Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • Nieuwjaarswens vanuit bestuur WHV

  Beste (ouders/verzorgers van) WHV-leden,

  Het meest waardevolle wat onze vereniging heeft, naast onze sportiviteit, is onze saamhorigheid. Beide zijn en worden zwaar op de proef gesteld. Zo goed als mogelijk zijn we afgelopen jaar omgegaan met de beperkingen. We hebben volgehouden. Daar ben ik trots op. Ik ben het trotst op iedereen die ervoor gezorgd heeft dat we konden trainen en wedstrijden spelen. Maar ook op iedereen die het heeft vol gehouden om mee te doen!

  Het traditionele oliebollentoernooi kan helaas niet door gaan, ook worden de zaterdagtrainingen voorlopig gestopt vanwege de inmiddels bekende sluiting van de sporthal/amateursport (huidige lockdown). In het nieuwe jaar gaan we, zodra het weer kan, hopelijk snel weer van start met trainingen en de competitie en kunnen wel elkaar weerzien. Dan vieren we dat we hebben volgehouden en dat we samen de mooiste volleybalvereniging van de regio vormen!

  Namens het bestuur wens ik jullie allemaal fijne dagen, gezondheid en geluk toe voor het komende jaar!

  Met vriendelijke groet, namens het gehele bestuur,

  Erik IJdo
  Voorzitter volleybalvereniging WHV

 • Mededeling van de TAC

 • Covid-19 maatregelen per 28-11-2021 - geen competitie meer in 2021

  Beste (ouders/verzorgers van) WHV-leden,

  Vrijdagavond 26 november werd er bekend gemaakt dat de amateursport vanaf 17:00 uur helaas niet meer mag doorgaan. Daarnaast kwam afgelopen maandag 29 november het nieuws dat door deze maatregel de competitie tot einde 2021 in zijn geheel wordt stilgelegd.

  Om toch te kijken naar mogelijkheden om wel te kunnen blijven volleyballen/bewegen hebben we samen met de TC gekeken naar trainingen op de zaterdagen. We hebben hiervoor bijgevoegd schema opgesteld voor de komende drie zaterdagen tot het einde van het jaar. Dit schema zal a.s. zaterdag 4 december ingaan. Hiermee hopen we jullie toch nog wat trainingsuren te kunnen bieden!

  Verder hebben we als bestuur besloten dat er op deze zaterdagen op de geplande tijden ruimte is voor onderlinge wedstrijden, maar geen oefenwedstrijden tegen externe clubs. Hiermee willen we ook als vereniging de verplaatsing van mensen/leden van en naar andere sporthallen zo minimaal mogelijk houden.

  Daarnaast worden de volgende aangescherpte maatregelen gehanteerd om te mogen komen trainen:

  • bij corona gerelateerde klachten blijf je thuis(!);
  • Iedereen van 18 jaar en ouder die de kleedkamers of zaal wil betreden wordt gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs;
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening;
  • Het dragen van een mondkapje is weer verplicht wanneer je je gaat verplaatsen in de sporthal;
  • De tribune is gesloten;
  • Begeleidende vrijwilligers zijn vrijgesteld van coronatoegangscontrole, dit betreffen de trainers.

  We volgen als vereniging hierin het beleid vanuit de Nevobo en NOC NSF volgens het Protocol Verantwoord Sporten. Voor veel gestelde vragen willen we verwijzen naar de FAQ van de NOC NSF: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen.

  Helaas voor ons als amateursport weer flink wat maatregelen. Laten we met elkaar positief blijven en vooral kijken naar wat we nog wel mogen en kunnen! Wees lief voor elkaar!

  Namens de TC en het bestuur,
  Met vriendelijke groet,

  Martine Arp
  Secretaris volleybalvereniging WHV

   

   

 • Oliebollenquiz

  Beste WHV-ers,

  Helaas kan het Oliebollentoernooi dit jaar niet doorgaan. Om toch met elkaar gezellig het jaar af te sluiten organiseren we op woensdagavond 30 december de WHV Oliebollenquiz.

  Een online pubquiz, powered by DJ Madness

  Naast jullie algemene kennis, zullen we ook jullie volleybal en WHV-kennis testen tijdens dit leuke online evenement! 

  Hoe kan je meedoen?
  Zoek vrienden en familie, het liefst met een boel nutteloze kennis! 

  Bedenk met elkaar een leuke teamnaam!

  Schrijf je in via het online aanmeldformulier

  Hopelijk zien we jullie allemaal online op woensdagavond 30 december 20:00 uur!

 • Dames 1 - WHV houdt zich sterk in zinderende wedstrijd tegen concurrent Nuvoc.

  Op 14 december speelde WHV dames 1 een spannende wedstrijd tegen concurrent Nuvoc dames 2, uit in Veldhoven. De Asperense dames lieten hun doorzettingsvermogen zien en wisten na de 2-0 achterstand, toch de wedstrijd te winnen met 2-3.

   

  Aan elkaar gewaagd

  De toon van de wedstrijd werd meteen gezet, met een ontzettende lange rally. Beide teams vochten hard voor de punten, en er werd dan ook luid gejuicht als de punten werden binnengesleept. De eerste set was een duidelijke nek-aan-nek-race, met een stand van 23-23 richting het einde van de eerste set. Door een aantal fouten bij WHV, wist Nuvoc deze set binnen te halen met 25-23.

  De tweede set liep WHV een kleine achterstand van 3 punten op. Gelukkig wisten de Asperense dames dit recht te trekken, mede door een sterke serviceserie van Genevieve van der Lek. Toch lukte het WHV niet om dit vast te houden, en de tweede set ging met 25-22 ook naar Nuvoc. 

  Omslagpunt

  De derde en vierde set kwam het omslagpunt voor WHV. Door goed spel van Jennita Bovenschen-de Graaf op de buitenkant en veel fouten bij Nuvoc, kwam WHV op een ruime voorsprong van 19-14. De dames van WHV lieten hun enorme doorzettingsvermogen zien, door de lange rally’s naar zich toe te trekken, en zo de set met 20-25 binnen te slepen.

  Op eenzelfde manier pakte WHV de vierde set mee. De kleine comeback van Nuvoc werd met een hard killblock door Irene Bijl, die een sterke wedstrijd speelde, direct afgestraft. Ook deze set won WHV met 20-25. 

  Spanning

  De spanning was tijdens de vijfde set te snijden, zowel op het veld als op de tribune. De teams gingen opnieuw gelijk op, totdat WHV een kleine voorsprong behaalde. De laatste set, en daarmee de wedstrijd, werd gewonnen door WHV met 10-15.

   

   

   

 • Heren 1 - Uitzege voor WHV in Dordrecht

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdagavond een prima 1 – 3 overwinning behaald tegen Next Volley Dordrecht. Hoewel de vrijdagavond nog wel eens een lastige avond bleek te zijn in het verleden voor de Asperense equipe, was de ploeg nu vanaf het begin bij de les. Pas in de vierde set verloren de heren hun concentratie waardoor deze laatste set verloren ging. Dankzij deze overwinning klimt WHV naar de tweede plek. De voorsprong op nummer drie van de ranglijst City Bril Krimpen bedraagt echter slechts drie punten. En die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed.

  Zoals aangegeven kende WHV een prima start. Spelverdeler Niels Reder zette gelijk de toon door een prima servicereeks af te leveren. En dit bleef gedurende de wedstrijd één van de belangrijkste wapens van de Asperense ploeg. Next Volley had daardoor moeite om de bal goed bij hun spelverdeler te krijgen en de side out te spelen. Zeker omdat de Asperense verdediging alert was en hard werkte.

  Bij WHV verliep dit een stuk soepeler. De passing was over het geheel genomen aardig zuiver waardoor Niels Reder zijn aanvallers prima kon bedienen. Diagonaalspeler René Roth vormde daarbij een zekerheid qua scorend vermogen. Ook Joeri van Wijk kwam echter regelmatig tot scoren en aanvoerder Stefan Arp zorgde voor continue dreiging op de middenpositie. De schaarse momenten dat WHV even onder druk kwam te staan via een lastige service werd meestal onderbroken door een foute service van Next Volley zelf.

  En zo wist WHV de eerste drie sets vrij eenvoudig binnen te halen. Enkel in de tweede set moest de Asperense equipe even een slordige start herstellen. Wat fouten in de passing en een paar servicemissers zorgden ervoor dat de thuisploeg een voorsprong kon pakken. Dat werd in de loop van de set echter keurig rechtgezet dankzij een gezonde werklust.

