Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • Algemeen - Bedrijventoernooi 2014

  Beste sportvrienden,

  Vrijdagavond 14 maart 2014 is het weer zover. Volleybalvereniging W.H.V. uit Asperen organiseert dan weer het jaarlijkse bedrijventoernooi!

  Hierbij nodigen we jou uit om met je collega’s een poging te wagen om de wisselbeker in de wacht te slepen. Dus spoor je collega’s aan om een gezellige avond met elkaar te volleyballen!

  Vergeet niet: Meedoen is belangrijker dan en net zo leuk als winnen!

  • Het inschrijfgeld bedraagt € 60,-.Dit bedrag kan voor aanvang van het toernooi contant worden betaald of vooraf worden overgemaakt op giro NL 92 INGB 0002 4650 74 t.n.v de Penningmeester van WHV.
  • Er kunnen maximaal 18 teams deelnemen, waarbij de volgorde van inschrijving bepalend zal zijn.
  • Het toernooi zal rond 19:30 uur beginnen.
  • Er bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan het toernooi met uw team Italiaanse pasta met rauwkost te eten in de sporthal. De kosten hiervoor bedragen € 12,50- p.p, excl. drankjes. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen jullie aanschuiven.
  • Het toernooi wordt gehouden in:

  Sporthal “De Schildkamp” 
  Leerdamseweg 44
  4147 BL ASPEREN
  Tel: 0345 618814

  Ben jij enthousiast geworden? Meldt je zich dan snel aan door het aanmeldingsformulier voor vrijdag 1 maart as. in te vullen.

  Belangrijk:
  Er worden nog sponsors gezocht voor het bedrijventoernooi. Vind jij het leuk om dit toernooi te sponsoren, laat ons dit dan weten! Zo kunnen we de vereniging levend houden en volleybal aanbieden voor onze leden en niet-leden!

  Wij hopen jouw bedrijf op vrijdag 14 maart in “De Schildkamp” te mogen verwelkomen.

  Met vriendelijke groet,

  Toernooi en Activiteitencommissie van WHV

   

 • Covid-19 maatregelen per 15 januari 2022

  Beste (ouders/verzorgers van) WHV-leden,

  We mogen weer! Gisteravond tijdens de persconferentie werd bekend dat de binnensportaccomodaties weer open mogen per zaterdag 15 januari en er zonder restricties getraind mag worden en onderlinge wedstrijden gespeeld mogen worden. De Nevobo competitie zal dus nog niet opgestart worden. We zijn blij om te vermelden dat we de trainingen in het oude en vertrouwde schema (voor de zekerheid nog even bijgevoegd) vanaf maandagavond 17 januari 2022 weer op willen en kunnen gaan pakken.

  Voor nu zijn dit de nog steeds geldende consequenties om te komen trainen:

  • Iedereen van 18+ die de kleedkamers of zaal wil betreden wordt gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs;
  • Mondkapjes: draag binnen, tenzij je aan het sporten bent, een mondkapje;
  • Begeleidende vrijwilligers zijn vrijgesteld van controle (denk daarbij aan: Trainers, Scheidsrechters, Coaches en Zaalwacht);
  • De tribune zal gesloten zijn;
  • Ook voor ouders geldt dat zij, willen zij de kleedkamers of tribunes betreden, een geldig coronatoegangsbewijs moeten kunnen laten zien.

  We volgen hierin het beleid vanuit de Nevobo en NOC NSF volgens het Protocol Verantwoord Sporten. Voor veel gestelde vragen willen we verwijzen naar de FAQ van de NOC NSF: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen.

  We willen jullie weer heel veel volleybalplezier wensen tijdens de komende trainingen! 
  ---

  Met vriendelijke groet, namens het gehele bestuur,

  Martine Arp
  Secretaris volleybalvereniging WHV

   

 • Uitslag WHV - Cafetaria de Wiel loterij

  De afgelopen maanden hebben we ondanks de met z’n allen veel loten verkocht. Zoals iedereen wel weet is de lotenactie een zeer belangrijke inkomstenbron voor WHV.  Daarnaast geeft het veel naamsbekendheid. Als er geen loterij zou zijn dan zou iedereen ongeveer 10 euro per jaar meer kwijt zijn. Voor de jeugd is dat een besparing van 10% en voor een senior lid 5%. Hiermee heeft dus iedereen de gelegenheid om goedkoper uit te zijn.

  Cafetaria De Wiel uit Asperen heeft de drukkosten gesponsord.

    

  Corona en met name de Omikron variant gooide veel roet in het eten toen de voorbereidingen voor de loterij al waren getroffen. Helaas was het dus niet mogelijk om de trekking zoals gebruikelijk tijdens het oliebollentoernooi te doen. Helaas was ook dit toernooi afgelast door de geldende Corona maatregelen. Daarom is in overleg met de gemeente besloten om de trekking te doen op 29 december 2021 om 16:00 in de hal van de Sporthal, daarnaast was de trekking te volgen via een livestream. Cees Roth heeft de winnende loten op gepaste wijze getrokken onder toezicht van een aantal leden. Hieronder vind je de gelukkige winnaars:

   

  Prijs

  Bedrag

  Lotnummer

  Naam

  1ste

  € 200,-

  1606

  Adriaan de Bie

  2de

  € 70,-

  2774

  Conny van der Water

  3de

  € 40,-

  0652

  Mirjam Steenis

  4de

  € 25,-

  2601

  Dagmar van Arkel

  5de

  € 20,-

  3462

  R de Fockert

  6de

  € 15,-

  1366

  Nelleke Middelkoop

  7de

  € 15,-

  0168

  Leo Mulder

  8ste

  € 15,-

  3514

  Antoine Kremer

  9de

  € 15,-

  0068

  Babette

  10de

  € 15,-

  2407

  Teus van Wijk

  11de

  € 5,-

  0972

  Bert Bos

  12de

  € 5,-

  0389

  Janny la Verge

  13de

  € 5,-

  0476

  Hadassa Bakker

  14de

  € 5,-

  3519

  Antoine Kremer

  15de

  € 5,-

  2559

  Gijs van Oostrum

  De prijzen zijn uitgereikt door Sander Arp (06 51071360).

  Het bestuur van WHV bedankt iedereen hartelijk voor zijn/haar medewerking om verloting weer tot een succes te maken.

 • Heren 1 - Moeizame overwinning WHV

  De Asperense volleyballers hadden het afgelopen zaterdag lastig tegen het laag geplaatste RVC Libanon. Waar thuis nog gemakkelijk werd gewonnen van deze tegenstander had WHV in Rotterdam vijf sets nodig om tot de overwinning te komen.

  WHV begon overigens vrij aardig aan de wedstrijd en pakte aanvankelijk een kleine voorsprong in de eerste set. Een tweetal servicebeurten van RVC waarin de Asperense mannen moeilijk tot scoren kwamen, kantelde echter het wedstrijdbeeld. Aanvallend kwam de ploeg maar niet tot scoren tijdens deze servicebeurten. De ballen werd uit of in het blok geslagen of opgepakt door de Rotterdamse verdediging. Het gevolg was dan ook dat de eerste set naar de thuisploeg ging.

  De tweede set herpakte WHV zich echter prima. Zeker op aanvallend vlak was het vele malen beter dan in de eerste set. Joeri van Wijk liet veel meer overtuiging zien in zijn aanval en ook René Roth kwam steeds vaker tot scoren. Daarnaast kende de ploeg enkele goede servicebeurten van onder meer Joost de Jong. Met 18-25 werd de stand dan ook weer overtuigend gelijk getrokken.

  De derde set verliep al iets moeizamer. Het spel aan Asperense zijde werd steeds onzorgvuldiger. Zowel de servicepass als de rallypass kwamen steeds minder goed aan bij spelverdeler Niels Reder. Die had daardoor meer en meer moeite om zijn aanvallers goed te bedienen. En RVC knokte hard voor de punten en liet geen bal zomaar op de grond vallen. Toch bleef WHV de gehele set aan de goede kant van de score en wist de 1-2 voorsprong te pakken.

  Waar WHV in de vierde set hoopte het karwei te kunnen afmaken, lukte dat echter niet. RVC beet zich vast in de wedstrijd en bleef knokken voor de punten. Daarbij kwamen ze ook aanvallend steeds beter door zonder dat WHV daar blokkerend en verdedigend een passend antwoord op kon vinden. Hoewel de Asperenaren zeker kansen hadden in de vierde set lieten ze het in de slotfase echter lopen. Een paar kleine fouten in de slotfase waren debet aan het setverlies zodat een vijfde set nodig was om een winnaar aan te wijzen.

  WHV startte aardig in deze vijfde set maar moest toch toestaan dat RVC weer dichterbij kroop. Gelukkig wist Joost de Jong op het juiste moment weer even een gaatje te slaan met enkele goede sprongservices. Samen met de middenaanvallen van aanvoerder Stefan Arp, de goede invalsbeurt van Ryan van Lier en het harde werken van de ploeg was dit uiteindelijk genoeg voor de overwinning.

  Na het verlies van vorige week waarbij de ploeg niet compleet was, staat WHV nu op een vijfde plek. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst Fusion.

 • Dames 1 - WHV DS 1 speelt spannende thuiswedstrijd tegen ATAK'55’ DS 1

  Eindsprint van WHV

  De wedstrijd begon meteen heel sterk bij beide teams. Na een tijdje kon je wel merken dat ATAK’55 het voortouw nam. WHV kon de goede service van ATAK’55 moeilijk verdedigen en de dames liepen achter de feiten aan. Toch bleef WHV goed bij, en ging het heel gelijk op. Na een tijdje liep ATAK’55 toch iets te ver uit, waardoor WHV een time-out moest aanvragen (15-18). Deze time-out werkte goed en al snel moest ATAK’55 ook een time-out aanvragen. 

   (22-22). Dit hielp ATAK’55 niet, want speelster Lotte Kleijer serveerde WHV naar de overwinning van de eerste set (25-22). 

  ATAK’55 neemt de leiding

  Ook de tweede set was een gelijkwaardige set en de punten gingen over en weer. Bij beide kanten werden veel mooie punten gescoord, maar ook veel fouten gemaakt. ATAK’55 kreeg steeds een grote voorsprong. WHV probeerde dit nog recht te trekken met slim spel, helaas was dit niet genoeg. ATAK’55 won deze set met 25-19. 

  Lange rally’s 

  De derde set bestond uit vele lange rally’s die vooral gewonnen werden door WHV. Toen WHV speelster Lotte Kleijer dan ook nog een mooie servicereeks neerzette, vroeg ATAK’55 een time-out aan (18-14). Deze time-out werkte niet, want meteen na de time-out werd de bal slim weggelegd door WHV speelster Wietske van Dortmont. Toch vochten de dames van ATAK’55 zich terug, waardoor WHV een time-out aan moest vragen (20-20). WHV herpakte zich na de time-out en won de set met 25-22. 

  WHV maakt de wedstrijd mooi af

  De laatste set begon weer heel sterk aan beide teams, maar WHV bleef heel de tijd aan kop. Na een mooie service reeks van speelster Esther Hoppesteyn, nam ATAK’55 een time-out (5-11). Dit heeft weinig zin gehad, want WHV bleef sterk in hun spel en zelfs libero Natalie Smith scoorde een punt met een aanval. Als laatst werd er bij WHV nog een sterke wissel uitgevoerd. Britt van Lier scoorde de laatste paar punten met haar mooie service. WHV won ook deze set met 25-19. 

 • Uitslag WHV Cafetaria De Wiel-verloting 2019

  De afgelopen maanden hebben we met z’n allen veel loten verkocht. Zoals iedereen wel weet is de lotenactie een zeer belangrijke inkomstenbron voor WHV.  Daarnaast geeft het veel naamsbekendheid. Als er geen loterij zou zijn dan zou iedereen ongeveer 10 euro per jaar meer kwijt zijn. Voor de jeugd is dat een besparing van 10% en voor een senior lid 5%. Hiermee heeft dus iedereen de gelegenheid om goedkoper uit te zijn.

  Voor het eerst sponsort Cafetaria De Wiel uit Asperen voor WHV de drukkosten.

