon de motor echter te sputteren. De Asperense mannen leken opeens niet meer te kunnen scoren en kwamen niet meer langs het Tilburgse blok. Coach John Kemp greep in en bracht de jonge Brian van de Plassche in de ploeg. Dit bleek een prima zet. Hij wist gelijk de side-out te scoren en pakte daarna ook nog enkele blokpunten mee. En zo wist WHV toch op een 1-2 voorsprong te komen.

  Ook de vierde set kende WHV weer een prima start. En ook nu weer lieten ze Tilburg terugkomen in de slotfase. Met zicht op de haven werd het spel rommelig en slopen de fouten in de ploeg. Aanvallend werd er niet meer voluit geslagen en de verdedigers in het achterveld stonden naar elkaar te kijken terwijl de meest eenvoudige ballen op grond vielen. Gelukkig hield de jonge Dwight Hol het hoofd koel en maakte op het juiste moment het 24e punt waarmee WHV op matchpoint kwam. Tilburg wist vervolgens de side-out nog te scoren en terug te komen tot 23-24 maar gooide daarna met een foutservice de handdoek in de ring.

  Vier belangrijke punten voor WHV dus. Met nog zes wedstrijden in het vooruitschiet breekt de beslissende fase van het seizoen nu aan. Komende zaterdag is WHV opnieuw te gast in Tilburg maar dan staat Volley Tilburg 2 aan de andere kan van het net. En van de aanstaande kampioen zal de ploeg beduidend meer tegenstand kunnen verwachten.

   

 • Heren 1 - WHV komt te kort tegen Fusion

  Dankzij een kansloze 0-4 thuisnederlaag tegen het Rotterdamse Fusion raken de Asperense volleyballers steeds dieper in de problemen. De tegenstander die strijd voor een tweede plek op de ranglijst was duidelijk een maatje te groot. Eigenlijk werd de thuisploeg op alle punten overtroefd en kon geen moment aanspraak maken op zelfs maar een setwinst.

  Als WHV het spelen van nacompetitie wil vermijden dan zal het de komende weken uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Aanstaande zaterdag staat de confrontatie met de hekkensluiter Volley Tilburg op het programma. Dan zal de ploeg moeten winnen om zicht te blijven houden op een plek bij de eerste negen van de ranglijst. Een plek waarmee ze promotie-degradatie wedstrijden ontlopen.

  WHV startte op zich vrij aardig aan de wedstrijd. De ploeg kwam in de beginfase relatief eenvoudig tot scoren zodat het in de eerste set aanvankelijk redelijk gelijk op ging. Dit totdat Fusion een tandje bijschakelde. De ploeg had door wat de sterke punten van WHV waren en anticipeerde goed op het Asperense spel. De blokkering en de verdediging werden dusdanig neergezet dat WHV steeds moeizamer tot scoren kwam. Dit spelbeeld veranderde eigenlijk niet gedurende de wedstrijd.

  De Asperense ploeg had daarentegen meer moeite om Fusion onder druk te zetten. Over het algemeen wist de Rotterdamse ploeg de bal aardig bij hun spelverdeler te krijgen. Die had vervolgens een ruime keuze omdat zowel op de buiten als op de midden de aanvallers makkelijk tot scoren kwamen. En hoewel trainer / coach John Kemp van alles probeerde met omzettingen en wissels kreeg hij het tij niet gekeerd. WHV moest simpelweg accepteren dat ze op dit moment niet goed genoeg zijn om het een ploeg als Fusion op dit moment lastig te maken. En zo ging met 0-4 de volledige buit mee naar Rotterdam.

 • Dames 1 - Laatste set verdiend binnen voor dames van WHV

  Afgelopen vrijdagavond namen de derde divisionisten uit Asperen het op tegen ODI. De dames van WHV waren voor het eerst dit seizoen compleet en ODI is een directe concurrent, er werd daarom uitgekeken op een leuke wedstrijd.

  De eerste set begon WHV een beetje twijfelachtig, maar ook ODI liet wat steekjes vallen waardoor de voorsprong niet te groot werd. Na een time-out aan Asperse kant, spraken de dames van WHV af met plezier te spelen. Dat was terug te zien in het spel en de set werd nipt verloren met 23-25.