  De vierde set bleek net even te veel gevraagd. De scherpte was er enigszins vanaf aan Asperense zijde zodat er wat mee slordigheden in het spel slopen. Daarnaast maakte Next Volley net even wat minder servicefouten dan in de eerste drie sets. En hoewel WHV rond de 20 nog dreigde langszij te komen wist Next Volley op het juiste moment enkele goede sprongservices te produceren. En zo werd het dus een 1-3 overwinning voor de Asperense volleyballers.

  Met de kerst in aantocht heeft de ploeg nu even rust. Pas 18 januari wacht de volgende wedstrijd. WHV speelt dan thuis tegen Volley Zuid uit Rotterdam.

 • Dames 1 - WHV pakt relatief makkelijk 5 punten

  Op 7 december 2019 heeft WHV DS1 een thuiswedstrijd gespeeld tegen Jola Olympus DS1. Ook al speelde WHV geen topwedstrijd, toch nemen ze 5 punten mee naar huis.  

  De eerste set begint gelijk met een lange rally. Deze rally wordt slim afgemaakt door WHV. Daarna volgt een service reeks van Wietske van Dortmont, van maar liefst 5 punten. De rest van de set blijft in het voordeel van WHV. WHV staat zo erg voor dat ze zelfs nog een Time-out nemen (17-11). De set wordt met 25-12 gewonnen door WHV. 

  De volgende set gaat heel erg gelijk op. WHV heeft moeite met de onvoorspelbare ballen van Jola. Ze komen op en achterstand en vragen een Time-out aan (10-8). De time-out heeft gewerkt in het voordeel van WHV, want Jola serveert daarna gelijk in het net. De rest van de set gaat heel gelijk op. Toch wint WHV met 25-22. 

  WHV begint set drie weer redelijk sterk. Al snel wordt de eerste time-out door Jola aangevraagd (8-2). Toch blijft WHV de voorsprong behouden. Er wordt bij WHV veel netfouten en serveer fouten gemaakt. Toch heeft dit niet heel veel invloed op de set, want die wordt toch weer duidelijk met 25-16 gewonnen.  

  De laatste set begint gelijk met een goede service van Lotte Kleijer. WHV blijft de “domme” fouten maken, maar ook deze set heeft dit geen invloed op de set. WHV wint deze set weer met 25-16. 

 • Heren 1 - WHV verliest strijd om koppositie

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag de topper tegen City Bril Krimpen verloren. De bezoekers maakten simpelweg veel minder fouten dan WHV. Op de 1 – 3 nederlaag voor de Asperense mannen viel dan ook weinig af te dingen. City Bril veroverde door deze overwinning de koppositie in de promotieklasse en WHV staat nu op de derde plek achter Sliedrecht Sport.

  Zeker in de eerste set speelde WHV ondermaats. Aanvallend kon de ploeg geen enkele vuist maken en lukte er maar weinig. De bal stuitte of op de blokkering van de tegenstander of werd in het net of uit geslagen. De ervaren equipe van City Bril liep dan ook met groot gemak weg bij WHV en pakte met 14 – 25 de eerste set.

  In de tweede en derde set wist de Asperense ploeg het spel gelukkig op een wat hoger niveau te krijgen. Toch bleef WHV wat ongelukkig. Op de belangrijke momenten zat het net even tegen, viel de bal net niet goed of werden de verkeerde keuzes gemaakt. En zodra de passing niet goed genoeg was, hadden de lange en ervaren mannen van de tegenstander het blok en de verdediging goed op orde. WHV daarentegen maakte het de aanvallers van City Bril vaak te makkelijk. De blokkering zat met enige regelmaat niet goed dicht en verdedigend werd er te weinig geanticipeerd op het aanvalspatroon van de tegenstander. Ook serverend was het net te wisselvallig. Goede reeksen werden afgewisseld met foute services op ongelukkige momenten. En zo moest WHV toestaan dat ook de tweede en derde set met 21-25 en 22-25 een prooi werden voor de bezoekers.

  Pas in de vierde set gooide WHV de schroom volledig van zich af. De passing lag op orde zodat de vijandelijke verdediging met snel spel uit elkaar gespeeld kon worden. Ook de servicedruk lag op een hoger niveau dan in de overige sets. En voor de bezoekers was de wedstrijd wellicht al gespeeld. De overwinning was immers veilig gesteld. Met 25 - 14 werd dit dan uiteindelijk ook een gemakkelijke setwinst voor WHV dat daarmee nog een puntje wist mee te pakken.

  Komende vrijdag wacht WHV de uitwedstrijd tegen Next Volley Dordrecht dat momenteel de zevende plaats op de ranglijst bekleed.

 • C1 en de CMV6.1 ook kampioen

  Naast de B-meiden is de C1 en de CMV6.1 gisteren ook kampioen geworden

   

 • WHV B1 kampioen!

  De meiden van B1 maakten aan het begin van het seizoen al een goede start!

  Vandaag wonnen ze overtuigend en werden ze kampioen!

  Gefeliciteerd meiden!

 • Heren 1 - WHV knokt zich naar overwinning

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast bij Move4U in Vlaardingen. Daar toonde de ploeg veerkracht door een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Een mooie overwinning op basis van inzet, plezier en wilskracht. Hiermee klimt WHV naar de tweede plek op één punt achterstand van koploper Sliedrecht Sport.

  WHV kende een moeilijk begin. De Asperense volleyballers hadden moeite om de service van de tegenstander te controleren. Hierdoor kwam de ploeg maar nauwelijks aan aanvallen toe. Spelverdeler Niels Reder moest de ballen overal vandaan halen en had weinig tot geen mogelijkheid om te variëren. De blokkering en achterveldverdediging van Move4U had dan ook weinig problemen met het aanvalsspel van WHV. De thuisploeg was verder ook zorgvuldiger in hun eigen opbouw en beschikte over enkele aanvallers die het karwei steeds prima af wisten te maken.

  Pas in de loop van de tweede set kwam het spel van WHV wat op stoom. Langzaamaan werd de passing zorgvuldiger en kon Niels Reder zijn aanvallers beter bedienen. Daarbij kreeg WHV ook steeds meer zicht op de zwakke plekken in de verdediging van Move4U. De tweede set kon niet meer worden binnen gehaald maar de toon voor het vervolg was gezet.

  Vanaf de derde set was WHV dan ook de bovenliggende partij. Dankzij de betere passing groeide het vertrouwen in de ploeg en begon het op alle fronten beter te presteren. De service begon beter te draaien, waardoor ook de blokkering en verdediging steeds meer ballen kon oppakken. En zo wist WHV met een mix van hard werken, spelplezier en veel aanvalsvariatie de stand uiteindelijk gelijk te trekken zodat een vijfde set de beslissing moest gaan brengen.

  En deze vijfde set leek wel een korte samenvatting van de hele wedstrijd. De Asperense ploeg kwam even wat stroef uit de startblokken dankzij een misser in de passing en enkele ballen die op de blokkering van Move4U stuitten. Maar ook nu weer krabbelde de ploeg op. Aanvoerder Stefan Arp en diagonaal speler René Roth wisten enkele prima blokkeringen te zetten en wisten WHV zo weer op de juiste koers te zetten. Uiteindelijk was het passer loper Joost de Jong die op 13-14 het eerste de beste matchpoint wist te benutten door via de handen uit te slaan.

  Komende zaterdag ontvangt WHV in eigen huis de nummer drie van de ranglijst City Bril Krimpen uit Krimpen aan den IJssel.

 • Dames 1 - Dames WHV winnen overtuigend in Eindhoven

  De Asperense volleybaldames reisden afgelopen zaterdag af naar het Brabantse Eindhoven voor een wedstrijd tegen het derde studentenvolleybalteam van volleybalvereniging Hajraa. Het harde werken werd uiteindelijk beloond met 4 punten (1-3). Hierdoor blijft WHV meedraaien bovenaan de ranglijst. 

  Vliegende start

  WHV schoot uit de startblokken in de luidruchtige hal van de Technische Universiteit Eindhoven. Mirjam Steenis begon de wedstrijd met een sterke servicereeks, wat WHV meteen op een 8-0 voorsprong zette. Zowel serverend als aanvallend had WHV het goed voor elkaar en werd het voor Hajraa onmogelijk gemaakt om de aanval goed op te bouwen. Hajraa bleef knokken wat leidde tot een aantal lange rallies, maar WHV gaf het niet meer uit handen en zo wonnen de dames uit Asperen de set met 19-25. 

  Servicedruk

  WHV bleef ook in de tweede set Hajraa vrij eenvoudig de baas, ondanks dat WHV niet altijd het gewenste niveau kon laten zien. Hajraa werd flink onder druk gezet vanaf de servicelijn van WHV, waardoor zij opnieuw niet in hun spel konden komen. Hierdoor verliep de tweede set vrij vergelijkbaar met de eerste set. De set werd gewonnen door WHV (18-25). 