   

   Tijdens het oliebollentoernooi op 30 december 2018 om 19:00 in sporthal De Wiel zijn de winnaars getrokken. Cees Roth heeft de winnende loten op gepaste wijze getrokken onder toezicht van zeer groot aantal leden. Hieronder vind je de gelukkige winnaars:

  Prijs

  Bedrag

  Lotnummer

  Naam

  1ste

  € 200

  2116

  Tobias Pesselse

  2de

  € 70

  3265

  Mark van der Kamp

  3de

  € 40

  1568

  Bernadet Arendsen

  4de

  € 25

  2448

  Wicky van Loo (heren 4)

  5de

  € 20

  412

  H. van Eeken

  6de

  € 15

  3954

  Hans de Witte

  7de

  € 15

  182

  Bart Pieters

  8ste

  € 15

  1776

  Joeri van Wijk

  9de

  € 15

  3145

  Manon B1

  10de

  € 15

  503

  Evi Pieters

  11de

  € 5

  2890

  Romy van kuilenburg

  12de

  € 5

  4379

  Martin Vrouwwerf

  13de

  € 5

  2984

  Lies in den Eng

  14de

  € 5

  2440

  Wicky van Loo (heren 4)

  15de

  € 5

  4187

  René Hol

  De prijzen zijn uitgereikt door Sander Arp (06 51071360).

  Het bestuur van WHV bedankt iedereen hartelijk voor zijn/haar medewerking om verloting weer tot een succes te maken.

 • Dames 1 - Sterk begin eindigt opnieuw in verlies voor WHV

  Capelle aan den IJssel – Afgelopen zaterdag 26 januari 2019 speelde Dames 1 van WHV tegen de nummer 1 op de ranglijst: VCN. Het krachtige verweer dat zij lieten zien in de eerste set, was niet te herkennen in de daaropvolgende sets en VCN ging er met een 4-0 winst vandoor. 

  Hoewel de dames het opname tegen de nummer 1 van de ranglijst, deden ze niet onder voor het team uit Capelle. De meeste langdurige rally’s werden gewonnen door de tegenstander, maar WHV kwam goed mee met het niveau en mede door een goed blok van Esther Hoppesteyn lukte het WHV zelfs om setpoint te behalen. Helaas verloren onze dames deze rally het stond weer gelijk. Na een spannende nek-aan-nekrace, ging de tegenstander er helaas met de eerste set vandoor. Het werd 30-28. 

  De tweede set begon WHV niet goed. Het spel was traag en de speelster leken de moed in hun schoenen te hebben. Coach Ralph Sap werd dan ook gedwongen om al vroeg in de wedstrijd een time-out aan te vragen. De tegenstander speelde sterk en de dames van WHV hadden er duidelijk moeite mee om de sterke service onder controle te krijgen. Gelukkig maakte VCN ook veel fouten, waardoor het WHV lukte om de ver opgelopen achterstand uiteindelijk redelijk in te halen, maar het was niet goed genoeg om de set te pakken. Het eindigde in een verlies van 25-20.

   De derde set was het ook niet raak voor onze dames. Aan het net begonnen ze sterk en speelden ze een prima wedstrijd, maar door de sterke service van de tegenstanders, lukte het de dames niet om de pass onder controle te krijgen. De kleine spelverdeelster van VCN maakte punt na punt met haar service en WHV kreeg het niet onder controle. Richting het einde van de set kwamen ze nog wel een beetje terug door goede aanvallen op de buitenkant van Bernadet Arendsen en Wietske van Dortmont. De set werd verloren met 25-17.

   In de laatste set gebeurde er weinig. Ballen werden uitgeslagen door onze dames en het was vooral een opgave om hun service in het veld te krijgen, in plaats van daarbuiten of in het net. Even werd het nog een beetje spannend en leek het erop dat deze set nog de andere kant op zou vallen, maar helaas voor de Asperse dames gebeurde dit niet en ze trokken opnieuw aan het kortste eind. Het werd 25-21.

   Volgende week spelen onze dames weer een thuiswedstrijd, tegen Move4U, de nummer 7 op de ranglijst.

 • Heren 1 - WHV vergeet door te drukken

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdagavond in Sliedrecht een 3-2 nederlaag geleden. Hoewel ze op 1-2 voorsprong kwamen, wisten ze het karwei niet af te maken. WHV dacht na de gemakkelijke overwinning in de derde set de zege al op zak te hebben. De ploeg onderschatte echter de veerkracht en werklust van Sliedrecht.

  In de eerste set was WHV nog niet helemaal bij de les. Vrijdagavond om 19.15 in Sliedrecht is voor de meesten een haastklus. Met het diner net achter de kiezen of zonder überhaupt een diner te hebben genoten, moest de ploeg even zijn draai vinden. De Asperense heren hadden aanvankelijk weinig tot geen servicedruk. Enkel spelverdeler Niels Reder wist het Sliedrecht lastig te maken met zijn service. Hierdoor kwam de thuisploeg over het algemeen gemakkelijk tot scoren. Aanvallend vermogen heeft de ploeg van Sliedrecht wel zeker als de bal goed bij de spelverdeler aankomt. Daarnaast stond WHV verdedigend ook nog niet helemaal op scherp.

  De tweede en derde set verliepen velen malen beter voor WHV. Het aantal foute services aan de zijde van WHV werd minder en de druk nam toe. Daarnaast pakten de Asperense mannen verdedigend meer ballen op. Ook de passing was beter verzorgd zodat spelverdeler Niels Reder meer kon variëren. Dat leidde tot meer dreiging op de midden en daarmee vanzelf ook voor meer ruimte op de buiten. En zo kwam WHV makkelijker tot scoren. Het lek leek dan ook boven voor de ploeg uit Asperen. Met 18-25 en 15-25 werd een 1-2 voorsprong gepakt en de vierde set leek slechts nog een formaliteit.

  Maar hoewel de heren van WHV al dachten dat de wedstrijd gespeeld was, hadden de heren van Sliedrecht de moed nog niet opgegeven. Al eind derde set zagen ze het spel aan de kant van WHV verslappen. En dat gaf de thuisploeg nieuwe energie. Waar Sliedrecht de laatste twee sets knokte voor elke bal en elk punt, zakte WHV steeds verder weg. De servicedruk werd minder en het aantal foute services nam weer toe. Daarnaast hadden de Asperense mannen grote moeite om aanvallend nog tot scoren te komen. De ballen werden uit of in het blok geslagen of gemakkelijk ingeleverd bij de tegenstander. De thuisploeg daarentegen had aan zelfvertrouwen gewonnen en gingen vol voor elke aanval. En de overtuiging en werklust van Sliedrecht werden uiteindelijk beloond met de eindoverwinning. Hoewel WHV over de gehele wedstrijd meer punten had gemaakt, was het de thuisploeg die de overwinning wegkaapte.

  Dankzij deze nederlaag zakken de Asperense mannen terug naar de vijfde plek op de ranglijst. Dit met de kanttekening dat de nummers drie en vier een wedstrijd meer hebben gespeeld. Het blijft dus stuivertje wisselen in de top van het klassement. De lijstaanvoerder deed echter goede zaken dit weekend door de nummer twee te verslaan en een gat te slaan met de rest van de concurrentie. Aankomende zaterdag speelt WHV thuis tegen SNA uit Bleskensgraaf.

 • Heren 1 - WHV klimt naar derde plek

  Dankzij een thuiszege afgelopen zaterdag zijn de Asperense volleyballers opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst. Tegen naaste concurrent Move4U uit Vlaardingen verloor WHV de eerste set. De ploeg herpakte zich echter goed en wist de drie opvolgende sets te winnen.

  De start van de Asperense mannen was niet best. Zowel passend als aanvallend oogde het spel stroef en onzeker en ging er te veel fout. De bezoekers uit Vlaardingen zaten die eerste set een stuk beter in hun spel. WHV wist vooraf al dat ze Move4U onder druk moesten zetten met een goede service. Dit omdat ze bij een goede pass over voldoende aanvalskracht beschikken om de side-out te spelen. Dat lukte echter te weinig waardoor Move4U weinig moeite had om tot scoren te komen. Daarnaast stuitte WHV die eerste set veelvuldig op de blokkering van de tegenstander.

  Gelukkig gooide WHV vanaf de tweede set de schroom van zich af. De service ging beter draaien en de passing kwam beter aan bij spelverdeler Niels Reder zodat hij vaker zijn middenspelers kon gebruiken. En Move4U had duidelijk moeite met de snelle middencombinaties met Wildrik van de Plassche. Door de dreiging op het midden ontstond er ook gelijk meer ruimte op de buitenkant. WHV kwam dan ook een stuk makkelijker tot zijn punten deze tweede set. En waar de eerste set met 17-25 werd verloren ging de tweede set met dezelfde cijfers naar WHV.

  In de derde en vierde set golfde het spel aardig op en neer. WHV stond over het algemeen aan de juiste kan van de score maar kende wel steeds fasen waarin het even wat moeizamer ging. En zo bleven beide sets toch nog lang spannend. Gelukkig was er steeds wel iemand aan de zijde van WHV die met een goede servicereeks weer even een gaatje wist te slaan. Daarnaast kwamen beide passer-lopers Stefan Arp en Joeri van Wijk steeds beter in hun spel. Zo wist WHV uiteindelijk beide sets met respectievelijk 25-23 en 25-22 in hun voordeel te beslissen.

  Dankzij deze overwinning staan de Asperense mannen nu op een derde plek met 3 punten achterstand op de nummer twee en 7 op de nummer één. De concurrentie hijgt WHV echter ook in de nek in een competitie waar het nog alle kanten op kan. Komende vrijdag mag de ploeg van trainer / coach Hessel Reinsma op bezoek bij Sliedrecht Sport die momenteel op de tiende plek op de ranglijst staan.

 • Heren 1 - WHV start jaar met zege

  De Asperense volleyballers zijn het jaar gestart met een keurige 0-4 overwinning op VCN. Deze zege werd afgelopen vrijdagavond behaald in Capelle aan de IJssel. De heren van WHV speelden net wat constanter dan de tegenstander. Dankzij deze overwinning klimt de ploeg van trainer/coach Hessel Reinsma naar de vierde plek op de ranglijst.

  Heel even moesten de Asperense heren wennen aan het moment en de omstandigheden. Vrijdagavond is over het algemeen niet de avond dat de equipe van WHV op zijn best is. Maar gedurende de eerste set groeide de ploeg langzaam in de wedstrijd. Zonder briljant te spelen was het spel solide genoeg om VCN de baas te blijven. De passing aan de zijde van WHV was over het algemeen aardig goed verzorgd. Goed genoeg om steeds weer de side-out te verzorgen zonder al te veel puntverlies. Daarnaast wisten de Asperense mannen met hun servicedruk steeds een paar punten extra te pakken.

  En eigenlijk was dat in het kort de rode draad van de wedstrijd. WHV was net wat zuiverder in zijn passing en maakte vervolgens het verschil met de service. Daarnaast lieten de Asperense mannen ook net wat meer verfijning zien in hun aanval. Stefan Arp wisselde prima zijn hard geslagen ballen af met tactische, geplaatste varianten. En verder kon spelverdeler Niels Reder natuurlijk altijd weer terugvallen op zijn diagonaalspeler René Roth. En af en toe verraste hij de verdediging van Capelle met een snelle midden combinatie of een directe doorspeelbal.

  Dat alles was voldoende om niet in de problemen te komen en de volle buit van vijf punten mee naar Asperen te nemen. Een mooie opsteker begin van het jaar en als start van de tweede seizoenshelft. Aankomende zaterdag speelt WHV in eigen huis tegen het als zesde geplaatste Move4U uit Rotterdam. Het onderlinge puntverschil bedraagt echter slechts één punt tussen beide ploegen. Een beeld wat op zich kenmerkend is voor de competitie waar WHV in zit. Over het algemeen zijn er nog geen hele grote verschillen gemaakt en laten veel teams zo nu en dan punten liggen. Voor komende zaterdag dus een interessante ontmoeting voor de Asperense equipe.