  De tweede set zaten beide teams volledig in het spel en ging het gelijk op. Naar mate de set vorderde liet WHV wat steekjes vallen. Het blok bij ODI stond goed waardoor aanvallen moeilijker werd en ODI heeft een paar mooi servicereeksen geserveerd. De set ging naar ODI met 21-25.

  De derde set werd weer fel begonnen vanuit beide kanten. Mooie, strakke aanvallen van Bernadet Arendsen zorgden ervoor dat WHV een kleine voorsprong pakte. Een goede servicereeks volgde daarop die ook afkomstig waren van Bernadet Arendsen. Helaas was het net niet genoeg en won ODI deze set met 22-25.

  De laatste set moesten de dames van WHV binnen halen, nadat ze steeds zo dichtbij waren. Goede passes van Romy van Wijk zorgden ervoor dat spelverdeelster Mirjam Steenis kon kiezen tussen haar aanvallers. Na een uitstekend blok van Stefanie van Vliet was de sfeer compleet en wonnen de dames van WHV deze set met 25-23.

  As. Zaterdag speelt WHV uit tegen koploper Volley Tilburg, om 14:30 uur.

 • Heren 1 - WHV ten onder tegen koploper

  De herenequipe van volleybalvereniging WHV bleek afgelopen weekend niet opgewassen tegen koploper Zuvo uit Zundert. Hoewel de ploeg van John Kemp grote delen van de wedstrijd prima partij bood, was Zuvo in de slotfase van de sets steeds de meer constante partij. Wel wist WHV de tegenstander een setje af te snoepen. De tweede set was een prooi voor de Asperense ploeg die daarmee toch een punt wist te pakken. En die punten zijn hard nodig in de strijd voor lijfsbehoud.

  WHV startte de wedstrijd prima. De service zorgde voor veel druk op de tegenstander die daardoor moeite had om een goede side-out te spelen. Langzaam maar zeker kreeg Zuvo echter grip op het spel van WHV. De passing werd langzaam beter aan de kant van de tegenstander maar zelf ging de ploeg ook meer druk creëren middels de service. De passing richting spelverdeler Niels Reder werd daardoor onzuiverder zodat het lastiger werd om de aanvallers vrij te spelen. Die werden daardoor steeds vaker geconfronteerd met een hoge blokkering en kwamen lastiger tot scoren. En zo ging de eerste set verloren.

  In de tweede set wist de Asperense ploeg wel door te drukken. Opnieuw was de servicedruk het belangrijkste recept om Zuvo onder druk te zetten. In combinatie met hard werken, leidde dit in deze set tot de overwinning en zelfs tot de hoop op de eindzege. In de derde set deed WHV dan ook weer aardig mee en leek die hoop gerechtvaardigd. Toch liet de ploeg de zege weer in de eindfase glippen. Waar Zuvo vanaf de twintig nauwelijks fouten meer maakte, slopen er bij WHV wel wat slordigheden in het spel. Het verlies van de derde set betekende niet alleen een 1-2 achterstand maar ook het einde van het geloof in een goede afloop. In de vierde set was WHV geen schim meer van de ploeg uit de eerste drie sets. Daarmee werd deze set alsmede de eindzege een prooi voor Zuvo.

  Waar de ploeg uit Zundert onderweg is naar het kampioenschap moet WHV nog flink aan de bak in de laatste maanden van dit seizoen. Met nog zes wedstrijden te gaan bevindt WHV zich nog altijd op plek 9. De concurrentie ligt echter op de loer en de ploeg is nog zeker niet veilig. Komende zaterdag krijgt WHV in eigen huis de nummer drie van de ranglijst ATAK’55 op bezoek.

 • Dames 1 - WHV neemt geen punten mee naar huis!

  Afgelopen zaterdag reisde de damesdelegatie van volleybalvereniging WHV af naar Spivo te Spijkenisse. Rianda Kroon-Kleppe kwam na haar zwangerschap het team weer versterken. Trainer/coach Niels Reder kon helaas niet bij de wedstrijd zijn, maar werd goed vervangen door Wim v/d Boomgaard.