  Helaas kon WHV dit goede spel niet vasthouden in de derde set. De studenten uit Eindhoven begonnen steeds harder te serveren en slimmer aan te vallen, waar WHV wat moeite mee had. Er slopen wat eigen foutjes in het spel van WHV, waar de dames van Hajraa van konden profiteren. De derde set werd uiteindelijk verloren met 25-17. 

  Gelukkig konden de dames uit Asperen zich herpakken en lieten weer beter spel zien in de vierde set. WHV had heel de set een comfortabele voorsprong en speelde de wedstrijd zakelijk uit. De laatste set werd zeer overtuigend gewonnen met 12-25.

 • Meiden WHV C1 Kampioen en Promotie naar Hoofdklasse

  Afgelopen zaterdag was het zover, de laatste wedstrijd van de competitie.

  Maar liefst 4 teams wisselde deze competitie van koppositie, stond WHV 2 weken geleden nog 3de deze laatste wedstrijd stonden ze met maar 1 setpunt meer (van Meerkerk de nummer 2 op de lijst) bovenaan en moest WHV volop aan de bak.

  Voordeel was dat WHV tegen hekkensluiter Sliedrecht moest, maar dan moet je nog altijd wel zorgen dat je geen sets laat liggen en de volle buit binnen haalt.

  De meiden o.l.v.  Wim van de Boomgaard deden wat ze moesten doen, wonnen vrij makkelijk de 4 sets en sleepte hun kampioenschap binnen.

  Mede door zijn bezielende en betrokken manier van coaching maakte hij van deze groep meiden een evenwichtig en gelijkwaardig team en daarmee werd het verschil gemaakt.

  De 7 trouwe en hardwerkende meiden gaan net als vorig seizoen als kampioenen de kerstvakantie in.

  Volgend jaar promoveren ze naar hoofdklasse.

 • Heren 1 - WHV sluit jaar af met winst

  De Asperense volleyballers boekten afgelopen weekend een prima overwinning op naaste concurrent RVC Libanon. WHV ontving de als vierde geklasseerde Rotterdammers in eigen huis. En hoewel de thuisploeg een moeizame start kende, wisten de Asperense mannen het tij te keren. Na de verloren eerste set knokte het team zich terug in de wedstrijd om deze vervolgens met 3-1 naar zich toe te trekken.

  De eerste set verliep stroef. WHV speelde verkrampt en maakte te veel fouten. En daar maakte RVC dankbaar gebruik van. De Rotterdammers hadden de verdediging goed staan en lieten weinig kansen liggen om tot scoren te komen. Dit mede omdat de Asperense heren verdedigend niet alert waren. De eerste set ging dan ook terecht naar RCV Libanon.

  In de tweede set kantelde het spel. Hoewel de start nog niet echt overtuigend was kwam er langzaam wat meer vuur in de ploeg. WHV wist steeds meer energie in het spel te leggen en dat betaalde zich uit. Er kwam meer power in de aanval, er werden meer ballen verdedigd en met meer lef geserveerd. Daarbij kwam spelverdeler Niels Reder steeds beter in zijn element. Met veel variatie wist hij zijn aanvallers steeds prima in stelling te brengen. Daarnaast pikte hij af en toe zelf zijn punten mee door de vijandelijke verdediging te verrassen met een slim gespeelde tweede bal.

  Na het winnen van de tweede set had WHV in de derde set geen kind aan RVC. De side-out van de Rotterdammers werd onder druk gezet door een goede service. Daarnaast was de verdediging van WHV alert. De ballen die werden opgepikt in het achterveld kon spelverdeler Niels Reder vervolgens altijd kwijt aan de buitenaanvallers Stefan Arp en Joeri van Wijk. Met 25-11 kwam de Asperense ploeg op een 2-1 voorsprong.

  En hoewel de vierde set even een haperende start kende, pakte WHV het ritme vrij snel weer op. Met 25-16 werd de klus zonder verdere problemen afgemaakt en zo wist de Asperense ploeg het jaar 2018 af te sluiten met een prima overwinning. Voorlopig bekleedt WHV na tien gespeelde wedstrijden de vijfde plek op de ranglijst. Trainer / coach Hessel Reinsma kijkt dan ook niet ontevreden terug om de afgelopen periode. Hoewel de ploeg even in een dip kwam na een prima seizoenstart lijkt de opgaande lijn weer gevonden. Veranderingen doorvoeren is altijd lastig en vraagt om tijd, geduld en volharding. Daarbij is het belangrijk om als team te blijven opereren en samen te blijven geloven dat die neergelegde lat haalbaar is.

  De volgende wedstrijd voor WHV is op vrijdag 12 januari in het nieuwe jaar. De ploeg mag dan op bezoek bij VCN in Capelle aan de IJssel.

 • Heren 1 - WHV wint vijfsetter

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag Vollido uit Hendrik Ido Ambacht op bezoek. De door blessures geplaagde selectie wist uiteindelijk in vijf sets de zege veilig te stellen. Dit nadat de ploeg eerst op een 2-0 voorsprong was gekomen. WHV bekleedt na deze wedstrijd voorlopig de vijfde plek op de ranglijst.

  De eerste set was bijzonder spannend. Spelverdeler Niels Reder die herstellende is van een spierblessure startte weer in de basis. Na een goede start van WHV kwamen de gasten uiteindelijk toch weer langszij. Even leek het er zelfs op dat de Asperense mannen in de slotfase aan het kortste einde zouden trekken maar de ploeg toonde mentale veerkracht. Op basis van inzet en overtuiging wist de ploeg twee setpoints te overleven en pakte uiteindelijk de eerste set met 30-28. Een mooie opsteker voor de ploeg.

  De tweede set verliep een stuk vlotter. WHV had vertrouwen gekregen door de winst in de eerste set en speelde lekker vrij uit. De ploeg werkte hard en kreeg meer vertrouwen in de aanval. Zowel Stefan Arp als Joeri van Wijk kwamen als passer-loper regelmatig tot scoren terwijl de neven Brian en Wildrik van de Plassche voor dreiging zorgden op de midden. En de lastige ballen konden altijd richting diagonaal speler René Roth die als vanouds het puim opruimde voor de ploeg. Daarnaast werd er hard gewerkt in het achterveld. De zege in de tweede set was dan ook dik verdiend.

  In de derde set haalde trainer / coach Hessel Reinsma uit voorzorg Niels Reder naar de kant. Sander Arp nam zijn plaats in en Josias Dankers kwam er in voor René Roth. Dankzij deze omzettingen moest de ploeg weer even wennen en slopen er wat slordigheidjes in het spel. Dankzij de werklust van de Asperense equipe bleven zij echter prima in het spoor van Vollido. Net als in de eerste set volgde er een spannend ontknoping. Nu was het echter Vollido dat aan het langste eind trok. WHV miste net het vertrouwen om de beslissende punten te maken.

  De vierde set was de minste set voor WHV. De ploeg leek enigszins van slag door de nederlaag in de derde set. De overtuiging was even verdwenen en had plaats gemaakt voor onzekerheid. En die onzekerheid had een verlammende uitwerking. In plaats van dat stapje extra werd nu juist een stap minder gezet. Vollido kon zo op 2-2 komen en dus moest de vijfde set de beslissing brengen.

  Samen met René Roth, die inmiddels weer binnen de lijnen was gekomen, nam aanvoerder Stefan Arp zijn ploeg op sleeptouw. Dankzij enkele prima punten wisten zij het vertrouwen weer terug te brengen in de ploeg. De voorsprong die werd opgebouwd kwam vervolgens niet meer in gevaar zodat de winst alsnog naar WHV ging. Een overwinning die de ploeg wel even kon gebruiken. Na afloop prees trainer / coach Hessel Reinsma zijn ploeg dan ook om de getoonde werklust en teamspirit.

  Volgende week speelt de ploeg thuis nog tegen het Rotterdamse RVC Libanon. Daarna volgt er een korte winterstop van 4 weken waarin alle blessures hopelijk weer volledig kunnen herstellen.

 • Heren 1 - WHV niet opgewassen tegen aanvalsgeweld Hou Stand

  Waar WHV afgelopen zaterdag met een 4 – 0 overwinning de nummer 1 positie had kunnen bemachtigen, verloor de ploeg echter kansloos. Tegen directe concurrent Hou Stand kwamen de Asperense volleyballers nog prima uit de startblokken. Sterker nog de eerste set had de ploeg nooit meer weg mogen geven. Toch stopte de productie volledig op een 23-17 voorsprong en werd de set alsnog weggeven. In de drie laatste sets waren de Asperense heren simpelweg een maatje te klein.