 • Uitslag WHV De Wiel-verloting 2018

  De afgelopen maanden hebben we met z’n allen veel loten verkocht. Zoals iedereen wel weet is de lotenactie een zeer belangrijke inkomstenbron voor WHV.  Daarnaast geeft het veel naamsbekendheid. Als er geen loterij zou zijn dan zou iedereen ongeveer 10 euro per jaar meer kwijt zijn. Voor de jeugd is dat een besparing van 10% en voor een senior lid 5%. Hiermee heeft dus iedereen de gelegenheid om goedkoper uit te zijn.

  Voor het eerst sponsort Cafetaria De Wiel uit Asperen voor WHV de drukkosten.

    

  Tijdens het oliebollentoernooi op 29 december 2018 om 19:15 in sporthal De Wiel zijn de winnaars getrokken. Cees Roth heeft de winnende loten op gepaste wijze getrokken onder toezicht van zeer groot aantal leden. Hieronder vind je de gelukkige winnaars:

   

  Prijs

  Bedrag

  Lotnummer

  Naam

  1ste

  € 200,-

  3424

  Fred Temminck

  2de

  € 70,-

  1567

  Astrid Dhondt

  3de

  € 40,-

  2340

  Jonathan Tuls

  4de

  € 25,-

  3162

  Van de Kamp

  5de

  € 20,-

  3876

  Bente Haring

  6de

  € 15,-

  1833

  Ilse de Jong

  7de

  € 15,-

  3641

  Wim van den Boomgaard

  8ste

  € 15,-

  4439

  Ilse de Greef

  9de

  € 15,-

  2636

  Hans-Jan Verweij

  10de

  € 15,-

  4475

  Gert-Jan van Lier

  11de

  € 5,-

  4098

  Connie Klappe

  12de

  € 5,-

  2307

  Reinier Horstman

  13de

  € 5,-

  2451

  Lot van Duffelen

  14de

  € 5,-

  3874

  Elice Mali

  15de

  € 5,-

  1377

  Adriaan de Bie

   

  Extraprijs van De Wiel 1: M. van Wijk

  Extraprijs van De Wiel 2: Sjors Reder 

  De prijzen zijn uitgereikt door Sander Arp (06 51071360).

  Het bestuur van WHV bedankt iedereen hartelijk voor zijn/haar medewerking om verloting weer tot een succes te maken.

 • Familietoernooi 2018

  Op 16 maart organiseert de toernooi- en activiteitencommissie het familietoernooi.

  Het familietoernooi wordt gehouden op vrijdag 16 maart.

  Het idee is eenvoudig: nodig je familie uit om tegen andere families de strijd aan te gaan!

  Welke familie kan er het beste volleyballen?

  Het is natuurlijk leuk om een team samen te stellen met niet alleen maar volleyballers, zodat we een eerlijke en leuke competitie krijgen.

  De teams bestaan uit minimaal 6 spelers en deelname aan het toernooi kost 25 euro per team.

  Lijkt het je leuk om met jouw familie mee te doen aan het toernooi?

  Geef je dan vóór uiterlijk vrijdag 9 maart op via dit inschrijfformulier.

 • Dames 1 - Twee keer verlies voor dames WHV

  Het afgelopen weekend speelde het eerste damesteam van WHV twee uitwedstrijden die beide werden verloren door de Asperense ploeg. Op vrijdagavond reisden de dames af naar Zierikzee om het op te nemen tegen de nummer 7: Forza Schouwen Duivenland. Een dag later speelde het team in Bergschenhoek tegen koploper Volley2B. En hoewel beide wedstrijden verloren werden, werd er op zaterdag aanzienlijk beter gespeeld dan op vrijdag. 

  De wedstrijd op vrijdag, waar ruim vijf kwartier voor gereden moest worden, kenmerkte zich door matig spel aan de kant van WHV. Er werd gespeeld om geen fouten te maken en juist dan wordt het de tegenstander te makkelijk gemaakt. Pas aan het einde van de tweede set was er een hardwerkend WHV te zien en wist de ploeg aan het einde van de set op voorsprong te komen. Met een minimaal verschil werd de tweede set gewonnen door WHV, maar daar bleef het voor deze wedstrijd bij. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor Forza Schouwen Duivenland.

  Waar op vrijdag nog enkele speelsters verhinderd waren, speelde WHV op zaterdag met een nagenoeg compleet team tegen Volley2B. Dit is inclusief vijf talenten uit de jeugd die inmiddels van vaste waarde zijn voor het damesteam. Tessa Cluistra speelde voor het eerst de hele wedstrijd als libero en toonde vandaag dat ze uitstekend haar mannetje kan staan in de pass en de verdediging.

  Dankzij veel servicedruk nam WHV in de eerste set brutaal de leiding tegen de koploper. Volley2B was hier duidelijk niet op berekend en moest zichzelf even hervatten om een antwoord te hebben op het gevarieerde spel van WHV. Aanvallend was Volley2B duidelijk de betere en de snelheid van de set-ups waren niet altijd goed bij te benen door blokkeerders van WHV. Met een verschil van slechts twee punten ging de set naar Volley2B.

  In de tweede set ging WHV echter opnieuw vrij snel aan kop en dit keer wist de ploeg uit Asperen stand te houden. Er werd opportunistisch gespeeld en hard gewerkt, terwijl Volley2B gefrustreerd raakte en hierdoor fouten ging maken. De servicedruk die WHV op de passers van Volley2B legde maakte het verschil en met 21-25 ging de set naar WHV.

  De derde set wist WHV het goede spel te behouden. In een serviceserie van Jennita Bovenschen nam de coach van Volley2B tot twee keer toe een time-out. En hoewel het aanvalsgeweld vanuit Volley2B beduidend harder was dan dat van WHV, maakte Volley2B uiteindelijk ook meer fouten. Daarnaast had de blokkering van WHV inmiddels haar lesje geleerd en zat middenspeelsters Irene Bijl er geregeld goed bij. Overtuigend werd de derde set gewonnen door WHV: 19-25.

  Met een 1-2 voorsprong voor WHV, begon het bij de dames door te dringen dat winst in de wedstrijd binnen handbereik lag. Dit zorgde onbewust voor spanning, waardoor het opportunistische spel verdween. Hier maakte Volley2B direct gebruik van en met een paar hard aanvallen was het vertrouwen bij dit team weer snel terug. In die set moest WHV haar meerdere erkennen in de ploeg uit Bergschenhoek en werd het 2-2.

  Dit betekende dat er een vijfde set gespeeld moest worden. WHV’s coach Niels Reder probeerde het opportunistische spel terug te brengen bij zijn ploeg, door aan te geven dat WHV niets te verliezen had. Het was echter Volley2B die er met de winst vandoor ging in de vijfde set en daarmee ook de wedstrijd pakte.

  Aanstaande zaterdag speelt WHV om 17:00 uur thuis tegen directe concurrent RVC/Libanon.

 • Dames 1 - Dames WHV pakken volle winst tegen concurrent Move4U

  Na een nipt verlies vorige week in Oud-Beijerland, wonnen de dames van WHV dit weekend met 4-0 van concurrent Move4U uit Vlaardingen. Het was de eerste 4-0 overwinning voor het Asperense team, wat hiermee goede zaken doet in de competitie.

  De uitwedstrijd in Vlaardingen, in oktober 2016, werd er nog met 3-1 verloren. En hoewel dit al enkele maanden geleden was, zat de wedstrijd nog vers in het geheugen van de spelers en coach van WHV. De afgelopen week werd er zodoende tactisch getraind als voorbereiding op deze wedstrijd. En dat bracht uiteindelijk het door WHV gewenste resultaat.

  De eerste set moest het Asperense team even op gang komen. Er werd ingehouden gespeeld, waardoor er onnodige fouten gemaakt werden. Gelukkig voor WHV, gebeurde bij Move4U ongeveer hetzelfde, waardoor de stand uiteindelijk gelijk op ging. Halverwege de set begon WHV harder te werken en dat resulteerde in en ruime voorsprong. Een serviceserie van Mirjam Steenis, waar Move4U – zo bleek later – de hele wedstrijd moeite mee had, besloot de set met 25-16 voor WHV.

  In de tweede set waren de twee teams weer erg aan elkaar gewaagd, zo bleek ook uit de stand gedurende deze set. Move4U ging het grootste gedeelte van de set aan de leiding, omdat WHV opnieuw te weinig risico in de aanval durfde te nemen. Pas aan het einde van de set, boven de twintig punten, kwam meer bravoure in het spel van de Asperense ploeg en werd er met een minimaal verschil van twee punten gewonnen: 26-24.

  De daaropvolgende set moest bepalen of WHV zou winnen of dat Move4U nog een kans op de winst van de wedstrijd zou krijgen. Move4U liet zich echter niet zomaar de kaas van het brood eten en zette een ervaren passer/loper in om meer aanvalsdruk te brengen. Het kostte WHV enkele punten om zich hier tegen te bewapenen en mede daardoor keek de ploeg uit Asperen een groot deel van de set tegen een achterstand aan. De positieve uitkomst van de vorige sets hadden echter vertrouwen gegeven en ook nu raakte niet in paniek toen het einde van de set naderde. Opnieuw bracht Mirjam Steenis met haar ijzersterke service het team terug op voorsprong. Na een spannende strijd ging de set uiteindelijk met 28-26 naar WHV.
  De vierde en laatste set moest de kers op de taart vormen en dat gebeurde ook. Move4U had zichtbaar last van de bepalende derde set, waardoor ze met een verlies huiswaarts zouden keren. De energie om nog voor een punt te knokken in de laatste set, was totaal verdwenen. WHV moest nog even bij de les blijven toen het zelf enkele fouten op rij maakte, maar dankzij het harde werken werd ook deze set beloond met winst.

  Coach Niels Reder gaf na afloop van de wedstrijd zijn speelsters een duidelijke boodschap mee: Leer van deze wedstrijd dat er met hard werken veel bereikt wordt en de middenmoot hiermee in zicht komt.

  Volgend weekend speelt WHV twee wedstrijden: Vrijdagavond in Zierikzee en zaterdag in Bergschenhoek.

 • Uitslag WHV De Wiel-verloting 2017

  De afgelopen maanden hebben we met z’n allen veel loten verkocht. Zoals iedereen wel weet is de lotenactie een zeer belangrijke inkomstenbron voor WHV.  Daarnaast geeft het veel naamsbekendheid. Als er geen loterij zou zijn dan zou iedereen ongeveer 10 euro per jaar meer kwijt zijn. Voor de jeugd is dat een besparing van 10% en voor een senior lid 5%. Hiermee heeft dus iedereen de gelegenheid om goedkoper uit te zijn.

  Voor het eerst sponsort Cafetaria De Wiel uit Asperen voor WHV de drukkosten. Daarnaast stelden ze drie extra prijzen van € 10,- beschikbaar. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee

  Tijdens het oliebollentoernooi op 30 december 2017 om 19:15 in sporthal De Wiel zijn de winnaars getrokken. Cees Roth heeft de winnende loten op gepaste wijze getrokken onder toezicht van zeer groot aantal leden. Hieronder vind je de gelukkige winnaars:

   

  Prijs

  Bedrag

  Lotnummer

  Naam

  1ste

  € 200,-

  4256

  René Hol

  2de

  € 70,-

  2291

  Wicky van Loo (H4)

  3de

  € 40,-

  4196

  Jonathan Tuls

  4de

  € 25,-

  3996

  Toreq Wiel

  5de

  € 20,-

  2878

  Adriënne Verweij

  6de

  € 15,-

  1602

  Evelyne van Andel

  7de

  € 15,-

  3503

  Susanne Kappen

  8ste

  € 15,-

  1431

  Joëlle den Besten

  9de

  € 15,-

  736

  Gwen Hagenaars

  10de

  € 15,-

  2722

  Lot van Duffelen

  11de

  € 5,-

  1361

  Orianne Kuinjtjes

  12de

  € 5,-

  3807

  Eric IJdo

  13de

  € 5,-

  536

  K. E. van Klaveren

  14de

  € 5,-

  11

  Karel Horstman

  15de

  € 5,-

  2122

  Tjerk de Kuijper (H3)

  Extraprijs van De Wiel 1: Tiny van Dortmont

  Extraprijs van De Wiel 2: Wicky van Loo (Heren 4)

  Extraprijs van De Wiel 2: Tjerk de Kuijper (Heren 3)

  De prijzen zijn uitgereikt door Sander Arp (06 51071360).