  De eerste set verliep rommelig en al snel liep Spivo 6 punten uit. Bij een stand van 11-5 kreeg Celine Bloem een bal op haar neus geslagen, waardoor ze deze set, het veld, helaas met een bloedneus moest verlaten. Na mooie service reeksen van Mirjam Steenis en Stefanie van Vliet was de stand weer gelijk, 18-18. Helaas hadden de dames van WHV geen antwoord op de service van Spivo en ging deze set met 25-18 naar Spivo.

  De eerste set was kenmerkend voor de gehele wedstrijd. WHV had het ene moment de pas en verdediging onder controle en op het andere moment de aanval. Hierdoor kwam WHV weinig tot scoren. Met setstanden van 25-15, 25-14 en 25-14 ging WHV 1, 5uur later teleurgesteld naar huis.

  Aanstaande vrijdag speelt WHV om 21:15uur thuis in de Schildkamp tegen concurrent ODI uit Oost, West en Middelbeers. Komt u hen aanmoedigen?

 • Heren 1 - WHV wint van directe concurrent

  De Asperense volleybalheren hadden afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma staan. De uitwedstrijd tegen naaste concurrent Jola Olympus betekende een confrontatie tussen de nummers 9 en 10 van de ranglijst. En er was WHV veel aan gelegen om deze negende plek vast te houden. In een wedstrijd waarin de kansen op en neer golfden, was het uiteindelijk de Asperense ploeg die aan het langste eind trok. Wel hadden ze hier uiteindelijk vijf sets voor nodig.

  Hoewel de selectie van WHV wat was geteisterd door griepgevallen kwam de ploeg uitstekend uit de startblokken in Made. Dankzij een goede servicedruk van onder meer Niels Reder en gevarieerd aanvalsspel werd het spel van de tegenstander ontregeld. En zo kon de ploeg eenvoudig afstand nemen en werd met 19-25 een 0-1 voorsprong gepakt. Helaas werd het spelniveau in de tweede set niet vastgehouden. Er sloop gemakzucht in het spel van de Asperenaren. WHV werd minder zuiver in de passing en was te voorzichtig in de aanval. En Jola maakte daar dankbaar gebruik van. Slechts 14 punten wist WHV in deze set te pakken.

  Gelukkig pakte de equipe van John Kemp de draad in de derde set weer op. De verre van fitte aanvoerder Stefan Arp toonde karakter door voorop in de strijd te gaan. René Roth pakte enkele prima blokkeringen en Vincent de Bie kwam enkele malen mooi door op het midden. Daarnaast waren Virgil in de Eng en Sander Arp lekker actief in het achterveld. Toch werd het aan het einde nog even spannend omdat WHV Jola weer dichterbij liet komen. Desondanks kwam WHV op een 1-2 voorsprong en kon de ploeg op jacht naar een 1-3 overwinning.

  De start in de vierde set was veelbelovend. Al snel stond er een 2-6 voorsprong op het bord en leek de zege in aantocht. Waarschijnlijk dacht de ploeg op dat moment dat de overwinning al binnen was want daarna sloop de gemakzucht in de ploeg. Het spel werd veel te slap waardoor Jola de regie kon overnemen en de achterstand wist om te buigen in een voorsprong. Tegen het einde van de set kwam WHV dankzij een servicereeks van Wildrik van de Plassche wel weer aardig terug. De inhaalreeks strandde echter op de 23 zodat een vijfde set uitkomst moest bieden.

  Die vijfde set werd echter wel een prooi voor WHV. Door de inhaalreeks eind vierde set stond de ploeg al weer op het goede spoor. Dit wisten de Asperense heren prima door te trekken in de laatste beslissende set. En zo kon de overwinning mee naar Asperen. De volgende wedstrijd zal lastiger worden als WHV op 27 februari thuis koploper Zuvo ontvangt.

 • CMV toernooi zaterdag 6 februari groot succes!

  We kunnen terugkijken op een gezellig en druk bezocht CMV toernooi. In totaal deden er 42 teams mee. Helaas konden er 2 teams niet bij zijn door ziekte (beterschap!).

  In de eerste ronde speelden CMV 2 en 3 en in de tweede ronde was het de beurt aan CMV4. Voor sommige kinderen was het een eerste toernooi, best spannend. Maar je kon zien dat iedereen het prima naar zijn zin had!