  Zoals gezegd was de beginfase van de wedstrijd voor WHV. De ploeg zette Hou Stand onder druk middels hun service en wist de verdediging regelmatig te verrassen met snelle middenaanvallen. De Rotterdammers speelden in die fase nog rommelig en waren nog niet helemaal bij de les. Pas op een 23 – 17 achterstand lieten de bezoekers zien waar ze toe in staat waren. Eén van de hoofdaanvallers van Hou Stand haalde op rechtsvoor verwoestend uit en sloeg de bal rechtdoor op de vier meter net voor de verbouwereerde libero van WHV op de grond. Daarmee was de toon gezet. De Asperense mannen leken enigszins onder de indruk en de Rotterdammers waren wakker.

  Hoewel WHV de eerste set met zo’n grote voorsprong eigenlijk nog had moeten winnen, lukte zelfs dat niet meer. Hou Stand dat beschikt over twee aanvallers die vorig seizoen nog in de Eredivisie speelden, sloegen de ballen vanuit alle hoeken genadeloos binnen. Dankzij veel atletisch vermogen en sprongkracht gaven zij de verdediging van WHV geen enkele kans. Sterker nog, met hun spectaculaire acties kregen ze af en toe zelfs de handen van het thuispubliek op elkaar.

  WHV had daarentegen meer en meer moeite om te scoren. Ook de blokkering en verdediging werd aan Rotterdamse zijde namelijk steeds sterker. Dankzij hun lengte en sprongkracht zat er regelmatig een hoog blok voor de Asperense aanval. En de bal er te simpel overheen spelen was ook geen optie omdat deze dan in de meeste gevallen meedogenloos werd afgemaakt door Hou Stand. Er viel uiteindelijk dan ook weinig af te dingen op de nederlaag van WHV. Als deze ploeg fit blijft en de juiste concentratie weet op te brengen, is dit zonder twijfel veruit de sterkste ploeg uit de competitie.

  En zo sluit WHV de eerste helft van de competitie af op een vierde plek. Vrijdag 12 januari hervat de ploeg de competitie en wacht de lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport, de huidige nummer 3 van de ranglijst.

 • WHV Meisjes C kampioen tijdens derby De Meteoor

  Doordat koploper AVVA uit Ameide een duur verlies van 3-2 leed tegen Vridos uit Hendrik-Ido-Ambacht hadden de meiden van WHV onverwacht kans op het kampioenschap.

  In tegenstelling tot bij de senioren spelen jeugdteams tweemaal tijdens het seizoen een competitie, wardoor sterkere en zwakkere teams opnieuw ingedeeld worden.

  WHV had de zeer spannende opgave om met 4-0 thuis te winnen van hekkensluiter De Meteoor uit Gorinchem.

  De Meteoor had weinig boodschap aan een kampioensfeest voor WHV en begon goed aan de wedstrijd.

  De Meteoor speelde veel sterker dan tijdens de eerste wedstrijd eerder dit seizoen.

  Het werd een spannende wedstrijd met een volle tribune met publiek van beide teams.

  De meiden van WHV toonden wilskracht en wisten de eerste 3 sets te winnen.

  De Meteoor kwam steeds beter in de wedstrijd en nam zelf een zeer brutale maar verdiende voorsprong van 9-16.

  Trainer en coach Wim van de Boomgaard, die van dit team in korte tijd een team heeft weten te maken, wist de dames gelukkig ook weer op dit spannende en beslissende moment op het goede spoor te zetten met time-outs, rust en juiste acties.

  De meiden wisten terug te komen van 18-22 tot 25-23, waarmee de feestvreugde erg groot was en de kampioensfrieten van café-cafetaria De Wiel heerlijk mochten smaken.

 • Dames 1 - Belangrijke winst voor dames WHV

  Afgelopen vrijdag speelde WHV een thuiswedstrijd tegen Erasmus Volley uit Rotterdam. Dit team stond slechts één plek boven WHV in de ranglijst. De wedstrijd werd met 3-1 door de ploeg uit Asperen gewonnen en daarmee zijn de teams van positie gewisseld in de competitie. 

  De wedstrijd kwam enigszins onverwacht, omdat Erasmus Volley een verzoek tot verzetten had ingediend en WHV hierin wilde meewerken. De alternatieve datum was voor Erasmus echter geen optie en zodoende werd de wedstrijd op de oorspronkelijke datum gespeeld. Al snel na de start werd duidelijk dat Erasmus speelsters uit andere teams ‘geleend’ had, want er werd wat rommelig gespeeld en er waren veel onduidelijkheden. Aangezien bij WHV het spel ook niet liep zoals het hoorde, ging de stand vrij gelijk op en nam Erasmus soms brutaal de leiding. Aan het einde van de set bracht WHV het verschil terug met o.a. een goede serviceserie van Mirjam Steenis. Met 25-23 ging de set op het nippertje naar WHV.

  In de tweede set begon het spel bij WHV beter te draaien en kwam het team nauwelijks in de problemen tegen Erasmus Volley. Voorafgaand aan de wedstrijd viel Bernadet Arendsen uit met een blessure en werd op de passer/loper positie vervangen door Jennita Bovenschen. Bovenschen, normaal midspeelster, speelde een uitstekende wedstrijd en toonde zowel in de passing als in de aanval haar meerwaarde. WHV won de set overtuigend met 25-17.

  In de derde set kwam Erasmus Volley echter goed in het ritme en was er geen sprake meer van onduidelijkheid. De spelverdeelster werd ingezet als diagonaal en bleek een aanval te hebben waar WHV veel moeite mee had. Ze sloeg de bal over de blokkering van de Asperense dames en scoorde veel punten. WHV leek hier even van onder de indruk en zo kwam Erasmus op een aanzienlijke voorsprong. Met 17-25 won de ploeg uit Rotterdam de derde set.

  In de vierde set zette Erasmus het goed spel door en leek de wedstrijd af te stevenen op een vijfsetter. Met 21-24 in de vierde set was Erasmus nog maar één punt verwijderd deze vijfde set die hen nog kans op een overwinning zou geven. Toen kwam bij WHV Lotte Kleijer aan service en scoorde met haar zogeheten floater vier punten op rij. Na een bloedstollend spannende finale van de set won WHV met 28-26 en haalde vier punten binnen voor de ranglijst.

  Op zaterdag 13 januari 2018 speelt WHV uit tegen DVO in Oud-Beijerland.

 • Heren 1 - Knappe uitzege WHV op koploper

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast bij koploper Next Volley Dordrecht. WHV stond op dat moment op een derde plek op de ranglijst en dus beloofde het een spannende middag te worden. Gelukkig voor de door blessures geplaagde Asperense equipe was René Roth weer fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Wel ontbraken Brian van de Plassche en libero Joost de Jong nog.

  WHV kwam echter prima uit de startblokken. Wayne Hol zette gelijk de toon door met veel druk te serveren. Daarnaast werd er hard gewerkt in de verdediging. Wildrik van de Plassche die normaal gesproken in het achterveld plaatsmaakt voor de libero, draaide prima mee en had een paar mooie reddingen. Next Volley kwam daardoor zeer moeizaam tot scoren. WHV had daarentegen met onder meer Joeri van Wijk en René Roth enkele aanvallers die wel steeds tot scoren wisten te komen. De eerste set werd dan ook vrij gemakkelijk met 16 – 25 gewonnen.

  In de tweede set trok WHV de lijn prima door. Opnieuw was de combinatie tussen servicedruk en goed verdedigend de sleutel tot succes. Alleen had Next Volley nu halverwege de set een opleving. Dankzij een prima servicereeks van hun middenaanvaller kreeg de ploeg weer even hoop. WHV had moeite om de harde sprongservice te controleren en kwam pas onder deze druk uit na een foute service. Gelukkig pakte de ploeg de draad daarna direct weer op en wist de set alsnog met 22 – 25 te beslissen.

  In de derde set sloop er wat frustratie in het spel van Next Volley. De thuisploeg ging op zoek naar oplossingen maar vond ze niet. Daardoor maakte de ploeg steeds meer fouten. WHV profiteerde daar dankbaar van. Wayne Hol kon heerlijk combineren en wist zijn aanvallers met grote regelmaat vrij te spelen. Dit ook dankzij de goede dreiging van Stefan Arp die opnieuw op de middenpositie speelde. En zo pakte WHV de set uiteindelijk met groot gemak met 14 – 25.

  De vierde set moest natuurlijk het toetje worden. Hoewel de ploeg opnieuw een kleine voorsprong wist te pakken bleef Next Volley in de buurt. Daarbij had WHV de pech dat Joeri van Wijk uitviel met een lichte enkel blessure. Gelukkig kan WHV in noodgevallen altijd rekenen op de ervaren Niels Reder. Hoewel hij zich momenteel met name richt op de coaching samen met John Kemp komt hij zo nu en dan zelf nog even het veld in om rust te brengen en wat lijnen uit te zetten. Daarnaast zat Dwight Hol inmiddels ook lekker in de wedstrijd.