  Het bestuur van WHV bedankt iedereen hartelijk voor zijn/haar medewerking om verloting weer tot een succes te maken.

   

 • Heren 1 - WHV bezwijkt onder servicedruk Sliedrecht Sport

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdag in Sliedrecht een 3-1 nederlaag geleden. WHV had veel moeite met het controleren van de service van de tegenstander en kwam daardoor nooit echt in het juiste ritme. Alleen de derde set werd door de Asperense equipe gewonnen dankzij onder meer een sterke servicereeks van René Roth.

  In de eerste set was WHV zeker niet kansloos tegen de nummer twee van de ranglijst. Hoewel de ploeg even moest acclimatiseren gezien het vroege tijdstip van de wedstrijd pakte het vrij snel de draad op. Omdat ook Sliedrecht in deze fase nog wat slordig speelde, wist WHV zelfs een voorsprong te pakken. Toch kon de ploeg niet doordrukken en liet Sliedrecht Sport orde op zaken stellen. De servicedruk ging wat omhoog aan de kant van de tegenstander en de twee hoofdaanvallers werden in stelling gebracht. En zo zag WHV de voorsprong alsmede de kans op setwinst verdwijnen. Vanaf 21 – 21 kwam de Asperense ploeg nauwelijks meer tot scoren en kwam zo op en 1-0 achterstand.

  De tweede set was WHV de onderliggende partij. De ploeg worstelde te veel met de service van Sliedrecht en had grote moeite om de side-out te spelen. De thuisploeg was veel zorgvuldiger in hun spel en liet WHV redelijk kansloos. Gelukkig wist de Asperense ploeg in de derde set de rollen om te draaien. Nu was het Sliedrecht die moeite had om de service onder controle te krijgen en de side-out te spelen. En hoewel de opgebouwde voorsprong richting einde van de set nog wel iets terugliep, was deze set uiteindelijk een gemakkelijke prooi voor WHV.

  Even koesterde de ploeg hoop dat dit kon worden doorgezet in de vierde set om zo een vijfde en beslissende set af te dwingen. Dat bleek echter ijdele hoop. Aanvankelijk kon WHV nog wel bijblijven maar in de loop van de set bezweek de ploeg opnieuw onder de servicedruk van de tegenstander. Het kostte te veel moeite om de ballen bij de spelverdeler te krijgen zodat er aanvallend geen vuist gemaakt kon worden. De ploeg van trainer / coach John Kemp moest dan ook genoegen nemen met één punt.

  Komende zaterdag krijgt WHV het Rotterdamse Fusion op bezoek. Een ploeg uit de middenmoot waar WHV het meestal wel lastig mee heeft. Toch heeft de Asperense ploeg zeker kansen tegen deze tegenstander en zal dan ook vol aan de bak moeten.

 • Heren 1 - Eindelijk weer winst voor WHV

  Na een aantal nederlagen op rij wist WHV afgelopen weekend eindelijk de ban te breken. In eigen huis werd de nummer 11 van de ranglijst ATAK’55 uit Waspik met 3-1 verslagen. Daarmee wist de Asperense ploeg het gat met ATAK te vergroten. Omdat de concurrentie ook wist te winnen, blijft WHV voorlopig echter op de tiende plek hangen. En daarmee blijft de dreiging op het spelen van nacompetitie concreet aanwezig.

  De start van WHV was verre van sprankelend afgelopen zaterdag. Door het rommelige spel keek de thuisploeg al snel tegen een flinke achterstand aan. Met het inbrengen van Ewout de Jong halverwege de set kwam er meer lijn in het spel en werd de inhaalrace ingezet. De ploeg begon beter te verdedigen en te passen waardoor ook de aanval beter uit de verf kwam. ATAK zag de voorsprong langzaam verdwijnen en voelde de druk toenemen. Na een verhitte discussie met de scheidsrechter over een beslissing was de concentratie bij ATAK veranderd in frustratie. En daar wist WHV van te profiteren door de eerste set alsnog met 28-26 uit het vuur te slepen.

  In de tweede en derde set was WHV de bovenliggende partij hoewel de verschillen niet groot waren. Mede dankzij het sterke verdedigende werk van de libero van ATAK moest WHV elk punt wel twee en soms wel drie keer maken. En daarbij had de tegenstander elke set wel weer een paar servicereeksen waardoor WHV de voorsprong weer zag slinken. Ook de Asperense ploeg had echter via onder meer Niels Reder en Virgil in den Eng aardig wat servicedruk. En daarnaast kon Niels Reder voldoende variatie in de aanval leggen. Wildrik van de Plassche pakte zijn punten mee op de midden en wist de blokkering goed aan zich te binden. En mede daardoor kwamen Stefan Arp en René Roth veelvuldig tot scoren op de buiten en diagonaal. Ook de broers Dwight en Wayne Hol hadden nog hun bijdrage in de winst via een goede invalbeurt.

  De vierde set leek het heilige moeten echter verdwenen. Doordat de winst was veilig gesteld , zakte de focus bij de Asperense ploeg snel weg. Al direct in het begin van de set raakte de ploeg op een flinke achterstand die niet meer werd goedgemaakt. En dat was jammer want WHV kan elk punt goed gebruiken. Komende vrijdag wacht WHV een lastige uitwedstrijd. Om 19.15 staat de confrontatie met de nummer drie Sliedrecht Sport op het programma.

 • Dames 1 - WHV verliest van Move4U

  Zaterdag 14 januari reisden de dames van WHV 1 af naar Vlaardingen.
  Helaas hebben ze het niet waar kunnen maken en verloren met 4-0 van Move4U.

  De eerste set begon gelijkwaardig, en de WHV-dames lieten daarbij goed spel zien. Dit hielden ze echter niet de set vol en de set eindigde spannend. WHV maakte het niet af en de set ging naar Vlaardingen. De set eindigde met 22-25. De dames waren teleurgesteld en gebrand om de volgende set te winnen.

  De tweede set begon echter niet goed. Hoewel de dames erg hun best deden werd er af en toe toch meegerommeld met de tegenpartij. WHV liep tegen een achterstand op, maar kreeg het voor elkaar om terug te komen tot 22 punten, mede door de goede servicereeks van Mirjam Steenis. Helaas trok Move4U aan het langste eind en ging de set niet naar WHV.

  De derde set ging hetzelfde als de tweede set. WHV begon niet scherp aan deze set en stond wederom een aantal punten achter op het scorebord. Door de goede service van Bernadet Arendsen en Romy van Wijk werd de achterstand beperkt tot 4 punten. Ondanks dat de dames de lange rally’s afmaakten en hard werkten ging de set naar de Vlaardingse dames.

  Nu kwam de laatste set, de laatste kans om alsnog een punt binnen te halen. Door het wisselbeleid van coach Wim van den Boomgaard stonden er tijdens deze set 4 jonge meiden van 14,15,16 en 17 jaar in het veld. Er werd hard gewerkt voor elkaar. Het bleek voor de vierde maal op een rij niet voldoende en ook deze set ging naar Move4U.

  Het dubbeltje viel deze wedstrijd niet de goede kant op. Balend en enigszins teleurgesteld gingen de WHV’ers weer naar huis. Volgende week is er geen wedstrijd, maar vrijdagavond 28 januari spelen ze uit tegen Sliedrecht Sport.

 • Heren 1 - Nipte nederlaag WHV

  De Asperense volleyballers zijn het nieuwe jaar gestart met een 3-2 uit-nederlaag tegen VCN uit Capelle aan de IJssel. In een attractieve wedstrijd golfde het spelbeeld op en neer zodat uiteindelijk een vijfde set gespeeld moest worden voor de beslissing. Helaas voor WHV trok de thuisploeg aan het langste eind. Wel twee punten dus voor de Asperense ploeg die deze hard nodig heeft om het gat naar de middenmoot overbrugbaar te houden.

  De start van WHV was weinig overtuigend. Het spel oogde rommelig en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Gelukkig kwam de ploeg langzaam in het juiste ritme. Niet op tijd om nog iets aan de eerste set te doen maar wel als opmaat naar de tweede set.

  In deze set speelde WHV zoals het hoort te spelen. Via de service werd er druk gezet door onder meer René Roth en Wildrik van de Plassche waardoor de blokkering en verdediging van WHV meer grip kregen op VCN. Daarnaast was de passing aan Asperense zijde stukken nauwkeuriger zodat Niels Reder veel meer variatie kon brengen in het aanvalsspel. En daar had VCN grote moeite mee. Zeker Stefan Arp kwam in deze set enkele keren prima door.

  De derde en de vierde set leken wel bijna een kopie van de eerste twee. Gedurende de derde set was de nauwkeurigheid en de focus weer even verdwenen aan de kant van WHV en kon de ploeg geen vuist maken richting de tegenstander. In de vierde set pakte het team de draad echter prima op en wist de regie weer op te eisen. Libero Sander Arp had de controle terug in het achterveld en van daaruit konden de Asperense aanvallers weer in stelling worden gebracht.

  En zo moest de wedstrijd dan uiteindelijk worden beslist via een vijfde set. En ondanks een prima start van de Asperense heren zagen ze toch de overwinning wegglippen. In het tweede deel van deze vijfde set bleek VCN simpelweg net iets stabieler. Toch hield WHV een redelijk goed gevoel aan de wedstrijd over waarin bij vlagen prima spel werd vertoond.

  Komende zaterdag staat er weer een leuke wedstrijd op het programma. WHV ontvangt dan thuis de nummer 11 van de ranglijst ATAK’55 uit Waspik. Uit werd nog met 2-3 verloren van deze ploeg maar hopelijk kan WHV thuis wel tot een overwinning komen.

 • Uitslag WHV De Wiel-verloting 2016


  De afgelopen maanden hebben we met z’n allen veel loten verkocht. Zoals iedereen wel weet is de lotenactie een zeer belangrijke inkomstenbron voor WHV. Daarnaast geeft het veel naamsbekendheid. Als er geen loterij zou zijn dan zou iedereen ongeveer 10 euro per jaar meer kwijt zijn. Voor de jeugd is dat een besparing van 10% en voor een senior lid 5%. Hiermee heeft dus iedereen de gelegenheid om goedkoper uit te zijn.

  Voor het eerst sponsort Cafetaria De Wiel uit Asperen voor WHV de drukkosten. Daarnaast stelden ze twee extra prijzen van € 10,- beschikbaar. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

   

  Tijdens het oliebollentoernooi op 4 januari 2016 om 19:15 in De Schildkamp zijn de winnaars getrokken. Cees Roth heeft de winnende loten op gepaste wijze getrokken onder toezicht van zeer groot aantal leden. Hieronder vind je de gelukkige winnaars:

  Prijs Bedrag Lotnummer Naam
  1ste € 200,- 1073 Stefan Arp
  2de € 70,- 111 Astrid Dhondt
  3de € 40,- 1727 Rinie Bot
  4de € 25,- 1793 M. Verhoeven
  5de € 20,- 206 Jolijn Onvlee
  6de € 15,- 284 J. Kornet
  7de € 15,- 2926 Femke de Bruijn
  8de € 15,- 2359 Adrienne Verweij
  9de € 15,- 3648 Monique Temminck
  10de € 15,- 2960 Erwin Donga
  11de € 5,- 4389 Fam Fortuyn
  12de € 5,- 2835 Anja Klop
  13de € 5,- 3481 René Hol
  14de € 5,- 1853 Wicky van Loo (H5)
  15de € 5,- 3598 Gwen Hagenaars

  Extraprijs van De Wiel 1: Gerwin Kleijer
  Extraprijs van De Wiel 2: Wicky van Loo (Heren 5)

  De prijzen zijn uitgereikt door Sander Arp (06 51071360).

  Het bestuur van WHV bedankt iedereen hartelijk voor zijn/haar medewerking om verloting weer tot een succes te maken.