  Het toernooi verliep voorspoedig. Er was ook veel publiek aanwezig dus dat was ook heel gezellig.

  Voor ons het laatste CMV toernooi in de Schildkamp!

  Volgend jaar is het toernooi in de nieuwe sporthal.

   

 • Dames 1 - WHV dames winnen van directe concurrent Voltena

  De volleybaldames van WHV wonnen afgelopen zaterdag de belangrijke topper tegen Voltena. In Nieuwendijk werd het 0-4 voor WHV, waarmee de Asperense dames hun tweede positie op de ranglijst verstevigden.

  De thuiswedstrijd tegen dit jonge, talentvolle team werd in november 2014 nog met 1-3 verloren. En anders dan de uitslag doet vermoeden, was het een spannende wedstrijd die veel vermaak bood voor het aanwezige publiek. De jonge meiden van Voltena begonnen de eerste set brutaal met een 7-0 voorsprong. Aan de kant van WHV ontbrak de focus: de servicepass bereikte spelverdeler Astrid Dhondt onvoldoende en er werd te weinig rendement uit de aanval gehaald. Halverwege de set krabbelde WHV op en wist tot 16-16 terug te komen. Deze positieve flow kon worden doorgezet en de setwinst was met 24-26 voor de Asperense dames.

  Coaches John Kemp en Niels Reder lieten hun formatie in de tweede set staan, maar opnieuw keek WHV snel tegen een aanzienlijke achterstand aan. Daarop volgde een wissel en mocht Jennita Bovenschen haar team gaan versterken. En met succes, Voltena had geen antwoord op de variërende aanvallen van Bovenschen, wat zichtbaar tot frustratie leidde. Opnieuw kwam de stand halverwege de set dicht bij elkaar, maar dit keer stoomde WHV overtuigend door naar 17-25.

  In de derde set werden Rianda Kroon en Petra Huijssen naast elkaar opgesteld, wat voor een boomlang blok aan de kant van WHV zorgde. Voltena voelde zich hierdoor genoodzaakt meer tactisch geplaatste ballen te spelen, maar die werden er meestal met gemak uitgelopen door de verdediging van WHV. Dit in tegenstelling tot de verdediging van Voltena, die vaak te laat reageerde op kort geplaatste ballen van WHV. Met 19-25 ging de derde set naar WHV.

  De gretigheid van de jonge Nieuwendijkse dames was ook in de vierde set volop aanwezig, maar dit keer liet WHV het niet tot een grote achterstand komen. Tot 9-9 ging de stand gelijk op, maar daarna nam WHV overtuigend de leiding in het spel, wat zorgde voor een mentaal breekpunt bij Voltena. Fouten die eerder niet gezien waren slopen in het spel en het werd 14-25 voor WHV.

  Zaterdag 28 februari speelt WHV thuis tegen WIK/Univé, nummer tien van de ranglijst.

 • Heren 1 - WHV buigt in vijf sets

  Langzamerhand begeeft de competitie zich voor het eerste herenteam van volleybalverenging WHV richting de ontknoping. De ploeg heeft inmiddels nog zes wedstrijden te gaan maar de spanning begint zich op te bouwen. Waar het leek dat de Asperense volleyballers zich de laatste weken in veilige vaarwater wisten te manoeuvreren, beginnen de ploegen uit de onderste regionen opeens punten te pakken. Zo trof WHV afgelopen zaterdag Triade uit Tilburg een ploeg die zich in degradatiegevaar begeeft en waar enkele weken geleden nog met 0-4 van werd gewonnen. Afgelopen zaterdag zag WHV een ander Triade tegenover zich. Met enkele versterkingen binnen de gelederen verliep het wedstrijdbeeld dan ook volstrekt anders.