  Toch werd het eind van de set nog even spannend. Na enkele dubieuze in/uit ballen en twee gemiste matchpoints had WHV er nog 1 over. Er werd even een time-out gepakt om een plan de campagne te maken. De uitvoering daarna was perfect. Dwight Hol bracht de bal loepzuiver bij de spelverdeler, Niels Reder maakte herrie en aanvoerder Stefan Arp sloeg de tweede tempo bal hard voorlangs het blok. Een hele, mooie 0 – 4 overwinning dus voor de Asperense equipe.

  WHV komt hierdoor op gelijke hoogte met Next Volley. Aankomende zaterdag wordt als het goed is de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Hou Stand gespeeld. Er wordt echter nog gezocht naar een alternatieve datum hoewel het lastig is om een geschikte datum te vinden.

 • Volleyladder 2017

  Afgelopen vrijdag 24 november was de volleyladder weer. De CMV-jeugd van WHV deed samen met de kinderen van de Meteoor en Haaften Kwiek mee aan de verschillende spelletjes en het ouder-kindtoernooi. We willen graag alle vrijwilligers bedanken die hebben geholpen om deze avond tot een succes te maken! De foto's van de avond kunt u hiervinden.

   

  Onderstaand de uitslagen van de ouder-kindtoernooien:

  CMV 2-3

  1. Jonna
  2. Carice
  3. Jelte
  4. Niek
  5. Julien
  6. Jesse

  CMV 4-5 poule I

  1. Marith
  2. Aniek
  3. Daniël
  4. Timo

  CMV 4-5 poule II

  1. Gijs
  2. Daphne
  3. Lyn
  4. Bente
 • Dames 1 - Dames WHV pakken twee punten van Next Volley Dordrecht

  Het Asperense damesteam van volleybalvereniging WHV heeft zaterdag de spannende vijfsetter tegen Nexy Volley Dordrecht verloren met 2-3. Daar heeft de ploeg twee punten aan overgehouden, waar coach Niels Reder na de wedstrijd zeker tevreden mee was. 

  Het team uit Dordrecht staat met een vijfde plaats in de middenmoot van de ranglijst en kwam naar Asperen om de volle vijf punten te halen in de hoop daarmee aansluiting te vinden bij de top. In de eerste set nam WHV echter brutaal de leiding. Door met veel druk te serveren wist de ploeg uit Asperen enkele aanvallers van Dordrecht uit te schakelen en daardoor had deze ploeg het zichtbaar moeilijk. Halverwege de set kreeg WHV echter moeite met de service van Next Volley, waardoor de stand gelijk kwam op 15-15. Een time-out van coach Niels Reder zette het team weer op scherp en met hetzelfde goede spel als in het begin van de set, maakte WHV de set af: 25-17.

  De tweede set staat in schril contrast met de eerste. Vanaf het eerste punt liep WHV achter de feiten aan en had het aanvankelijk geen antwoord op de service van Dordrecht. Daarnaast verzuimde het team te scoren op momenten dat de pass goed werd afgeleverd bij spelverdeelster Mirjam Steenis. Dit zorgde ervoor dat Dordrecht vooral ook mentaal groeide en het spel steeds beter ging spelen. Halverwege de set vond WHV het ritme terug, maar dat was te laat om de set naar zich toe te trekken.

  Met de verwachting dat er lering getrokken was uit de tweede set, liet het massaal opgekomen publiek in sporthal De Wiel volop van zich horen. WHV maakte deze verwachting slechts deels waar. Er werd – in opdracht – met meer risico gespeeld door de aanvallers, maar de verdediging van Dordrecht wist desondanks veel ballen eruit te lopen. Dordrecht won met 18-25.

  In de vierde set pakte WHV de strijd weer goed op. Genevieve van der Lek, nota bene speelster uit de B-jeugd, toonde deze wedstrijd haar meerwaarde als passer/loper. Onder toeziend oog van haar ouders en opa op de tribune scoorde Van der Lek diverse punten door de blokkering van Dordrecht slim te omzeilen.

  WHV won de vierde set met 25-18.

  Bij een stand van 2-2 wordt er een beslissende vijfde set gespeeld die tot 15 punten gaat. Hierin ging het spel en daarmee ook de stand tot tien punten gelijk op tussen beide teams. Daarna maakte WHV enkele slordige foutjes, waar Dordrecht van profiteerde. De set en daarmee de winst van de wedstrijd was voor Dordrecht.

  Door het verzetten van enkele wedstrijden, speelt WHV voorlopig geen wedstrijd. Pas in januari 2018 komen ze weer in actie.

 • Heren 1 - Eenvoudige zege WHV

  Ondanks personele problemen hadden de heren van WHV afgelopen zaterdag een gemakkelijke middag. In eigen huis ontvingen de volleybalmannen hekkensluiter Volley2B uit Bergschenhoek. Enkel in de eerste en laatste set konden de bezoekers enigszins bijblijven. Door de 4 – 0 zege blijft WHV bovenin meedraaien. Er wacht de ploeg de komende twee weken echter een aantal lastige wedstrijden.

  Coach John Kemp moest samen met Niels Reder creatief zijn afgelopen zaterdag. Maar liefst twee basisspelers van de toch al niet brede selectie haakten geblesseerd af. Zowel diagonaalspeler René Roth als middenman Brian van de Plassche konden niet spelen vanwege respectievelijk rug- en knieproblemen. Een flinke aderlating dus. En zo verhuisde aanvoerder Stefan Arp noodgedwongen naar de middenpositie en vulde de jonge Josias Dankers uit het tweede de diagonaalpositie in.

  Hoewel het in de eerste set nog even zoeken was naar de organisatie in het veld, kwam WHV niet echt in problemen. Mede dankzij voldoende servicedruk en het sterke spel van Joeri van Wijk had de ploeg eigenlijk continu een paar punten voorsprong die niet meer werd weggegeven. Ook Josias Dankers vulde zijn rol prima in.

  De tweede en derde set liep WHV volledig over de tegenstander heen. Volley2B had weinig grip op de service van WHV en kwam nauwelijks toe aan aanvallen. Bij de Asperense mannen liep het echter soepel. De passing en verdediging was prima op orde zodat spelverdeler Wayne Hol met grote regelmaat Stefan Arp en Wildrik van de Plassche met snelle middenballen kon laten scoren. En daar hadden de mannen van Volley2B geen antwoord op.

  In de vierde set liet WHV de teugels iets vieren. De concentratie zakte wat weg en er slopen af en toe wat kleine slordigheden in het spel. Toch kwam de ploeg geen moment in problemen. Volley2B was simpelweg niet bij machte om WHV het vuur aan de schenen te leggen. Daarvoor maakten ze te veel fouten. En zo bleven alle punten in Asperen waarmee WHV vooralsnog naar de tweede plek klimt. Wel met de kanttekening dat er twee ploegen zijn met minder verliespunten maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

  De komende weken moet blijken of de ploeg deze plek kan handhaven. Komende zaterdag mag WHV namelijk op bezoek bij koploper Next Volley Dordrecht. En de week erna sluit de ploeg de eerste helft van de competitie af tegen de huidige nummer 4 van de ranglijst. Twee belangrijke wedstrijden dus waarbij de ploeg hopelijk weer kan beschikken over een fitte selectie.

  Setstanden

  WHV – Volley2B:             4 - 0

  25 - 20

  25 – 12

  25 – 14

  25 - 20

 • Heren 1 - Karige beloning voor goed spelend WHV

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Etten-Leur. Vorig jaar werd WHV bij de huidige nummer 2 van de ranglijst nog kansloos met 4-0 naar huis gestuurd. Dit jaar was het een andere wedstrijd. WHV werkte hard en speelde bij vlagen prima volleybal. Toch moest de ploeg genoegen nemen met slechts één gewonnen set. Daarmee staat WHV na de eerste seizoenshelft op een tiende plek. In het nieuwe jaar zullen de Asperense mannen dus aan de bak moeten om nacompetitie te ontlopen.

  WHV kwam afgelopen zaterdag prima uit de startblokken. Er werd vrijuit aangevallen aan Asperense zijde en dankzij goed serveerwerk werd de sterke aanval van Rowi ontregeld. De thuisploeg schrok van het verweer van Asperense zijde en was zichtbaar van slag. Met een slimme, tactisch bal van de goed spelende René Roth werd deze eerste set uiteindelijk in het voordeel van WHV beslist.