   

 • Rita Versluis 40 jaar actief lid bij WHV

  Na 40 jaar nog steeds actief zijn is volgens voorzitter Olaf van Arkel zeer zeker een bijzondere verdienste. WHV bestaat dit in juli dit jaar 60 jaar en leden die 40 jaar actief zijn geweest zijn dus bijzonder. Leden werden in die tijd op latere leeftijd lid van de volleybalvereniging. Het is pas ongeveer 20 jaar geleden dat de startleeftijd op 7 jaar lag en sinds 5 jaar kunnen leden al op 3-jarige leeftijd beginnen. Ook het volhouden is een verdienste.

  In de jaren ’80 heeft Rita jarenlang in D1 gespeeld en ook kampioen geworden in 1992. Dames 1 promoveerde toen van de 3de naar de 2de klasse. Cor van der Hout was toen de trainer, en in dat team speelde ook Cynthia Bos, Ciska Derksen en Annie Oskam. In 1996 werd Rita weer kampioen Tjerk de Kuyper als de trainer zonder ook maar 1 set te verliezen.

  In 2001 ontving Rita een bronzen spelt van de NeVoBo voor al haar bewezen diensten voor de regio. Ze was op dat moment 15 jaar secretaresse van WHV. In die tijd was het bestuur veel kleiner en deed het bestuur heel veel taken.

  Na Wim de Jong is Rita van de actieve leden het langst lid van WHV. Wim zit in zijn 51ste lidmaatschapsjaar. Verder is ook Anton den Hertog 38 jaar lid, daarna Tjerk de Kuyper met 32 jaar en Wildrik van de Plassche met 29 jaar. Van de ereleden die nog steeds betrokken zijn is Gijs de Man 47 jaar betrokken, Annie Oskam 42 jaar en Ton Dhondt 39 jaar.

  Enkele jaren geleden is Rita gestopt in de competitie team, maar Rita traint op 64-jarige leeftijd nog steeds wekelijks met de dames mee. Tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi werd Rita in het zonnetje gezet en toegezongen door alle aanwezigen muzikaal ondersteunt door de muzikale leden van WHV.

 • Heren 1 - WHV kansloos ten onder

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen weekend een kansloze nederlaag geleden tegen ROWI uit Etten-Leur. De nummer drie van de ranglijst kwam flitsend uit de startblokken en liet WHV eigenlijk geen moment in zijn spel komen. Pas in de laatste set hield de Asperense ploeg gelijke tred met de tegenstander. Toch liet WHV ook deze set in de slotfase nog glippen.

  De Asperense volleyballers stonden vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. De ploeg had moeite om de service van ROWI goed te controleren en kreeg de bal slechts met moeite bij hun spelverdeler. Die kon daardoor weinig anders dan de ballen hoog op de buitenkanten spelen. En daar kon WHV simpelweg te weinig power brengen om de verdediging van ROWI te verrassen. En die power had ROWI wel. De tegenstander van WHV was zuiverder in hun passing en vielen met veel overtuiging en kracht aan. En WHV had daar geen enkel antwoord op. De ploeg leek zelfs bijna geïmponeerd door het spel van hun tegenstander.

  Enkel op de momenten dat WHV de passing onder controle had en er dreiging was op de midden kwam de ploeg tot scoren. Maar die momenten waren te schaars. Het voetenwerk was over het algemeen niet goed genoeg om de bal goed verzorgd bij spelverdeler Niels Reder te brengen. En zo kon ROWI zeker in de eerste drie sets over WHV heen walsen. Een prima les voor de Asperenaren omdat de zwakke plekken meedogenloos werden blootgelegd. Trainer/coach heeft nu twee weken de tijd om zijn ploeg voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd tegen nummer 10 van de ranglijst Jola-Olympus. Een wedstrijd die WHV moet winnen om deze ploeg onder zich te houden.

 • Jeugd neemt de Schildkamp over!

  Op zaterdag 6 februari organiseert WHV een CMV toernooi in de Schildkamp. Vanaf half negen starten we met niveau 2 en 3. De tweede ronde start rond 10.00 uur met CMV 4. Voor sommige van de kinderen is het zelfs een eerste toernooi en dat is best spannend! Er hebben zich inmiddels 44 teams aangemeld. De laatste voorbereidingen zijn nu in volle gang om er weer een mooi toernooi van te maken. Noteer de datum in de agenda en kom ook gezellig langs om aan te moedigen! Ben je op zoek naar een nieuwe of andere sport? Kom dan ook zeker kijken! Je mag altijd 3 (gratis) proeflessen bij ons volgen om te kijken of volleybal een sport voor jou is.

 • Heren 1 - WHV wint opnieuw in vijf sets

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag Fusion uit Rotterdam te gast. Na de enerverende vijfsetter in de week ervoor tegen Sliedrecht, vocht WHV opnieuw een waar spektakelstuk uit. De Asperense volleyballers leken in de eerste helft van de wedstrijd strijdend ten onder te gaan. De ploeg knokte zich met de steun van het thuispubliek echter knap terug en boog een 1-2 achterstand in sets om naar een 3-2 zege.

  WHV had in het eerste deel van de wedstrijd moeite om grip te krijgen op het spel van Fusion. De Rotterdammers speelden aanvallend sterk en hadden hun blokkering goed op orde. Daarnaast wisten ze met hun service aardig wat druk uit te oefenen op de passing van de Asperense equipe. Zowel de harde sprongservice als de onvoorspelbare floaters maakten het WHV bij tijd en wijlen lastig. In deze fase was het met name aanvoerder Stefan Arp die zijn ploeg samen met spelverdeler Niels Reder op de been hield.

  Langzaam maar zeker kwam WHV echter beter in de wedstrijd. De servicedruk op de libero van Fusion werd opgevoerd die daardoor in problemen kwam. Tegelijkertijd begonnen met name de broers Stefan en Sander Arp steeds meer ballen te verdedigen in het achterveld. En ook niet onbelangrijk, diagonaalspeler René Roth haalde weer zijn vertrouwde scoringspercentage. Fusion kwam daardoor steeds moeizamer tot scoren en zag ook nog eens dat WHV de lange rally’s begon te winnen.

  Waar het vertrouwen aan Asperense zijde steeds sterker werd, ebde dat aan de kant van Fusion weg. Mooi om te zien was ook dat de jonge invaller Wayne Hol op de belangrijke momenten zijn passing op orde had en aanvallend wist te scoren. Omdat de Rotterdammers bleven knokken en met omzettingen het tij probeerden te keren, bleef het tot het einde toe spannend. WHV hield het hoofd op de beslissende momenten echter koel en pakte uiteindelijk de zoet smakende overwinning.

  Komende zaterdag mogen de Asperense volleyballers op bezoek bij nummer drie van de ranglijst Rowi. In Etten-Leur mag de ploeg proberen weer wat punten bij elkaar te sprokkelen. Elke punt telt namelijk in deze ongemeen spannende competitie.

 • Dames 1 - WHV dames trekken aan het kortste eind

  Vrijdag speelden de volleybaldames van WHV uit Asperen in eigen huis tegen WIK/Univé uit Groot-Ammers, de huidige nummer 3 van de competitie. De dames wisten het bij vlagen erg spannend te maken, maar verloren uiteindelijk met 4-0.

  De Asperense ploeg, die op het moment onderaan de ranglijst staat, wist in de eerste helft van het seizoen een set te winnen van de ploeg uit Groot-Ammers. Het team was vastbesloten om er ook nu alles aan te doen om punten te pakken.

  De dames van WHV begonnen scherp aan de wedstrijd en pakten meteen een kleine voorsprong. Maar al snel kreeg het team van WIK de opdracht om hun aanval aan te passen, en daar hadden de Asperense dames geen antwoord op. Aan het einde van de set werden er wel weer meer punten gepakt, maar het was niet genoeg voor setwinst: 17-25.

  In het begin van de tweede set ging het een aantal punten gelijk op. Daarna gingen de dames van WHV echter ingehouden en steeds voorzichtiger spelen. De dames uit Groot-Ammers maakten hier dankbaar gebruik van en al gauw keek WHV tegen een enorme achterstand aan. Coach Niels Reder probeerde er alles aan te doen om de dames te motiveren, en uiteindelijk met succes. Aan het einde van de set begon het spel aan Asperense zijde weer te lopen en had het team vaker een antwoord op het sterke spel van WIK.

  Deze lijn werd meteen goed doorgezet in de derde set. De dames speelden vol beleving en overtuiging en lieten met mooie aanvallen van onder andere Celine Bloem zien dat ze echt wat in te brengen hebben tegen de nummer 3 van de competitie. De aanvallers van WIK hadden moeite met het goede blok van Stefanie van Vliet en Eline Katerberg, en als ze er wel voorbij konden komen stond de verdediging van WHV klaar om de ballen weer netjes bij spelverdeelster Mirjam Steenis te brengen. Zij wist de dames uit Groot-Ammers bovendien flink onder druk te zetten met haar service. De dames behaalden een flinke voorsprong: 13-7. Daarna kwam WIK echter weer in het spel en had WHV meer moeite om te scoren. Wendy de Bie wist het lange blok van de tegenstander nog een aantal keer mooi te omzeilen met slimme prikballetjes, maar uiteindelijk trokken de dames van WHV na een spannende set met 23-25 net aan het kortste eind.

  In de vierde set lieten de Asperense dames meteen zien dat ze er nog steeds voor wilden gaan om een set binnen te slepen: na een goede servicereeks van Stefanie van Vliet stond er direct een stand van 5-0 op het scorebord. De dames deden er alles aan om deze voorsprong vast te houden, maar konden niet voorkomen dat WIK langszij kwam en de Asperense ploeg weer in wist te halen. Da dames van WHV probeerden nog vanalles, maar verlieten het veld uiteindelijk met een stand van 16-25.

  Volgende week zaterdag neemt WHV het om 17:00 uur in Barendrecht op tegen de dames van Spirit.

 • Dames 1 - Sliedrecht sterker dan WHV

  Na de afgelopen nederlagen gingen de dames van WHV afgelopen zaterdagochtend goed voorbereid en met veel zin richting Sliedrecht. Een wedstrijd met kans op punten die dit keer gepakt moesten worden.

  WHV begon de wedstrijd echter afwachtend, waardoor de dames van Sliedrecht direct de leiding pakten. Sliedrecht scoorde met aanvallen en WHV was nog niet sterk genoeg aan het net om daar een antwoord op te geven. Deze set was daarom al snel beslist en eindigde met 25-11 voor de thuisploeg.

  In de tweede set kreeg WHV vertrouwen in hun spel en verdeelde aanvoerdster Mirjam Steenis het spel zo, dat Sliedrecht moeite had om de ballen te verdedigen. De punten gingen gelijk op en een goede serviceserie van Celine Bloem zorgde ervoor dat WHV voor kwam te staan aan het einde van deze set. Het enthousiaste team van Sliedrecht vechtte zich terug door hun aanvallen, waardoor zij toch deze set binnen sleepten met een uitslag van 25-22.

  WHV moest zich herpakken om met vertrouwen de derde set in te gaan. Dit was nog niet te zien in de eerste punten want Sliedrecht pakte direct een voorsprong van 5-1, wat voor coach Niels Reder de doorslag gaf om zijn dames moed in te spreken voor deze set tijdens een time-out. WHV bleef op een achterstand, maar ook Sliedrecht maakte fouten waardoor WHV ietwat terug kwam. Dit mocht echter niet baten, want WHV verloor de set met 25-19.

  In de vierde set lag de servicedruk van WHV weer hoog, waar de dames van Sliedrecht Sport moeite mee hadden. Hun passes belandden tegen de muur en ze kwamen minder toe aan aanvallen. De middenaanvaller van WHV, Wendy de Bie, scoorde punten met prikballen en tactisch geslagen ballen. Dit zorgde voor een spannende einde van de vierde set, waar WHV goed voor stond met een kleine voorsprong. Door kleine fouten werd het WHV toch fataal, waardoor zij ook deze set net niet wonnen.

  As. vrijdag speelt WHV thuis om 21:15 tegen Wik-Unive uit Groot-Ammers.