  De eerste set wist WHV nog relatief gemakkelijk binnen te halen onder meer door sterk serverend werk van spelverdeler Niels Reder. In het vervolg van de wedstrijd beet de ploeg zich echter steeds vaker stuk op de stugge verdediging van Triade. Blokkerend zat het goed dicht maar ook in het achterveld werd veel verdedigd. Daarnaast beschikte de ploeg uit Tilburg over twee aanvallers waar WHV maar lastig grip op kreeg. Gelukkig kende WHV in de vierde set nog een opleving en wist zo door hard te werken nog een vijfde set af te dwingen. Meer zat er afgelopen zaterdag echter niet in voor WHV. De komende weken zal de ploeg dan ook alles uit de kast moeten halen om punten te blijven halen. Aanstaande zaterdag mag WHV op bezoek in Made bij de nummer vier uit de competitie Jola Olympus.

 • Geslaagd CMV toernooi bij WHV!

  Op zaterdag 7 februari heeft WHV een geslaagd CMV-toernooi mogen organiseren. Tijdens het toernooi werden er op verschillende niveaus gespeeld: niveau 2, niveau 3A, niveau 3B, niveau 4A en niveau 4B.

  Het toernooi werd in twee rondes gespeeld. Allereerst ontvingen we de spelers van niveau 2 en 3, later op de morgen mochten we ook de kinderen van niveau 4 ontvangen. In totaal hebben 45 teams vanuit de regio meegedaan aan het toernooi.

  Hieronder zijn alle uitslagen terug te vinden.

  Tevens zijn er foto’s gemaakt tijdens het toernooi. Deze zijn te vinden onder het kopje Foto’s.

  Via deze weg willen we iedereen die heeft meegeholpen bij de organisatie van het toernooi hartelijk bedanken.

  Poule

  Niveau 2 poule A

  Poule

  Niveau 2 poule B

  Poule

  Niveau 3 A poule A

  1e

  Wik Univé 1

  1e

  SNA 1

  1e

  AVVA 1

  2e

  Smash ‘66 1

  2e

  Volley Meerkerk 2

  2e

  Next Volley Dordrecht 2

  3e

  Flits 1

  3e

  Wik Univé 2

  3e

  OKK ’70 1

  4e

  Next Volley Dordrecht 1

  4e

  Vridos 1

  4e

  Podarwic 1

  5e

   

  5e

   

  5e

   

  Poule

  Niveau 3 A poule B

  Poule

  Niveau 3 A poule C

  Poule

  Niveau 3 B poule A

  1e

  Volley Meerkerk 2

  1e

  Sliedrecht Sport 2

  1e

  AVVA 2

  2e

  Sliedrecht Sport 1

  2e

  Vridos 2

  2e

  WHV 2

  3e

  Voltena 1

  3e

  Wik Univé 3

  3e

  Next Volley Dordrecht 3

  4e

  Vollido 1

  4e

  WHV 1

  4e

  Volley Meerkerk 3

  5e

   

  5e

   

  5e

   

   

  Poule

  Niveau 4 A poule A

  Poule

  Niveau 4 A poule B

  Poule

  Niveau 4 A poule C

  1e

  Vridos 3

  1e

  Sliedrecht Sport 4

  1e

  Volley Meerkerk 4

  2e

  WHV 3

  2e

  Vollido 3

  2e

  Wik Univé 2

  3e

  Vollido 2

  3e

  WHV 4

  3e

  Next Volley Dordrecht 4

  4e

  Sliedrecht Sport 3

  4e

  Vridos 4

  4e

  AVVA 3

  5e

   

  5e

   

  5e

  SNA 2

  Poule

  Niveau 4 B poule B

  Poule

  Niveau 4 B poule B

  Poule

   

  1e

  AVVA 4

  1e

  Vollido 5

  1e

   

  2e

  Next Volley Dordrecht 5

  2e

  Wik Univé 5

  2e

   

  3e

  Vollido 4

  3e

  Smash ’66 2

  3e

   

  4e

  Flits 2

  4e

  Podarwic 2

  4e

   

  5e

   

  5e

   

  5e

   

 • Dames 1 - Dames WHV laten setje liggen

  Afgelopen zaterdag reisde dames 1 van WHV af naar Oud Beijerland om aan te treden tegen de nummer 11 uit de ranglijst DVO. De dames speelden vandaag zonder libero waardoor er een andere passopstelling nodig was dan de dames gewend zijn. Dit werd vanaf het begin goed opgepakt waardoor spelverdeelsters Astrid Dhondt al haar aanvalsters goed kon bereiken. DVO was duidelijk niet van plan de punten zomaar weg te geven en streed hard voor elke punt. WHV kwam de eerste set niet echt in gevaar en won deze set met 19-25.