  In de tweede set herpakte Rowi zich enigszins. De servicedruk ging omhoog en aanvallend pakte de ploeg langzaam hun normale ritme op. WHV liep hierdoor in de beginfase van de set al direct een kleine achterstand op die het niet meer gedicht kreeg. Hoewel het gat dankzij goed verdedigend werk daarna niet groter werd moesten de Asperen heren toch toestaan dat de stand gelijk werd getrokken.

  In de derde set trok WHV het initiatief echter weer naar zich toe. Rowi had grote moeite met het sterke verdedigende werk aan Asperense zijde. Waar de ploeg uit Etten-Leur normaliter met hun aanvalsgeweld weinig lange rally’s hoeft te spelen, was dit nu anders. WHV knokte voor wat het waard was en nam brutaal een voorsprong in deze set. Helaas voor de ploeg stokte de productie bij de 20 punten. Opeens kwam de Asperense ploeg niet meer tot scoren en zag het de opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. In plaats van een 1-2 voorsprong keek de Asperense ploeg dus tegen een achterstand aan.

  Bevrijd door de voorsprong maakte Rowi een vliegende start. Met ouderwets aanvalswerk liet het WHV kansloos in de eerste helft van de vierde set. Hoewel de Asperense ploeg nog wel een kleine opleving kende halverwege de set was het gat al te groot om de thuisploeg nog echt in problemen te brengen. Opnieuw een nederlaag dus voor WHV maar wel een wedstrijd waar de ploeg vertrouwen uit kan putten. En vertrouwen heeft het nodig om in het nieuwe jaar orde op zaken te stellen en enkele plekken te stijgen op de ranglijst. Zaterdag 14 januari is de volgende wedstrijd als WHV op bezoek mag in Capelle aan de IJssel om de degens te kruisen met VCN.

 • Heren 1 - Gevoelige nederlaag voor WHV

  De Asperense volleybalheren hadden afgelopen zaterdag de nummer 10 van de ranglijst Jola Olympus uit Made op bezoek. Een mooi moment om de afstand naar de staart van de ranglijst wat te vergroten. Helaas pakte dit anders uit en liep WHV tegen een 1-3 nederlaag aan. Net als in de voorgaande weken liet de ploeg het na om boven de 20 punten door te drukken.

  De eerste set startte WHV wat rommelig. Vanwege wat omzettingen in de ploeg was het even zoeken naar de juiste posities. Toen dat eenmaal duidelijk was kwam WHV echter prima op stoom en liep zelfs uit naar een voorsprong van 19-14. Normaal gesproken zou dat voldoende moeten zijn voor de setwinst echter niet voor de Asperense ploeg op dit moment. Opnieuw kroop er onzekerheid en onrust in de ploeg waardoor het spel rommelig werd. De tegenstander rook bloed en schakelde een tandje bij. En zo zag de thuisploeg zijn voorsprong verdwijnen en moest zelfs toestaan dat deze eerste set naar Jola ging.

  In de tweede set dreunde de klap nog na en was WHV de onderliggende partij. De passing was wat onrustig zodat de setups veelal noodgedwongen op hoog buiten moesten. Daarbij lukte het de Asperense aanvallers onvoldoende om de verdediging van Jola te verschalken. De bezoekers hadden hun blokkering en veldverdediging namelijk prima ingericht op het Asperense spel.

  De derde set wist WHV, na een moeizame start, weer beter in hun spel te komen. Aanvoerder Stefan Arp gaf het goede voorbeeld door harde ballen af te wisselen met slim geplaatste ballen. En ook de middenaanvallers konden weer wat vaker worden bereikt. Dit mede door het goede spel van libero Joost de Jong in deze fase. Toch lukte het ondanks de voorsprong opnieuw niet om de set af te maken. Jola voerde de druk in eindfase van de set op en zag de Asperense ploeg daar ook nu weer onder bezwijken.

  Gelukkig werd de vierde set wel een prooi voor WHV en zo wist de ploeg toch nog een punt over te houden aan dit duel. Door deze nederlaag moet de ploeg echter wel toestaan dat Jola nu evenveel punten heeft. Volgende week wacht in Etten-Leur de confrontatie met de nummer 2 van de ranglijst Rowi.

 • Dames 1 - 3-1 onderuit bij Voleco

  Zaterdagmiddag 3 december zijn de dames van whv afgereisd naar Ouderkerk a/d Ijssel waar de dames het moesten opnemen tegen Voleco Dames 1, die momenteel 9de geplaatst staan. Voor de wedstrijd begon konden de dames de heren van WHV Heren 1 nog aanmoedigen, maar helaas verloren de heren met 3-1.

  Met frisse moed begon WHV dames 1 aan de wedstrijd. Helaas begon de eerste set wat matig. De stand ging gelijk op. Het lukte de dames van WHV niet om een voorsprong te nemen. De dames van Voleco werkte hard in de verdediging waardoor WHV hard moest werken voor haar punten. Voleco won de eerste set met 25-22.

  De tweede en tevens derde set begonnen ook vrij matig. De verdediging liep niet lekker waardoor de mogelijkheden tot aanvallen beperkt bleven. WHV liep tegen een achterstand aan, die niet meer in te halen was. Deze twee sets werd ook door Voleco gewonnen. Dit keer met 25-19 en 25-17.

  Teleurgesteld in ons eigen resultaat spraken de dames van WHV af om voor alles te gaan of niets. Bij 1 gewonnen set zouden de dames in ieder geval nog met een punt naar huis gaan. Het werd een mooie set. Er werden lange rally’s gespeeld. De dames van WHV wonnen niet alle rally’s, maar vochten zich wel terug in de set. Het ging gelijk op. De dames van WHV moesten proberen dit zo te houden tot het einde van de set.

  Tot 24-24 stond het nog gelijk. WHV gaf nog alles wat er in zat en won de laatste set met 26-24. Met een uitslag van 3-1 zijn de dames alsnog met een punt weer richting Asperen vertrokken.

  Aanstaande vrijdag spelen de dames hun wedstrijd thuis in sporthal De Wiel te Asperen om 20 uur tegen de als tweede geplaatste dames van Volley Zuid.

 • Heren 1 - WHV zakt terug op ranglijst

  Na een 3-1 nederlaag tegen Voleco uit Oudenkerk aan de IJssel zakten de Asperense volleyballers terug naar de negende plek op de ranglijst. En daarmee lijkt de inzet voor dit seizoen opnieuw lijfsbehoud te worden. Na een goede seizoenstart leek er wellicht even meer mogelijk. Inmiddels heeft de herenploeg van WHV echter te veel punten gemorst. Ook tegen naaste concurrent Voleco kwam WHV niet verder dan één gewonnen set.

  Er zat echter meer in afgelopen zaterdag. De Asperense ploeg kwam prima uit de startblokken. De servicedruk van onder meer Virgil in den Eng was goed waardoor de aanvalskracht van Voleco werd ingedamd. Daarnaast liet WHV met gevarieerd aanvalsspel de verdediging van de tegenstander kansloos. Zeker René Roth en Joeri van Wijk scoorden veel in deze fase. De eerste set ging dan ook met 18-25 relatief gemakkelijk naar WHV.

  In de tweede set kenden de Asperense volleyballers een minder goede start. Al snel keek de ploeg tegen een 6-0 achterstand aan door een goede servicereeks van de thuisploeg. Toch krabbelde WHV daarna weer op. Met hard werken en knappe verdedigende acties wist de ploeg het tij te keren en leek eigenlijk op weg naar een 0-2 voorsprong. Helaas wist WHV de setpunten die het kreeg niet te verzilveren en leek enigszins te verkrampen in de slotfase. Voleco daarentegen hield het hoofd wel koel en verzilverde direct hun eerste setpunt. En zo ging de set met 26-24 naar de thuisploeg.

  In de derde set golfde het spel op en neer. Voleco kende af en toe wat servicereeksen waarbij WHV moeite had om de passing onder controle te houden en de bal goed bij de spelverdeler te krijgen. Daarentegen liet de ploeg bij vlagen schitterende reddingen zien op de harde klappen van de thuisploeg. Toch kostte het langzaam steeds meer moeite om de sterke blokkering van Voleco te omzeilen. Dit met name omdat het spel langzaam wat onzorgvuldiger werd en er minder snelheid en variatie in het aanvalsspel gelegd kon worden. Maar het was opnieuw WHV die als eerste bij de 20 punten grens aankwam. Helaas stokte de productie bij de 23 punten. Wederom leek het zelfvertrouwen even weg te zakken en ging de ploeg forceren met als resultaat dat ook deze set werd weggegeven aan de tegenstander.