 • Heren 1 - WHV wint thriller tegen Sliedrecht

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdagavond een heuse thriller gespeeld tegen de equipe van Sliedrecht Sport. In de bijzonder spannende wedstrijd ging het spelbeeld op en neer. Uiteindelijk was het WHV die met 2-3 aan het langste eind trok.

  Om kwart over zeven moest WHV afgelopen vrijdag aantreden in Sliedrecht. Vanaf de eerste set was het al direct spannend. Sliedrecht speelde verdedigend alert, had redelijk wat servicedruk en beschikte over twee veel scorende aanvallers. De Asperense volleyballers zetten daar de nodige werklust tegenover en wisten via de middenspelers Vincent de Bie en Wildrik van de Plassche de verdediging van Sliedrecht toch met regelmaat te verschalken. Met 23-25 was de eerste set voor WHV. De tweede set verliep moeizamer voor de Asperense heren. De servicedruk van Sliedrecht nam toe waardoor het midden minder kon worden aangespeeld. Hierdoor stuitte WHV te vaak op de verdedigende linie van de tegenstander. Met 25 - 19 ging deze set zonder veel kansen naar Sliedrecht.

  De derde set leek op dezelfde manier te verlopen als de tweede. WHV kwam op een redelijk grote achterstand te staan. Richting het einde van de set kwam WHV echter langzaam steeds dichter bij. En waar in de slotfase de aanvallers van Sliedrecht niet meer voluit durfden, deed René Roth dat aan Asperense zijde wel. Spelverdeler Niels Reder maakte in de spannende slotfase de juiste keuze en bracht zijn diagonaalspeler enkele keren goed in stelling. Met 24-26 pakte WHV een 1-2 voorsprong.

  De vierde set ging weer aardig gelijk op. WHV leek een kleine voorsprong te nemen onder meer door goed serveren van Ewout de Jong en Stefan Arp. Aan het eind van de set werd deze voorsprong echter weer weg dankzij de servicedruk van Sliedrecht. In de spannende slotfase had WHV net even pech en was net niet zuiver genoeg zodat met 29-27 de stand weer gelijk werd getrokken. Een vijfde set moest dus uitkomst brengen. WHV startte goed maar moest ook nu toestaan dat Sliedrecht in de slotfase de stand weer gelijktrok. Trainer/Coach John Kemp instrueerde zijn blokkering echter goed. Een knap driemansblok van René Roth, Vincent de Bie en Stefan Arp zorgde voor het verlossende punt. Komende zaterdag speelt WHV in eigen huis tegen het Rotterdamse Fusion.

 • Heren 1 - WHV start 2016 met verlies

  De Asperense volleybalheren zijn het nieuwe jaar gestart met een 1-3 thuisnederlaag tegen Erasmus Volley. Dankzij deze nederlaag zakt de ploeg weer terug naar een tiende plek op de ranglijst. Toch is het verschil met nummer vier van de ranglijst Sliedrecht Sport, de tegenstander van aanstaande vrijdag, slechts vier punten groot. De teams zijn dus aan elkaar gewaagd in deze competitie.

  Dat betekent dan ook dat de meeste wedstrijden worden beslist op details. Wie heeft de vorm van de dag en welke ploeg zet net dat stapje extra. En dat was afgelopen zaterdag helaas de ploeg van de Erasmus Universiteit uit Rotterdam. Met name blokkerend en verdedigend waren de Rotterdammers WHV de baas. De middenspelers van WHV kwamen nog wel regelmatig tot scoren maar op de buitenkant verliep dit moeizamer. Daarbij was de ploeg niet alert genoeg om de terugvallende ballen verdedigend op te pakken of de blokkering te omzeilen met een slimme aanvalsbal.

  Verdedigend miste WHV de echte scherpte. Blokkerend werd de ploeg veelvuldig het bos in gestuurd door de spelverdeler van Erasmus die de ballen op maat kreeg aangespeeld door zijn passers. WHV probeerde de servicedruk op te voeren om het de spelverdeler moeilijker te maken maar slaagde hier echter niet in. Daarnaast was de verdediging in het achterveld niet goed genoeg. Hoewel er hard werd gewerkt, kwamen er te weinig bespeelbare ballen bij spelverdeler Niels Reder. Ook bij de minder hard geslagen ballen stond de defensie net niet goed of reageerde net te laat.

  Toch was WHV niet kansloos. De tweede set wisten de Asperense volleyballers te winnen en in de derde set ging het erg gelijk op. Helaas werden enkele slordigheden de ploeg in deze set fataal en zo ging deze set toch met 24-26 naar de Rotterdammers. En daarmee was de weerstand bij WHV gebroken.

  Komende vrijdag wacht de confrontatie met Sliedrecht Sport. Waar WHV thuis wist te winnen, pakt Sliedrecht in eigen huis veel punten. De Asperense volleyballers zullen dus flink aan de bak moeten.

 • IJkelenstam Keukens sponsort eerste damesteam van WHV

  Vorig jaar startte Leerdammer Urjan IJkelenstam zijn eigen onderneming in Gorinchem. Ook met 20 jaar ervaring in keukenontwerp en vormgeving, een zeer gedurfde stap. Urjan hecht veel waarde aan het verenigingsleven en vindt het belangrijk om de sport te ondersteunen. De volleybaldames van Wij Houden Vol uit Asperen krijgen nieuwe inspeelshirts, wedstrijdshirts en trainingspakken van de nieuwe sponsor. Op de foto ondertekent Urjan IJkelenstam het contract wat hem de komende 5 jaren verbind aan de dames van volleybalvereniging WHV uit Asperen. Links op de foto bestuurslid Sander Arp en rechts voorzitter Olaf van Arkel.

   

 • Uitslag WHV Tasos-verloting 2015

  De afgelopen maanden hebben we met z’n allen veel loten verkocht. Zoals iedereen wel weet is de lotenactie een zeer belangrijke inkomstenbron voor WHV. Daarnaast geeft het veel naamsbekendheid. Als er geen loterij zou zijn dan zou iedereen ongeveer 10 euro per jaar meer kwijt zijn. Voor de jeugd is dat een besparing van 10% en voor een senior lid 5%. Hiermee heeft dus iedereen de gelegenheid om goedkoper uit te zijn.
  Voor het eerst sponsort Restaurant Bij Tasos uit Asperen voor WHV de drukkosten. We zijn hier heel blij mee!

  Tijdens het oliebollentoernooi op 30 december 2015 om 19:15 in De Schildkamp zijn de winnaars getrokken. Cees Roth heeft de winnende loten op gepaste wijze getrokken onder toezicht van zeer groot aantal leden. Hieronder vind je de gelukkige winnaars:

  Prijs

  Bedrag

  Lotnummer

  Naam

  Plaats

  1ste

  € 200,-

  0130

  A.F. Kleingeld

  Asperen

  2de

  € 70,-

  1612

  Marco van Deick

   

  3de

  € 40,-

  1151

  Romy van Wijk

  Leerdam

  4de

  € 25,-

  4332

  Leen Jager

  Leerdam

  5de

  € 20,-

  1104

  Richard van de Donk

  Leerdam

  6de

  € 15,-

  2713

  Gijs van Duffelen

  Asperen

  7de

  € 15,-

  0368

  Huib Koppert

  Leerdam

  8ste

  € 15,-

  3787

  Amanda Peek

  Asperen

  9de

  € 15,-

  1431

  W Horstman

  Zevenbergen

  10de

  € 15,-

  2737

  Dwight Hol

  Leerdam

  11de

  € 5,-

  3074

  Familie Steenis

  Leerdam

  12de

  € 5,-

  0103

  Annelie van Arkel

  Leerdam

  13de

  € 5,-

  1930

  Rens de Ridder

  Leerdam

  14de

  € 5,-

  3858

  Petra Bos

  Leerdam

  15de

  € 5,-

  1451

  Loes Horstman

  Leerdam

  De prijzen zijn uitgereikt door Sander Arp (06 51071360).
  Het bestuur van WHV bedankt iedereen hartelijk voor zijn/haar medewerking om verloting weer tot een succes te maken.

   

 • Heren 1 - WHV doet goede zaken

  De heren volleyballers van WHV hebben afgelopen weekend een bijzonder nuttige overwinning geboekt op de nummer 10 van de ranglijst Triade. In het mooie sportcomplex in Tilburg pakte WHV een 0-4 zege en daarmee de volle winst. Niet alleen wist de ploeg daarmee de afstand tot Triade te vergroten maar klom daarmee naar een gedeelde 7e/8e plek op de ranglijst. Een mooie stap naar lijfsbehoud in de derde divisie.

  De Asperense volleyballers wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was. Een wedstrijd die het verschil kon maken of de ploeg de degradatiezone dichterbij zag komen of zich kon gaan richten op de middenmoot. Vooraf werd als minimale doelstelling een vijfsetter afgesproken. Met een 3-2 nederlaag zou Triade immers naar 1 punt dichterbij komen. Een overwinning was echter de inzet. En hoewel het geen briljante wedstrijd werd, knokte de ploeg voor wat het waard was. Met name de tweede set was erg spannend. Triade hield tot het einde toe aansluiting omdat WHV tot twee keer toe moeite had om de side-out te spelen. Toch was het echter de Asperense ploeg die uiteindelijk het hoofd koel hield. Daarbij was het de jonge Joeri van Wijk die op het beslissende moment knap de bal door de blokkering van Triade wist te jagen. Het mooie was dat hij uiteindelijk ook in de vierde set het beslissende punt wist te maken.

  Komende zaterdag speelt WHV thuis tegen Fusion. Een ploeg die nu drie punten onder WHV staat maar wel met een wedstrijd minder. Opnieuw een spannende wedstrijd dus voor de Asperense heren.

 • Heren 1 - Heren WHV in eigen huis onderuit

  De Asperense volleybalheren hadden afgelopen weekend Spivo uit Spijkenisse op bezoek. Een ploeg uit de middenmoot waar WHV uit nipt met 3-2 van had verloren. Het vooraf gestelde doel was dan ook een overwinning. Zeker ook omdat de ploeg een aardige reeks achter de rug heeft. Helaas pasten de puzzelstukjes afgelopen zaterdag niet in elkaar. In de eerste set kwam WHV net te laat op stoom en moest de set met 24-26 op een wat ongelukkige wijze aan de tegenstander worden gelaten.

  In de tweede set werd de opgaande lijn goed doorgetrokken en werd de stand weer gelijk getrokken en leken de Asperense volleyballers toch af te steven op een overwinning.

  Vanaf de derde set werd het spel aan Asperense zijde echter steeds rommeliger. De servicedruk werd minder, verdedigend liet de ploeg te veel steken vallen en het vertrouwen in de eigen aanval zakte ook terug. Omdat er geen oplossing werd gevonden, zakte het moraal en liet WHV zich uiteindelijk vrij gewillig naar de slachtbank leiden. En zo pakte de ploeg uiteindelijk slechts 1 punt en zag het de aansluiting naar de middenmoot weer wat groter worden.

  Komende zaterdag volgt opnieuw een belangrijke wedstrijd als WHV op bezoek moet in Tilburg. Dan volgt de confrontatie met de nummer 10 van de ranglijst en moeten de Asperense volleyballers proberen het gat naar deze ploeg te vergroten.

 • Dames 1 - WHV wint zwaarbevochten topper in eigen huis

  De dames van volleybalvereniging WHV uit Asperen hebben afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen directe concurrent Spivo gewonnen met 3-2. Spivo (Spijkernisse) staat op de vierde plaats, terwijl WHV op de tweede plaats mee strijdt om het kampioenschap.

  Ruim een half uur voor aanvang van de wedstrijd stroomden de tribunes in de Schildkamp vol met supporters uit Spijkernisse. De mannen van WHV speelden voorafgaand namelijk tegen de heren van Spivo en dus zat de sfeer er al goed in.De eerste set begon Spivo voortvarend. Zowel qua spel als verbaal werd duidelijk gemaakt dat ze voor de volle winst zouden gaan en hun achterstand op de ranglijst wilden goedmaken. WHV leek nog onvoldoende focus te hebben en wist geen goed antwoord te geven op de aanvalskracht van Spivo. Met 17-25 ging de eerste set naar de dames uit Spijkernisse.