  De tweede set begon WHV met een mooie voorsprong. DVO had geen antwoord op de harde aanvallen van Petra Huijssen. Tegen het einde van de set lukte het de dames van WHV niet om de pass onder controle te krijgen waardoor DVO terugkwam tot 17-17. Tijdens de time-out riep coach John Kemp de dames weer tot de orde. Deze set werd binnengesleept met22-25.

  DVO zag mogelijkheden en bleef keihard knokken voor elke bal. De Asperense dames leken deze derde set iets minder scherp en alert en zag de winst van deze set naar DVO gaan, 25-19.

  De dames van WHV waren erop gebrand de laatste set weer te winnen. Er werd goed verdedigd. De tegenstander werd verrast met verschillende aanvalcombinaties. WHV wist deze set te winnen met 19-25. Hiermee is de wedstrijd gewonnen met 1-3.

  Aanstaande zaterdag speelt dames 1 niet. Op 21 februari speelt WHV de spannende wedstrijd tegen de nummer 3 Voltena.

 • Heren 1 - WHV klimt op naar 7e plek

  Na de 0-4 overwinning van vorige week volgde afgelopen weekend een nieuwe zege voor de Asperense volleybalheren. In de strijd om de middenmoot was WHV te sterk voor het Rotterdamse Fusion. In eigen huis wist de ploeg door hard te werken en vrijuit te spelen met 3-1 te winnen van hun opponent en klom daarmee op naar de zevende plek op de ranglijst. Alleen in de derde set zakte het spelniveau even weg maar in de overige sets wist WHV met veel servicedruk en goed verdedigend werk Fusion steeds prima onder druk te houden. Met name middenspeler Vincent de Bie was in goede vorm afgelopen zaterdag.

  Dankzij deze zege komt handhaving in de derde disvisie steeds dichterbij. Dat zou een prima prestatie zijn voor de ploeg in het eerste seizoen dat ooit op dit niveau wordt gespeeld. Volgende week wacht WHV echter een sterke opponent. Dan krijgt de ploeg Forza Schouwen – Duivenland uit Bruinisse op bezoek, een team dat momenteel nog in de race is voor het kampioenschap. WHV kan echter vertrouwen halen uit de laatste wedstrijden en zal zeker proberen het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Elke setwinst is er één tegen dergelijke opponenten.

 • Heren 1 - WHV neemt belangrijke horde

  Afgelopen zaterdag vochten de Asperense volleybalheren in eigen huis een rechtstreekse strijd uit om de tweede plaats op de ranglijst. Tegenstander in dit duel was het als nummer drie geplaatste Skunk uit Schijndel. Een ploeg waar WHV uit nog van had verloren vanwege de lastige service en harde aanvallen van deze ploeg. De Asperense heren waren dan ook gebrand op een overwinning.

  Met name de eerste twee sets waren spannend. Begeleid door veel kabaal vanaf de tribune werd er hard gestreden voor de punten. In de eerste set leverde dit een overwinning op voor WHV. Maar de ploeg moest wel toelaten dat Skunk de stand weer gelijk trok door met 24-26 aan het langste eind te trekken.

  In de derde en vierde set was WHV echter duidelijk de bovenliggende partij. De continue druk op hun passer-loper, tegelijk ook één van hun belangrijkste spelers, betaalde zich uit. De bal kwam steeds moeizamer bij hun spelverdeler uit waardoor scoren lastiger werd. Niels Reder kon echter beschikken over meerdere, scorende spelers waardoor de ploeg makkelijker speelde.

  De 3-1 zege was dan ook een verdiende beloning voor het spel en de werklust van het team. Met nog steeds een wedstrijd minder bedraagt het gat op de nummer drie nummer drie punten. Volgende week moet WHV echter op bezoek bij de koploper die thuis nog geen set heeft verloren. Hoewel WHV de ploeg in eigen huis heeft verslagen, zal het een lastig karwei worden. Te meer omdat de Asperense heren aanvoerder Stefan Arp moeten missen vanwege een schorsing.