  Deze klap kwam WHV niet meer te boven. In de vierde set kon de ploeg geen vuist meer maken en was het Voleco die het spel domineerde. En daarmee was de 3-1 nederlaag onvermijdelijk geworden. Toch kan de ploeg uit de goede fases moed putten voor de komende wedstrijden. Met name aankomende zaterdag wacht WHV een belangrijke wedstrijd als de nummer 10 van de ranglijst, Jola Olympus, op bezoek komt in Asperen.

 • Heren 1 - Wisselvallige wedstrijd voor heren WHV

  Afgelopen weekend was Volley Tilburg op bezoek in de Asperense Schildkamp. Een club die is ontstaan uit een fusie tussen VC Sarto en Triade VCT. Deze ploeg die de vijfde plek bekleedde op de ranglijst was daardoor een onbekende voor de Asperense volleyballers.

  WHV zag een ploeg met ervaren spelers aan de andere kant van het net staan. Hoewel het tijdens het inslaan weinig spectaculair oogde, bleek de ploeg over een zeer degelijke verdediging te beschikken. Het blok was dankzij de lange middenspelers lastig te passeren en als het blok werd omzeild stond de ploeg ook achterin prima gepositioneerd. WHV was met name in de eerste set verrast door de sterke verdediging en kwam nauwelijks tot scoren. Ook de tactische aanwijzingen van coach John Kemp werden te weinig opgevolgd. Met maar liefst 12-25 moest WHV de set aan de tegenstander laten.

  Gelukkig was de ploeg wakker geschud en herpakte zich in de tweede en derde set. Ondanks het ongelukkige uitvallen van Virgil in den Eng die door zijn enkel heen ging, wist de ploeg het niveau op te schroeven. Er was goede dreiging op de midden waardoor ook de buitenspelers wat gemakkelijker tot scoren kwamen. Daarnaast werd er verdedigend wat meer opgepakt door WHV. Zowel de tweede als de derde set werden dan ook een prooi voor de Asperense ploeg en daarmee leek WHV opnieuw op weg naar een overwinning.

  Volley Tilburg weigerde echter mee te werken. Verdedigend schakelde de ploeg bij terwijl WHV op dat gebied ver wegzakte vanaf de vierde set. Er vielen te veel ballen onnodig op de grond of werden niet zuiver genoeg verwerkt. Ook serverend zakte het niveau aan Asperense zijde te ver weg waardoor de ploeg de grip op de wedstrijd verloor. En zo moest WHV toestaan dat Volley Tilburg er alsnog met een 2-3 overwinning vandoor ging. Met twee punten behoudt de Asperense ploeg in ieder geval wel de zevende plaats op de ranglijst.

  Op 9 januari is pas de volgende wedstrijd. Dan ontvangt WHV de volleyballers van de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

 • Open Poort wint het basisscholentoernooi

  Vrijdag 27 november heeft de Toernooien en Activiteiten Commissie het jaarlijkse volleybaltoernooi voor basisscholen georganiseerd. Het toernooi was zoals ieder jaar weer druk bezocht. Aan het toernooi namen dit jaar 10 scholen met in totaal 23 teams deel. In totaal waren er daarmee 140 kinderen een avond lekker met volleybal bezig.

  De finale ging dit jaar tussen de Noachschool uit Schoonrewoerd en de Open Poort uit Asperen. Vorig jaar had de Noachschool de beker gewonnen. In de spannende finale was dit keer de Open Poort net iets sterker en zij werden daarmee winnaar van het toernooi en de fel begeerde wisselbeker.

  Klik hier voor de foto's

 • Dames 1 - Dames WHV laten belangrijke punten liggen in derby

  De dames van WHV hebben afgelopen zaterdag met 3-2 verloren in de derby tegen Volley Meerkerk 2. WHV moest met 4-0 winnen voor een gedeelde eerste plaats. Daar zijn de dames helaas niet in geslaagd.

  De eerste twee sets werden nipt gewonnen door Meerkerk met 25-23.

  De derde sets had WHV een opleving en wist met goed spel te winnen met 25-13. Dit goede spel werd doorgezet in de vierde set en WHV won met 25-18. Bij 2-2 wordt een beslissende vijfde set gespeeld tot de 15. WHV was als eerste bij de 8 en stond dus voor bij de veldwissel. Meerkerk trok aan het langste eind en won de vijfde set met 15-12.

  Op zaterdag 10 januari spelen Meerkerk en WHV weer tegen elkaar in Meerkerk.

 • Heren 1 - WHV kantelt wedstrijd

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag de heren van Sliedrecht Sport te gast. Na twee sets te hebben verloren en een achterstand in de derde set te hebben opgelopen, zag het er niet best uit voor WHV. De ploeg wist zich echter knap te herpakken en knokte zich terug in de wedstrijd. De servicedruk ging omhoog mede dankzij enkele goede invalbeurten van Virgil in den Eng. Daarnaast kreeg WHV steeds meer grip op de harde aanvalsballen van zowel de diagonaalspeler als de hoofdaanvaller van Sliedrecht. Hierdoor werd het mentaal steeds zwaarder voor Sliedrecht om de side-out te spelen.In zowel de derde als de vierde set wist de Asperense ploeg hiervan steeds in de slotfase te profiteren en trok daarmee de stand gelijk in de buitengewoon spannende wedstrijd.

  De vijfde set die voor de beslissing moest zorgen, ging vele malen soepeler. Het verzet van Sliedrecht was gebroken en WHV had vleugels gekregen. Onder luid gejuich van het enthousiaste thuispubliek pakte de ploeg zo alsnog de overwinning.

  WHV heeft nu vrij tot en met vrijdag 9 januari als de ploeg opnieuw moet aantreden tegen Sliedrecht.

 • Heren 1 - Winst en verlies voor WHV

  De heren van WHV traden in de afgelopen week twee keer aan. Op maandag 8 december deden de Asperense volleyballers goede zaken door Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht met 0-4 te verslaan. Afgelopen zaterdag boog de ploeg in eigen huis echter met 1-3 tegen de nummer drie van de ranglijst Zuvo /De Burgst uit Breda. Met in totaal zes punten deed de ploeg daarmee goede zaken. Na 8 gespeelde wedstrijden staat de ploeg van trainer/coach Max Smidt nu op de 9e plek van de ranglijst.

  Vooralsnog presteert de ploeg naar verwachting in de derde divisie. Tegen de lager geplaatste ploegen pakt WHV punten en tegen de hoger geklasseerde teams legt het team het vooralsnog af. Als het team zo doorgaat, zou handhaving in de derde divisie mogelijk moeten zijn. De selectie blijft in de breedte echter kwetsbaar.

  Ook komende zaterdag wacht WHV opnieuw een belangrijke wedstrijd. De Asperense volleyballers ontvangen dan de heren van Sliedrecht Sport die in de middenmoot meedraaien. Een lastige ploeg maar wel een tegenstander waartegen WHV in eigen huis moet proberen punten te pakken. De focus zal dan moeten liggen op een drukvolle service om zo het spel van de tegenstander te ontregelen.

 • Noachschool wint het basisscholentoernooi

  Vrijdag 28 november heeft de Toernooien en Activiteiten Comissie het jaarlijkse volleybaltoernooi voor basisscholen georganiseerd. Het toernooi was zoals ieder jaar weer druk bezocht. Aan het toernooi namen dit jaar 11 scholen met in totaal 24 teams deel. In totaal waren er daarmee 160 kinderen een avond lekker met volleybal bezig.

  De finale ging dit jaar tussen de Noachschool uit Schoonrewoerd en de Open Poort uit Asperen. Vorig jaar had de Open Poort de beker ook al gewonnen. In de spannende finale was dit keer de Noachschool net iets sterker en zij werden daarmee winnaar van het toernooi en de fel begeerde wisselbeker.

  De volledige uitslag van het basisscholentoernooi is:

  1. Noachschool 2
  2. De Open Poort 2
  3. De Open Poort 1
  4. De Wegwijzer 1
  5. Noachschool 1
  6. Kon. Wilhelminaschool 1
  7. De Bloeiende Betuwe 2
  8. School met de Bijbel 1
  9. CBS Juliana 1
  10. Noachschool 3
  11. De Bloeiende Betuwe 1
  12. St. Antoniusschool 1
  13. De Verrekijker 2
  14. St. Antoniusschool 2
  15. De Open Poort 3
  16. De Wegwijzer 2
  17. De Verrekijker 1
  18. Floris Radewijnszschool 2
  19. School met de Bijbel 2
  20. Kon. Wilhelminaschool 2
  21. Floris Radewijnszschool 1
  22. CBS Lingelaar 1
  23. CBS Lingelaar 2
  24. CBS Juliana 2

 • Actie seizoen 2014-2015

  Géén contributie voor de kleutergroep!