  In de tweede set wisten coaches Kemp en Reder hun dames scherper te krijgen en een verbetering aan te brengen in de blokkering van WHV. Hoewel dit de aanval van Spivo bemoeilijkte, wist WHV nog onvoldoende zelf te scoren. Na de tweede set stond het 0-2 voor Spivo, maar er was een duidelijke verbetering zichtbaar aan de kant van WHV. De blokkering van WHV sloot beter, waardoor de verdediging in het achterveld tot een betere passing kwam. Daaruit kwamen harde en snelle aanvallen van Jennita Bovenschen en Pia Dhondt voort, die werden afgewisseld met de geplaatste ballen van Mirjam Steenis. Door deze dreiging aan het net kon WHV de leiding in de wedstrijd overnemen en wonnen de Asperense dames de derde en vierde set overtuigend.

  Bij een stand van 2-2 beslist een vijfde set welk team er met de winst vandoor gaat. Hoewel het voor de ranglijst maar één punt verschil oplevert, waren beide teams vastberaden de winst naar zich toe te trekken. Het advies dat de coaches van WHV hun team meegaven: speel voluit en dus met risico, anders pakt Spivo de set. Deze taak wist WHV goed tot uiting te brengen en al snel nam het team de voorsprong. De vijfde set, die tot vijftien punten gaat, leek bij een 13-10 voorsprong voor WHV in Asperen te blijven, maar door een paar snelle aanvallen van Spivo en pech aan de kant van WHV, werd het 14-14 gelijk. Een direct scorende aanval van middenaanvalster Rianda Kroon en aansluitend een korte geplaatste service besloten de eindstand in 16-14 voor WHV.

  Aanstaande zaterdag gaat WHV in ’s-Gravendeel op bezoek bij hekkensluiter Benevia.

 • Dames 1 - WHV dames verslaan Volley Meerkerk in het hol van de leeuw: 1-3

  Op 10 januari 2015 speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging WHV haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar tegen Volley Meerkerk dames 2. Bij winst zou WHV nog meedoen bij de strijd om het kampioenschap.

  WHV was op volle sterkte naar Meerkerk afgereisd, er waren geen geblesseerden voor deze derby. In de voorbespreking werd de nadruk gelegd op strijdbaarheid en focus op het eigen team.

  De eerste set begon moeizaam voor WHV. Maar gelukkig werd door de snelle aanvallen en een goede pass van de Asperse dames de achterstand van 22-18 toch nog omgezet in een 24-26 setwinst. In de tweede lijn zette WHV deze lijn door. Het snelle spel en de slimme prikballen zorgden voor wanhoop aan Meerkerkse kant. Eindstand van deze set: 13-25. In de derde set had WHV duidelijk meer moeite met de goede service van Meerkerk. De pass kwam niet meer zuiver, waardoor de snelle aanval niet meer kon worden gespeeld. Het blok op de buienkant zat potdicht, waardoor WHV moeizaam tot scoren kwam. Een time-out van coaches Kemp en Reder op 21-12 mocht niet meer baten. Meerkerk won deze set: 25-20. De vierde set werd overtuigend gewonnen door WHV. Meerkerk was moegestreden en gaf de strijd op: 16-25. De Asperse dames nemen vier punten mee naar huis!

  WHV wint de wedstrijd met 1-3 en zal op 17 januari om 17.00 uur in de Schildkamp tegen de nummer vier van de ranglijst (Spivo) er alles aan doen om haar achterstand van drie punten op koploper Spirit in te lopen.

 • Heren 1 - WHV start jaar met 3-2 verlies

  De Asperense volleyballers zijn het jaar niet onverdienstelijk begonnen. In de lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht wist de ploeg afgelopen vrijdagavond twee sets te pakken. Al om kwart over zeven startte de wedstrijd zodat het voor de meeste spelers al een opgave was om op tijd aan de start te verschijnen. Desondanks startte WHV niet onaardig en wist direct de eerste set te pakken.

  Daarna zakte het spel en de concentratie wel wat weg. Sliedrecht zette vervolgens ook een ervaren middenspeler in de ploeg die wat meer balans in het team bracht. De servicedruk en de blokkering aan de kant van Sliedrecht werden sterker waardoor WHV meer moeite had om tot scoren te komen. Daarnaast hadden de Asperense volleyballer te weinig grip op de diagonaalspeler en de passer loper van Sliedrecht die beiden aanvallend goed op dreef waren. En zo kwam WHV met 2-1 achter.

  In de vierde set bracht coach Max Smidt middenaanvaller Virgil in den Eng in de ploeg die met zijn service en enkele blokpunten wat nieuw elan in het team bracht. WHV veerde weer wat op en dat mondde uiteindelijk uit in een bijzonder spannende slotfase waarin de kansen op en neer golfden. Toch was het uiteindelijk de Asperense equipe die dankzij een goed gezet blok van Virgil in den Eng en Stefan Arp aan het langste eind trok. In de vijfde set kwam WHV al snel op een achterstand zodat de zege uiteindelijk toch voor de thuisspelende ploeg was. Desondanks gingen er twee nuttige punten mee terug naar Asperen.

 • Uitslag WHV Soomer-verloting 2014

  De afgelopen maanden hebben we met z’n allen veel loten verkocht. Zoals iedereen wel weet is de lotenactie een zeer belangrijke inkomstenbron voor WHV. Daarnaast geeft het veel naamsbekendheid. Als er geen loterij zou zijn dan zou iedereen ongeveer 10 euro per jaar meer kwijt zijn. Voor de jeugd is dat een besparing van 10% en voor een senior lid 5%. Hiermee heeft dus iedereen de gelegenheid om goedkoper uit te zijn.
  Evenals vorig jaar heeft taxibedrijf Soomer de drukkosten voor haar rekening genomen. We zijn hier heel blij mee.

  Tijdens het oliebollentoernooi op 29 december 2014 om 19:15 in De Schildkamp zijn de winnaars getrokken. Cees Roth heeft de winnende loten op gepaste wijze getrokken onder toezicht van zeer groot aantal leden. Hieronder vind je de gelukkige winnaars:

  Prijs

  Bedrag

  Lotnummer

  Naam

  Plaats

  1ste

  € 200,-

  2251

  Gerrit-Jan van Beusekom

  Acquoy

  2de

  €  70,-

  3861

  Lani Visser

  Leerdam

  3de

  €  40,-

  1843

  Wildrik van de Plassche

  Asperen

  4de

  €  25,-

  3868

  A.Meijer

  Leerdam

  5de

  €  20,-

  3559

  Lotte Kleijer

  Asperen

  6de

  €  15,-

  2542

  C.van Andel

  Arkel

  7de

  €  15,-

  0378

  A.J.N. Dunselman

  Roermond

  8ste

  €  15,-

  0966

  Evelyn Moret

  Gorinchem

  9de

  €  15,-

  2457

  Thomas Dankers

  Wageningen

  10de

  €  15,-

  2775

  Van de Wal

  Leerdam

  11de

  €  5,-

  3405

  Danielle Zwijnenburg

  Leerdam

  12de

  €  5,-

  0930

  Kemkes

   

  13de

  €  5,-

  2550

  C.van Andel

  Arkel

  14de

  €  5,-

  2379

  J.B.D.Osté

  IJsselstein

  15de

  €  5,-

  0262

  Miranda Stijsiger

  Leerdam


  De prijzen zijn uitgereikt door Olaf van Arkel (0345 522203). 

  Het bestuur van WHV bedankt iedereen hartelijk voor zijn/haar medewerking om verloting weer tot een succes te maken.

 • Zaalwacht seizoen 2013/2014 periode 2

  Om onduidelijkheden rondom het verzorgen van de zaalwacht te voorkomen hebben we alle belangrijke informatie samengevoegd en als bericht op onze website geplaatst. In dit bericht vind je alles wat je nodig hebt om van jouw zaalwachtdag een succes te maken. Je kunt hier zien wanneer wie zaalwacht is en er is een bijlage aan dit bericht gekoppeld met een omschrijving van alle taken van de zaalwacht.

  25 januari Dames 3 Natasja en Tamara ’s ochtends Ellen en Rita ’s middags
   1 februari  Heren 1 & Dames 4  Vincent en René  Natalie en Kylie
   15 februari  Dames 1  Astrid en Jolijn  
   22 februari  Heren 4  Wicky, Ruud, Robin en Klaas  
   1 maart  Dames 2  Diana en Evelyn  
   15 maart  Dames 2  Lineke en Lisa ’s ochtends  Rianne en Evelyn ’s middags
   22 maart  Heren 3    
   5 april  Heren 1 & Dames 3  Ewout, René, Femke en Nelleke  
 • Testkoffer bij de CMV!

  Op woensdag 22 januari heeft de CMV weer de testkoffer uit de kast gehaald.
  De testkoffer bestaat uit verschillende, per CMV niveau geselecteerde, volleybaltestjes waarbij je punten kunt halen.
  Hierdoor kun je zelf en als trainer goed zien wat al goed gaat bij het volleyballen en aan welke volleybaltechnieken je nog kunt werken.
  Na afloop kreeg iedereen een mooie oorkonde mee naar huis, zodat de kinderen ook thuis konden laten zien wat ze hadden gedaan tijdens de training!

 • Algemeen - Nieuwe sporthal

  Beste WHV'ers,

  Er is de afgelopen tijd weer ontzettend veel gebeurd in het proces rondom
  een nieuwe sporthal in Asperen. Het haalbaarheidsonderzoek is afgerond en
  heeft een Businesscase met een viertal scenario's opgeleverd, waarin is
  gekeken naar een grote hal met 3 volleybalvelden en een kleinere zaal met 2
  velden. In beide gevallen is bekeken of dit gecombineerd kan worden met een
  accommodatie voor de voetbalvereniging. De Businesscase laat bij alle
  varianten nog tekorten zien op de jaarlijkse exploitatie. De afgelopen 3
  weken hebben de leden van de Werkgroep Indoor Sportaccommodatie Asperen
  (WISA), intensief en meerdere malen gesproken met de betrokken wethouders en
  de leden van de gemeenteraad over een oplossing. Deze is helaas nog niet
  gevonden. De complete Businesscase en het raadsvoorstel zijn te downloaden
  bij agendapunt 6 onder de volgende link:

  Agenda gemeente Lingewaal

  Aanstaande donderdag is de raadvergadering waarin de gemeenteraad gevraagd
  wordt een Go or No Go te geven voor de voortzetting van dit project. Echter
  in het raadsvoorstel van het college wordt de Businesscase wordt niet
  sluitend gemaakt en er wordt geen verzoek gedaan aan de raad om de
  jaarlijkse bijdrage te verhogen. De werkgroep vind dit erg jammer aangezien
  alle verenigingen tot het uiterste zijn gegaan, in het beschikbaar stellen
  van middelen en het verhogen van de jaarlijkse bijdrage (huur).
  De raadsvergadering op het gemeentehuis in Asperen begint aanstaande
  donderdag om 20:00 uur. Vooraf zullen meerdere belanghebbenden de raad
  toespreken over dit onderwerp. Hierna is de sporthal een van de eerste
  onderwerpen op de officiële agenda. De vergadering is openbaar en dus is
  iedereen welkom.

  Mochten jullie nog vragen hebben over de Businesscase of het raadsvoorstel
  mail gerust naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Heren 1 - Opnieuw winst voor WHV

  De Asperense volleybalheren hadden afgelopen zaterdag Spirit uit Rosmalen op bezoek. WHV moest de strijd tegen deze ploeg uit de middenmoot aanbinden zonder de afwezige Ewout de Jong. Dankzij de aangepast opstelling startte de ploeg wat onwennig wat uiteindelijk de eerste set kostte. Daarna kwam de ploeg beter in de wedstrijd en wist het karwei alsnog met 3-1 af te maken. Doordat de nummer twee van de competitie tegen een nederlaag aanliep afgelopen weekend is de achterstand van WHV nog maar twee punten. En dat terwijl de Asperense equipe nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

  WHV was genoodzaakt om de basisopstelling te wijzigen. Middenspeler Wildrik van de Plassche nam de passer-loper positie over van Ewout de Jong terwijl Joost Versluis zijn positie overnam op de midden. Dit vanwege een enkelblessure van Virgil in den Eng die normaliter als back-up op de midden fungeert. WHV startte daardoor wat onzeker en stuitte zeker in de beginfase regelmatig op het sterke blok van Spirit. Dit kwam mede doordat de passing wat te veel bleef hangen en het voor spelverdeler Niels Reder lastig was om zijn aanvallers goed vrij te spelen. En hoewel het spel in de loop van de eerste set langzaam beter werd, was het net te laat om de eerste set nog te winnen. Toch had dit zomaar nog kunnen gebeuren omdat WHV uiteindelijk nog op 24-24 wist te komen. De ploeg kon echter net niet meer doordrukken op die stand.