 • Heren 1 - WHV worstelt zich langs Energo

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Beers. WHV trof daar de nummer vijf van de ranglijst Energo, een ervaren ploeg met verschillende spelers die jarenlang op hoog niveau hebben geacteerd. Een lastige ploeg dus die maar weinig punten weggeven in eigen huis. In de eerste set liet de Asperense ploeg nog wat steekjes te veel vallen en had moeite om de service van de tegenstander te controleren. De eerste set ging daardoor naar Energo, maar daarna nam WHV de regie over en wist uiteindelijk met 1-3 een belangrijke zege te boeken in de strijd om plaats twee. (25-21, 24-26, 19-25, 20-25)

  In de eerste set had WHV net te lang nodig om te wennen aan de omstandigheden en de service van de tegenstander. De ruimte om het veld was beperkt hoewel de Asperense ploeg hier met de service bewust op had getraind. De belangrijkste reden dat WHV de eerste set moest inleveren, was feitelijk een sterke servicereeks van Energo. De Asperense ploeg moest maar liefst zeven punten op rij toestaan op de strakke floatservice van de thuisploeg.

  De tweede set verliep al veel soepeler alhoewel WHV op een 19-23 voorsprong opnieuw moeite had om de service te controleren. Gelukkig wist Vincent de Bie op 23-23 de bal wel bij spelverdeler Niels Reder te brengen. Vervolgens was het Niels Reder die de overwinning binnen sleepte voor zijn ploeg. Na eerst zijn middenaanvaller Wildrik van de Plassche prima in stelling te brengen, maakte hij eigenhandig het setpunt door de aanval van de tegenstander af te blokken.

  In de derde en vierde set was de strijd gestreden. De passing kwam niet meer in problemen en WHV ging steeds beter spelen. De Asperense volleyballers wisten zelf veel servicedruk te brengen dankzij onder meer Stefan Arp. Daarnaast had Energo weinig grip op de harde aanvallende ballen van Ewout de Jong en Rene Roth.

  Komende zaterdag wacht WHV een belangrijke wedstrijd. De huidige nummer drie Skunk komt dan op bezoek die net als de Asperense ploeg aast op de tweede plek op de ranglijst.

 • Heren 1 - WHV doet goede zaken

  De Asperense volleybalheren hebben zich afgelopen weekend naar de tweede plaats op de ranglijst gespeeld. Dit dankzij een prima 4 - 0 overwinning op Nuvoc uit Veldhoven en een nederlaag van de voormalig nummer twee Udenhout. Met nog altijd een wedstrijd achterstand staat WHV nu één punt voor op de nieuwe nummer drie Skunk. Het gat naar de koploper bedraagt echter nog altijd twaalf punten.

  De Asperense volleyballers hadden in eigen huis weinig moeite met de ploeg uit Veldhoven. Zeker in de eerste en laatste set walste WHV gemakkelijk over de tegenstander heen. Dankzij een hoge servicedruk kon Nuvoc maar weinig gebruik maken van de twee sterke middenaanvallers waarover de ploeg beschikt. En zo werd de angel prima uit het spel van de tegenstander gehaald. Op de buitenkant stuitte de ploeg namelijk regelmatig op het sterke WHV-blok van onder meer Rene Roth.

  Spelverdeler Niels Reder had aan zijn kant veel meer keuze qua aanvallers. Hij kon beschikken over scorende spelers op zowel de midden als de buitenkant. En dankzij een goede variatie wist hij de verdedigende linie dan ook regelmatig te omzeilen.

  De tweede en derde set kenden wat meer spanning. De servicedruk aan de zijde van de ploeg uit Veldhoven ging wat omhoog waardoor WHV iets meer moeite moest doen om te scoren. Daarnaast waren er af en toe wat momenten van concentratieverlies. Toch wist WHV op de beslissende momenten wel steeds de punten te pakken. Een teken dat met het vertrouwen van de ploeg goed zit.

  En dat vertrouwen zal de ploeg de komende weken hard nodig hebben want de drie volgende wedstrijden worden stuk voor stuk lastig. WHV treft dan achtereenvolgend de nummer vijf, drie en één van de ranglijst.