  De kleutergroep is bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar die lekker willen bewegen. Bij de kleutertraining doen we allerlei leuke spelletjes om zo balgevoel, motoriek en coördinatie te trainen. Ook is het hartstikke leuk om met leeftijdsgenootjes lekker te bewegen en te leren om samen te spelen!

  Nieuwsgierig? Kom gerust een keer met ons meetrainen!
  We trainen elke woensdagmiddag van 16:30 uur tot 17:30 uur.
  Naast het veld is er genoeg ruimte voor papa’s/mama’s/opa’s/oma’s/etc. om te blijven kijken!

 • Dames 1 - WHV dames laten belangrijk punt liggen

  Het eerste damesteam van WHV uit Asperen mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Volley Zuid Dames 2 uit Rotterdam. De volleybaldames wonnen thuis met 3-1.

  Het team van WHV, dat door onder andere blessures nog steeds niet op volle sterkte is, staat op het moment tweede in de competitie en ging voor de volle winst tegen de huidige nummer 6. De teams waren aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in lange rally’s. De dames van WHV waren net wat feller aan de wedstrijd begonnen dan het team uit Rotterdam en konden zo een voorsprong pakken. De time-out en wissels aan de kant van Volley Zuid mochten niet baten en WHV haalde de eerste set binnen met 25-18.

  In de tweede set kon WHV dankzij goede servicedruk en snel spel al gauw uitlopen tot een stand van 11-5. De dames van Volley Zuid vochten zich echter terug in de wedstrijd en zo liep het weer redelijk gelijk op. WHV kon de voorsprong wel tot het einde van de set vasthouden en won met 25-21.

  In de derde set was WHV overduidelijk de betere partij. Het slimme spel van Volley Zuid werd doorzien en de dames uit Rotterdam hadden geen antwoord op de moeilijke services en hard geslagen ballen van WHV. Spelverdeelster Astrid Dhondt kon haar aanvalsters goed vinden en mede dankzij een prima debuut van de jonge Romy van Wijk werd de set gewonnen met 25-11.

  De wedstrijd was dus al gewonnen, maar de laatste set moest nog binnengehaald worden. Helaas verliep dit een stuk moeizamer voor de dames van WHV. Het team begon met een voorsprong, maar al gauw kwam Volley Zuid terug en ging het weer gelijk op. WHV kreeg meerdere matchpoints, maar door persoonlijke fouten en te voorspelbaar spel ging de set uiteindelijk verloren met 26-28.

  De dames van WHV staan nu nog steeds tweede in de competitie, met één wedstrijd en drie punten minder dan de nummer 1. Zaterdag 13 december spelen ze om 17.00u thuis tegen VCN Dames 5 uit Capelle aan den IJssel. Dit team staat tiende in de competitie en WHV zal er dan ook alles aan doen om nu wel met 4-0 te winnen.

 • Dames 1 - Weer winst voor WHV

  Afgelopen zaterdag heeft het eerste damesteam van WHV weer gewonnen met 4-0. Dit keer moest DVO terug naar Oud-Beijerland zonder punten. WHV, die Petra Huijssen weer rijker is na een blessureperiode, begon sterk aan de eerste set. DVO heeft weinig kansen gehad en deze set is dan ook geeindigd met 25-10.

  WHV kwam in de tweede set iets minder tot scoren door het sterke tweemansblok en goede verdediging van DVO. Toch wist WHV ook deze set binnen te slepen; 25-18.

  Helaas kon WHV deze winst niet verder doorvoeren, want in de derde set kwamen zij snel op een achterstand. Deze achterstand kon DVO zelfs uitbreiden naar 18-8 en even leek de moed in de schoenen van de WHV dames te zakken. Met verschillende time-outs en goede verdediging van Jolijn Onvlee, wist WHV het tij te keren en is deze spannende set geeindigd in 25-22.

  De laatste set werd weer sterk begonnen door WHV, mede dankzij de goede aanvallen van Jennita Bovenschen en tactische prikballen van Evelyn Moret, wat leidde tot een goede voorsprong. Toch gaf WHV onnodig punten weg in de laatste speelminuten. DVO kwam akelig dochtbij en dit leidde tot een spannende uitslag van 28-26.

  De dames willen invallers Evelyn Moret en Celine Bloem bedanken voor hun goede spel en inzet.

  Aanstaande zaterdag speelt WHV om 17:00 uur een thuiswedstrijd tegen Volley-Zuid.

 • Heren 1 - WHV incasseert verwachte nederlaag

  Na de kansloze nederlaag tegen koploper Redkey Goirle van vorige week mochten de heren van WHV afgelopen weekend op bezoek in Bruinisse. Daar wachtte de confrontatie tegen de nummer 2 van de ranglijst Forza Schouwen-Duivenland. De missie van de Asperense volleyballers was dan ook om zich te concentreren op setwinst. Hoewel de ploeg in de tweede en met name in de derde set dicht bij kwam, moest WHV toch opnieuw een 4-0 nederlaag incasseren.

  De eerste set kwam WHV niet helemaal lekker uit de startblokken. Het doel was om met de sprongservice druk op de sterke aanval van Forza te zetten maar deze kwam absoluut niet uit de verf. Forza had daarentegen beduidend meer succes met hun sprongservice. Na de eerste verloren set stelde WHV de strategie dan ook bij. Wildrik van de Plassche liet met zijn strakke floatservice zien dat daar druk mee kon worden gezet op de passing van Forza. Hierdoor konden ze minder gemakkelijk hun sterke middenaanvallers lanceren. Hoewel WHV aardig in de buurt bleef ging de set toch met 25-22 verloren.

  De derde set was het meest spannend. De Asperense ploeg had nog wat bijgesteld in de verdediging waardoor de blokkering en verdediging beter stond afgestemd. De ballen kwamen in deze set ook beter bij de prima spelende spelverdeler Niels Reder die zijn aanvallers regelmatig wist vrij te spelen. Met name de middenaanvallers Vincent de Bie en Wildrik van de Plassche konden hiervan profiteren. Daarnaast wist diagonaalspeler Rene Roth de vijandelijke aanval enkele malen meedogenloos af te blokken. Helaas had WHV in de slotfase pech met de arbitrage. Enkele dubieuze beslissingen in het nadeel van de ploeg waren doorslaggevend en zo ging de set uiteindelijk toch met 25-23 naar Forza.

  De vierde set kwam WHV niet meer in de buurt van setwinst. De set startte al met 1-0 achterstand door een rode kaart uit de slotfase van de derde set. De sprongservice van Forza draaide weer op volle toeren en ondanks een prima invalbeurt van de jonge Youri van Wijk kon WHV daar te weinig tegenover stellen.

  Maandag 8 december speelt WHV de volgende wedstrijd. De ploeg mag dan op bezoek bij Vollido in Hendrik-Ido-Ambacht en dan zal WHV toch echt weer wat punten moeten pakken.

   

 • Dames 1 - Eerste nederlaag voor Dames 1 WHV

  Maandag 24 november stond de dames van WHV een spannende wedstrijd te wachten. Na een reeks van wedstrijden tegen teams onderin het klassement, mocht er gestreden worden tegen een kanshebber voor het kampioenschap. Dit was het tweede team van Voltena, welke vooral opgebouwd is uit een aantal jonge meiden. Met dank aan Diana den Otter en Bernadet Arendsen uit het tweede team van WHV kon de wedstrijd met genoeg mankracht begonnen worden.

  Met volle energie begonnen de dames van WHV aan de wedstrijd. De snelheid was hoog, het geluk aan de kant van WHV. Onder andere middenaanvalster Eline Katerberg wist het blok van de tegenstander goed te ontwijken om de bal daar vervolgens op de grond te werken. De eerste set werd binnengehaald met een score van 25-15.

  Het goede verloop van de eerste set werd vervolgens niet vastgehouden in de tweede. Met een achterstand van 1-7 werd de eerste time-out aangevraagd, om vervolgens toch nog terug te kunnen komen tot een stand van 10-13. Een reeks van persoonlijke fouten aan de kant van WHV karakteriseerde echter het vervolg van de set. Een time-out en een wissel kon de tij niet keren en de set werd vergeven aan Voltena.

  De derde set begon anders. De dames van WHV waren weer wat aangescherpt voor coach John Kemp en gedurende de set liep de stand gelijk op. Een goede verdediging van Jolijn Onvlee maakte dit onder andere mogelijk. Persoonlijke fouten aan het einde van de set en slimme balletjes van de tegenstander leidde echter tot setverlies met een eindstand van 22-25.

  De vierde set was Voltena overduidelijk de sterkste van de twee. Waar WHV te vaak in de handen van de tegenstander sloeg of prikte, wist Voltena precies de onbemande plekken van WHV te bereiken. Door slimmer spel en een groot verdedigend inzet, werd ook deze set binnengesleept door Voltena.