  De daarop volgende drie sets bleef WHV eigenlijk continu aan de goede kant van de score. Zonder dat het spel echt sprankelend werd, bleef de Asperense equipe relatief probleemloos overeind. De blokkering aan Asperense zijde werd beter waarbij met name de opnieuw goed spelende Rene Roth regelmatig punten meepakte met zijn blok. Samen met de even lange Vincent de Boe vormden zij regelmatig een lastig te omzeilen obstakel voor Spirit. Ook de servicedruk aan de kant van WHV nam toe waarbij zeker op de service van Stefan Arp en Niels Reder regelmatig afstand genomen werd van Spirit. Daarnaast kwam Wildrik van de Plassche, na wat gewenning, langzaam beter in de wedstrijd en kwam aanvallend steeds beter door.

  Toch moet het grootste compliment van deze wedstrijd naar het adres van Joost Versluis. Hij vulde zijn onverwachte basisplek op de middenpositie meer dan voortreffelijk in en scoorde op alle onderdelen een ruime voldoende. Een prima prestatie.

  Volgende week speelt WHV opnieuw thuis en ontvangt dan NUVOC uit Veldhoven. Een lastige ploeg waarvan de ploeg uit met moeite wist te winnen (1-3). Zeker verdedigend moet WHV dan meer brengen dan afgelopen zaterdag.

 • Dames 1 - WHV dames 1 - Spirit dames 1

  Na de eerste winst van dames 1 vorige week waren de verwachtingen hooggespannen. Spirit is samen met ons hekkensluiter in de 3e divisie. Dames 1 is compleet en fit.

  De 1e set gaat meteen voortvarend van start en WHV wint deze met 25-21.

  De 2e set kon deze trend niet worden doorgezet en hikken we in no time tegen een 19-8 achterstand aan. Heel knap weet het team de knop om te zetten en met werklust en daadkracht de overwinning binnen te halen met 26-24.
  Dit was de morele overwinning van de wedstrijd die werd gedomineerd door 1-2’tjes tussen de zussen Dhondt, schitterende verdedigingsacties van libero Jolijn en een zeer hardwerkend en stevig collectief.

  De derde set is gewonnen met 25-17.  En ook de laatste set is met 25-14 overtuigend binnen gehaald.

  De eerste 4-0 overwinning is een feit.

  Wij danken ons publiek en hopelijk tot volgende week!

 • WHV CMV niveau 6.1 kampioen!

  In de eerste helft van de competitie heeft volleybalvereniging WHV weer een kampioen mogen verwelkomen, namelijk CMV niveau 6.1! Adriënne Verweij, Roshelle Bronk, Laura van Zanten, Anouk van Dortmont, Brianna Smith en Hadassa Bakker hebben een prachtige prestatie neergezet in hun poule.

  Met kop en schouders staken zij boven de rest van de teams uit en met maar 3 verloren setjes (verdeeld over nummer 2 uit de poule WIK en nummer 3 WHV team 6.2, die hiermee ook een top prestatie heeft geleverd!) een terechte winnaar.

  Tijd voor wat meer uitdaging voor deze meiden! Daarom zullen zij in de tweede competitiehelft uitkomen in de hoge klasse.

  Gefeliciteerd met deze prestatie en we wensen jullie veel succes en plezier in de hoge klasse!


  Achter v.l.n.r. Adriënne Verweij, Brianna Smith, Roshelle Bronk en Laura van Zanten.
  Voor v.l.n.r. Hadassa Bakker en Anouk van Dortmont

 • Dames 1 - Dames WHV op de goede weg

  Na vorige week een punt afgesnoept te hebben van de nummer drie in de ranglijst, wist Dames 1 van volleybalvereniging WHV deze week de winst binnen te halen. Met 3-2 werd Voltena uit Nieuwendijk verslagen. De Asperense dames hopen hiermee op de goede weg te zijn om binnenkort van de laatste plaats af te komen.

  De eerste set begon wat slordig aan de kant van WHV en het leek alsof de Asperense dames wat opstartproblemen hadden. Gedurende de hele set liep WHV achter de feiten aan. Voltena wist vooral te scoren met veel geplaatste ballen, terwijl de verdediging van WHV stond ingesteld op de geslagen aanval. Dit zorgde voor enige frustratie aan de kant van WHV, wat de dames nooit ten goede komt. Hoewel WHV aan het einde van de set nog gevaarlijk dichtbij wist te komen, werd deze inhaalslag net te laat ingezet waardoor de set uiteindelijk met 20-25 naar Voltena ging.

  In de tweede set ging WHV voortvarend van start. Met een goede servicereeks van spelverdeelster Astrid Dhondt stond er snel een stand van 4-0 op het telbord. Vervolgens begon de Asperense motor te draaien en vanwege de goede passing kregen de aanvallers van WHV veel meer kansen om te scoren. En met succes! Voltena had geen antwoord op de snel geslagen ballen van Pia Dhondt, afgewisseld met de geplaatste ballen van Mirjam Steenis. Met een voorsprong van 20-12 leek WHV de setwinst niet meer te kunnen ontgaan. Hoe anders verliepen de tien punten daaropvolgend! Er leek opeens een spanning te ontstaan bij WHV, nadat er twee punten door Voltena gescoord werden. De aanvallers van WHV namens plotseling geen risico meer, waardoor Voltena in de gelegenheid gesteld werd om zelf hun aanval te maken. En met succes, de dames uit Nieuwendijk kwamen terug tot een stand van 23-21. Twee time-outs van WHV coach John Kemp waren nodig om de dames rust en zelfvertrouwen te geven en de laatste twee punten van de set te scoren: 25-21.

  Waar de eerste en tweede set nog een spannend einde hadden, was de derde set een volledige ‘walk over’ van WHV. Voltena was geen schim van hoe ze zich aan het einde van de tweede set hadden teruggeknokt en WHV gaf hen daar dan ook geen enkele kans voor. Werkelijk alles aan de Asperense kant verliep volgens plan en volgens afspraak. Rianda Kroon en Petra Huijssen zorgden samen voor een torenhoog blok en met een enorme servicereeks van Mirjam Steenis (12 punten!) stond het al snel 21-3! Tijdens deze reeks werd de Libero (een speler die uitsluitend voor de passing/verdediging in het spel wordt gebracht) van Voltena zelfs enkele punten uit de passing gehaald, zoveel moeite had Voltena op dat moment met de service van WHV. WHV won de derde set met 25-10.
  Hierdoor waren de verwachtingen in de vierde set hoog gespannen, maar WHV wist de successen uit de derde set niet te herhalen in de vierde set. Waar het in het begin van deze set nog gelijk op ging, nam Voltena snel daarna de leiding. Het welbekende ‘prikken’ van de bal werd weer volop toegepast door het team uit Nieuwendijk en dit zorgde ervoor dat WHV zelf onvoldoende tot aanvallen toe kwam. Voltena won met 18-25

  Met een stand van 2-2 in sets moet er een vijfde set gespeeld worden om te bepalen wie de wedstrijd wint. In deze vijfde set nam WHV direct de leiding. Met een aanzienlijke voorsprong van 11-4 kon WHV de winst bijna niet meer ontgaan. Toen Voltena toch nog enkele punten op rij scoorde, werd invalster Diana den Otter er op 14-8 ingezet om voor afwisseling in de aanval te zorgen. En met het gewenste resultaat: na een mooie set-up scoorde den Otter met een harde aanval en bezorgde WHV hiermee de winst.

 • Dames 1 - WHV dames 1 pakt een punt!

  Op 4 januari 2014 speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging WHV haar eerste competitiewedstrijd van het jaar 2014 in een goed gevulde Schildkamp. Wendy de Bie was weer inzetbaar na blessureleed, helaas zit Arina de Leeuw nog in de lappenmand. Gelukkig bleek Diana den Otter uit het tweede team bereid om deze wedstrijd mee te spelen.

  ODI stond aanmerkelijk hoger op de ranglijst, dus WHV had vandaag niets te verliezen. Afgesproken werd met plezier en fanatisme te spelen. De eerste set werd begonnen met opportunistisch volleybal, maar de verdediging van ODI bleek taai. WHV bleef druk zetten, met name in de middenaanval. Het ging de hele set gelijk op, maar helaas verloren de dames van WHV nipt met 23-25.

  De tweede set bleek een stuk lastiger. Er werden veel persoonlijke foutjes gemaakt en het verlies van de eerste set hakte er flink in. De dames misten net dat stukje fanatisme om het tij te kunnen keren: 13-25. Het enige opmerkelijke in deze set was een gele kaart voor Petra Huijssen wegens het dragen van oorbellen.

  De derde set werd gekenmerkt door de sterke service van ODI. De passers van WHV hadden moeite de bal goed bij spelverdeelster Astrid d’Hondt te brengen. De middenaanval van ODI begon steeds beter (lees: sneller) te lopen. ODI wist steeds een hoog blok te zetten op de linksvoorpositie waardoor de buitenaanvalsters het moeilijk kregen, hetgeen resulteerde in een 14-25 verlies.

  In de vierde set was WHV vastbesloten niet met lege handen achter te blijven. De time-outs van ODI op 16-12 en 24-21 mochten niet meer baten. Overtuigend pakt WHV deze setwinst en mocht weer een puntje bijschrijven in de ranglijst.

  WHV verloor de wedstrijd met 1-3, maar houdt alle vertrouwen in een goed vervolg van de competitie. Op 11 januari speelt WHV thuis tegen Voltena om 17.00. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om degradatie te kunnen ontlopen.

 • Uitslag loterij 2013

  Ook in 2013 organiseerde WHV weer de jaarlijkse loterij.
  Al onze leden hebben loten verkocht om daarmee de contributie lager te kunnen houden, en de club bekender te maken.
  Dit keer was taxi Soomer uit Leerdam de hoofdsponsor die de actie heeft gesponsord.

  Tijdens het oliebollentoernooi op maandag 30 december 2013 werden de volgende prijswinnaars getrokken:
  - 1ste prijs 200 euro: 1657 Robert Westerlaken uit Maurik
  - 2de prijs 70 euro: 3831 Gerrit-Jan van Beusekom uit Acquoy
  - 3de prijs 40 euro: 0582 Tiny van Dortmont uit Asperen
  - 4de prijs 25 euro: 3451 Erwin Donga uit Leerdam
  - 5de prijs 20 euro: 1858 Marc van Erp uit Leerdam
  - 6de prijs 15 euro: 1182 Diana den Otter uit Leerdam
  - 7de prijs 15 euro: 1449 J. Donga uit Leerdam
  - 8ste prijs 15 euro: 3224 Gijs van Duffelen uit Asperen
  - 9de prijs 15 euro: 3223 Gijs van Duffelen uit Asperen
  - 10de prijs 15 euro: 1388 Nelleke Middelkoop uit Heukelum
  - 11de prijs 5 euro: 3729 Jonna van Arkel uit Leerdam
  - 12de prijs 5 euro: 0495 Brenda van de Berghe uit Leerdam
  - 13de prijs 5 euro: 1614 Rudi de Graaf uit Groot Ammers
  - 14de prijs 5 euro: 3826 Gerrit-Jan van Beusekom uit Acquoy
  - 15de prijs 5 euro: 4234 Kees van Wijngaarden uit Asperen

  Alle prijzen kunnen worden opgehaald bij Olaf van Arkel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0345522203.